ilyenre is szükség van: https://444.hu/2017/11/22/csak-a-kiadhatatlan-inga...
ilyenre is szükség van: https://444.hu/2017/11/22/csak-a-kiadhatatlan-inga...
Egy BMÁK 3% kamatprémiumot ad rövid állampapír bázison 10 évre. Rövid állampapír hozamok 0 környékén jelenleg.
PMÁK pedig max 5 éves van inflációs bázison 2-3% közötti kamatprémiummal.
Az ideális helyzet az lenne infláció felett nagyobb kamatprémium , lényegesen nagyobb mint a hitel thm-je 6-7-8% 10 évre . Miközben a hitelek 10 évre fixálva 0 környékén. :) I. Orbános cuccoknál ilyesmi is volt , csak nincs mindig ingyenebéd .
Ínséges idők vannak, valaki hitelezni akar fizetnie kell elfogadják a pénzét. Mivé lesz a világ:)
Nem csoda annyira keresi a helyét a pénz, hogy meghallják Mészáros aztán 200 mrd-ot is adnának neki 20 mrd-os vagyonra hitelt levonva 10 mrd-os vagyonra és akkor felfelé kerekítettem.
Vagy Bp-en egy panelért kifizetnének annyit amiért egy passzív technológiás házat lehetne építeni ha telekárat nem számoljuk.
Kicsi kockázatú ügyfél , mellette jó pénzforgalom a számláján . Az ilyet szeretik a bankok.
Mondjuk Ausztriában 4% körüli thm-el már egy ideje lehet így fixálni 10 évre. Nézegettem azokat csak hát ott euribor a bázis ami ugye negatív egy ideje. :)
Elképesztő nekem egyébként a jegybankoknál elhelyezett betétre és banközi hitelezésre negatív kamatok, és tartósan nem néhány hetes vagy 1-2 hónapos időszakra.
Kerek szemmel nézegettem, hogy még így sem pörög fel az infláció és mi lesz ebből.
Annyi még régen mikor azok jó kamatkedvezményes hitelek voltak magas állampapír hozamok mellett lehetett kötni. Arbitrázs ügyletet lehetett csinálni ha nem is kellett a hitel de mégis valaki igénybe vette. Most ezt nem lehet hiába ilyen nyomottak a hitelkamatok. Más szitu azért. Mert egy 10 éves állampapírhozam lehet talán 2-3% között.
Ez egy más helyzet. De azért nehéz elképzelnem 10 éves időtávon ilyen nyomott jegybanki kamatok maradjanak. Bár már ezt az időtávot se gondoltam volna, messze nem. Szóval az egy dolog mit tudok elképzelni az ügyben.
ja magasabb jövedelmű ügyfelek sokat vásárolnak majd külföldi devizában, az Unicredit meg az egyik legrosszabb árfolyamon váltó bank, tehát gondolom úgy gondolják, hogy majd kitermeli...
Megnéztem ezt a hitelt, tényleg 4% alatt van a thm-je. Ez csak úgy lehetséges, hogy a banki marzsok terhére fixálták 10 évre mert annak is vannak költségei fedezze a bank a 10 éves kamatkockázatot.
Ez nekem új volt van ilyen 10 éves fixálással ennyire alacsony thm-el. 5-6% között tudtam a legjobbakat. Köszönöm , hogy mondtad.
Persze nem véletlenül kötötték ahhoz a feltételhez minimum 400 k havi , mert azért egy olyan ügyfélen akinek 400 k minimum érkezik havonta a számlájára kockázat kicsi + egyéb üzlet is akad azért vele 10 év alatt ami kompenzálja a kamatmarzs szerényebb. :)
Fogyasztóbarát Mnb-s cuccoknál egyik feltétel a kamatmarzs nem lehet több 3,5%-nál. Ugye bubor 0 környékén jelenleg tehát a bázis amire ráteszi bank a marzsot.
Azt nem tudom mennyiért tudja fedezni most 10 évre kamatkockázatot de ennek a thm-nek szerintem a fele környékét elviszi.
Nem kispályáznak az unicreditesek jó ügyfeleket akarnak úgy látszik becsábítani.
Meglátjuk mennyire nyomja le most ez az mnb-s jelzálogleveles buli a fedezeti költségeket. Ez kérdőjeles nekem de meglátjuk.
Ha viszont azt nézem chf libor , vagy euribor is negatív tartományban . A hitelező bank fizet a másik banknak hitelezhesse. :) Kemény pénzbőség. Ha ehhez képest nézem a bubor 0 környéki értékét abban lehet van még lefelé hely. :)
+ valamit még a 10-20 éves fedezeti költségeken ez az új mnb-s akció lenyom.
Talán még lesz lefelé hely a hitelkamatokban .
azt a hülyeséget tapasztaltam, hogy közvetítők kedvezőbb feltételekkel tudnak kötni, mint ha én közvetlenül a banktól kérem, ami teljesen abszurd, de valoban igy van
itt is azt írja, hogy "THM1: 3,74-6,85%", tehát minden kedvezménnyel is csak 3,74 érhető el!
