Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

bement az origóba, hogy megmondja

#795581 Ibiza Előzmény: #795577

"Az az érzésem , hogy te olyan következtetéseket vonsz le abból amit mondok ami nincs benne. :)"

ez egy maszat. Konkrétan?

mutass egy kormányzási ciklust amikor nem a saját cégek nyertek..

ha te kormányoznál akkor is ez lenne.. hiszen ha lakásfelújításod van akkor próbálsz ismerős szakembert keresni.. vagy az ismerősöd ismerősét.. és semmiképp nem adnál melőt a 3. házban lakó józsinak aki egyszer eléd parkolt..még a füved is letaposta..józsinak meg kell hallnia..halálok halálával..szörnyű kínok között.

A karikatúra is eltúloz kiemel.....tudod nagy az orrod de nem ennyire..persze az nem portré. én is szoktam sarkítani.. túldimenzionálni..mert talán jobban látszik a gondolat..nem biztos az a jó..de egy gondolatmenet..egy logikai ág.

persze lehet lájkokat gyüjteni..migránsokat simogatni..jelvényeket ragasztgatni.. jó dzsámbuli a kormányot bosszantani.. lesz majd mit beszélni a munkahelyen.. unoka is másképp néz majd rád.. tényleg nagyfater..legfeljebb rax hozzá a történethez ha nem elég szines és később már úgy emléxel meg is tetted.

Kevés ember változik 6-8 éves kora után..tanulhatsz tapasztalhatsz de az alaptulajdonságaid nem változnak.. van szerencsém ismerni olyanokat akikkel oviba jártam.. vagy általánosba..és még katonák is együtt voltunk.. a vakmerőség a gyávaság az aljasság a felfedező képesség.. a jófiúskodás.. alapból megmaradt mindegyiknél.. árnyaltabb lett..de ott volt. Ismerek olyat aki taxis volt..ott lubickolt.. most mással foglalkozik..de mindig taxis marad.. vagy u.ez de vendéglátós.. pincér volt az is maradt.. Azért vannak olyanok akiknek semmi karakterük nem volt..éltek csináltak dolgokat de semmi különös.. mindig utánoztak valakit..vagy csapódtak valakihez..ez is egy jellemtípus...ők azok akikre senki nem emléxik ha ott voltak egy bulin..vagy eseményen...megcsinálták amit kellet..de se nem kiemelkedően..se nem hitványul..se víz se hal..

Ismét jöhetek a kamupárt…

#795578 walex

Ismét jöhetek a kamupártok.
http://index.hu/belfold/2017/05/19/ujra_gyujthetne...

Még a végén a banké lesz a TV2, 7,2 milliárdos mínusz 2016-ban, de Vajna végrehajtott 4, azaz NÉGY forintos tőkeemelést:
http://index.hu/gazdasag/2017/05/19/hetmilliard_fo...

Borítékolható a story vége.

...és teljes hírzárlat letelepedési kötvény ügyben. Rogánt láthatóan háttérbe tették, alig van nyilvános szereplése.
https://mno.hu/gazdasag/teljes-a-hirzarlat-letelep...

...de az Index megtalálta:
http://index.hu/video/2017/05/17/rogan_antal_index...

#795577 banyaiz Előzmény: #795576

Az az érzésem , hogy te olyan következtetéseket vonsz le abból amit mondok ami nincs benne. :) Már a migránsozásnál is hajlamos voltál ilyesmire. Ne engedd ennyire szabadjára a fantáziád . :) Jó persze így írásban nehéz mert mindent nem lehet részletezni , és félreérthető lehet . Szóval megbocsátok. :)

De nagyon tévúton jársz Simicska ügyben is.

Simicska ügy üzenete egyébként szintén katasztrófa. Egy haver mindent elnyer, ha már nem haver kizárjuk a közbeszerzésből . Törvénytelenül amit utána kártérítésre perel Ez mint üzenet egy állami vezetés részéről. Közbeszerzések, támogatások odaítélésének részletes vizsgálata nélkül 10 év fegyház kb mint logikus következtetés. Nehogy félreértsd Siminek is csak őnála mentő körülmény nem közfeladatot ellátó személyként követte el, tehát nála mondjuk 5 év. Az még hagyján de az ügy üzenetének a romboló hatása na az megfizethetetlen munka.

#795576 Ibiza Előzmény: #795570
"ez a médiaháború Simicska ámokfutása után . Totálisan beteg helyzet , már a látszat fenntartására se figyel senki. :) Ez már egy jel arra, hogy az elmebaj teljesen eluralkodott.

