Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

te állítottad, hogy 1. M…

#813319 tozsdenyul Előzmény: #813317

te állítottad, hogy

1. Minden nyilvános

2. Koptokat is befogadtunk

Lentebbi hsz-ed alapján fogalmad sincs mikor, mennyit, hogyan.

Szerintem így továbbra is megáll, hogy hazudsz, vagy az 1-ben, vagy a 2-ben.

Szvsz még komolyabb probléma, ha a migránsellenes kormányunk, a nagy sorosozás közepette, TITOKBAN, ellenörizhetetlenül, a menekülteljárást is kikerülve, ismeretlen de igen jelentösnek tünö migránstömegnek (egyiptomból, irakból, iránból) ad, nem is menekültstátuszt, hanem mindjárt ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT.

Soros álmaiban sem gondolt ki ilyen terveket.

Stop Soros kormányunk ezek szerint 4000 feletti migránst fogadott be hivatalosan, "több ezret" (idézet Balogtól) titokban, átláthatatlanul és azonnali állampolgársággal, húszezret kötvényért, 5 ezer oroszt pénzért (és TELJESEN ellenörizhetetlenül), és ismeretlen mennyiségü "ukránt".

Fantasztikusan megállították a Sorost, kb 30-40 ezer migráns befogadásával 7 év alatt.

Hinnye.

"Ez ugyanazon próba- kvó…

#813318 prospero Előzmény: #813316

"Ez ugyanazon próba- kvótára vonatkozik, a 160 ezer menet közben lecsökkent, mert mégse olyan volt a válság. Mire végre kellett volna hajtani addigra az 1200 jóval kevesebb lett. Emlékeim szerint a konkrét tervezetekben szereplö számok kb ilyesmik, hogy hogyan jöttek ki nekik , arról az Eu-t kérdezd. "

Ezek 2015-ben bevándoroltakra vonatkozó fix számok voltak, és a 2015-ben érkezettek - utólagosan az arányokat tekintve kb. 10%nyi illegális bevándorló szétosztásáról szólt volna a dolog egyszeri, úgymond próba módon, aminek tapasztalatai alapján kidolgozzák az állandó szétosztási mechanizmust.

Azaz kvótával 1290 fővel több lenne a jelenlegi befogadottak száma. Mert akik azóta, azaz 2015 óta érkeztek azokat ugyanúgy el kellett volna bírálni.

Az állandó mechanizmus kialakítása továbbra is folyamatban van, amitől legutóbb éppen a németek kaptak frászt.

"azt kerdeztem, hogy dir…

#813317 prospero Előzmény: #813247

"azt kerdeztem, hogy direkt csak a muszlimokat fogadtak-e be?, ami retorikai dolog, nem azt jelenti hogy 100%

DE utana kaptal is egy konkret szamot a 80%-ot.

Na es akkor a sajat magad altal is elismert allitasaidnak megfeleloen, mivel a te allitasod szerint minden atlathato nem titokban tortent, es ott van a statisztikakban, ezert kerem a statisztikakat a menekultekre a befogado orszagok szerinti bontasban kulonos tekintettel az Egyiptomiakra.

Nyilvan meg tudod tenni. Hiszen ezt allitottad."

Nem ezt állítottam.... :-)!

Menedékkérelem kiadás kapcsán állítottam, hogy miért játszátok meg magatokat, mivel minden adat nyilvános és nem titkos.

Muszlimokra mondtam, hogy azért mert egy ország muszlim többségű, nem feltétlenül jelenti, hogy muszlimokat fogadunk be onnan. lsd. Egyiptom - kopt keresztények. Szír keresztények stb.

"(Es persze hogy tudom, mit nyilatkozott Balogh, 1500 kopt csaladrol nyilatkozott, akikrol ezek szerint te is tudsz.)

Hol talalom oket a nyilvanos nem titkos statisztikakban?"

Gondolom, Egyiptomnál, Iraknál egyéb származási ország kategóriában ahol kopt keresztények élnek.

"Szam szerint megmondod nekem, hogy mennyi ember kapott menekultstatuszt egyiptombol 2010 ota? "

Ne haragudj erre nincs időm, keresd ki, ha akarsz bizonyítani valamit Balog Zoltán állításával kapcsolatban.

2. Ez ugyanazon próba- k…

#813316 tozsdenyul Előzmény: #813315

2. Ez ugyanazon próba- kvótára vonatkozik, a 160 ezer menet közben lecsökkent, mert mégse olyan volt a válság. Mire végre kellett volna hajtani addigra az 1200 jóval kevesebb lett.

Emlékeim szerint a konkrét tervezetekben szereplö számok kb ilyesmik, hogy hogyan jöttek ki nekik , arról az Eu-t kérdezd.

2/a) 4000 feletti a 2010 óta befogadott menekültek száma.

