Azért jutottam arra a következtetésre, hogy nettó ökörség mert nincs összefüggés a világprobléma, és a mi helyi műsorunk között. Maximum olyan értelemben , hogy mindkettőben szerepel a migráns szó pl. :)
Egy ilyen apokaliptikus rémálmot szórunk rá a tömegre. Ami nekem úgy tűnik megérintette a lelkivilágát. :) Ennek az ég adta egy világon semmi értelme nincs azon kívül, hogy ezek a víziók kívánják a megvédés paródiát, és ez politikailag hasznot hoz.
Ennek vannak persze mellékhatásai is , nem marad meg azon a vonalon , hogy víziók és megvédés és pont. Nem becsülném le ezeket a mellékhatásokat.
Agyilag mit lehet kezdeni azzal, hogy valaki érzékeljen árnyalatokat az adott valóság kapcsán, összefüggéseket, részleteket és azt nagy egészként tudja kezelni, hát ezt nem tudom. Vannak a hagyományos eszközei ugye az oktatás, nevelés, képességfejlesztés stb. Esetleg egy agyátültetés mint modern eljárás gyors megoldás lehetne.
Manapság divatos ugye az, hogy hamis hírekkel manipulálni modern technika gyorsan szétteríti a világban. Mi lehet ennek a gyógymódja , csak a gondolkodás képessége, hogy ki tudja szűrni, hogy na itt ez azért nem egészen így van. Ugyanez politikusok mondandói kapcsán is. Semmi más nem tud ezen segíteni vsz.