Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

bement az origóba, hogy megmondja

#795561 Ibiza Előzmény: #795482

mert neolibsibalizmus van..kettős mérce ahogy nálad is..

kérdeztem mi a véleményed mszp-s sajtóbojkottról..hirtelen elvitte a cica a nyelved.. egyszer aranyos voltál..kérdeztem mi a véleményed israel..atomrakétáiról.. az államterrorról..az ensz határozatok be nem tartásáról... fasisztáskodásokról.. antiszemitizmusról.. és mondtad..semmi..mert nem foglalkozól vele.. elég tráfás volt.

Amúgy ha valaki nem írja alá..régen azt jelentette a szerkesztőség egyetért a cikkel.. és mint saját véleményt adja ki a lap.. ezt hvg figyelő még tudta..

Néhány év és jön a "ment…

#795558 walex

Néhány év és jön a "mentsük meg a szegény, szerencsétlen NOK-osokat".
http://kiszamolo.hu/indul-a-nok-oveket-bekotni/

Ismét beindult az ígérgetés (13. havi nyugdíj) a nyugdíjasoknak, természetesen az MSZP-től. Csak remélni merem, hogy a Fidesz nem száll bele megint ebbe az őrületbe (2006-os 14. havi nyugdíj ígéret).

http://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/benyujtot...
Nem 13. havi nyugdíj kellene, hanem nyugdíjplafon. Nettó 200-250 ezer felett senki se kaphasson.

re

#795542 tozsdenyul Előzmény: #795529

félelmetesen egyszerüt állítottam: románia/lengyelországhoz képest leszakadás van továbbra is

Romániát külön tárgyaltam néha, mint aki pont az unortodoxia ellentétét csinálja (IMF, korrupció stb)

Ez a tény miért olyan durva, hogy napok óta ellene vergödsz a hülyeségeiddel.? Mondd el, hallgatlak.

Lehet, hogy a 2. pontodhoz van köze? Folyamatosan mindig a szarhoz kell hasonlítani magatokat, hogy legyen relatív eredmény?

Esetleg kurvára frusztrál titeket, hogy a tervezett eredményekhez képest óriási a lemaradás? Mert ha hoztátok volna, csak a konzervatív pályátok legalját, akkor pl mindjárt nem is lett volna leszakadás. Így meg lett. A szocik óriási leszakadása után is, amiben már benne volt egy kiigazítás is...

A konzervatív pályátoktól is messzire vagytok lemaradva, nemhogy az optimistától...mivel lett elkúrva, arra már van ötlet?

re

#795529 prospero Előzmény: #795519

értem. Szóval, ha nem az abszolút no.1 az ország teljesítménye, akkor valamihez/valakikhez képest mindig leszakadunk. :-)! Milyen tökéletesen igazad van. :-)!

jelzem, hogy 2014-ben abszolút no.1 volt Magyarország gazdasági növekedésben éves alapon, most 4. helyezett, negyedéves alapon pedig második helyezés néz ki. Nem elég jó ugye? Pedig könnyen lehet, hogy az előttünk állót, aki a 8. helytől elválasztott minket 2015-ben (bulgária egy paraszthajszállal), most már megelőztük. Így lehet a következő évben a sorrend: 6. Románia (mert megelőzi a lengyeleket, 7. Lengyelország, 8. Magyarország.) Miközben orbánt megelőző 5 évben Románia 1. Magyarország meg a 12. Utolsó volt.

A helyzet javulását te abszolút figyelmen kívül hagyod, illetve nem értékeled. Nem győz meg a ballib pápák teljesítménye sem - pedig jó viszonyítási pont - miért nem célszerű rájuk szavazni.

Illetve a csizma (megyó-gyurcsány-bajnai kormányok teljesítménye ) úgy kerül az asztalra, hogy ad 1. Tölgyessy kijelentését arról hogy a feltételezett korrupció nem jelent(ene)/ jelentett volna olyan nagy gondot, ha az ország teljesítménye együtt mozog a régióval -ország sikeressége/sikertelensége szempontból - megpróbálod ráfogni Orbán kormányára. Mutattam, hogy mikor nem mozgott együtt az ország teljesítménye a régióval. Most meg középmezőny, néha élen.

