Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

no brainer

#815379 Spade Előzmény: #815367

Lehet vitatkozni h ki vallásos, de a kiskörúton menő pajeszos zsidók azok abban tuti lehetsz és a tórát is fejből vágják sőt még be is tartják

"az oktatásnak nincs köze a valláshoz" pongyolán fogalmaztam a tudásnak nincs köze,de utána ezzel is indokoltam. Az oktatásnak nagyon is van köze ha vallásellenes de még ha materialista nevelést adsz akkor is

Én nem mondtam h nem kell tudás, sőt én is azt mondtam, de az oktatásnak majdnem nincs köze a tudáshoz, sajna mennnél nyugatabbra mész annál kevésbé. A pisa tesztnek meg kifejezetten nincs

És igen is egy emberöltő elég a lezúzáshoz még sok is elég jönni a máglya égetésekkel, a pedofil papokkal meg h nincs isten

Jaja Kínában az egyke zúzta le, de Kim ir szen meg Mao full malteros volt a kommunisák detto így korea vietnam kambodia stb úgyhogy ne csodálkozz

no brainer

#815378 tozsdenyul Előzmény: #815372

spade lehet, hogy leírt valamit a költségekröl, ami rendben is van, én amellett érvelek, hogy a te kulturharcos magyarázatod hülyeség.

Ezerrel akarjátok megfordítani a trendet, de az alapvetéseitek hibásak.

Pl a skandinávok másként (és eredményesebben) gondolkodnak, ök próbálnak intézményi szinten is, és munkaeröpiaci szinten is, a költségekbe besegíteni, és müködik is.

Kulturáról, vallásról meg lehet sajnálkozni, de attól hogy egyházi iskolákat csináltok, hittant oktattok, princípiumokat eröltettek stb több gyerek nem lesz, inkább kevesebb...

A skandinávok meg kétkeresös modellre épített intézményi és egyéb struktúrákkal közelebb járnak a probléma gyökeréhez.

ember 2.0

#815377 tozsdenyul Előzmény: #815368

a quality vs quantity az oktatásra, a "gyerekfejlesztésre" vonatkozik, mennyi energia kell egy gyerek adott szintre juttatásához, ha az energia véges, akkor ez meghatározza a gyerekszámot

Quality -lesz egy gyereked, esetleg kettö, aki atomfizikus

Quantity -beéred annyival, ha kapálni tud, és akkor erre a szintre nyolc vagy tíz gyereket is bevállalsz akár (vagy csak egyet, de a felsö létszámkorlát magasabb)

Társadalmi szinten, ha összességében emelkedik a gyerekek iskolázottságának igénye, akkor a quality felé tolódik, azaz csökken a gyerekszám

Ez leginkább pl a koreai, japán, szingapúri társadalom

(no meg a szülök iskolázottságának emelkedésével más okokból szintén csökken a gyerekszám)

nézz már utána tényleg plíz

22. sz-i társadalmat, magas diplomás aránnyal, magasan képzett munkaerövel nem lehet nagy gyerekszám mellett fenntartani

A technológiai forradalom így jár együtt egy demográfiai trenddel, illetve a fejlödésnek ez a következménye és egyszersmind a követelménye

no brainer

#815374 TrendMan Előzmény: #815364

Azt gondolom, hogy feketa afrika bennszülötteinek magas születési rátáját nem magyarázza a vallásosság.

És nem hiszem, hogy a magyar társadalmat amerikai celeb-családok mintájára kellene felépíteni.

A bejárónő jó gondolat, ezt a szerepet korábban (legalább részben) a nagymamák töltötték be.

De az értékrendi válság ('anómia') miatt a nagy családok már nem igazán működőképesek, ez pedig a születésszámban is lecsapódik. Erre az állam és a piacgazdaság is ráerősít a túlzottan kicsi lakásokkal.

Sajnos.

no brainer

#815372 prospero Előzmény: #815367

te mi mellett èrvelsz konkrétan - komolyan nem értem.

Spade ezt mar réges regen leírta -legalább de lehet több is mint egy éve - , hogy a tanulás ktgei túl magasak.

