Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

10 éves

#808351 rbbj11 Előzmény: #808347

itt is azt írja, hogy "THM1: 3,74-6,85%", tehát minden kedvezménnyel is csak 3,74 érhető el!

De kösz szépen az infót.

10 éves

#808350 rbbj11 Előzmény: #808349

semmit nem ér ez a kalkulátor, a lényeges kérdésekre nem ad választ, thm egy dolog

Engem önrész érdekel adott településen a legjobban és még tucat más dolog

10 éves

#808349 matgab Előzmény: #808331

megtendereztetni 6 bankot? Hol élsz te a XX. században?

https://bankmonitor.hu/hitelek/lakashitel/?tab=MOR...

Kidobja egyből, csak ki kell tölteni a részletes paramétereket.

Amit pl. el lehet érni több banknál, az ingyenes előtörlesztés vagy résztörlesztés.

Ha közvetlenül a bankot keresed meg, akkor nem lehet csak 1%-os díj fejében. De ha egy brókeren keresztül veszed fel velük a kapcsolatot, akkor el lehet érni az ingyenes előtörlesztést. Hülyék ezek? Na mindegy.

Nekem a meglévő fix kamat periódusú hitelem az Unicreditnél kiváltottam egy kedvezőbb kamatozású fix kamat periódusú hitelre (az időszak ugyanannyi volt).

Sajnos hitelkiváltásra nem adják meg a fogyasztóbarát hitelt, csak ha ténylegesen vásárolsz. Ezt nem is értem, ha lesz időm lehet megkérdem az MNB-t, hogy miért nem lehet a hitelt fogyasztóbarát hitelre kiváltani.

10 éves

#808344 KawaBazsy Előzmény: #808336

Csak ezért biztos, h nem kell 3 gyereket vállalni.. de amúgy egyet akartatok, nem? Azzal mi a szitu? :-)

10 éves

#808336 rbbj11 Előzmény: #808335

jah, az engem nem érint, 15 misi kell, gyerek nélkül

3 gyerekkel más gondok is vannak (többszörösét elviszik a gyerekek a kamatkedvezménynek, csak ezért nem érdemes talán 3 gyereket vállalni :) ), és ez a fogyasztóbarát téma is nekem vhogy visszásnak tünik...fura lenne, ha minden piaci kamatozást kiszorítana, márpedig jelenleg ha csak a THM-et nézem, akkor arra van ítélve?

10 éves

#808331 rbbj11 Előzmény: #808328

utánanézek , mert kb keptelensegnek tűnik, most versenyeztetek 6 bankot (pont uni nincs köztük ) és az 5 éves thm alsó határ is 3.8.

Ez thm, vagy kamat? Gondolom full engedménnyel, privát bankari számlával stb?

10 éves

#808328 Tapasz

A kollégám tegnap írta alá a Mató féle fogyasztóbarát hitelét, 10 évre fix 3% körüli kamattal. 10 milla, 98 ezer HUF körüli törlesztő, Unicreditbank

ebből óriási boom lesz

#808326 banyaiz Előzmény: #808323

Az igazán hosszú periódusok lennének érdekesek . 10-20 évesek ahol teljes futamidőre fixálni lehet.

Mert az 5 évesnél hacsak nem 5 éves a futamidő (ami lakáshiteleknél nem opció általában) szintén kamatemelkedés kockázatát futod.

Le lehetne fixálni mondjuk 10 évre 3%-on hát az nagy dobás lenne.

Ettől persze nem kell tartani mert ez az mnb-s lépés nem annyira drasztikus beavatkozás . Ahhoz nagyon komolyan bele kellene nyúlni a piacba.

Mondjuk mikor I . Orbános kamattámogatott forinthitelek voltak ott extrém belenyúlás volt a piacba. Drasztikusak is voltak a hatásai később. Ingatlanárakra is, és aztán a chf kényszerpályára is mikor a kamattámogatás megszűnt vagy jelentősen lecsökkent.

Arra spekuláltam megtolják majd a piacot olyan állami kamattámogatással, hogy 0 környéki kamattal lehet 10-20 évekre felvenni. 2010-11-12 környékén gondoltam erre, hogy majd egy ilyet bedobnak az ingatlanpiacot, hitelezést valahogy beindítani . De úgy látszik tanultak az előzőből és nem vállaltak be ilyen drasztikus lépést.

ebből óriási boom lesz

#808323 rbbj11 Előzmény: #808308

ideje volt...én is csak rövid hitelkamatokat vettem fel folyamatosan, mert egyszerüen tul nagy volt a különbség, semmi racionalitás nincs 5 éves fixálásban.

Gondoljatok csak bele, ahhoz, hogy egyáltalán ugyanoda jusson az ember, mint éven belüli buborral, ahhoz 5 év alatt több mint 2%pontot kéne emelkedjenek kamatok, ráadásul lineárisan. Jelenlegi kamatkörnyezetben erre alig van és volt esély. És ha így is lenne, vagyis azonnal elkezdenének emelkedni a rövid kamatok, és évi 0,5%ponttal kerülnének feljebb, még akkor is csak ugyanannyiba kerülne az 5 éves fixálás végén a hitel, mintha semmit nem rögzít az ember!

parádé

#807425 matgab Előzmény: #807423

Hát persze, a CHF is jobb hitel volt , mint a HUF alapú, a vak is látta.

Aztán amikor a CHF elszállt, a svájci frankost megmentették, a HUF hitelben lévők meg szép tartósan szívtak a futamidő alatt...

kádárizmus.

parádé

#807423 Kissherceg Előzmény: #806081

ami engem meglep, hogy még a hitelkamatokat se akarják fixálni 3 vagy 5 évre, hanem elég a 6 hónapos, hiszen az a legalacsonyabb. Furcsák a népek...

parádé

#806081 Ddavid Előzmény: #805836

Az a vicces, hogy vannak olyan keruletek ahol a hasznalt lakasok 3-5 millioval olcsobbak az ujnal. Ezt nezve nem ertem ki az aki egy panelt megvesz 17 millo felett. A masik, hogy a szakmunka ara kicsit elszallt a nagy kereslet miatt igy gepeszetileg egy elault lakasra lehet kolteni. Egy jo komuves 400-at siman megkeres felfeketen, a vizszerelokrol meg ne is beszeljunk...

Nem egy embert ismerek aki kiasasra vett hitelbol lakast egy gangos berhazban ugy, hogy meg a sajatjuk sincs kifizetve... Kicsit 2008-ra hasonlit.

Ui: A mennyitkeresel.hu erdemes a hozzaszolasokat bongeszgetni. Igy kepbe kerul az ember az aktualis keresetekkel.