Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Malta is a putyini vilag…

#816150 prospero Előzmény: #816140

Malta is a putyini vilag fele megy? :-)! Ez jó hír, fel kell zárkózni a nyugathoz...szlovakok mar megkezdtek ... nalunk is volt hasonló ...fenyő gyilkossag, aranykez utca, olajszőkítesi ügyek idején...vizoviczky, portik...de ezek a ballib érahoz kapcsolódtak úgy emlékszem...

azt hallottam, hogy a be…

#816149 prospero Előzmény: #816135

azt hallottam, hogy a bevandorlas egyenlege szinte mindig pozítiv volt előző kormanyok idejen is, tavaly volt először negatív, miközben a kivándorlas csökkenő pályan volt 2017-ben!

Hat akkor ennyit arról, hany embert fogadott be ez a mocsok fidesz kormany. :-)!

Ezek az újságíró gyilkos…

#816140 banyaiz Előzmény: #816105

Ezek az újságíró gyilkosságok elgondolkoztatóak. Máltán az a statuálás jellegű robbantás , most szlovák ügy.

Érthetetlen nekem miért kellett így kivégezni őket mikor mindenre rá lehet fogni azt, hogy csak a gonosz Soros politikai okokból támadja, vagy azt fake news és ügy lezárva. Az emberek megcsömörlöttek a sok korrupciós ügytől. Attól, hogy nem tudják melyik hírnek mi lehet a valóságalapja.

Az ingerküszöb úgy gondolnám nagyon magasan van . Ráadásul minden hír lassan valamiféle politikai hátsó szándékot kap. Vagy valósan, vagy azzal meggyanúsítva. Ettől szerintem a keményen drogozó nép megcsömörlött.

Mi lehetett az a téma amire ez a reakció jött? Felrobbantják, lelövik a barátnőjével együtt.

Azért se értem mert tudhatták ennek nagy visszhangja lesz. Miközben egy újságcikknek mekkora lenne, bármiről írna?

Valami nagyon nagy ügy kell legyen a háttérben.

Vagy annak a tünete megyünk egy ilyen putyini világ felé ahol hétköznapi történet likvidálni egy kellemetlen újságírót .

De ha már vasárnapi bolt…

#816136 banyaiz Előzmény: #816023

De ha már vasárnapi boltzár szóba került, és éppen diktatúrákról mondom fel az 1x1-et, akkor eszembe jut az mszp népszavazási kezdeményezés beadásának megakadályozása.

Ahol a ki bélyegezzen először történet elég érdekes volt. Egy jogállamban . A választási bizottság ebben semmi kivetnivalót nem talált , és a rendőrség sem. Sőt a miniszterelnököt sem hallottam , hogy megszólalt volna, hogy ez Kambodzsában történt , vagy hol a bánatban, mert itt valami nem stimmel.

Nem tűnt éppen a demokrácia nagy napjának az eset. :) Főleg az utóélete, hogy minden hivatal, közjogi személyiség ehhez asszisztált.

Ja, látszik, mennyire a …

#816135 walex Előzmény: #816105

Ja, látszik, mennyire a kvóta ellen mentek.

Befogadtak titokban jóval a kvóta felett migránsokat, Tóni letelepedési kötvény bizniszével meg 20 ezer migránst. Tényleg a kvóta ellen mennek. :D

Ezek az ördögöt is befogadnák, ha fizetne nekik érte. Utána meg mondanák, hogy Soros/EU/ENSZ (épp aktuális ellenséget tessék kiválasztani) műve.

A korrigálások létének s…

#816132 banyaiz Előzmény: #816023

A korrigálások létének semmi köze nincs egy diktatúrában a tévedhetetlenség mítosz építéshez mint személyi kultusz részlethez.

Mit tudom én Rákosi is mikor tragikus következményekkel járt az iparosítás, vagy az 5 éves terv besült akkor "korrigált". De közben megtalálta azt a külső , belső ellenséget aki miatt mindez történt. A bűnbakot. A kulákok ármánykodtak , vagy Soros, vagy akárki mindegy. :) Csak ő mindent jól csinált. Személyi kultuszban ez alap. Sőt nagyon jók voltak az ilyen történetek arra is, hogy a párton belül az ellenféllel leszámoljon egy egy adott diktátor. Ráfogja arra akit párton belül likvidálni akart.