Miért jó az oktatás társadalmi szempontból, ha a kulturad eltünéséhez vezet, mert szerinted kizárólag ez távolít el a gyerekvállalás ösztönétől -lófaszt egyébként - (ha ez így lenne nem létezne sikeres reklámipar) - miért jó ha az oktatás ha arra ösztönöz, hogy ne vállalj gyereket míg ugyanakkor a "képzetlenek" akik megtartottak józan eszüket siman leszaporodják a "kepzetteket" és veszik át a hatalmat a "képzettek" felett?

no brainer

#815369 prospero Előzmény: #815367

na ne...confirmation biasra hivatkozol és mondod ezt te, aki vallásosság vs. Bűnözés vitában kijelentetted, hogy mindenki érzi vagy éreznie kell, hogy melyik ország vallásosabb a másiknál?? :-)!

ember 2.0

#815368 prospero Előzmény: #815334

a mennyiségi megközelítésnek a ballib oldal a híve, az alanyi jogon járó juttatásokkal...

no brainer

#815367 tozsdenyul Előzmény: #815364

Ez kb annyi lett hogy az a vallásos, akit te annak mondasz, föleg ha megfelel a confirmation bias-nak :)

"oktatás-nak semmi köze a valláossághoz "

"vallásosságot 1 emberöltő alatt az oktatással mg lehet simán törni "

Kicsit zavaros :)

A fö faktor az oktatás, a vallás is csak azzal korrelál, de nem vitatkozom, ha fordítva gondolod, kivéve ha Soros :)

"de vannak más faktorok is persze, pl amcsiban a 2 gyerek a középosztályban azért is max mert egy egész élet munkájának megtakarításából max 2 gyerek egyetemi oktatása telik ki. "

Erröl szól a quantity vs quality, és ez a lényeg paszki,

"hiszen jön az AI meg a zember 2.0"

Hogy akarsz ai-t meg ember 2.0-át egyetemi végzettségek nélkül??

A társadalom olyan technológiai szintre ért, ahol elengedhetetlen a magasan képzett embertömeg, az meg kevesebb gyereket jelent. Ennyire egyszerü. A vallás visszaszorulása is ennek a társadalmi folyamatnak a része pusztán, mert nem igaz, hogy nincs köze az oktatásnak a vallás visszaszorulásához, ezt te is belátod, de furcsamód csak akkor, ha oktatás = soros

A vallásosság nem tud pár év alatt megzakkanni, a tfr viszont igen - ott ahol társadalmi léptékben beindult az oktatás.

Szerk: ijesztöek ezek a mediterrán malterosok, a távol-keletiek tfr-jét még a mediterráneumnál is jobban lezúzták, hiába küzdöttek a demográfiáért és sok gyerekért a koreaiak, japánok, szingapúrok a szinte embertelen szintü oktatásukkal :))

no brainer

#815364 Spade Előzmény: #815360

Hogyne magyarázná a vallásosság, a 19 sz-ban a fr forradalom hatására padlót fogott a vallásosság fr-ban, nyomon is követhető. A vallásosság nem azt jelenti h általában hisz valmiféle istnben hanem h követi a bibliát v a torát v a koránt. Tehát nem kirakat vallásos hanem hiszi és tarja az új-ószövetséget vagy nem hiszi de tartja. A közhiedelemmel ellentétben a tradicionális spanyol olasz vallásosság a béka segge alatt van közelít a nullához a zúj generációkban. Az oktatás-nak semmi köze a valláossághoz lehet hinni a bibliában komoly kvantum fizikai tudással is, elég csak azt megérteni h a bibliát nem szó szerint kell érteni hiszen 2-4000 évvel ezelőtti embereknek 2-4000 évvel ezelőtti tudásbázisra írták. A vallásosságot 1 emberöltő alatt az oktatással mg lehet simán törni ez magyarázza a trendfordulókat Nem véletlen h a múlt sz elején a malteros programok kimelt célpontja az oktatási pozíciók megszerzése volt ahogy nem véletlen a soros ceu-ja se, sorosnak nem kell mindenkit képeznie elég ha az elitet képezi vagy másként abból lesz főleg elit (szdsz,lmp,momentum és a fidesz is csak ott valami félre ment) A legtöbb "felvilágosult ember" soxor buta mint a segg annak ellenére h felsőbbrendűnek hiszi magát. Nem is hallott olyanokról h a kvantumfizika ami lényegében azt jelenti h Schopenhauernak igaza van a világot az agy (képzet,akarat) teremti és manifesztálja bár ő pont tagadja istent de éppen ezzel igazolja. A zigazi vallásosság a főfaktor de vannak más faktorok is persze, pl amcsiban a 2 gyerek a középosztályban azért is max mert egy egész élet munkájának megtakarításából max 2 gyerek egyetemi oktatása telik ki. Tunézia. és a medeteriánum főleg a francia malterosok évszázados munkája hatására inkább csak koca vallásosak. De etől függetlenül igaz h túl sok ember van már a földön és a biologia is a többi emlőshöz hasonlóan (egér) a szaporodást automatikusan gátolni egykszk és persze vannak más faktorok is, de a népességcsökknés nem feltétlenül baj hiszen jön az AI meg a zember 2.0.

