Regisztráció Elfelejtett jelszó

re

banyaiz Előzmény: #830438

Érdekes egyébként Bethlen aki akkor miniszterelnök volt és kezdeményezője a pereknek végül a SZU-ban halt meg börtönben , már a II. Vh után hurcolták oda.

A másik oldalról Pogány pl szintén a SZU-ban halt meg börtönben kivégezték pontosabban.

Viszont Kéri elmenekült a SZU-ból is még időben felismerte Sztálin dolgait lelécelt mielőtt késő lett volna. Németországba ahonnan szintén lelépett mikor nácik kezdtek eldurvulni, még időben. Aztán Párizsból még szintén időben lelépett mielőtt megszállták volna németek. Usa-ban halt meg idős korban. Ő volt az egyetlen akit a Tisza perben halálra ítéltek (persze ha nem számítjuk azokat akiket vallatás közben agyonvertek) aztán némileg érthetetlen módon elengedték a SZU-ba. :) Nagy túlélő volt a csóka .

Ezekből az emberi sorsokból nagyjából látszik mennyire zűrzavaros idők voltak ezek. Viszont ha valóban ezek követték el a Tisza gyilkosságot akkor a legnagyobb igazságszolgáltató Sztálin lett, mert ő aztán válogatás nélkül mindenkit legyilkoltatott. Persze más szempontok miatt nem a Tisza ügyben mi volt a szerepe. :) Lezárta az aktákat.

Ezekről az időkről kellene forgatni egy jó magyar filmet. Kitalálni se lehetne izgalmasabbat. Milyen történelmi filmet lehetne ebből csinálni , világon nincs párja. De ha olyat mint a Kincsem pl akkor inkább ne. :) Vagy mint a Szabadság szerelem. Nagy vállalkozás lenne ezt hitelesen visszaadni egy filmben. Szomjas György filmet pl megnéznék róla.