De kösz szépen az infót.
semmit nem ér ez a kalkulátor, a lényeges kérdésekre nem ad választ, thm egy dolog
Engem önrész érdekel adott településen a legjobban és még tucat más dolog
megtendereztetni 6 bankot? Hol élsz te a XX. században?
https://bankmonitor.hu/hitelek/lakashitel/?tab=MOR...
Kidobja egyből, csak ki kell tölteni a részletes paramétereket.
Amit pl. el lehet érni több banknál, az ingyenes előtörlesztés vagy résztörlesztés.
Ha közvetlenül a bankot keresed meg, akkor nem lehet csak 1%-os díj fejében. De ha egy brókeren keresztül veszed fel velük a kapcsolatot, akkor el lehet érni az ingyenes előtörlesztést. Hülyék ezek? Na mindegy.
Nekem a meglévő fix kamat periódusú hitelem az Unicreditnél kiváltottam egy kedvezőbb kamatozású fix kamat periódusú hitelre (az időszak ugyanannyi volt).
Sajnos hitelkiváltásra nem adják meg a fogyasztóbarát hitelt, csak ha ténylegesen vásárolsz. Ezt nem is értem, ha lesz időm lehet megkérdem az MNB-t, hogy miért nem lehet a hitelt fogyasztóbarát hitelre kiváltani.
Ezt vették fel:
https://www.unicreditbank.hu/hu/maganszemelyek/hit...
Top prémium aktív kedvezménnyel (400 000 Ft min havi jóváírás)
10 évre, 10 millát
Csak ezért biztos, h nem kell 3 gyereket vállalni.. de amúgy egyet akartatok, nem? Azzal mi a szitu? :-)
jah, az engem nem érint, 15 misi kell, gyerek nélkül
3 gyerekkel más gondok is vannak (többszörösét elviszik a gyerekek a kamatkedvezménynek, csak ezért nem érdemes talán 3 gyereket vállalni :) ), és ez a fogyasztóbarát téma is nekem vhogy visszásnak tünik...fura lenne, ha minden piaci kamatozást kiszorítana, márpedig jelenleg ha csak a THM-et nézem, akkor arra van ítélve?
az a gyerekvállalásos, max 10 misis történet,a piaci 5 éves 4% alatt picivel, 10 éves pedig 5%
Ha beér ide a melóhelyre, akkor megkérdezem pontosan a feltételeket.
utánanézek , mert kb keptelensegnek tűnik, most versenyeztetek 6 bankot (pont uni nincs köztük ) és az 5 éves thm alsó határ is 3.8.
Ez thm, vagy kamat? Gondolom full engedménnyel, privát bankari számlával stb?
A kollégám tegnap írta alá a Mató féle fogyasztóbarát hitelét, 10 évre fix 3% körüli kamattal. 10 milla, 98 ezer HUF körüli törlesztő, Unicreditbank
Az igazán hosszú periódusok lennének érdekesek . 10-20 évesek ahol teljes futamidőre fixálni lehet.
Mert az 5 évesnél hacsak nem 5 éves a futamidő (ami lakáshiteleknél nem opció általában) szintén kamatemelkedés kockázatát futod.
Le lehetne fixálni mondjuk 10 évre 3%-on hát az nagy dobás lenne.
Ettől persze nem kell tartani mert ez az mnb-s lépés nem annyira drasztikus beavatkozás . Ahhoz nagyon komolyan bele kellene nyúlni a piacba.
Mondjuk mikor I . Orbános kamattámogatott forinthitelek voltak ott extrém belenyúlás volt a piacba. Drasztikusak is voltak a hatásai később. Ingatlanárakra is, és aztán a chf kényszerpályára is mikor a kamattámogatás megszűnt vagy jelentősen lecsökkent.
Arra spekuláltam megtolják majd a piacot olyan állami kamattámogatással, hogy 0 környéki kamattal lehet 10-20 évekre felvenni. 2010-11-12 környékén gondoltam erre, hogy majd egy ilyet bedobnak az ingatlanpiacot, hitelezést valahogy beindítani . De úgy látszik tanultak az előzőből és nem vállaltak be ilyen drasztikus lépést.
ideje volt...én is csak rövid hitelkamatokat vettem fel folyamatosan, mert egyszerüen tul nagy volt a különbség, semmi racionalitás nincs 5 éves fixálásban.
Gondoljatok csak bele, ahhoz, hogy egyáltalán ugyanoda jusson az ember, mint éven belüli buborral, ahhoz 5 év alatt több mint 2%pontot kéne emelkedjenek kamatok, ráadásul lineárisan. Jelenlegi kamatkörnyezetben erre alig van és volt esély. És ha így is lenne, vagyis azonnal elkezdenének emelkedni a rövid kamatok, és évi 0,5%ponttal kerülnének feljebb, még akkor is csak ugyanannyiba kerülne az 5 éves fixálás végén a hitel, mintha semmit nem rögzít az ember!