Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

4x100 gyors érem

#800020 prfecó Előzmény: #800016

vizilabda Margitsziget , nyított

úszás Duna Aréna , fedett

Városliget szinkron ( kurva szp )

toronyugrás Parlament szép , de borzasztó állapotok

4x100 gyors érem

#800016 matgab Előzmény: #799987

Kaptam jegyet a vizi VB-re mára. Viszont délután 5-től 9-ig zivatarokat jósolnak. (matgab faktor rulez). Mi van, ha vihar van? Fedett ez a cucc? Vagy viharban is úszkálni fognak a lányok?

vizilabda

#800015 prfecó Előzmény: #799984

nem akarlak elkeseríteni , de ha a magyarok 18 vagy annál több gólt dobnak , akkor automatikusan csoport elsők lettek volna , függetlenül az ausszi meccstől.

Viszont oroszok nagyon fognak harapni ma , kemény derby lesz ! víz alatti kemény rugdosás , némi jobb- és bal horog és minimum három svédcsavart várok

vizilabda

#799984 matgab Előzmény: #799939

Nem akarlak elkeseríteni, de csoportelsők lettek a magyarok, mert a francia meccsnek azon kívül, hogy meg kell nyerni, a gólaránynak már semmi tétje nem volt.

Csak az számított, hogy az olaszok kevesebb góllal nyerjenek az auszik ellen,mint mi...

vizilabda

#799939 prfecó Előzmény: #799867

Franciák ellen a magyar csapat elszorakozta a dolgot. Lő 18 gólt és csoport első.Lehetett volna 20 gólt is lőni.

Bírók most is ugyanúgy ítéltek , mint az olaszok ellen. Van aki csalónak mondja , szvsz nem voltak részrehajlók.

izraeli csapat ellen

#799873 matgab Előzmény: #799844

Fradinál sem tudom, hogy miért kell tizen a bokájukat összefosni, amikor vezetnek (a fradi) 2-1-re. Ez a dán csapat nem volt annyire klasszis. Simán kellett volna hasonló stílsusban játszani. A második meccs meg már -főleg ennyi sérülttel, eltiltott-tal esélytelen volt.

Ami még érdekes nekem, az a Vidi teljesítménye. Az első meccset megnyerik 3-0-ra, második meccs 3-3. Aztán a következő fordulóban megint 3-0 idegenben és megint 1-1 a visszavágó.

Na ez tipikusan megint annyira magyar, két dolog miatt is. Egyrészt 3-0 után nem igaz, hogy nem tudnak nyerni a második meccsen, amikor tudják, hogy jövőre is nagyon fog számítani az ország és a csapat uefa koefficiense. 2 döntetlen ilyen vacak amatőr csapatok ellen jelentősen rontja a koefficienst, aztán jövőre meg majd megint sírnak, hogy nem lettek kiemeltek és milyen kemény ellenfelet kaptunk.

Illetve az sem lehet igaz, hogy a játékosok ennyire nincsenek motiválva, ennyire nincs meg bennük a győzni akarás, ennyire nem kell megküzdeni a csapatban a helyekért, hogy nincs akit be lehetne cserélni, nincs aki kikerülne egy-egy ilyen gyenge meccs után a kezdőből.

A másik verzió, az megintcsak Vasasos. Azaz egy 3-0-ás idegenbeli győzelem után egy nem 0-0-ás döntetlen az elég nagy nyerő lehet a tippszmikszen. Azaz mindkét csapat gólt szerez és döntetlen kombó. Nem véletlen sztem ez a minta (3-0, döntetlen, 3-0 döntetlen).

