Regisztráció Elfelejtett jelszó

Bitcoin

kbc-be van egy pár termé…

#865704 Koffein Előzmény: #865695

kbc-be van egy pár termék, de hogy mi mire való a fene se tudja... jó volna, ha volna valami infó a szolgáltatóknál :)

vagy longolni?Nekem az i…

#865340 matgab Előzmény: #865128

vagy longolni?

Nekem az is jó, ha nem a magyar piacon van , de randomnál vagy KBC-nél?

Van olyan instrumentum m…

#865128 TrendMan

Van olyan instrumentum most a magyar piacon - akár befektetési jegy - ahol shortolni lehet a Bitcoin-t?

Bitcoin és a dinamika

#863939 Koffein Előzmény: #863934

ez nézőpont kérdése.. vannak olyan részvények, amik a bitcoint simán ütötték :)

a lényeg, hogy még sem annyira válságálló, mert amikor pánik volt, nem befolyt a zsé, hanem kifolyt.. tény, most egy pár tech guru elkezdett bevásárolni és felverte az árfolyamot... s azt is vágom, hogy az winkelwosék 500e-re várják, de hát meglátjuk, mi lesz belőle... :)

/

#844621 Fornit

"A 2018 novemberi állás szerint azoknak a számítógépeknek, amelyek bitcoint állítanak elő, évente mintegy 45,8 billió (ezermilliárd) wattórára van szükségük. A tanulmány szerint ez évente 22-22,9 millió tonna szén-dioxid kibocsátásával jár, ez Jordánia és Srí Lanka éves kibocsátása között helyezkedik el - írták a Joule című szaklap friss számában."

https://www.portfolio.hu/befektetes/zoldvilag/a-bi...

mese

#843147 Fornit
A lot of monkeys lived near a village.
One day a merchant came to the village to buy the monkeys. He announced that he would buy the monkeys for £100 each.
The villagers thought he was mad.
They thought how can somebody buy stray monkeys for £100 each?
Still, some people caught a few monkeys and gave them to the merchant and he gave them £100 for each monkey.
This news spread like wildfire and more people caught more monkeys to sell to the merchant.
After a few days, the merchant announced that he would buy monkeys for £200 each.
Even the lazy villagers now ran around to catch the remaining monkeys and sold them for £200 each.
Then the merchant announced that he will buy monkeys for £500 each.
The villagers started to lose sleep! They caught six or seven monkeys, which was all that was left, and got £500 for each one.
The villagers were waiting anxiously for the next announcement.
Then the merchant said he was going home for a week and when he returned he would buy monkeys for £1,000 each.
He asked his employee to take care of the monkeys he bought.
The merchant went home and the villagers were very sad as there were no more monkeys left for them to sell at £1,000 each.
Then the employee told them he will secretly sell them monkeys for £700 each.
This news spread like wildfire. Since the merchant will buy monkeys for £1,000 each, there is a £300 profit for each monkey.
The next day the villagers made a queue near the monkey cage.
The employee sold all the monkeys for £700 each. The rich bought monkeys in big lots. The poor borrowed money from money lenders and also bought monkeys.
The villagers took care of the monkeys and waited for the merchant to return.
But nobody came.
They ran to the employee.
But he had already left too.
The villagers then realised that they had bought the useless stray monkeys for £700 each and were unable to sell them.
Which all sounds very similar to some scammy crypto currency. If the price goes up what can you do with Shitcoins other than sell them to someone else who thinks they will go up in price even more? And what do you do with your Shitcoins when they fall in value…?
I don’t know, but just like the villagers trading monkeys, scammy crypto currency will bankrupt a lot of people and make a few people filthy rich.

szétcsapták

#832227 Koffein

Most nézem a kbc levele alapján, hogy a bitcoint jól szétcsapták. Hol van már a 30k-s jóslat?

Elnézve a grafikont, kb 3k környéke megfoghatja... talán, talán...

A Bitcoin energiaigénye, jaj !!!

#830435 TrendMan

Egyetlen ábra arról, milyen brutálisan sok energiát emészt fel a bitcoin-bányászat

Elképesztően sok elektromos energia megy el éves szinten bitcoin-bányászatra: egyes becslések legalább 55,5 terawattórára teszik ezt a mennyiséget, de elérheti akár a 73 terawattórát is. Ezt azt jelenti, hogy jelenleg 38 olyan ország van a Földön (a 220-ból), amely biztosan több elektromos energiát fogyaszt, mint amennyit a bitcoinok bányászata emészt fel. A powercompare készített egy durva térképet arról, ami segít kontextusba helyezni ezt a nagyon magas számot.


