Hozzászólás
matgab Előzmény: #799268Ahh, nagyon sajnáltam tegnap a Fradit. Tényleg nagyot küzdöttek és tényleg jól játszottak. Egy hiba volt, hogy 2-1-nél nagyon magukra húzták az ellenfelet. 10 emberrel is el kell hinni, hogy az ellenfelet meg lehet szorongatni, le lehet kontrázni! Lásd Észak Ír -Magyar meccs. Vagy egy csomó olyan meccs, ahol a 10 emberrel játszó ellenfél a végén megverte a magyar csapatokat.
11 emberrel támadó iparos csapat volt ez a dán, akik az idő előrehaladtával egyre jobban próbáltak volna támadni és utána egyre nagyobb esélyünk lett volna a kontrákra.
Persze lehet, hogy ez volt a taktika, hogy kivédekezünk 25 percet és utána kontrázunk. Sztem azt kellett volna játszani 2-1-nél, amit elkezdett a fradi játszani 2-3-nál. És lehet látni, hogy így is lőttünk kapufát, volt ziccerünk és 20 perc alatt 1 gólt kaptunk. Ehhez képest a defenzív játék idején kaptunk két gólt és nem volt helyzetünk. Persze erőnléttel nem tudom mennyire bírtuk volna.
Annyira rossz érzés, hogy néha néha amikor egy-egy magyar csapat jobban játszik, akkor a bírók eldöntik ellenünk a meccset. Ilyen volt pl, a Török Magyar pár éve, amikor Gera Zolit felvágták a 16-oson belül 0-0-nál és 11-es helyett őt állították ki. Az volt még hasonló meccs. De volt még jó pár ilyen meccs. Itt lehetett látni, hogy 11-es, az egy védelmi rövid zárlat volt. De hogy miért ad ilyenért piros lapot?? Egyáltalán nem volt durva, alattomos, "gólhelyzetben" maradt a játékos (11-es) , szóval nem értettem a bírót. Aztán a 2. félidőben is volt egy két olyan furcsa ítélete, ami lelkileg nagyon meg tud fogni egy csapatot, mert olyan érzése lesz, hogy itt bármit csinál, a bíró így is úgy is el akarja dönteni a mérkőzést. (Pl. amikor a 16-osra betörő fradi támadó és védő között testi kontaktus volt, a fradi védő elesett -de nem voltak vele szabálytalanok és erre ad a támadónak műesésért sárgát. Az ilyen bíró soha nem focizott életében! Soha nem érzékeli, hogy mikor törik meg egy mozgásvonal, mikor milyen a testi kontakt, mikor szimulál egy játékos vagy mikor játszik rá egy adott szitura...
Sajnálom a Fradit, mert jól játszottak (kivéve Priskin- már ott 0-0nál be kellett volna varrni a ziccert és 3-0-ás állásnál az ellenfél már megtört volna, nem egyenlít.
Főleg Gerát sajnálom, mert bár még mindig ő az egyik legjobb a fradinál, de már látszik a mozgásán, hogy a gólok után már nem fog szaltókat ugrálni és már nem a régi a sebessége sem... Nem tudom, hogy jövőre is megpróbálkozik-e még egy nemzetközi kupaindulással.
Te jó ég, emlékszem, mikor először láttam TV-ben a fradiban játszani, talán 17 éves volt és már akkor néztem, hogy "jesszus ezt el ne vigyék a fradiból, mert nem fogják tudni pótolni, ez jobb, mint a Lisztes volt".