4. Nem a menedékkérelmek száma nött, hanem a befogadott menekülteké (kevesebb kérelem mellett is)

1. Elvinni a meglévöböl visznek, ha elvisznek, akkor kevesebb marad nekünk. Ha mégsem visznek, attól nem lesz több. Ennél nem bonyolultabb az elvitel kérdése.

2. Mennek haza. Németországból pl tavaly 600 ezer, és még fel akarják pörgetni.

3. Nem hiszem, hogy pont hozzánk akarnának jönni.

1."na most, a kvota, az …

#813315 prospero Előzmény: #813247

1."na most, a kvota, az kvota, a dublin meg dublin”

„nyilvan oka van, hogy osszemosod

a kvota miatt nem akartak magyarorszagra hozni 120 ezret, elvinni akartak 54 ezret (konkretan ennyit, nem a 30% 10%-at) es hozni 1280-at. "

ha kevered dublinnal, az a szokasos hazugsagaid egyike csak." Hát akkor itt ebben a mondatban is hazudtál, mivel nem kevertem Dublinnal, sőt nem is mostam össze vele.

Volt kísérlet arra, hogy dublin alapján visszaszállítsanak Magyarországra itt regisztráltakat, vagy nem? Volt. Ami a bírálandó menekültkérelmek száma miatt érdekes kérdés, mivelhogy szerinted "5x annyi menekültkérelem, 5x annyi befogadottat jelent."

2. kvóta "eloszor 1280 lett volna, aztan 800 aztan mar csak 560 kb" ami hogyan is jön ki??? feltételezed, hogy a próbakvótában meghatározott 160 ezres szám arányosan csökken az egyes években érkezettek számával. A valóság ezzel szemben az, hogy nem tudjuk. A próba-kvótát a 2015-ös bevándorlási számokra találták ki kb. 10%-ra lőtték be a 2015-ben érkezett szétosztandó illegális bevándorlók számát. Mi van a többi 90%-kal nyúl? Azt ki bírálja el?

2/a. " megjegyzem, a soros tervben meg allitolag olyan dolog is van, hogy az Unio fizessen a tagallamoknak a befogadott menekultek ellatasaert, 15 ezer eurot/ev. Most sajat penzbol csinaljuk, es nem 1280-nak, hanem 4000-nek."

Nyúl, miből fizet az unió? Saját pénzből/adófizetők pénzéből vagy hitelből. Egyébként meg elrontottad: szerintetek nincs soros terv

hogy jött ki a 4000-es szám....

2.Felső határ nélküli kvóta esetén ez 1 millió főnél 20 ezer főt jelent - mondtam én: mire te: "Szerintem volt valaki az akkori vitakban, aki mondta, hogy ez egy valosagtol elrugaszkodott hiszti es az EU majd lassan maga is kezeli a helyzetet, csak lassan, de biztosan, es biztosan nem lesz hosszutavon minden evben 1 millio migrans aki jonne be ... hogy milyen eredmenyeket hozott az amit az EU valoban lepett eddig, igy ugyanazon szolamaid ismetelgetese mar egy cseppet sem indokolt. Talalj ki ujat. Talalj ki mast."

Banyaiz meg ezt írta pár hozzászólással előbb: (különböző objektív okok miatt).... a bevándorlási nyomás növekedni fog, és egyre nagyobb erőfeszítést fog igényelni a kordában tartása.

Hozzáteszem: Ismereteink szerint jelenleg Afrikában 1 milliárdan élnek, és demográfusok szerint cirka 80 év múlva 4 milliárdan fognak élni....áááá biztosan nem lesz hosszútávon minden évben 1 millió migráns aki jönne be... mert valószínűleg több lesz...

3. "Végig se tudták verni a kvótát és nem Orbán basi miatt" - máshol meg "Orbán basi veri szét az EU-t/ szabotálja az EUs megoldásokat" Akkor talán előbb juss dűlőre magaddal, hogy akkor most mi van.

4. "Tegnap levezettem, ma a hvg is levezeti neked, hogy kb 5x-osre nott a beerkezo menekultek szama a kerites+zona hatasara. Az eredmenyeket mar latjuk. Itt is talalj ki ujat. Talalj ki mast."

Hát a HVG hazudik, de mit is várjunk a függetlenobjektív médiától.

A beérkező menedékkérelmek száma ugyanis nem ötszörösére nőtt, hanem majdnem a századára csökkent 2015-höz képest Magyarországon.

2015: 177 ezer fő; 2016-ban 29 ezer fő, 2017-ben novemberig 2725 fő.

Amiből a bármilyen statuszt kapottak száma: 2015: 508 fő; 2016: 432 fő; 2017: 1290 fő, majd HVG megállapítja a magyar statuszkiadásban a növekedést, amivel szembe állítja a Németországi csökkenést, csak éppen nem a kiadott státuszokban, hanem a menedékkérelmek számában, ami szerintük 2015-ben 900 ezer, 2016-ban , 620 ezer, majd 2017-ben 430 ezer beadvány.