A Bordeaux ellen meg megint nem nagyon van esélye a Vidinek, legjobban egy kinti nagyarányú vereség után egy hazai döntetlen fizetne a tippmixen a lehetőségekhez képest, de az is bőven benne van a pakliban, hogy egy sima kettős vereséggel hullik ki a vidi.

vizilabda

#799867 prfecó Előzmény: #799754

matgab focihoz lehet érteni , de vizilabdázni tudni kell.

szerintem a világ legjobb három válogatottja olasz - szerb - magyar triász. Tulajdonképpen lényegtelen a csoportkörben milyen eredmények lesznek( minden nagyágyú továbbjut)

Nekünk volt mázlink , h döntetlen lett. Vizilabdában a biroskodás és a laikus szurkoló vérmérséklete szöges ellentétben áll. Látható volt Gerendás sem nagyon reklamált és Ő tudja miért.

izraeli csapat ellen

#799844 matgab Előzmény: #799839

Honvédnál az ellenfél egyértelműen erősebb csapat. Elment a régi sikeres edző. Nekem már az előző bajnokság végén azt láttam, hogy nem cél a BL-be történő kijutás, max szavak szintjén. Ha van egy siker edzőm, aki kiharcolta a bajnoki győzelmet, azt nem engedem el, főleg úgy, hogy piaci átlag alatt keresett messze addig is.

izraeli csapat ellen

#799839 matgab Előzmény: #799796

nézd, Izrael focija nem tartozik az élmezőnybe, de még így is messze előttünk vannak. Pl. tavaly a Ber Seva legyőzte oda vissza az Intert.

Védekezni nem tudunk. Se klub sem válogatott szinten. Szerintem ez két dologra vezethető vissza: már az ötvenes években Puskásék is megmondták, hogy mindegy hogy hány gólt kapunk, eggyel többet kell rúgjunk. Vagy akár már serdülő focistaként is éreztem, hogy Magyarországon védőnek azt rakják oda, aki nem elég ügyes támadó. Ott van a resztli. Nincs tudatos védő képzés. Ezért nincs a magyar válogatottban sem szélső védő pl. évek óta. Most ott van Kádár, de ő sem itthon nevelkedett ugyebár.

Az edzők (ismétcsak az amúgy védekező szemléletű Dárdai kivételével) egyáltalán nem ismerik fel a védelem fontosságát. (no meg talán Pinyő, de ő más téren szenved hiányosságokban). Szóval a magyar bajnokságban egyszerűen nincs tudatos védelem, az, hogy nem a magyar Európa leggólgazdagabb bajnoksága, az csak annak köszönhető, hogy a támadók is hula gyengék. (tipikus amikor a 16-os sarkától kb 5 méterre a félpálya és az oldalvonal felé a magyar szélső beíveli a csatár irányába a labdát. Mi a francot tudna egy csatár kezdeni egy hátulról oldalról jövő hosszú ívben érkező labdával, háttal a kapunak?? Bármelyik képzett védelem ezt a helyzetet elhárítja mégis 10 magyar támadásból 5 így végződik. A magyar bajnokságban pont a védelem gyengesége miatt így is vannak gólok, mert vagy hagyják lepattani, vagy engedik a csatárt átvenni a labdát, esetleg ők maguk csúsztatják be a saját kapujukba).

Nincs normális védekezés és nb1 szinten nincs is kikényszerítve, hogy legyen normális védelem!

A Vasasban nekem továbbra is él a bunda gyanú mindamellett. Nem kell politikailag lefeküdni Izraelnek. Véletlenül elértek egy 3-1-es vezetést a 85. percben. Szerintem azonnal rájött a klubvezetés, ha most megtesznek egy izraeli győzelmet, akkor az egész évre megvan a kulb anyagi háttere. Persze okosban, nem egy ember tett egy tétet. A főtáblára úgysem lett volna esélyük kikerülni, a 2. esetleg 3. selejtező kör az utazások miatt szerintem amúgy is csak veszteséget okoz. Viszont ilyen lelki környezetben a csapat értelmesebb tagjai már itthon sem küzdenek, mert mi a francnak szakadjanak meg , ha épp vezetnének 1-0-ra és megint jönne a vezérkari szó, hogy ki kell kapni, akkor minek szakadjanak meg.

izraeli csapat ellen

#799818 banyaiz Előzmény: #799740

Lemaradtam a mai derbikről. Videoton menetel még, talán mutat valamit következő körben komoly ellenfelük lesz.