Legfrissebb kínai játék is jó példa. A Kedves Vezetőjük a korrupcióra hivatkozva a párton belüli ellenfeleit bebörtönözte ezerszámra. Utána pedig szintet lépett és kikiáltotta magát örökös vezetőnek. :) Korrekciót hajtott végre , de nem ő tehet nyilván a nagy korrupcióról , hanem az ellenfelei a párton belül . Ezt felhasználva leszámolt velük.

...

Baloldali szavazatok érdekében gonosz migrántok betelepítése mint ok okozat . Kb olyan összefüggés mintha azt mondanám azért vesztettük el az I. Vh-t, hogy majd a határontúli magyar szavazatokkal mi lesz. :)

Ha ez így működne a migráció kapcsán mint fő tényező akkor Vitya már baloldali lenne és 10 millió migrántot betelepített volna 1 hét alatt. :)

Nyilván van ennek a folyamatnak egy olyan hatása, hogy a politikának ezekhez az emberekhez is kell szólnia, jobb és baloldalnak is. Lásd mondjuk Németország. Vagy Franciaország stb stb. De, hogy az okozná a migrációt, és mozgatná a folyamatot, hogy a baloldal ebből szavaztokban profitálni szeretne. Ez az állítás így vérzik néhány sebből.

lengyelek ellen 7-es cik…

#816105 prospero Előzmény: #816102

lengyelek ellen 7-es cikkely, szlovakok ellen egy újsagírói gyilkossággal előidezett kormányválság, Magyarorszag ellen diktatúrazas, fenyegetőzes az uniós forrasok visszatartasaval amennyiben kvóta ellen megyünk es folyamatos lejáratasi kísérlet...

De szép is a liberalis demokracia, csak arra kell "ügyelni", hogy olyanok legyenek kormanyon, akiket bevettek a liberális credóba és minden eszement külföldi ötletre hajbókolnak...:-)!

szerintem inkabb a válas…

#816104 prospero Előzmény: #816102

szerintem inkabb a választópolgaroknak kell aggodnia, hogy esetleg megbuktatjak a kormanyt....mert utana a jelenlegi ellenzek kerül hatalomra...es olyan szintű s*ggbekurása következik a valasztópolgaroknak es az orszagnak,amilyet gyurcsány es a ballibek csak álmodhatnak a 2010-es es 2014-es elhajlasért :-)!

Ismét lesz nyugdíjas sza…

#816102 walex

Ismét lesz nyugdíjas szavazat vásárlás Erzsébet utalványért.

Vajon milyen lehet a valódi támogatottsága a pártnak, hogy 10 ezret adnak nekik 1 héttel a választás előtt?

Csak nem kezd tele lenni a gatya, hogy buknak?

számtalan témaban vissza…

#816023 prospero Előzmény: #816012

számtalan témaban visszakozott a kormany, vasárnapi boltzar, netadó, letelepedesi kötvény, kapásból ezek jutnak eszembe - oktatásban folyik ugye a nat reformja...

Szóval kicsit erős, hogy tévedhetetlenek es nem korrigálnak...

Nem tudom, hogy ok vagy felismert következmény, mindenesetre igazolt jelenség, hogy a bevandorlók "hálásak" azoknak akik lehetővé tették a bevándorlasukat, továbba "hálásak" azoknak akik jövedelmet csoportosítanak át feléjük integrációra hivatkozva. Ilyen szempontból nyilvan aki ezt a jelenséget ismeri, tudja, hogy a ballib szavazóbazisba folyamatos utanpótlast fognak jelenteni, egyreszt társadalmi statusz/rászorultság okan, masrészt bevandorlasi jogok kiterjesztese okan. Ez racionalis viselkedés mindkét részről egy ideig (amíg a bevándorlók nem válnak le a gazdatestről) szóval amikor ezt tagadod/gúnyolod a racionalitast próbalod meg tagadni.

Munkaerőigény is része, …

#816012 banyaiz Előzmény: #816007

Munkaerőigény is része, vagy kapcsolódik a migrációs jelenséghez az tény. Az azért meredek elképzelés szerintem , hogy ballib szavazóbázis megnövekedés mint esetleges következmény Európa migrációs folyamatainak az oka. Ez ilyen orbáni eszmefuttatásokba passzoló szöveg mikor a saját küzdelmét ecseteli micsoda veszélyek leselkedtek rá de kőkemény volt. :)

...

Ha már személyi kultuszt és tévedések beismerését is pedzegettem korábbi hsz-ekben.