"

igen elmebaj és fura..a g.nap után hirtelen megszerettétek simicset.. jöhettek az én a simiccsel vagyok jelvények.. mencsük meg simicset..

#795575 banyaiz Előzmény: #795572

Mármint az írásom melyik részére gondolsz ami ha igaz lenne nem kellene ömlenie szennyáradatnak a médiából?

Annyi a sztori vsz, hogy egy világjelenség az legyél felületes és barom . Divatos ez a hozzáállás. Ez lecsapódik a médiában is. Ez kormányfüggetlen . Millió tényező összhatása.

Aztán van az része mit tesz azért egy állam vezetése, hogy ezen javítson , semleges hatással legyen rá, vagy rontson rajta.

Az én megítélésem szerint ez a munkásság amit látunk ez ront ezen .

Ha már nyomul a médiapiacon akkor amit megvett azzal emelni próbálja a színvonalat és a tartalmat. De legalábbis semmiképpen ne rontsa, mint állami vezetés. Ez alap vsz. De nem ez történik és vsz ez baj. Ennyi kb az én meglátásom.

#795574 banyaiz Előzmény: #795573

Szerintem nagyon sok folyamatnak az eredője (nem csak a politikának ) amit látunk színvonal, és tartalom esésként . Így csapódik le végül , sajnos.

Színvonal alatt azt értem milyen írói képességek jönnek le a cikkből. Pl egy Karinthy vszínű rittyentene egy akármilyen tartalmilag propagandából olyan írói színvonalon cikket amire megnyalnánk a szánk szélét. :)

Tartalom az pedig egyáltalán mi a cikk mondanivalójának a mélysége, miről akar szólni az olvasóhoz.

Pl említettem a Magyar Horgászt talán a legnagyobb példányszámú havi lap csodálom, hogy még a médiaháborúba nem került bele. :) Azért van 400 -500 k horgász az már nem kevés, de nem akarok tippeket adni így is elég szomorú a helyzet. :) Szóval Mahor színvonala sajnos meg sem közelíti mondjuk a 90-es évekbeli színvonalát. Tartalmilag viszont horgászattal foglalkozik, ehhez tartja magát. Már ezt is eredményként kell értékelnem ebben a médiaposványban. Itt tartunk.

Az én véleményem annyi, hogy a színvonal esése millió tényező eredménye , de jót semmiképpen nem tesz neki ez a trend amit állami erőt felhasználva médiában látszik.

A tartalmi minőségnek az esése pedig szintén sok tényező , de ott sokkal jobban jelentkezik ez a trend amiről beszéltem.

Nagyjából az eredménye ennek, hogy van egy cikk ami írói színvonalában egy közepes képességű napközis írása, tartalmilag pedig egy keressünk minél kevesebb szótagból álló szlogeneket és azt adjuk a népnek. :)

Ha mindez a kormány ellen történik ugyanúgy romboló hatású. Ha ellenzék alkalmazza ezt minőségben tartalomban ugyanúgy negatív

Annyi különbség van szerintem , hogy egy kormány amikor hatalomra kerül onnantól az egész országért felel. Valahol neki kellene egy egyensúlyt tartani ebben. A fejéhez kapnia, hogy b+ mi az trágyához hasonlító végeredmény ami ebből keletkezett. :) Nem az ellenzéknek. Persze egy felelős ellenzék szintén mérlegeli ezt, ha megfelelő színvonalon van agyilag. :)

#795573 Ibiza Előzmény: #795569
"A szerkesztőség véleménye ha nincs aláírva, ez oké, gyakorlat , de az már nem oké, hogy támadó, lejárató , silány minőségnél, propaganda ízű cikkeknél lesz ez gyakorlat."

természetesen ha ez a kormány ellen megy akkor bátor dolog..a szabadság ritka szigetei kis reménysugár a diktatúra komor világában..

de u.ez a bíróknál is..ha a cimbi ellen hoz ítéletet akkor elfogult..nincs demokrácia..megrendelésre hozza az itéleteket..megalkuvó.. ha nektek tetsző akkor persze megint a ritka kivétel..vannak még független bírók..

ettől gagyi..