2. Te turnéztál itt Mellár kijelentésével, hogy az Orbán kormány teljesítménye ugyanolyan, mint a Megyó-Gyurcsány-Bajnai kormány teljesítménye. Remélem szemléletes volt a példa, hogy ez mennyire nem igaz.

re

#795519 tozsdenyul Előzmény: #795487

"2010-2015 között:

Lengyelország: +25,48% (7. hely)

Románia: +25,74% (6.hely)

Magyarország: +19,86% (9.hely) Ideírom Bulgáriát, akik a 8. lettek +22,42%-kal láthatod, nagyon közel voltak.

Első helyezett (Lettország): +38%."

Te most komolyan ezzel akartad cáfolni az állításomat, hogy továbbra is inkább leszakadás van? A lehetséges összehasonlítások közül ez lett a leghízelgöbb? Nagy a baj, akkor.

Az meg továbbra is übergáz, hogy állandóan gyurcsány-szocik a mérce...önmagában elmond mindent a teljesítményröl.

Jah. De nem 2/3, mint am…

#795490 KawaBazsy Előzmény: #795454

Jah. De nem 2/3, mint amit annyira szeretnek reklámozni.

Ha elégedett vagy velük, mert becsomagolták magukat nemzeti színűbe, ez a te döntésed. Sztem meg pont olyan, a hatalomért bármit megtevő, csak saját zsebet tömködő maffia banda, mint az előző volt.

https://tldr.444.hu/2017/05/18/fideszmedia

re

#795487 prospero Előzmény: #795469

Ha már számolsz valamit, miért nem vásárlóerő paritáson számolod, ráadásul az eus statisztika is rendelkezésre áll, ráadásul EUR-ban, így máris kiszűröd az USD árfolyamingadozás torzító hatását. Egy rövid távú nemzetközi összehasonlítás hamis eredményre juthat a piaci árfolyam használatával. Lsd Mellár esete, amikor a HUF-ban nominált GDP-t elosztja 2010-ben a 180 HUF/USD árfolyammal, 2015-ben meg a 280as árfolyammal. Majd még turnézik vele, hogy az USD-ben mérve nem nőtt a magyar gazdaság.Idióta. Mármint Mellár.

Vásárlóerőparitás ugyanis figyelembe veszi az egyes országok árszínvonalát, hogy az egyik országban egy terméket ennyiért tudsz megvenni, egy másikban meg 2x annyiért. Azaz egy EUR-ért az egyik országban többet tudsz vásárolni, mint a másikban, így a vásárlóerő paritáson mért GDP a jólét/leszakadás mérésére jobban alkalmas, szvsz.

Leszakadás témához, csak neked csak most vásárlóerőparitás alapján:

2010-2015 között eltelt öt év. 2002/2007 között eltelt öt év, és 2004/2009 között eltelt öt év.

Ezekben az időszakban az egy főre jutó GDP vásárlóerőparitás alapján a következő képpen növekedett EUR-ban referenciaországaidban:

2002/2007 között:

Lengyelország: +47,35%

Románia: +62,38%

Magyarország: +37,16% (12 KKE ország rangsorában Mo. a legutolsó a 12., lengyel 8. hely, Románia 4. hely) (Megyó-Gyurcsán kormány) (Megj. Az első észtek +92%-kal növelték az egy főre jutó vásárlóerő paritáson számolt GDP-jüket, míg mi 37%-kal ebben az időszakban)

2004/2009 között:

Lengyelország: +61,42% (6.hely)

Románia: +73,83% (1. hely)

Magyarország: +33,23% (12. hely)

(12 KKE ország rangsorában Mo. ismét a tök utolsó, a 12. helyen, Lengyelország 6., Románia első.) (Gyurcsány-Bajnai kormány)

2010-2015 között:

Lengyelország: +25,48% (7. hely)

Románia: +25,74% (6.hely)

Magyarország: +19,86% (9.hely) Ideírom Bulgáriát, akik a 8. lettek +22,42%-kal láthatod, nagyon közel voltak.

Első helyezett (Lettország): +38%. Belátható közelségben vannak már a referenciaországaid. :-)!

Most első negyedévben pl. negyedéves alapon 2. helyezettek vagyunk GDP növekedésben, igaz ez volumenindex változás, nem vásárlóerő paritásos.