Hát almát almával, körtét körtével illene hasonlítani és akkor megállapítható lett volna, mindkét országban a csökkenés 177,29,2 vs 900,620,430. Ennek fényében aztán különösen érdekes, hogy Németország miért nem teljesítette az általa is megszavazott kvóta szerinti átvételt bírálatra Görögöktől Olaszoktól.

Magyar vonatkozásban: Mivel HVG szerint napi 5 kérelmet lehet beadni, arányosan évente 3000 kérelmet fog az állam befogadni, jelenleg a beadott kérelemhez viszonyítva kb 80%-os arányban utasítunk el, vagy ha jobban tetszik még mindig kb. 20%-nak adunk státuszt. (Előző évről 3500 nyitott ügy jött át erre az évre.) 3000 főnek 20%-a kb. 600 fő lesz jövőre a befogadatottak száma ceteris paribus.

Hogyan is tudnám jellemezni ezt a helyzetet? Kiszámítható, működő menekültügyi rendszer, ahol a kiutasításnak érvényt lehet szerezni, aki meg jogosult annak megadják a státuszt.

Ilyen csak Magyarországon van egész Európában! Példamutató.

Ami kérdésekre nem tudtál érdemben válaszolni:

1. Mi történik, ha elfogadjuk a 54 ezer fős átvételt, és a fenti létszámból a tapasztalatok szerinti 9 ezer főt veszi át a többi uniós állam és marad 45 ezer fő itt bírálatra, ahogy olaszoknál görögöknél maradtak. Idézve téged: 5x annyi menedékkérelem 5x annyi státuszt jelent, azaz 9000 főt?
  2. Mi van az elutasított menedékkérőkkel az unióban és Magyarországon?
  3. Mi van az "eltűnt" menedékkérőkkel, akik kiestek a hatóságok látóköréből Eu-ban és feltehetően bűnözésből tartják fenn magukat?
  4. Mi van azzal, ha nincs kerítés és zóna, és érkezik x millió ember a kvótában pedig 10%-ra vonatkozó átvétel van? A 90%-ot ki bírálja el?

Nyúl, te a saját pszichó…

#813299 prospero Előzmény: #813239

Nyúl, te a saját pszichózisod fogja vagy, meg annak ahogy a kormány üzeneteit lefordítottad magadnak...ugyanúgy, ahogy a ballib oldal lefordította magának....nem az én problémám, próbáljátok meg feldolgozni,

Azonban van itt néhány állításod fentebb, amire muszáj reagálni és ez sajnos hosszabb időt fog igénybe venni.... bocs mindenkitől...

re: jellem es egyeb marhasagok

#813278 KawaBazsy Előzmény: #813272

Értelmes ember, anno voltam egy előadásán, ahol ő volt az egyik meghívott.

arrol is nagyon sokat er…

#813255 tozsdenyul

arrol is nagyon sokat ertekeztunk, hogy mi a megoldasa a problemanak

mar 3 evvel ezelott eljutottunk odaig, hogy SEMMILYEN megoldasa nincs a schengeni hatarokon belul.

banyaizt, meg engem is hosszasan fikaztatok, amikor azt mondtuk, hogy ez sem lesz megoldas (nepszavazas), meg az sem lesz megoldas (kerites)

Egyik lehetoseg, hogy az EU talal ra megoldast, kis orszag egyedul egy ilyen globalis problemara soha nem fog. Ezt (frontextol kezdve sok mindenen at, ott blokkoltuk es vetoztuk orban-basinknak hala, ahol csak tudtuk)

Masik lehetoseg, kilepni az EU-bol.

Fantasztikus teljesitmeny, hogy 3 evnyi ontokonszuras utan ezt lassan felismerik a fidesz-vallas papjai is, hogy je!, nezd man!

ozonlenek be a menekultek, pedig mi megallitottuk sorost is meg brusszelt is, meg kerites is volt, meg nepszavazas is volt

hat, jo napot kivanunk!

vegulis jobb a kesoi felismeres, mint a semmikori

Uff, vergodjetek meg a magatoknak asott veremben, amikor is kiderul, hogy ti vagytok a legnagyobb legugyesebb Soros

de a problemara majd talaljatok valami megoldast, nem lenne jo meg 5-10 ezer muszlim menekulttel gyarapodnunk.

de azert vegigvesszuk a …

#813247 tozsdenyul Előzmény: #813201

de azert vegigvesszuk a hazugsagaidat is, nem tart sokbol:

1."Tehát az unió felajánlotta, hogy elveszi tőlünk az itt regisztráltak 30%-át, ami az illegális bevándorlók 10%-át jelenti.Azonban mily rövid az emlékezeted: egyúttal kísérletet tettek arra, hogy az itt regisztráltakat, de már célországban tartózkodókat visszaküldjék Magyarországra, Dublinra hivatkozva"

na most, a kvota, az kvota, a dublin meg dublin

nyilvan oka van, hogy osszemosod

a kvota miatt nem akartak magyarorszagra hozni 120 ezret, elvinni akartak 54 ezret (konkretan ennyit, nem a 30% 10%-at) es hozni 1280-at

ha kevered dublinnal, az a szokasos hazugsagaid egyike csak.

megjegyzem, a soros tervben meg allitolag olyan dolog is van, hogy az Unio fizessen a tagallamoknak a befogadott menekultek ellatasaert, 15 ezer eurot/ev. Most sajat penzbol csinaljuk, es nem 1280-nak, hanem 4000-nek.

2. "Felső határ nélküli kvóta esetén ez 1 millió szétosztandó főnél minimum 20 ezer ember"

eloszor 1280 lett volna, aztan 800 aztan mar csak 560 kb

mert a kerites...ize nem, mert a vilagpolitikai helyzet meg a torok megallapodas meg a libiai megallapodas miatt (tehat EU es nem Orban) igy alakult a menekulthelyzet

Szerintem volt valaki az akkori vitakban, aki mondta, hogy ez egy valosagtol elrugaszkodott hiszti es az EU majd lassan maga is kezeli a helyzetet, csak lassan, de biztosan, es biztosan nem lesz hosszutavon minden evben 1 millio migrans aki jonne be

O, es igen, vegig sem tudtak verni a kvotat, es itt sem Orban-basin mult ez a nagy megvedes, hanem az EU (tagallamai) belatta, hogy nem fog ez menni, ezert mar LEVETTEK a napirendrol.

Ezt a vitat lejatszottuk 2-3 evvel ezelott, amikor meg volt alapja az erveidnek, csak az ido nem teged igazolt. Azonban, miutan mar lattuk hogy mi lett volna a kotelezo kvotabol, es hogy meg az sem fog megvalosulni, tovabba lattuk hogy milyen eredmenyeket hozott az amit az EU valoban lepett eddig, igy ugyanazon szolamaid ismetelgetese mar egy cseppet sem indokolt. Talalj ki ujat. Talalj ki mast.

3. "Lássuk a kerítés+zóna hatását."

Tegnap levezettem, ma a hvg is levezeti neked, hogy kb 5x-osre nott a beerkezo menekultek szama a kerites+zona hatasara. Az eredmenyeket mar latjuk. Itt is talalj ki ujat. Talalj ki mast.

4. Szemelyes resz:

azt kerdeztem, hogy direkt csak a muszlimokat fogadtak-e be?, ami retorikai dolog, nem azt jelenti hogy 100%

DE utana kaptal is egy konkret szamot a 80%-ot.

Na es akkor a sajat magad altal is elismert allitasaidnak megfeleloen, mivel a te allitasod szerint minden atlathato nem titokban tortent, es ott van a statisztikakban, ezert kerem a statisztikakat a menekultekre a befogado orszagok szerinti bontasban kulonos tekintettel az Egyiptomiakra.

Nyilvan meg tudod tenni. Hiszen ezt allitottad.

(Es persze hogy tudom, mit nyilatkozott Balogh, 1500 kopt csaladrol nyilatkozott, akikrol ezek szerint te is tudsz.)

Hol talalom oket a nyilvanos nem titkos statisztikakban?

Szam szerint megmondod nekem, hogy mennyi ember kapott menekultstatuszt egyiptombol 2010 ota?

U.i:

Prospero "Nem mennék bele, hogy ezek a dolgok mit árulnak el a jellemedről..."

"Magyarul engedjünk rá mindenkit a célországokra...ami kb. az egész menekültválság eszkalálódásához vezetett."

Draga arany szivem, pontosan ezt tette Orban-basi, aki buszokkal szallitotta a celorszagokra az embereket, de csak miutan raterelte oket a magyar nagyvarosokra es autopalyakra, hogy legyen mitol rettegni. Aztan regisztralas nelkul ratolta a celorszagokra a nagyjat.

Tudod, ez az a folyamat, amit te itt teljes mellszelesseggel tamogattal. Soha semmi, egyetlen jellemkerdes nem merult fel benned, ez igy volt helyes.

Ezek utan van pofad, van pofad az en jellememrol ertekezni ennek kapcsan???

Hat mekkora egy utolso szar vagy mar, beismered hogy hitvany dolog a celorszagokra tolni, de kozben itt errol papoltal eveken at?

En tudod mirol irtam itt 2-3 evvel ezelott kicsi szivem?