Tegnap még azt akartam mondani, hogy talán annyi fejlődés látszik Honvédben elég sok fiatalt próbáltak beépíteni. Akadémiájukon nevelt játékosokat. Valami kis előrelépés talán.

A pálya állapota jónak tűnt, stadion hát felújítás alattinak nézett ki, a feltételek mintha adottak lennének a munkához. Ezek után ahhoz képest egy bl meccs nagy téttel nem éreztem azt a minden elsöprő elszántságot. Lehet a 2 gyors gól betett nekik.

izraeli csapat ellen

#799807 TrendMan Előzmény: #799796

A női vizilabda mérkőzés kapcsán hangzott el:

A győzelem kulcsa a jó védekezés volt és a jó védekezéshez csapategység kell.

izraeli csapat ellen

#799796 TrendMan Előzmény: #799752

Direkt tettem fel provokativ kérdést, mert a helyzet provokativ.

---------------------------------------------------------------------------------

Az izraeli foci messze van a világ elitjétől és nem természetes, hogy ilyen simán essenek ki a magyar csapatok soroztban!

Ha megnézed a kupameccseket, ott mindennapos, hogy egy alacsonyabb osztályból érkező csapat az utolsó pillamatig kiélezett versenyben van a továbbjutásért.

Ezek a csapatok meg - a Vasas és a Honvéd (nem az erőnlétük miatt) - már a hazai meccs legelején elbukták a továbbjutás lehetőségét!

Mi ez? Nem tudnak beállni stabilan védekezni, hogy legalább végig nyilt legyen a meccs? És, ha már a Vasas igy elbukta, akkor a Honvéd miért nem tanul belőle?

Kerestem tegnap egy felvezető cikket a meccs előtt, de Zindex + Zorigo együtt nem küldött ki 1 újságirót, hogy megkérdezzék az edzőt, mi lesz a taktika, hogy reméli a továbbjutást stb. ???

Nem érdekel, ha most majd a magyar por-ligában csodák történnek is.

Nem érdekel, ha az egyik vagy a másik dédelgetett csapat csudálatos módon 10x nyer zsinórban a Hortobágyon!

Nem érdekel, ha akárkinek a pénzéből 502 stadion nő is ki a földből!

További 30 évig ki nem megyek magyar meccsre.

vizilabda

#799754 matgab Előzmény: #799752

A tegnapi meccs margójára. Elképesztő, hogy ilyen bírókat , mint ez a tegnapi izraeli a medence közelébe enged a FINA!

Még semmi nem történt, de már kiállít mindenkit. Aztán 5 perccel később meg ennél sokkal durvább helyzetekben meg engedi tovább a játékot. Meg krónikusan a magyarok kárára tévedett. Tőlünk elvett legalább egy gólt, kiállította a centerünket, akit épp legyilkoltak, az olaszoknak elengedett egy 2 méteren belüli center gólt, katasztrófális volt. Pedig nem értek a vizilabdához, csak szoktam nézni. Elképesztő!

Szerencsére az egál legalább megvolt. Viszont ha a center nélkül ennyire meghal a támadó játékunk, akkor arra egy jobb csapat simán rá fog játszani már az elejétől kezdve és akkor nagy gondban leszünk.

izraeli csapat ellen

#799752 matgab Előzmény: #799726

Nem hiszem, hogy Netanjahu rászorulna arra, hogy a Honvéd itthon segítse a Beer Seva-t.

A Honvéd magától is kikap ettől az izraeli csapattól.

Csak, hogy valósan lássuk: kint a Honvédnak gyakorlatilag 1 helyzete volt, amit berúgott, azt is már csak 2-0 után, amikor az ellenfél figyelme lankadni kezdett.