#795572 Ibiza Előzmény: #795570

ha igaz lenne amit írsz akkor nem ez a szennyáradat ömlene a médiából..

látod ettől vagy propagandista.. ne lódíts.. nem az állam vásárolta fel figyelőt.. saját adósságcsapdájukba estek.. nem lett volna fontos a Kecskeméti utcában fenntartani a szerkesztőséget.. és van számos módszer az olcsósításra..korszerűsítésre az egyetlen hiteles gazdasági lap volt..a hvg már teljesen libsibalos szócső lett.. a lap 2/3-a kuka..

#795571 Ibiza Előzmény: #795569

fuss neki újra..nem az van odaírva..nem a liberalizmus miatt..

a szokások a társadalmi konszenzusok erodálása.. minden nap egy új határ átlépése megy.. fő cél társadalom bizalmának és jövőbe vetett hitének a teljes kiirtása.. az az ő terepük.

soros népe hej..

#795570 banyaiz Előzmény: #795561

Figyelőnél kíváncsi leszek mi lesz abból az újságból . Csőd környékén volt ez is mutatja a magyar piacot valahol, hogy egy Figyelő nem tudott nagy példányszámot. Kicsi piac, igények stb.

Aztán most állami pénzből megvették és mi lesz belőle , egy Sztori, vagy Blikk, vagy valami gonosz migráns híradó? :) Kíváncsi vagyok hogyan sikerül ezt továbbvinni ezzel a felállással, hogy azt rendelek amit akarok pénz nem számít, veszteség nem számít. Nem gondolnám a minőség javulását fogja hozni ez a felállás.

Milyen piaci szereplő tud egy magyar méretű írott média piacon versenyezni ezzel? Hát senki mert üzleti befektetésként nehéz akkora bizniszt csinálni belőle amit a politika könnyedén kínál érte.

Ha a politika belenyúl a szempont nem üzleti elsősorban, hanem legyen egy szócső amin veszítünk kit érdekel ha politikai szempontból megéri. Majd lenyúljuk az 1000x-ét a veszteségnek ha hatalmon maradunk még.

Az egész piacot ez elviszi egy irányba, ami látszik is pl ez a médiaháború Simicska ámokfutása után . Totálisan beteg helyzet , már a látszat fenntartására se figyel senki. :) Ez már egy jel arra, hogy az elmebaj teljesen eluralkodott. Kb abban a stílusban mintha egy komisszár irányítaná a lapot és aki nem úgy tesz egy pontosvesszőt azt likvidálni kell, de nem csak őt a családját is :) Aki visszavonul arra halál , és a családját a Gulagra. Van egy ilyen hangulata ennek az örvénynek belekeveredtünk rendesen.

Ez a minőségi romlás okai között ott van nem kis részben vsz. De nem csak ettől van, mert ha igény lenne ennél jobbra akkor csak létezne valahogy. Egy olyan újságot olvasok ahol ez nem jelenik meg Magyar Horgász. Még egy Nemzeti Sportnál is megjelenik .

#795569 banyaiz Előzmény: #795561

Azt mondod , hogy a liberalizmus miatt silányodott le az újságírás? Nem tudom , hát annyiban talán lehet köze hozzá néhány cikk színvonaláért máglyán égették volna el az elkövetőjét, csak a színvonaláért . De valami egyéb oka is van ennek . Az igények és azok kiszolgálása. Elég összetett kérdés nem tudnám levezetni mi vezetett ide de szomorúnak tűnik. A létező legnagyobb szabadság az emberi történelemben amiben mondjuk egy Európa él, vagy akár Mo él rendszerváltás óta , és akkor egy újságíró szakma lemegy droidba. Ez egy ellentmondás valahol. Valami betorzult nem kicsit. Ott van az okok között vsz, hogy aki fizet az rendeli a zenét. Ha ezt rendeli ilyen olyan okokból akkor lesz is aki kiszolgálja. Ha állami pénzből rendel ilyen zenét akkor az nem kicsit torzít. Mert a piacon ha van igény egy Sztori magazinra vagy Blikkre az egy dolog. De az már egy másik műfaj állami pénzből belenyúlni ahol profitkérdés nem számít. Ezen a kis magyar piacon ki tud versenyezni az állammal ha önti a mrd-okat ? Senki ez látszik is megyei lapok felvásárlásától kezdve tv2-ig.