A Kedves Vezetőknél szokott olyan lenni, hogy ők tévedhetetlenek. Szinte ilyen természetfeletti képességekkel ruházza fel őket a propaganda. Testileg/szellemileg is. Mindezt azzal is erősítik, hogy soha nem ismerik be ha tévedtek, nyilvánosan. Olyan nincs, hogy egy autokrata vezető bármilyen apróságban tévedne. Ez az imidzsépítésük része a személyi kultuszban. Nem követem az orosz napi eseményeket ilyen részletességig, de gyanítom Putyinnak a nem tudom hány éves regnálása alatt ilyen bejelentése nem volt ahol mea culpázott volna. Olyan annál több ahol olyan kemény volt mint a vídia. :) Ez ilyen műfaj. Ismered azt a sztorit, hogy a kemény fickók nem táncolnak, az is a kulturális percekbe kívánkozik.

Önmagukért beszélnek ezek a dolgok.

Van megoldás erre. Lőj…

#816010 banyaiz Előzmény: #816007

Van megoldás erre. Lőjünk fel egy műholdat, ami mint a Kelet Vörös annak idején sugározza a mottónkat a témában. :) Az ars poetikánkat az ügyben.

Mondjuk a német közszolgálatban is ahelyett, hogy a Migráns1 tv stílusát átvennék, a kitaposott ösvényt ami megoldja a problémát, egyénieskedéssel próbálkoznak.

Szerintem az a cél abban a helyzetben , hogy a feszkók szítását mellőzni próbálták védhető. De ez nem mehetett volna az objektív tájékoztatás rovására egy kölni szilveszter kapcsán mondjuk.

Ezt egyébként magyar közegben szinte felfoghatatlan hozzáállással be is látták a vezetőik, hogy hibáztak ott és akkor az ügy eltusolás jellegű tudósításaival. Még kormányzati szinten is. Amire szerintem nálunk emberemlékezet óta nem volt példa, hogy valaki kiálljon és azt mondja itt most ezt ezzel a céllal tettük de rossz volt a megoldás, hibáztunk stb.

Pedig igény lenne rá.

Rendkívül nehéz helyzetb…

#816008 banyaiz Előzmény: #815999

Rendkívül nehéz helyzetben van az EU. Mert egyrészről bele kellene szólnia a tagállami ügyekbe ilyen szintig. Másrészről nem tart ott az integráció. Akkor pedig a szétesést kockáztatja.

Mindez válságban. Amikor azért nem babra megy a játék.

Orbánnak a trollkodásai között az első számú volt végig, hogy erre rájátszott. Ez a végén egy gonosz Brüsszel kampányban is lecsapódott. Ami már túl van a nagy baj az agybaj szinten. :)

Migrácioceco annak iskol…

#816007 prospero Előzmény: #815998

Migrácioceco annak iskolapeldaja, hogy kiirtjak az europai feher embert, mert tul draga megfizetni őket a globalis vallalatoknak...a ballib haladók pedig egy az egyben meg vannak vásárolva vagy agymosva, vagy egyszerűen csak azt hiszik érdekükben áll, mert azt hiszik a bevándorlók hagyomanyosan majd aznő szavazóbazisukat jelentik, hogy ezt a folyamatot örömmel kiszolgáljak...

Ha pedig nem megvásárlás miatt, hanem agymosás miatt teljesítenek/támogatják ezek az emberek, akkor nyilván kell olyan media ami ezt végrehajtja, akar német köztévé szinten, akár más " balliberális haladók" kezén lévő köztévé szinten...es volt ilyen eset, akar az osztrák akár a német köztéve magyar vonatkozasú adásait megfigyeljük...és ez csak az amiről tudunk, a magyar vonatkozású adás, ami elerte az ingerküszöböt itthon...de ott van a német sajtó hallgatása a szilveszteri eseményekről...ez csak az, aminek a híre eljutott idáig....hány olyan eset lehet ami el se jut....és ballibeknek fel se tűnik, az egyoldalú kommunikáció, hiszen már régota egyetértenek... :-)!

Hagyjuk mar ezt az eu eg…

#815999 prospero Előzmény: #815997

Hagyjuk mar ezt az eu egyenlő mércével mer csak a körülmenyek miatt -konjuktura-szemet hunyt a gazdasagi hianyosságok felett es csont nélkül elfogadta a gyurcsanyek altal hamisított konvergenciaprogramot - ami egyaltalan nem demokrácia trollkodas.

Azert hagyjuk mert 2010-től fogva nem egyedül Magyarorszag ellen folyt túlzottdeficit eljárás, de példastatuálás csak Magyarorszaggal szemben volt 2010-2012 között -újabb és újabb felesleges megszorításokat követelve.

