Regisztráció Elfelejtett jelszó

re

banyaiz Előzmény: #830438

Elég kusza ez még a mai napig kik is tették. Halála után közvetlenül forradalom volt, aztán jött a Tanácsköztársaság érdemi nyomozás nem volt. Lezárták azzal hőzöngő vagy elvadult katonák végeztek vele mert miatta volt a világháború.

Aztán Horthyék azonnal vizsgálat és perek az ügyben. Amik elég furcsán zárultak. Olyasmi volt a felesége és a lánya két szemtanú nem ismerte fel ezeket az embereket akik állítólag megölték. Volt olyan aki bevallotta ők ölték meg viszont kérdéses hogyan szedték ki belőle a vallomást pl volt olyan szereplő is aki a börtönben meghalt eközben. :) Aztán voltak pl Pogány aki állítólag az egyik főkolompos volt ő már a SZU-ban volt. Kérték adják ki persze nem adták aztán megszüntették ellene az eljárást. Károlyihoz közeli szál volt Kéri akit először halálra ítéltek aztán engedték SZU-ba távozni.

Persze valószínű a politikai szál az ügyben, de ebben Károlyi felelősségét, vagy más megbízók felelősségét és a konkrét gyilkosok személyét nem igazán sikerült tisztázni. Egy két szerencsétlen mellékszereplőt lecsuktak , vagy belehalt a vallatásokba de a vallomásaik alapján nem vitték végig az ügyet.