Íme a térkép, ami a fenti linken nagyobb méretben is elérhető (a fekete színnel jelölt országok szinte biztosan többet fogyasztanak, a kékek határesetnek tekinthetők, a sárgák viszont szinte biztosan kevesebbet fogyasztanak a bitcoin-bányszatnál):Countries That Consume More Or Less Electricity Than Bitcoin Mining In Late 2018 - https://t.co/ZfZw2fFRjJpic.twitter.com/9UfP9kUSLl
— Brilliant Maps (@BrilliantMaps) 2018. október 31.
Amennyiben az 55,5-73 terawattórás fogyasztást nézzük, akkor a Fülöp-szigetekkel zárul azoknak az országoknak a sora, amelyek biztosan több elektromos energiát fogyasztanak, mint a bitcoin-bányászat. Az 55,5-73 terawattórás sávba esik például Ausztria, Chile, Csehország és Svájc, vagyis esetükben nem lehet bztosan megállapítani, hogy többet fogyasztanak-e, mint a bitcoin-bányászok. Az viszont szinte biztos, hogy a 164,7 millió fős lakossággal rendelkező Banglades már kevesebbet fogyaszt a bitcoinok kitermeléséhez szükséges elektromos energiánál. Természetesen Magyarország is ebbe a kategóriába esik a maga 45 terawatt körüli éves fogyasztásával.Megjegyzés: a fogyasztási adatok a CIA adatbázisából származnak, sok esetben nem a legfrissebbek, így nem szabad készpénznek venni őket. A cikk üzenete viszont ettől nem változik, vagyis, hogy rengeteg energia megy el bitcoin-bányászatra, nem véletlen, hogy sokan a klímaváltozás egyik okozójának tekintik.

+++

https://www.portfolio.hu/vallalatok/it/a-bitcoin-a...

a Bitcoin és az Internet halála

#823067 TrendMan

Az internet halálát okozhatja Bitcoin a jegybankok jegybankja szerint

A Bank for International Settlements szerint még nem jött el az idő, hogy a kriptopénzek világa betörjön a mainstream bankok világába és előfordulhat, hogy ez soha nem is fog megtörténni. A 88 éves svájci intézmény szerint a Bitcoin veszélyes az internetre és a környezetre is, de számos egyéb hibával is küzd.


A BIS egy 24 oldalas elemzést készített a Bitcoin és a blockchain-rendszerek jövőjéről. A BIS szakemberei úgy vélik, a kriptopénzek "számos hiányosságtól" szenvednek, melyek meggátolják abban, hogy valaha is mainstream fizetőeszközzé vagy befektetési eszközosztállyá váljanak.A jegybankok jegybankjaként emlegetett intézmény szerint a kriptodevizák túlsogosan instabilak, túlságosan sok elektromosságot fogyasztanak, túl könnyen manipulálhatók és ezek miatt sosem lehet majd őket nemzetközi fizetőeszközként használni. Hozzátették: a megosztott főkönyvi technológia, melyen a Bitcoin és ehhez hasonló technológiák alapulnak, inkább hátrány, mint előny.Az elemzés fényt derít arra is, hogy ha nemzetközi fizetési rendszerek szerepét átvenné egy blockchain-alapú rendszer, túlterhelődne minden szerver, számítógép és okostelefon, melynek eredményeképpen

a teljes internet összeomlana.A BIS szakemberei hozzátették: a bitcoinbányászok már most is annyi áramot emésztenek fel, mint Svájc, melyet

környezeti katasztrófának neveztek.Végül leírják, hogy a megosztott főkönyvi technológiának és a blockchainnek vannak előnyei is, például meggyorsíthatják a nemzetközi átutalásokat, valamint a kereskedésfinanszírozásban is segíthetnek.A BIS konklúziója összességében az, hogy a Bitcoin legnagyobb áttörése, a gyors tranzakció-lebonyolítás, egyszerre a legnagyobb hátránya is a rendszernek, mivel túl kockázatossá tenné egy ilyen rendszer a globális gazdaságot.