Izrael, mszp ügyekre én válaszoltam neked nem tudom miért hiányolod ezt. :) Olyan direkt válasz volt kb mint egy gonosz migránsozós kampány. :)

A szerkesztőség véleménye ha nincs aláírva, ez oké, gyakorlat , de az már nem oké, hogy támadó, lejárató , silány minőségnél, propaganda ízű cikkeknél lesz ez gyakorlat. Mert egy általános mondanivalójú cikknél ami a világ vagy élet nagy kérdéseit kutatja és akkor a szerkesztőség véleménye az rendben. De mintha abba az irányba mennénk, hogy kínos aláírni és akkor bújjunk ez mögé. Megértem mert nekem is kínos lenne. Csak ez is milyen folyamat.

#795561 Ibiza Előzmény: #795482

mert neolibsibalizmus van..kettős mérce ahogy nálad is..

kérdeztem mi a véleményed mszp-s sajtóbojkottról..hirtelen elvitte a cica a nyelved.. egyszer aranyos voltál..kérdeztem mi a véleményed israel..atomrakétáiról.. az államterrorról..az ensz határozatok be nem tartásáról... fasisztáskodásokról.. antiszemitizmusról.. és mondtad..semmi..mert nem foglalkozól vele.. elég tráfás volt.

Amúgy ha valaki nem írja alá..régen azt jelentette a szerkesztőség egyetért a cikkel.. és mint saját véleményt adja ki a lap.. ezt hvg figyelő még tudta..

Néhány év és jön a "ment…

#795558 walex

Néhány év és jön a "mentsük meg a szegény, szerencsétlen NOK-osokat".
http://kiszamolo.hu/indul-a-nok-oveket-bekotni/

Ismét beindult az ígérgetés (13. havi nyugdíj) a nyugdíjasoknak, természetesen az MSZP-től. Csak remélni merem, hogy a Fidesz nem száll bele megint ebbe az őrületbe (2006-os 14. havi nyugdíj ígéret).

http://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/benyujtot...
Nem 13. havi nyugdíj kellene, hanem nyugdíjplafon. Nettó 200-250 ezer felett senki se kaphasson.

re

#795542 tozsdenyul Előzmény: #795529

félelmetesen egyszerüt állítottam: románia/lengyelországhoz képest leszakadás van továbbra is

Romániát külön tárgyaltam néha, mint aki pont az unortodoxia ellentétét csinálja (IMF, korrupció stb)

Ez a tény miért olyan durva, hogy napok óta ellene vergödsz a hülyeségeiddel.? Mondd el, hallgatlak.

Lehet, hogy a 2. pontodhoz van köze? Folyamatosan mindig a szarhoz kell hasonlítani magatokat, hogy legyen relatív eredmény?

Esetleg kurvára frusztrál titeket, hogy a tervezett eredményekhez képest óriási a lemaradás? Mert ha hoztátok volna, csak a konzervatív pályátok legalját, akkor pl mindjárt nem is lett volna leszakadás. Így meg lett. A szocik óriási leszakadása után is, amiben már benne volt egy kiigazítás is...

A konzervatív pályátoktól is messzire vagytok lemaradva, nemhogy az optimistától...mivel lett elkúrva, arra már van ötlet?

re

#795529 prospero Előzmény: #795519

értem. Szóval, ha nem az abszolút no.1 az ország teljesítménye, akkor valamihez/valakikhez képest mindig leszakadunk. :-)! Milyen tökéletesen igazad van. :-)!

jelzem, hogy 2014-ben abszolút no.1 volt Magyarország gazdasági növekedésben éves alapon, most 4. helyezett, negyedéves alapon pedig második helyezés néz ki. Nem elég jó ugye? Pedig könnyen lehet, hogy az előttünk állót, aki a 8. helytől elválasztott minket 2015-ben (bulgária egy paraszthajszállal), most már megelőztük. Így lehet a következő évben a sorrend: 6. Románia (mert megelőzi a lengyeleket, 7. Lengyelország, 8. Magyarország.) Miközben orbánt megelőző 5 évben Románia 1. Magyarország meg a 12. Utolsó volt.

A helyzet javulását te abszolút figyelmen kívül hagyod, illetve nem értékeled. Nem győz meg a ballib pápák teljesítménye sem - pedig jó viszonyítási pont - miért nem célszerű rájuk szavazni.

Illetve a csizma (megyó-gyurcsány-bajnai kormányok teljesítménye ) úgy kerül az asztalra, hogy ad 1. Tölgyessy kijelentését arról hogy a feltételezett korrupció nem jelent(ene)/ jelentett volna olyan nagy gondot, ha az ország teljesítménye együtt mozog a régióval -ország sikeressége/sikertelensége szempontból - megpróbálod ráfogni Orbán kormányára. Mutattam, hogy mikor nem mozgott együtt az ország teljesítménye a régióval. Most meg középmezőny, néha élen.