Hogy kurvara nagy gaz, hogy nincs hatarvedelem, nem keszult fel Orban-basi, es mindenkit ratol a celorszagokra. Teccik erteni kedves leghitvanyabb forumozo mind kozul?

Es ellenpeldakent konkretan hoztam a szloveneket, akik valoban megvedtek a hataraikat, kerites nelkul, rendorseg+katonasag es elore felkeszules megoldotta, es nem engedtek at senkit regisztracio nelkul.

Jo, en nem csodalom, hogy egy ekkora sajat arcba kulazas utan megzavarodtatok, mint egy felbolydult rovar boly. De hogy engem akarsz jellemileg elemezni, es megvetni, azert amit Orban-basi muvelt es te meg tamogattad szoban, hat ez azert mar tenyleg a legalja.

A fidesz vallasbol mar az osszes intelligens, minimalis gerinccel rendelkezo ember kiabrandult. Mar csak nemeth szilardok vannak ott. Mindent elarul, hogy te meg mindig abszolut modon ott vagy.

Es miutan ratoltatok a celorszagokra a migransokat, majd pont engem akarsz kostolni?

Miutan megvedted az embertelen tranzitzonat is, pont engem akarsz jellemileg kostolni?

Es miutan az egesz egy hatalmas ongol lett, es a propaganda ellenere, a szigoru tranzitzonabol nincs mas lehetoseg mint sokakat menekultkent befogadni, es tulteljesititek Sorost, engem kostolgatsz?

En ugyanazokat a dolgokat mondtam vegig, es most is. Nem en nekem kell mindezt feldolgoznom, kivanok hozza sok sikert, es nyugodt lelkiallapotot. Es tanacsolom, hogy csendben vegezd el ezt a lelki munkat, kedves kereszteny szar, mert amiket ide irogatsz mostanaban, az csak sulyosbitja a helyzetedet.

"a valsagnak nincs SEMMILYEN megoldasa"

"a celorszagokra tolni a migransokat csak fokozza a valsagot"

Ezek mit arulnak el a TI jellemetekrol, arrol beszelj akkor.

latom, nagyjabol megkerg…

#813239 tozsdenyul Előzmény: #813201

latom, nagyjabol megkergultel, en megertem hogy nehez feldolgozni, hogy hirtelen kiderult SEMMILYEN megoldasa nincs a schengeni hatarokon belul a migranskerdesnek, sot azzal is szembesulsz, hogy Orban olyan faszan megvedett mar megint minket, hogy rank dol a haz.

Neztem a datumot nagyon a cikken, hiszen tegnap pont ugyanezt vezettem le itt a forumon, de a cikk csak mai...

Orban megint akkora kurva nagy sikert aratott, hogy Sorost is tulteljesitette. Es miert?

http://hvg.hu/itthon/20180119_Orban_ongolja_a_tran...

nyúl, téged se az eszedé…

#813201 prospero Előzmény: #813143

nyúl, téged se az eszedért szeretnek, nem igaz? amikor felajánlották, hogy elvisznek tőlünk 54 ezer regisztráltat mondjuk 2015-re vonatkoztatva, akkor, abban az időben, hány ember regisztrált Magyarországon? 177000 ezer fő. De kb. 500 ezren lépték át a határt illegálisan, Csak Németországban kb 1-1,5 millió fő kötött ki.

Tehát az unió felajánlotta, hogy elveszi tőlünk az itt regisztráltak 30%-át, ami az illegális bevándorlók 10%-át jelenti.Azonban mily rövid az emlékezeted: egyúttal kísérletet tettek arra, hogy az itt regisztráltakat, de már célországban tartózkodókat visszaküldjék Magyarországra, Dublinra hivatkozva jogtalanul 120 ezer főt.

Magyarország nem kérte az 54 ezer fős "könnyítést" cserébe azért az opcióért, hogy ne kelljen átvenni az összes európán kívülről érkező bevándorló x%-át (akkor kb. 2%-át) menekültügyi eljárásra a saját határainkon próbálkozók MELLÉ!

Felső határ nélküli kvóta esetén ez 1 millió szétosztandó főnél minimum 20 ezer ember (a saját határainkon próbálkozók és a szétosztandó kvótába nem bekerültek mellett) 2 millió ember esetén t 40 ezer fő, 3 millió ember esetén 60 ezer fő etc.

A "próba-kvóta" szerint szétosztandó emberek száma végülis 160 ezer fő lett, ami kb. 10%-a az összes akkori 1,-1,5 millió illegális bevándorlónak 2015-ben. Tehát az illegális bevándorlók 10%-ának szétosztását szavazták meg bizonyos országok.

Ezek után nézzük meg, hogy hogyan viselkedtek azok az országok, akik megszavazták a kvótát:

A 160 ezer főből 27 ezret vettek át. 2017. szeptember 6-ig, azok az országok akik MEGSZAVAZTÁK a kvótát, 16,8%-ot!!!

