Tehát ez az alaphelyzet amit bevezetőmben kifejtettem, szerintem.
Ehhez jön hozzá az ország speciális helyzete egy vesztes XX. sz után, egy kommunista diktatúra után nem sokkal. Ennek minden következményével, megosztottságával , gazdasági elmaradottságával stb. Ráadásul úgy a kapitalista világot is több alapjaiban meglévő probléma sújtja. Mindez egy EU-ban amit szintén több alapjaiban meglévő probléma sújt. Alap sebekből vérzik.
Erre egy Orbánnak a válaszát azt láttuk , mi az ő válasza ezekre a kihívásokra és helyzetre.
Hát szerintem szánalmas a válasz rá összességében. Hozzátéve azt, hogy igen komoly kihívás erre a helyzetre egy legalább jónak mondható választ adni.
Egyvalami biztos én nem szavazok a Fideszre. Mert ezt a minőséget amit felmutatnak nem lehet támogatni szerintem.
Feltételezve azt ,hogy kialakulna választás után egy olyan helyzet mint a németeknél most nincs kormánytöbbség , kompromisszumok kellenek. Nyilván sok hátránya lenne, és a felsorolt problémákat nem oldaná meg ez sem. De ez a demokrácia ahol vitatkozni kell, együtt kell működni , kompromisszumokat kell kötni stb . Ez egy nagyon fájdalmas, lassú folyamat. Nyilván sokkal gyorsabb ha másnap törvény amit Orbán kitalált és 2/3 megszavazta és az aláírógép közt elnök aláírta. :) Csak ennek is vannak hátrányai, mikor pl oda fajul , hogy a veje már azt hiszi az államkincstár az ő saját házipénztára , ő meg azt, hogy valamiféle kínai császár vagy hasonló poszton van. :)