Önvizsgálatot tartottam …

#815998 banyaiz Előzmény: #815986

Önvizsgálatot tartottam , hogy ezzel kritikával illettél nem egyenlő súllyal mérek szimpátia alapján. Nem tudom mire gondolsz konkrétan . Mondjuk ilyesmire, hogy egy európai civilizációban, demokráciában általánosan elfogadott mondjuk egy ilyen köztv, vagy egy Schmidt jelenség, vagy egy Schmitt jelenség , vagy nem tudom .

Mondjad róla a konkrétumokat és megvizsgálom. :)

Az teljesen normál folyamat ha az emberek nem elégedettek a vezetőikkel leválthatják őket egy demokráciában. Ebben semmi rendkívülit nem látok. Ami már inkább aggasztó jelenség vsz ha a trollkodással lehet népszerűséget szerezni . Mert az sok jót nem ígér sem Mo-nak , sem Európának , sem a világnak.

Migrációs cécó ennek az iskolapéldája.

Ugye a demokráciából átmenet egy totalitárius államba sem igényel feltétlenül sok időt. Sok sebből vérzik a demokrácia ha nyitott szemmel kicsit körbenézel a világban milyen folyamatok vannak. Most az , hogy a globális nagytőke =migráció = Merkel aki szembe állt a választóival egyenlet ez nekem ilyen kb mint a gonosz Soros = migráció egyenletek , a valóságnak a totális leegyszerűsítése.

Sajnos van egy olyan folyamat az EU vergődése kapcsán, hogy a volt szoci tömbben egy ilyen autokratikus út felcsillan. Ami nem a nagy öröm boldogság. Mert rendszerváltáskor már a legnagyobb félelem volt ezt , hogy lehet távol tartani. Ne ebbe csússzanak bele ezek a szerencsétlen országok egy visszacsatolással a következő lépésként.

Mennyire sebezhető a demokrácia téma arra megint csak jó példa Oroszország. Mert az orosz folyamatokat is demokratikus keretek között vitték idáig ahol most tartanak. Nyilván volt egy jó adag megerőszakolása is benne ezeknek a kereteknek. Meg lehet erőszakolni ez elveket könnyedén , lásd akár magyar példákat amiket hoztam. Lengyelek is rácuppantak erre a vonalra.

Az EU-nak a jogkörei vég…

#815997 banyaiz Előzmény: #815986

Az EU-nak a jogkörei végesek a tagállami pénzügyekkel kapcsolatban. Nagyjából egy túlzott deficit eljárás indításában, illetve a különféle tagállami, EU-s vezetők intelmeiben , kritikáinak a hangnemében kimerül.

Szerintem az nincs távol a valóságtól, hogy egy gazdasági fellendülésben mikor öröm boldogság van akkor kisebb hangsúly volt magyar költségvetési lépések kritikáján mint mikor egy gazdasági válság kirobban és görögök csődben.

Ez szerintem kézenfekvő . Ugyanúgy mint a tőzsdén egy bika piacon kisebb hangsúly van a negatívumokon.

Ezt a jelenséget én nem vezetném le egy olyan elmélettel , hogy az EU támogatja Gyurcsányt, de nem támogatja Orbánt. Mert nem tudom Soros vagy ilyesmi. Vagy azért mert Orbán nem globális nagytőke kiszolgálója . Vagy egyéb ilyen mulatságos esti mesék.

Egy autokrácia felé lépegetés mint állami vezetés jelenségei és a költségvetési fegyelem, vagy gazdasági folyamatok mint pl a devizahitelezés egészen más műfajok . Ha csak nem arra gondolsz, hogy autokrácia felé taszíthatnak gazdasági nehézségek is , mint válaszlépés a nehézségekre. Sok gazdasági válságból nőtt ki akár totalitárius állam mint válaszreakció a kihívásokra, sőt talán mindegyik abból nőtt ki a XX. sz-ban. De ezt nem tudom összekapcsolni a mondandóddal. :)

Szóval valami egész más malomban őrlünk már megint. :)

Demokracia trollkodas a …

#815988 prospero Előzmény: #815968

Demokracia trollkodas a migransügy: csak akkor vizsgaljuk meg ki kezdte es ki az aki visszadta.