2. Te turnéztál itt Mellár kijelentésével, hogy az Orbán kormány teljesítménye ugyanolyan, mint a Megyó-Gyurcsány-Bajnai kormány teljesítménye. Remélem szemléletes volt a példa, hogy ez mennyire nem igaz.

re

#795519 tozsdenyul Előzmény: #795487

"2010-2015 között:

Lengyelország: +25,48% (7. hely)

Románia: +25,74% (6.hely)

Magyarország: +19,86% (9.hely) Ideírom Bulgáriát, akik a 8. lettek +22,42%-kal láthatod, nagyon közel voltak.

Első helyezett (Lettország): +38%."

Te most komolyan ezzel akartad cáfolni az állításomat, hogy továbbra is inkább leszakadás van? A lehetséges összehasonlítások közül ez lett a leghízelgöbb? Nagy a baj, akkor.

Az meg továbbra is übergáz, hogy állandóan gyurcsány-szocik a mérce...önmagában elmond mindent a teljesítményröl.

Jah. De nem 2/3, mint am…

#795490 KawaBazsy Előzmény: #795454

Jah. De nem 2/3, mint amit annyira szeretnek reklámozni.

Ha elégedett vagy velük, mert becsomagolták magukat nemzeti színűbe, ez a te döntésed. Sztem meg pont olyan, a hatalomért bármit megtevő, csak saját zsebet tömködő maffia banda, mint az előző volt.

https://tldr.444.hu/2017/05/18/fideszmedia

re

#795487 prospero Előzmény: #795469

Ha már számolsz valamit, miért nem vásárlóerő paritáson számolod, ráadásul az eus statisztika is rendelkezésre áll, ráadásul EUR-ban, így máris kiszűröd az USD árfolyamingadozás torzító hatását. Egy rövid távú nemzetközi összehasonlítás hamis eredményre juthat a piaci árfolyam használatával. Lsd Mellár esete, amikor a HUF-ban nominált GDP-t elosztja 2010-ben a 180 HUF/USD árfolyammal, 2015-ben meg a 280as árfolyammal. Majd még turnézik vele, hogy az USD-ben mérve nem nőtt a magyar gazdaság.Idióta. Mármint Mellár.

Vásárlóerőparitás ugyanis figyelembe veszi az egyes országok árszínvonalát, hogy az egyik országban egy terméket ennyiért tudsz megvenni, egy másikban meg 2x annyiért. Azaz egy EUR-ért az egyik országban többet tudsz vásárolni, mint a másikban, így a vásárlóerő paritáson mért GDP a jólét/leszakadás mérésére jobban alkalmas, szvsz.

Leszakadás témához, csak neked csak most vásárlóerőparitás alapján:

2010-2015 között eltelt öt év. 2002/2007 között eltelt öt év, és 2004/2009 között eltelt öt év.

Ezekben az időszakban az egy főre jutó GDP vásárlóerőparitás alapján a következő képpen növekedett EUR-ban referenciaországaidban:

2002/2007 között:

Lengyelország: +47,35%

Románia: +62,38%

Magyarország: +37,16% (12 KKE ország rangsorában Mo. a legutolsó a 12., lengyel 8. hely, Románia 4. hely) (Megyó-Gyurcsán kormány) (Megj. Az első észtek +92%-kal növelték az egy főre jutó vásárlóerő paritáson számolt GDP-jüket, míg mi 37%-kal ebben az időszakban)

2004/2009 között:

Lengyelország: +61,42% (6.hely)

Románia: +73,83% (1. hely)

Magyarország: +33,23% (12. hely)

(12 KKE ország rangsorában Mo. ismét a tök utolsó, a 12. helyen, Lengyelország 6., Románia első.) (Gyurcsány-Bajnai kormány)

2010-2015 között:

Lengyelország: +25,48% (7. hely)

Románia: +25,74% (6.hely)

Magyarország: +19,86% (9.hely) Ideírom Bulgáriát, akik a 8. lettek +22,42%-kal láthatod, nagyon közel voltak.

Első helyezett (Lettország): +38%. Belátható közelségben vannak már a referenciaországaid. :-)!

Most első negyedévben pl. negyedéves alapon 2. helyezettek vagyunk GDP növekedésben, igaz ez volumenindex változás, nem vásárlóerő paritásos.

Na meglátjuk ha kijön 2016 minden országra, akkor milyen lesz a kép.