Na meglátjuk ha kijön 2016 minden országra, akkor milyen lesz a kép.

re

#795486 banyaiz Előzmény: #795469

Ha ezeket a torz folyamatokat nem fékezzük meg időben nem tudom még lehet e egyáltalán . Ez a közbeszéd, újságírás, civil ügyek , migránsok stb társadalmi hatásai visszahatnak a gazdaságunkra olyan torzulásokat okoz, hogy szerintem még Elefántcsontpart is úgy húz el mellettünk mint a vadlibák kb. Ez persze időigényes folyamat. De ilyen szorgalommal megvan rá az esélyünk. :)

Vannak ennek jelei már a gazdaságban mikor egy Mészáros 1 év alatt majdnem megelőzte a leggazdagabb magyart akkorát nőtt a vagyona. De ez még csak a figyelmeztető jel , hogy valami félrecsúszik, vigyázat mielőtt nem késő danger danger felirat villog.

Mikor azt látja a felnövő generáció anyagi érvényesülésre oktatásként. A pozitív példaként. Na ennek a jövőbeni gazdasági negatív hatásai felmérhetetlenek.

re

#795485 banyaiz Előzmény: #795469

Pozíció vesztésünk régióban leginkább a sokat emlegetett elmúlt 8 évben jött össze. Szoci kormányzás alatt. Akkor realizálódott.

Ennek az okai 1. politikai stabilitás hiánya (Megyo -Gyurcsány aztán 2006 után már semmi mozgástér egy béna kacsa lett a kormányzat esélye nem volt semmire. Kiesett 8 év gyakorlatilag ). 2. Korábban elmaradt strukturális reformok hatása beérett.

Most politikai stabilitás megvan Orbán lassan 8 évében, nincs ez a béna kacsa állapot, + egy komoly költségvetési kiigazítás megtörtént . Ezzel eljutottunk oda van mozgásterünk , strukturális reformoktól kezdve sok mindenre. Amik nélkül game over hosszú távon a versenyben.

Ezzel a lehetőséggel tudunk e élni ez a kérdés. A nagy kérdés ami előttünk van.

Két nagy veszélyt látok : 1. pol okokból a szükséges strukturális reformok elmaradnak, halogatva még 4 évig, aztán megint 4 évig . Ahogy sikerült régió első környékéről leverekednünk magunkat régió utolsó környékre kemény munkával 30 év alatt. 2. Ezek a folyamatok amiket itt Prosperoval kibeszéltünk a valami félrecsúszott társadalmilag, emberileg, agyilag történetek. Pl ennek a félrecsúszásnak a konkrét gazdasági jele a támogatók eredeti tőkefelhalmozása. Értsd visznek mindent amit meglátnak. :) Na most ez elég súlyos torzuláshoz vezet , és a versenyképességünkre visszahat. Ezt gyorsan meg kell fékezni ha akarunk valamit.

Nagyjából ezek a dolgok fogják eldönteni , hogy a régióban fel tudunk e jönni újra vezető helyre, vagy süllyedünk lefelé az utolsó hely felé és azt stabilan tartjuk majd. :) Erről dönthetünk mert van rá mozgásterünk most, hogy melyik útra, és hogyan . Ez sem kis dolog, hogy dönthetünk erről nem csak kényszerpályák. Megbecsüljük e ezt az egy másik kérdés.

#795484 banyaiz Előzmény: #795483

Ezen a területen is valami félrecsúszott. A nagy harcban maga az újságírás ment gallyra. :) Ugyanaz a jelenség amit mondtam neked a civil ügyben. Csínján a negatív kampányokkal mert a hatása több annál mint elmondjuk gonosz Soros aztán öröm boldogság.

Konkrét cikket én nem is néztem, mert origót csak főcímekben szoktam lássam a párt irányvonalát, 3 főcímet összeolvasok akkor abból látom mi a matek kb , ezen a szinten van nagyjából a bonyolultsága az üzenetnek. :)

Néha még megszokásból valamit kinyitok vagy ha nagyon ígéretes a cím. Így a konkrét cikkről nem tudok nyilatkozni de nagyjából el tudom képzelni a stílusát, és a mondandóját.

#795483 prospero Előzmény: #795468

ez azért ciki, na nem az origonak, mert az origo újságírója az atlatszo.hu adatbázisát használta - ha pedig ott korrektek az adatok miről is beszél gyökér andrás. Ha meg nem korrektek akkor miért is az origoba ment miért nem az atlatszo.hu -hoz. Hát azért, mert az atlatszo.hu -ra nem foghatja hogy kormányzati propagandagépezet. :-)!

#795482 banyaiz Előzmény: #795466

Elképesztő, hogy mi lett ebből az újságírói szakmából . Nem tudom ez világjelenség ilyen mértékben és mi csak a trendet követjük vagy mi egyéni úton járunk.