Mert nagyon úgy tűnik nekem, hogy itt különböző gazdasagi erdekek es nem a demokratikus akarat mentén mozog a dolog merkel meghívasátol kezdve (nem volt egyeztetve nemcsak a választópolgarokkal, többi eus országgal srm) a kvótáig, a külső határok átjárhatóságától kezdve a betelepítésekig - ti: a globalis tőkenek erdeke (nem a választópolgaroknak) hogy eu-ban is olcsóbban jusson munkaerőhöz - es rohadtul nem érdekli oket az az ár, amit egy eus társadalom ezért fizet no go zónastól, sikertelen integrációstól stb. Ehhez felhasználjak a demokracia, az emberi jogok es különböző ideológiakat ami szerinted nem trollkodás. :-)!

Kettős mérce alapján ítélsz...:-)! ezzel ismet hitelteleníted az orban elleni kirohanasodat a "tiltott" kategóriaban, ami a demokrácia "leépítését" jelenti.

Tudod, az a problema, hogy amit Magyarország kepvisel orban vezetése alatt, az teljesen legitim dolog, amit pedig eu - arra senki nem adott legitimaciót és a választási eredményekben ez szépen tükröződik is. Akkor el kellene gondolkozni, hogy ki is trollkodja a demokráciat és él vissza vele...

nem kezelték megfelelő s…

#815986 prospero Előzmény: #815980

nem kezelték megfelelő súllyal??? :-)!

Banyaiz, maradjunk annyiban hogyha szamodra kedves a vezető, akkor no problem a diktatúraba valo hajlas. :-)!

Akkor mindjart van ezer es egy indok különbozö szereplők felmentésére, részletek vizsgálatara, mit miért ki mikor mit tett. Akkor a devizahiteles faszság is menthető, konjukturaban a magas aht, az államadósság növelés es minden, hiszen ki gondolta volna, hogy majd egyszer ..

a pénzügyi egyensúly romlást a piac es eu engedte, - hogy ennek az arát meg kell fizetni.

A lényeg, hogy az orszag vezetője szerinted okos dolgokat mondjon - a világképed szerintit - , akkor nem problema sem az, hogy a fékek es ellensulyok egy oldalra kerülnek, sem a lopás, sem, hogy az eu elvbarataival szemben kettős mércét alkalmaz és nem avatkozik be, mint Orban esetén.

Hiteltelen a diktatúra miatti ajvekolasod sajnos.

Még annyit ha a részletk…

#815980 banyaiz Előzmény: #815906

Még annyit ha a részletkérdéseket boncolgatjuk az EU hozzáállását Magyarországhoz valamifajta mi és ők történetre kihegyezni szerintem totális ostobaság.

Vagy arra kihegyezni, hogy egy egy magyar kormányt jobban sújt, vagy támogat. A válasz a körülményekben van.

Pl amit mondasz, hogy a gyurcsányi költségvetési deficit ellen korábban nem verték az asztalt . Az annak a következménye, hogy egy gazdasági fellendülésben ezt nem kezelték megfelelő súllyal.

Ez megint az EU-nak egy rendszerszintű problémájára mutat rá. Nem arra, hogy Orbánt el akarja nyomni és Gyurcsányt vagy akárkit fel akarnak emelni a Sorosbérenc EU bürokraták. Hanem arra mekkora előrelátás van egy EU-s rendszerben.

A válság tanulságait levonva próbálnak ezen valamit igazítani. De ennek az ég egy világon semmi köze nincs ahhoz , hogy Mo vezetője paranoid dolgait rázúdítja a népére. :)

Ez is egy válságtünet de az EU-nak a válságtünete, hogy amikor jó évek voltak akkor minden probléma az asztal alá söpörve . Amikor pedig rossz évek jönnek akkor kapkodás és hű Görögország csődbe ment, Mo-n meg az új kormányfő 7%-os hiányt akarna és akkor gyorsan csináljunk valamit.

Szerintem legalábbis ez a helyzet.

De mindezt arra kihasználni, hogy a demokráciát rombolni mint válasz, vagy az EU-t trollkodni mint válasz, az nem jó válasz vsz.

Akkor erre az EU-s válságtünetre jön a volt szoci tömbben egy autokrata válaszreakció. Mint divat. Tökéletesen egyetértek azzal ezt meg kell állítani EU szinten, csak hogyan . Mert itt jön az ha korlátozzák ezt akkor az EU is diktatórikus lépést tesz. Vagy a lehetetlen küldetés definiálni a határait hol politikai küzdelem, és honnan már diktatúra. Mindezekhez még szankciókat kapcsolni.

Win-win szitunak néz ki. :)