Nyúl ott tartunk, hogy a papíron beígért 54 ezer főből 9 ezer főt sikerült volna átadni, HA tőlünk veszik át őket és nem az olaszoktól, görögöktől és 45 ezer fő itt marad plusz jönnek az új bevándorlók a határainkon keresztül.

Az összes illegális bevándorló 10%-át akarták szétosztani, ami célszámnak a 16,8%-át "sikerült" és ami a következőt jelenti:

Az 1,5 millió fős Európai illegális bevándorlás 1,6%-át kezelte a kötelező kvóta első lépcsője.

Lássuk a kerítés+zóna hatását. Kerítés nélkül a csúcs napi 10 ezer fő illegális határátlépő volt. Kerítéssel jelenleg limitált számban adhatnak be naponta menedékkérelmet, nem pedig adhoc napi 1000 vagy 10000 közötti kérelmet, attól függően, hogy éppen hány főnek van kedve grasszálni a zöld határon. Tudsz különbséget tenni napi több ezer és napi 100 kérelem beadás között?

Ezen túl a zóna megakadályozza, hogy az ország és EU felé tovább haladjanak, azaz kérelem elutasítása esetén a magyar állam érvényt tudsz szerezni az elutasításnak, azáltal hogy egyszerűen nem engedi tovább a jogosulatlant. Miközben a célországok nem tudnak érvényt szerezni a kiutasításnak!

Ezen túl koncentrációs tábor vitánk idején lehetett olvasni az éppen soros jogvédő szervezettől, hogy Magyarország nem elég laza a kérelmek elbírálásában, túl szigorú más országokhoz képest. A kérelmek 86%-a elutasításra kerül.

Térjünk át a személyes részre. Ezek után a következőt idézed velem kapcsolatban:

"eddig meg csak oltari nagy hazugsagokra futotta toled (1500 kopt csalad, atlathato ksh statisztikak) meg hogy nem 100%-a muszlim a befogadottaknak, csak 80%"

majd ezek után rátérsz jellemem mélységeinek elemzésére...

Mondjuk a hazugozás nem hat meg egy hazudozótól, mert a kronológiai sorrend így történt: általad linkelt szalagcím: titokban fogadott be az állam menekülteket, ami alá odabiggyesztetted, hogy ezek muszlimok és hogy a Fidesz szembeköpte ezzel a szavazóit.

Mire én: nem hiszem, hogy titokban fogadott volna be, mivel a ksh honlapon teljesen nyilvánosan elérhetőek az adatok voltak/vannak, egyébként leellenőrizted-e hogy csak muszlimok kérdeztem.

Mire te pontosítottál, hogy származási ország szerint "ránézésre" minimum 80% muszlim.

Ezt a beszélgetést immár csak a legvadabb elmék - akiknek a valósághoz nem sok köze van -, próbálják meg beadagolni úgy az itteni nagyérdeműnek, hogy én állítottam a 100%-ot, meg a 80%-ot , majd még ráadásként lehazugozol.

Ember te állítottad mindkettőt!!! azt is hogy 100% muszlim, azt is, hogy "ránézésre" 80% muszlim. Majd követeled rajtam a bizonyító statisztikát származási országok szerint???

Ezek után térjünk át az 1500 kopt keresztény család ügyére:

Én pontosan ezt írtam #813015-ben:

"egyiptomból is fogadtunk be menekülteket anno arab tavasz idején/után - szintén a legnagyobb titokban a sajtó szerint - ránézésre mennyi volt a muszlim? Kb. 80%? :-)! Ja, nem. Ők kopt keresztények voltak, akik tényleg életveszélynek vannak kitéve a muszlimok között..." Vegye észre mindenki, hogy itt már a te "ránézésre 80%odra hivatkoztam"

Sehol nem írtam 1500 kopt családról, csak annyit, hogy egyiptomból is fogadtunk be akik nem muszlimok voltak, hanem kopt keresztények.... ezek után számon kéred rajtam, hogy 1500 kopt családot írtam?? Te kivel vitatkozol?? Magaddal vagy esetleg hallod és érted, hogy mások mit mondanak Neked?

Nem mennék bele, hogy ezek a dolgok mit árulnak el a jellemedről...kezdve attól, hogy leírtad megértetted mit jelent schengen és bevándorlás problematikája, majd rátérsz arra, hogy ha nincs kerítés, akkor aki jön továbbállt volna és érkezik meg Németországba. "hogy az a 70-80% aki tovabballt volna, vagy eleve illegalisan jott volna be, az ezt nem teheti meg es regisztralva lesz" Magyarul engedjünk rá mindenkit a célországokra...ami kb. az egész menekültválság eszkalálódásához vezetett.

Húha paszmek és főleg azért, mert közben kurvára jellemesnek tartod magad.