Ha Mo-n növelni szeretnénk a tfr-t sztem a nők helyzetét kell hatványozottan javítani, a nevelés terheit levenni, pl amcsiban a színészeknek celebeknek sok gyereke van ha nem homokosok, de mindenhol 1 v több mehikói bejárónő van ez nálunk nyilván nem lehet, így marad valami felturbózott államilag támogatott akár este nyolcig tartó közösségi nevelés és persze rengeteg állami támogatás és az eü illetve nyugdíj rendszerek ezt támogató deformálása

no brainer

#815360 tozsdenyul Előzmény: #815349

a vallásosság nem magyarázza (nem korrelál) a következökkel:

- A 19. sz-i trendváltással

- A távol-kelettel

- a mai, elképesztö ütemü Tfr csökkenésekkel egyes országokban afrikában, keleten, egy generáció alatt esik 5-röl 2-re

- Az alacsony tfr-ü igen vallásos muszlim országokkal (pl tunézia, mediterrán muszlimok)

-Továbbá, hogy a 'tradicionális', klasszikusan vallásosabb nyugati országok rendre alacsonyabb tfr-üek (pl kirívóan brazília, európában a katolikus országok)

Viszont a vallásosság erösen korrelál (negatívan) azzal a faktorral, ami ténylegesen korrelál a demográfiával (a fenti problémás dolgokkal is)

- oktatás, iskolázottság, képzettség

Szerk.:

A legjobb illusztráció minderre itthon, pontosan a cigányok

Ti azt hiszitek, véletlenül épül le az oktatás és az iskoláztatás, holott ök is ismerik a quality vs quantity összefüggést az oktatás és demográfia vonatkozásában.

Ezt a megoldást találták ki.

Az a megoldás, ami nyugaton a magasabb tfr-t okozza, hogy a munkaeröpiaccal egyeztetik össze a gyerekvállalást, "anya +munka barát társadalom" itthon nem nyerö filozófia. A vakkomondor az ilyesmire prüszköl. Inkább hülyítsük el a népet, hogy szaporodjon, az a megoldás a technológiai szingularitás küszöbén...

no brainer

#815349 Spade Előzmény: #815348

nem tüntek vallásosnak ? mert nem nézted meg a nyakukon meg a visszapillantó tükrön lógó bazi nagy keresztet, nézd meg újra :)

Na és ha azt mondták ? A muszlimok ugyan ezt mondják nyugaton sőt ezért akarják elözönleni Európát, és attól még ne lennének vallásosak ?

A tudományban mindig a legegyszerűbb magyarázatot kell elfogadni. Ez esetben a vallás a legegyszerűbb korreláció, persze be lehet hozni az egyenletbe a napkitörésket a föld precessziós ciklusait, a föld pólusváltásait no meg a fekete lyukakat és azok téridő szingularitásait az alternatív univerzumokat is, csak fölösleges :)

no brainer

#815348 TrendMan Előzmény: #815345

Nem tudom, én már a 80-as években utaztam együtt a 7-kerben a trolin cigányokkal, akik arról hablatyoltak, hogy túl fogunk szaporodni benneteket.

Nem tüntek vallásosnak.

Az összetett folyamatokat azért nehéz megérteni, mert több változó van. Ez persze a gondolkodás oldaláról nem kellemes.

(pl. A földi jégkorszakokat is csak azót értjük mióta az egyenletekbe nem csak a Föld-Nap távolságot foglalják bele, hanem a Föld tengelyének dőlésszögét is:-)

Az USA nagyon nagy, ahán…

#815347 TrendMan Előzmény: #815343

Az USA nagyon nagy, ahány országrész, ahány mikroközösség, annyiféle szabály. Más UTAH és más egy közép-keleti nagyváros vagy Texas.