Valamikor az egy rang volt újságíró lehet egy komoly lapnál. Most meg egy politikai kampány egyik kis részlete aki a nevét adja egy egy cikkhez.

Nem csodálom, hogy sokaknak nem buli ez a műfaj. + ezek a név nélkül megjelenő "cikkek". Még a nevét se adja hozzá senki.

Teljesen beteg irány. Annak sincs sok értelme elmenni hozzá mert nem az ő szellemi produkciója amihez a nevét adta, max egy fénymásológép, vagy nyomtató szerepben van. :) Ami elég megalázó lehet .

Orwell tudna jókat írni ezekről a dolgokról. A saját élményeit megírta haditudósítóként milyen küzdelmek cenzúra volt milyen trükköket kellett bedobni. Valamikor egy Orwell írt egy cikket most meg ilyen szemetet akarnak lenyomni a torkunkon, ilyen droid felmondom a leckét emberkékkel. 2 perc alatt összecsapott cikkekkel. :) Szégyen.

Ez a trend folytatódik ez lefelé spirál mert ebbe magára valamit adó ember nem vesz részt. Akkor a végén az lesz írástudatlan emberek lesznek az "újságírók" akiknek annyi a szerepük a nevüket adták egy cikkhez, strómant kell felvenni és megfizetni adja hozzá a nevét. :) Errefelé megy a történet.

re

#795474 Ibiza Előzmény: #795473

baromságokon tudtok vitatkozni.. egy fejlődés nem mindegy milyen bázisszámból indul.. románoknál voltam 5-6 éve bivalyos szekerek voltak az utakon..majd hamarosan albánok hozzák a legjobb számokat..

Az sem mindegy milyen forrásból táplálkozik a növekedés.. emelkedik e mellette az államadósság.. az államadósság mekkora százaléka a lakossági fogyasztási hitel..és mekkora a vállalati hitel..

Az államadósságot is a GDP-hez mérik...ha növekedik a GDP akkor magától lejjebb megy ez a szám..

A régiókat sem lehet összevetni.. lengyelek németekkel és a balti országokkal növekedhetnek..és ne feledjük az adósságuk egy részét leírták nekik.. lengyeleknél cseheknél erős az autóipar.. lengyelek még is a nyersanyagból szerzik a zs-t..fújnak az oroszokra..mert nagyon rácsúsztak a palagázra..ami nagyon környezetszennyező eljárás...más számokat vártak a gázárakban..

Ha nyersanyagokból gazdagodik egy ország akkor a jövőjét és a természetet éli fel..

A magasszintű robotizált tömegtermelés a legjobb mutatókat hozzák..

nekünk mások az adottságaink.. a lehetőségeink..

Én inkább azt vizsgálnám, amire kevés infó van, a feltörekvők hol tartanak a gazdaság átalakításában.. ha kedvező a környezet vonzza a tőkét..

Én az organikus növekedésben hiszek..

re

#795469 tozsdenyul Előzmény: #795457

amiröl én beszélek, az a következö:

Kikerestem a világbank adatbázisában, 2010-es USD-ben számolva, a 2010-es, és 2015-ös GDP adatokat (frissebb náluk nincs)

Aztán megnéztem, hogy mennyivel nagyobb a 2015-ös, mint a 2010-es.

Magyarország: 11%

Románia: 13%

Lengyelország: 16,5%

Én erröl beszélek. Ti arról beszéltek, amiröl csak akartok :)

#795468 Koffein Előzmény: #795466

Mi a furcsa a videóba? Egyáltalán nem kínos, habár az újságírók átérezhetik sorstársaik érzéseit...

Valószínűleg a bizti őrt kirúgták költségcsökkentés címén, hisz a 4,2milliárdot soha a büdös életbe nem fogja visszahozni... mostantól jól árasított kopaszok fognak vigyázni az origós propaganda gépezetre... :-P

Jókat mosolygok a szöveg…

#795459 banyaiz Előzmény: #795458

Jókat mosolygok a szövegeiden olyan kifejező módon mondod. :)

Jó példa arra amiről épp most beszéltem. Egy miniszter vagy mi a rangja most éppen, a nyilvánosság előtt, magától értetődő módon mondja nem találkozhatok xy-nal mindegy kivel. Ilyen pozícióban teljesen normális ekkora cselekvési szabadság. WC-re még kimehet önállóan, vagy ahhoz is instrukciókra van szükség?