Egyébként itt van a ksh adat az állampolgárságot kapottakról előző állampolgárság alapján:

http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_...

Itt a menedékkérők száma és statuszt kapottak száma:

http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/...

itt meg a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal részletes statisztikái származási országok szerint jó sok évre visszamenőleg....jó keresgélést....de előtte nézd meg pontosan, hogy mit is nyilatkozott Balogh.

http://www.bmbah.hu/index.php?option=com_k2&view=i...

Szedd össze magad...ez így kurva gyenge ...

eddig meg az a keves is,…

#813199 tozsdenyul Előzmény: #813193

eddig meg az a keves is, amit hozzaszolni kivantal, ordas nagy hazugsagnak tunik,

Varom, hogy prezentald a szerinted teljesen atlathato ksh statisztikakat a menekultstatuszt kapottakrol befogado orszagok szerinti bontasban, kulonos tekintettel az egyiptomiakra, amibol allitolag szerinted volt 1500 csalad

nagyjából teljesen minde…

#813193 prospero Előzmény: #813172

nagyjából teljesen mindegy hogy mi a tömeges bevándorlás oka: a kérdés az, hogy az adott civilizáció tudja-e kezelni a helyzetet vagy nem. Aminek alapeleme a határok biztosítása akár a birodalomban, akár külső határokon. Ami ha nem működik, akkor banyaiz átlagemberben felmerül annyi, hogy ej de szürreális ez a kukoricásban való vonulás, de hát ha nekik ez tetszik, akkor csak nyugodtan....nem mi vagyunk a célország, németek úgyis tárt karokkal várják őket, nem igaz? :-)! Mi közünk hozzá? Sőt ! az a baj, hogy tovább mennek!

Ma megtudtam tőletek - inkább csak nyúltól, hogy ez a példaértékű hozzáállás a bevándorlás ügyéhez, nem pedig az aljas. :-)!

"Nem csinálok segget a p…

#813180 KawaBazsy Előzmény: #813113

"Nem csinálok segget a prospimból' jeligére."

Ez jó duma volt, vicces csaj vagy. :-)

Az agyatlanság szintjét …

#813172 banyaiz Előzmény: #813111

Az agyatlanság szintjét jól mutatja amióta nálunk politikai téma lett a bevándorlás tegnap hangzott el először Pintértől ezzel kapcsolatban pozitívum is, vagy valamiféle építő jellegű mondat. Van aki tanul, van aki dolgozik az itt maradók közül, és egy -két hasonló megjegyzés.

Ahhoz képest, hogy ez a cécó napirendben van 3 -4 éve , hát talán ideje lenne kicsit túllépni azon , hogy megvédés és gonosz terroristák . Mert ezek a kétségtelenül nagyon "konstruktív" és "széles látókörű" dolgok azért a problémakörnek egy igen kis hányadát fedik le. :) Még azt az igen kis hányadot is igen nagy parasztvakítással, és totális összekavarásával még az alapfogalmaknak is.

Egy másik jó példa ez a szintén Pintér által bedobott Soros törvénycsomag. Ahol elhangzik az, hogy Soros nem kerül kitiltásra mert nincs összefüggés a személye és az illegális migráció között. Miközben már 1 éve a gonosz Soros tervről beszélünk amiben azt sulykoljuk el akarja árasztani magyar földet gonosz migrántokkal. :) Szóval ezek ilyen jelzésértékű dolgok a megvédés paródia komolyságát illetően.

Ha esetleg valaki a már korábbi sok hasonlóból ezt nem észlelte volna. Minden nap kb minden megszólalásban 5 helyen.

Ez tankönyvi példája annak, hogy egy politikai játék a demokráciában mennyire félre tud vinni egy egy témát. Mennyire primitív eszközökkel lehet tömegeket manipulálni, érzelmi alapokon.

Szerintem a nagy tényező…

#813156 banyaiz Előzmény: #813111

Szerintem a nagy tényezők ebben a játékban kb:

1. Európa kontra a környezetének életszínvonala, éghajlata. Ez megadja az áramlás irányát.

2. A bevándorlás mint gazdasági tényező , ebbe beletartozik a jóléti társadalmak elöregedésétől kezdve egészen az "amerikai álom" kereséséig minden.

3. A bevándorlásból adódó etnikai, kulturális és egyéb együttélési nehézségek .

Nagyjából ezek meghatározzák a folyamatot.