Svédországot meg szintén nem ismerem, onnan ezt is hallani meg azt is. Nem vagyok biztos benne, hogy azok a szélsőségesen liberális megközelítések, amelyek itt a sajtóban megjelennek ott tényleg általánosan jellemzőek-e?

no brainer

#815345 Spade Előzmény: #815336

a cigok, muszlimok magasabb tfr-je triviális, a cigok kb 95%-a vallásos mélyen hisz istenben a muszlimok kb 100%-a (a nem cigo magyarok kb 30%-a nyugatiaknál még alacsonyabb kb. 20% alatt (nem véletlen h a malterosok a vallást rombolták le). Ez a legegyszerűbb , korreláció mutatta magyarázat nem kell mindeféle anómi katyvaszokkal meg modernitás faszságokkal operálni, sztem.

Ja, a magyar nők külfföldön azét is vállalnak több gyereket mert általában kisérőnek mennek ki se fullos nyelvismeret se szakma, a pincérséget mosogatást, dadusságot ápolást nem számítva vonzó munkának, így inkább szülnek és gyereket nevelnek, és nem az ott állítólag meglevő demokrácia az ok, ami ugye pl. német totális sajtó és fészbúk cenzura mellett nevetséges feltétlezés .Egyszerű ez mint egy pofon a búcsúban

nem én mondtam, hanem a…

#815343 tozsdenyul Előzmény: #815336

nem én mondtam, hanem az ügyeletes pronerista.

Az alábbiakat azért tisztáznám, mert elbeszélés van egymás mellé:

Mondjuk egy USA, svéd, magyar ország közül hol nagyobb az anómia?

Ezt most a cigányság kér…

#815336 TrendMan Előzmény: #815335

Ezt most a cigányság kérdésére mondod?

NER = Nemzeti Együttműködés Rendszere

Ott tevékenykedsz?

+++

Én egyébként úgy illeszteném be, hogy a cigányságon belül egységesebb az ő általuk követett saját/belső értékrend, mint a magyarságon belül a mi általunk követett sokkal változatosabb és zavarosabb értékrend.

De nem érted, hogy erröl…

#815335 tozsdenyul Előzmény: #815333

De nem érted, hogy erröl nem beszélünk a NER-ben, mert nincs is róla statisztika se?

Mégis hogyan illesztenéd ezt be a tradícionális/anómiás katyvaszba??

ember 2.0

#815334 tozsdenyul Előzmény: #815331

továbbra sem találtam választ a kérdésekre pedig kerestem...

A quality vs quantity teóriának tényleg vedd a fáradtságot és nézz utána, ne improvizálj, meg rizsázzál mintha vizsgán lennél :)

ember 2.0

#815331 prospero Előzmény: #815302

ott a válasz trendman utolsó hozzászólásában -értékválság vagy túl sok érték (kinek, hogy tetszik) ami mindent magyaráz, azt is miért születik kevesebb gyerek a tradícionális országokban ahol nagy a távolság/disszonancia a nincs értékrend és a hagyományos értékrend között ami működési zavarokhoz vezet,;azt is magyarázza, hogy hagyományosabb értékrendhez ragaszkodó bevándorlók miért vállalnak több gyereket, mint az értékrend nélküli európaiak, azt is, hogy 1-2 generaciós váltásban az értèkrendnélküliség győzelme esetén a bevándorlók születési rátája miért hasonul az őslakosok születési rátájához.

A jelenlegi jóléti rendszerek 1,1-1.6 között stabilizálják a nyugati jóléti államok születési rátáját bevándorlók születési rátája nélkül -feminizmus győzelme ide vagy oda, ez pedig az európai kultura önfelszámolásához elég maximum.

Az pedig, hogy magyarok kint is vállalnak gyereket, nem bizonyítja, hogy itthon nem születtek volna meg.

Minőségi-mennyiségi kèrdéshez: Trendmannal beszéltük, hogy a jóléti rendszerek (oktatatás, eü, nyugdíjrendszer) fenntartásához és profit/fogyasztási életszínvonal termeléséhez sokat kell dolgozni ami nem támogatja a stabil kapcsolatok, családok létrejöttét - a fennmaradó 4-5 óra minőségi időre pedig a média is vadászik és még a pénz utáni hajsza közben szexelni is kellene -gyerekvàllalási céllal -nem pedig abortuszra, ahogy kawabazsy megjegyzi.