Itt az izraeliek simán bevarrtak kettőt és úgy gondolták helyesen, hogy nincs az az isten, hogy a Honvéd nekik 4-et berámoljon. És ebben igazuk is volt. Abban a pillanatban, hogy a Honvéd feljött 2-2-re és lehetlenyi esélyét látták annak, hogy van esélyük, megint berámolt egyet az Seva.

Gyakorlatilag akkor rúgtak nekünk gólt, amikor akartak.

A kinti meccsen az 2-1 nem volt rossz eredmény. csakúgy, mint a Vasas 3-4 (bár az az utolsó 5 percért nagyon kár volt kint). Mert itthon kőkeményen kellett volna mindkét esetben védekezni 80 percig és egy kontrából betalálni és 1-0-ra nyerni. De a foci nem olyan egyszerű.

Illetve egyszerű: Mind a Honvéd mind a Vasas esetében egyszerűen nincs a játékosoknak erőnlétük. Egyszerűen elképesztő! Ma is ott tart a magyar foci a vezetők tekintetében, ahol az ötvenes max hatvanas években! Hogy a magyarok majd fifikából megoldják, nem baj , ha rosszabb az erőnlétünk, majd az ellenfél rohangászik a labda után és elfárad.

Ezzel az a baj, hogy a mai foci az már atomfoci. Itt az erőnlét már alap és abban olyan lemaradásban vagyunk, hogy még ha valóban technikásabbak lennénk , mint a többiek, (a magyar az alacsony átlag méreténél fogva lejjebb van a súlypontja és gyorsabban fordul, technikásabb lehetne elvileg) akkor is bedarálnának. De technikában is már rég elhaladt a világ mellettünk.

Egyszerűen az ifi serdülő korban már olyan lemaradása van a magyar játékosoknak, hogy esélyük sem lenne behozni azt utólag -és nem is akarják, nem is tudják.

A magyar labdarúgás a mai napig ott tart, hogy aki nem elég jó felnőtt edzőnek (és már ott sem feltétlenül az okos , intelligens emberek tobzódnak (lásd Mészöly, Pinyő, Verebes, stb.stb mondhatnék bárkit) az megy az ifiket irányítani.

És mire felnőtt korúak, addigra elvesztek ezek a játékosok mind mentalitásban, mind fizikumban mind technikában.

Egy Dárdai azért emelkedik ki, mert intelligens. Nemcsak játék intelligenciája van, hanem a normál életben is az. Óriási -"szerencséje", hogy nem maradt itt Mo-n, mert aki korpa közé keveredik...

izraeli csapat ellen

#799740 TrendMan Előzmény: #799734

Az, hogy mi történik 0:2 után, már nem számít.

A kinti 1:2 egyedül (!!!) és elsősorban (!!!) arra kellett volna figyelni, hogy ne kapjanak gólt és rúgjanak egyet (!!!)

izraeli csapat ellen

#799734 banyaiz Előzmény: #799726

Kiestünk. Szép gólt lőtt a honvéd védő. Viszont az iram olyan volt mintha a strandon néznék egy sörmeccset. Nyári szünetben elment egy kis focit lássak . Nem hozta meg a kedvem , hogy váltsak egy bérletet nb1-es meccsekre.

Miért vonszoljuk úgy a pályán magunkat még mindig mint egy beteg éti csiga egy bl meccsen mikor esély van a továbbjutásra. Ez magas nekem. :)

Lehet az első félidőben kihajtottuk magunkat? Azt nem láttam . Vagy zárt kapu miatt nem tudtunk felpörögni, lehet az is.

izraeli csapat ellen

#799729 banyaiz Előzmény: #799726

Lemaradtam az első félidőről. Most nézem, még lehetne fordítani 3 gólt kellene rúgni. Csak fel kellene pörögni Honvédnak. Mint egy edzőmeccs olyan eddig ez a 2. félidő. Pedig bl továbbjutás a tét nem kicsi.

izraeli csapat ellen

#799726 TrendMan

Vajon Orbán ezt a meccset amolyan ajándékként dobta oda Netanjahu-nak?

A labdarúgás a diplomácia folytatása más eszközökkel ???