Ebben a játékban az orbáni ámokfutás stratégiai célja elég könnyedén meghatározható. A megvédés paródiával házalni tv shopos módon orrba szájba nyomatni. Kb ezzel kifújt . Nyomokban tartalmaz még olyan alapvető 1x1-eket amit kb amióta bevándorlási szabályozás létezik azóta ismer a világ. Ezeknek olyan tálalása mintha feltalálta volna . :)

Egyre nagyobb kihívás lesz egy egy kontinens esetében ezeket a folyamatokat koordinálni. Erre jön még rá az összes politikai cécó ahol választást lehet nyerni a semmi ismételgetésével, vagy idegenellenes szólamok hajtogatásával. Mint össz európai probléma. Magyarul az alapprobléma is hatalmas kihívás és erre jön rá nehezítésként a demokráciák sajátossága , hogy a legbugyutább dolgokkal tömegeket lehet manipulálni. Ez a téma pedig ennek az egyik legjobb terepe. Ahol népszerűséget lehet szerezni gyorsan gyogyós dolgokkal. Ez így együtt szép kihívás valahogy koordinálni már most hát még a jövőben.

a kotelezo kvotat mi uta…

#813143 tozsdenyul Előzmény: #813129

a kotelezo kvotat mi utasitottuk el pinokkio

mi nem kertuk, hogy vigyenek el tolunk 54 ezer regisztraltat

ugy latom a funkcionalis analfabetizmus is elojon a funkciknal:

a kerites+zona azt jelenti, hogy az a 70-80% aki tovabballt volna, vagy eleve illegalisan jott volna be, az ezt nem teheti meg es regisztralva lesz, azaz kapasbol 5x annyi kerelmet kell elbiralni, tehat a gyakorlatban 5x annyi menekult lesz befogadva

gy.k.: miutan megkapta a menekultstatuszt UTANA mar tovabballhat legalisan, amig kivarja hogy magyar allampolgar is legyen, szavazhasson is es teljes erteku magyar utlevellel rendelkezzen - ilyenekbol tartunk most 4500-nal az Orban kormany ideje alatt, akik tulnyomo resze muszlim, de meg lesz szerintem Gregorian szerint 2018, 2019 sot 2020 is, ami a keriteses megoldassal tovabbi 2000-5000 muszlim leendo magyar allampolgart jelent (es ebben meg nincs benne a csaladegyesites)

"you know: a papíron kiagyalt csodás elméletek összeütközésbe kerülnek az emberi természet gyarlóságával..."

eddig meg csak oltari nagy hazugsagokra futotta toled (1500 kopt csalad, atlathato ksh statisztikak) meg hogy nem 100%-a muszlim a befogadottaknak, csak 80%

hat igy mar mindjart feje tetejere allt a kritika :)

biztos vagyok benne, hogy ugy erzed MUSZAJ beleallnod ebbe a temaba is, de ha ennyire nem tudsz mit hozzaszolni, inkabb ne tedd, mert kontraproduktiv

ez a schengenen belul nincs SEMMILYEN megoldasa a migrans kerdesnek, ez gyongyszem, amit bekeretezunk, a jellemed melysegeinek illusztralasara, mikozben itt tolod a mantrakat

mondjuk, kell is legyenek melysegek, az utolso legkisebb stiklit is vedo embertol azert kell varni valami ahhoz megfelelo jellemet

nem baj, csak annyit kivanok neked, hogy a vegsokig tarts is ki mellettuk. A legvegsokig is.

U.i.: Varom, hogy prezentald a teljesen atlathato ksh statisztikakat a menekultstatuszt kapottakrol befogado orszagok szerinti bontasban, kulonos tekintettel az egyiptomiakra, amibol allitolag van szerinted 1500 csalad

"szerencsere mindenki el…

#813129 prospero Előzmény: #813120

"szerencsere mindenki eldontheti, hogy mi a jobb, befogadni 1200 (ami annyi sem lett volna vegul, hanem par szaz) menekultet, cserebe elvisznek tolunk 54 ezer regisztralot, aki nem a mi gondunk (tavaly pl 40 ezerbol fogadtunk be 1300-at, 54 ezer aranyosan 1500 koruli menekulttel kevesebbet jelentett volna nekunk), "

Papíron minden szépen hangzik, a kötelező kvóta milyen arányban teljesült??? Hány %-át vették át a beígért 54,000 főnek a tagállamok?? 10-20%-át?? 54000 főnek!!!! Nyúl, jó lenne, ha a valóságot hasonlítgatnád nem a papíron létező elméleteket hogyan fog működni a nyílt társadalom, hogyan viselkedik papíron az illegális bevándorló, aki kerítés nélkül a kijelölt zónába megy öként és megvárja a kérelme elbírálását stb....stb... csodás elméletek, de versenyeztesd azzal ami a valóságban is működik.. kvóta....csak éppen senki nem evett meszet a tagállamok közül....vagy mire lehet vélni pár 10 ezer ember szétosztási elszabotálását a több millió főből....you know: a papíron kiagyalt csodás elméletek összeütközésbe kerülnek az emberi természet gyarlóságával...

Szóval maradj a valóság hasonlítgatásánál, vagy tarthatsz elmebajnokságot a csodás elméletekről...lássuk...