Hozzászólás
banyaiz Előzmény: #815986Önvizsgálatot tartottam , hogy ezzel kritikával illettél nem egyenlő súllyal mérek szimpátia alapján. Nem tudom mire gondolsz konkrétan . Mondjuk ilyesmire, hogy egy európai civilizációban, demokráciában általánosan elfogadott mondjuk egy ilyen köztv, vagy egy Schmidt jelenség, vagy egy Schmitt jelenség , vagy nem tudom .
Mondjad róla a konkrétumokat és megvizsgálom. :)
Az teljesen normál folyamat ha az emberek nem elégedettek a vezetőikkel leválthatják őket egy demokráciában. Ebben semmi rendkívülit nem látok. Ami már inkább aggasztó jelenség vsz ha a trollkodással lehet népszerűséget szerezni . Mert az sok jót nem ígér sem Mo-nak , sem Európának , sem a világnak.
Migrációs cécó ennek az iskolapéldája.
Ugye a demokráciából átmenet egy totalitárius államba sem igényel feltétlenül sok időt. Sok sebből vérzik a demokrácia ha nyitott szemmel kicsit körbenézel a világban milyen folyamatok vannak. Most az , hogy a globális nagytőke =migráció = Merkel aki szembe állt a választóival egyenlet ez nekem ilyen kb mint a gonosz Soros = migráció egyenletek , a valóságnak a totális leegyszerűsítése.
Sajnos van egy olyan folyamat az EU vergődése kapcsán, hogy a volt szoci tömbben egy ilyen autokratikus út felcsillan. Ami nem a nagy öröm boldogság. Mert rendszerváltáskor már a legnagyobb félelem volt ezt , hogy lehet távol tartani. Ne ebbe csússzanak bele ezek a szerencsétlen országok egy visszacsatolással a következő lépésként.
Mennyire sebezhető a demokrácia téma arra megint csak jó példa Oroszország. Mert az orosz folyamatokat is demokratikus keretek között vitték idáig ahol most tartanak. Nyilván volt egy jó adag megerőszakolása is benne ezeknek a kereteknek. Meg lehet erőszakolni ez elveket könnyedén , lásd akár magyar példákat amiket hoztam. Lengyelek is rácuppantak erre a vonalra.