te fogalmaztál meg véleményt, csak arra kérdeztem rá. Nem kértem átképzést, szakértö sem vagyok.
te fogalmaztál meg véleményt, csak arra kérdeztem rá. Nem kértem átképzést, szakértö sem vagyok.
milyen kötelezettségei vannak a nöknek?
Matgab itt megfogalmazott hozzászólásával teljesen egyetértek.
Így látom én is.
Emberi együttélést, kultúrát és a 'hagyományos' kulúrából eredő - egyetemek falára festett - verseket. Végső soron az egész társadalmat.
Bocsánat, de nem képzem át magamat feminizmus kutatóvá.
Te amolyan szakértőnek tűnsz.
kerestél? :)
Mit bont le?
Az általad felvetett kérdéskör 100 évvel ezelőtt volt aktuális.
Manapság a feminizmus már nem találja tárgyát, ezért mindent lebont, amihez ér.
Szívesen olvasnék pl. egy feminista verset, de ilyen nincs.
Vagy van?
"A nőket, mint társadalmi csoportot, számtalan hátrányos megkülönböztetés és erőszak éri pusztán azért, mert nők.”
Szóval ez ma már nem igaz?
Ma már a nőknek ugyan annyi joguk van, mint a férfiaknak. A feminizmus, a mai világban egy trendi politikai eszme, amire érdemes felülni, hisz amint látjuk van táptalaja.
"A feminizmus olyan politikai eszme, melynek középpontjában a női egyenjogúság ideálja áll. "
szerintem nem. A feminizimus egy olyan eszme ami által a nők megpróbálnak előjogokat szerezni maguknak úgy, hogy egyidejűleg a kötelezettségeiktől meg akarnak szabadulni. ideális állapota az lenne amikor a nők tökéletesen tudják saját akaratukat érvényesíteni minden korlátozástól mentesen, miközben mindenfajta kötelezettségtől mentesítik magukat. Sajnos a Föld erőforrásai korlátosak, ezért ez az állapot nem fog bekövetkezni, de törekednek rá.
Gyakorlatilag ugyanazzal a módszerrel nyírják ki a társadalom normális működését, amivel a migrációt erőltető liberálisok:
A természetes önvédelmi ösztönt és a normális ősi ösztönöknek megfelelő működő normális társadalmakat akarják ellehetetleníteni a média eszközével eltorzított valóságkép ránk erőltetésével, a normális emberek lelkiismeretességéből , szociális érzékenységéből eredő sebezhetőségének kiaknázásával...
"A feminizmus olyan politikai eszme, melynek középpontjában a női egyenjogúság ideálja áll. "
"A különböző irányzatokat a közös alapaxióma tartja össze, miszerint: „A nőket, mint társadalmi csoportot, számtalan hátrányos megkülönböztetés és erőszak éri pusztán azért, mert nők.” A feminizmus célja tehát az, hogy a nők számára is biztosítsa azokat az emberi jogokat, amelyek egy férfit megilletnek."
Én úgy láttam, a feminizmus szót használjátok, de vagy rosszul láttam, vagy belemagyaráztam vmi betüt...
Nyugodtan fejtsd ki nézeteidet, feminizmus mint erkölcsi/társadalmi géprombolás illetve nulla hozzáadott érték témában te is, én nyitott vagyok rá, hogy miröl is van szó.
Látom találtál fogódzkodót, hogy belebeszélj olyat, amiről szó sincs. :)
a nöi egyenjogúság, választójog, mint erkölcsi/társadalmi géprombolás? Érdekes felvetés, ki akarod -e fejteni? :)
Ha jól értelek, ezzel szemben pl a muszlim társadalmak a szellemi /erkölcsi/társadalmi skála pozitív oldalán állnak? Allahu akbar?
Na ez a bajom a feminizmussal:
Semmit nem hoz létre, de mindent megkérdőjelez.
Szellemi/erkölcsi/társadalmi géprombolás, semmi több.
A kard is fallikus jelkép.
Ráadásul az egy férfiak által létrehozott és használt eszköz, melynek célja a testekbe való erőszakos behatolás.
lehet, hogy még ez a DUGájába dől is túl szexista...
Lehet inkább a saját kardjába kellene dőlnie...
:-)
már ez a mondatod -hogy saját farkába harap- ez is erősen diszkriminatív, sexista! :-)