Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vállalkozás

Yumber - The End

#791975 Csusza Előzmény: #791974

Na, tetszik, hogy érdekel! :-) Az, hogy most nincs energiád, az egy más dolog. De legalább van értelme a cégedbe ölni a munkát.

Persze, csak nagyon kevés ötletből lesz valami, még kevesebből komoly siker. Kevés a tényleg jó ötlet, meg még kevesebb az, aki végig is tudja csinálni.

Nekem is volt párszor már "nagy ötletem", de legtöbbször kiderül egy idő után, hogy valamiért mégsem az igazi. Sok kört kell megfutni, hogy kialakuljon, hogy tényleg okosság-e, vagy csak az alapötlet hangzott jól, de a részleteken elvérzik a dolog, túl összetett, vagy túl nagy falat, vagy hasonlók.

Mondjuk ez most szerintem kivételesen tényleg jó, szóval ezt nem engedem el olyan könnyen. :-)

Egyébként nem is a tőke a nagyobbik gondom, mert szerintem nem kellene olyan sok hozzá, inkább a megfelelő emberek, az a nagy nehézség.

Yumber - The End

#791974 joepappa Előzmény: #791963

Írtad, hogy van egy jó ötletet de nem tudsz belecsapni mert kellenének a társak hozzá, én régebben kerestem az ilyeneket beszéltem is sok emberrel, nagyon kevésből lett valami, igazából most is nagyon izgatja a fantáziám minden jónak igérkező induló üzlet, csak most se energiám se tőkém nincs hozzá, :( energiailag teljesen leköt a saját építése illetve mivel még finanszírozásra szorul a projekt így a tőkémet is leköti. :(

Yumber - The End

#791963 Csusza Előzmény: #791951

Ja, fura dolog ez. Rengeteg ember van, aki cukkerbergségről meg billgécségről álmodik, de amikor lenne lehetősége, hogy melózzon érte, és lehetne beleölni a melót, energiát, akkor éppen nem ér rá. Inkább vállalja, ami fix, meg tuti, mert mégiscsak a nyugalom milyen fontos ugye. Nekem ez az egyik nagy tanulság a történetből. Csak ennek a fickónak volt annyi megszállottsága és hite az egészben, hogy beleölt sok melót és pénzt. A többinek csak sima meló volt, semmi több. Ha nem így lett volna, akkor nem hogy 60, hanem még 6 millióba sem került volna ez a dolog.

Így nem lehet. Ezt a manuszt lehúzták szerintem.

Kevés az az ember, aki tényleg hajlandó valós áldozatokat hozni, mindenkinek az azonnali -és persze könnyű- siker kellene, vagy egy kurva jól fizető állás. (a 99%-nak inkább az utóbbi)

Tényleg érdekes, hogy ez a téma épp most jött elő. Én is ilyesmi cipőben járok, van egy szerintem jó -esetleg nagyon jó?- ötletem, és egy ideje helyben topogok, mert éppen azon akadtam el, hogy kivel lehetne indulni. Mármint olyannal, aki tényleg hajlandó beleölni energiát. Egy-két embernél, akiket olyannak gondoltam, puhatolóztam, de persze kiderült, hogy nem olyanok. Mindenki a sikerről és zukkerbergségről hablatyol, de ha tenni kellene érte, akkor meg lófax... :-/

Yumber - The End

#791951 Koffein Előzmény: #791917

Igen, szívvel lélekkel, ha mindenki hisz a termékbe, amit csiszol és nem a havi bérért tolja. Ha nincs meg benne a tűz, az akarás, a vágy, akkor hasonló bukás a vége. Ezt a startupságot ahogy elnézem, csak úgy lehet sikerre vinni, ha mindenki, aki benne van, hisz benne, és csinálja, tolja a szekeret, akkor is, ha még az elején nem dől a pénz. Úgy is, ha egy ideig ingyen kell benne dolgozni. Sokan ezt a startup témát úgy képzelik el, hogy kell egy ötletet, majd okosba meló után a programozó megcsinálja (aki valljuk be leszarja, hogy mit kódol az esti söre mellé, csak hónap végén kapja meg a pénzt), majd ahogy élesbe kerül mindenki csak az ő alkalmazását fogja használni, és dőlni fog a lé és zuckerbergség lesz... majd jön a valóság és a kijózanodás... :)

A befektetőknek van egy keretük, amit induló startupokba fektetnek, ha látják, hogy megindult a szekér még hozzátolnak, ha haldoklást érzékelnek, akkor elzárják a pénzcsapokat és jön a roló. Jelen esetben érthető, mert ilyen szolgáltatás a piacon nincs, tehát első fecske, pont jókor indultak uber balhék, megtudták lovagolni a közösségi sztorit. Meg ugye van a lakáséttermes vonal, aminek továbbfejlesztett verziója is lehetett volna, ha jól menedzselik. Maga az ötletbe én látnék fantáziát, csak nem ebben a formában, ha meg mindenki főzhet, akkor is csak lakáséttermek behúzás után engedtem volna rá Mari néni házi főztjét... de amint a mondás tartja, utólag okosnak lenni könnyű, főleg így kívülről... :)

Yumber - The End

#791917 Csusza Előzmény: #791895

Akkor ugyanazt érezzük. Ömlött a zsé mindenkihez. Ha ez egy startup vagy mifene, akkor olyan emberek kellettek volna, akik szívvel-lélekkel dolgoznak benne, a cégért, annak a jövőjéért, nem pedig az azonnali fizetésért.
Amikor olvastam, arra gondoltam, hogy amíg ez az egész létrejött, senki sem mondta ennek a faszinak, hogy ennek így nincs értelme, ez nem fog bejönni, és vagy le kellene állni, vagy nagyon változtatni a dolgon.

A befektetőket sem értem. Mi a bánatért tolták bele a lét? Elhitték, hogy ez így, ilyen költségekkel életképes lesz? Mégiscsak 46 milliót beleöltek, és nem vártak menet közben eredményeket?Bár gondolom a látszat megvolt,a vége felé már biztosan pilótajáték rendszerben tartották fent a céget.

Ó, ennyi pénzből mi csuda dolgokat lehetne összehozni... :-)

Yumber - The End

#791895 Koffein Előzmény: #791880

persze, hogy nem :) 7 db fejlesztővel csodákat lehetett volna művelni, ha normálisan munkára vannak fogva. ahogy az alkalmazást elnéztem 1-2vel is elketyegett volna... dizájnal 3ember foglalkozott? érthetetlen... csak amúgy szórták a pénzt... és ne felejtsük el a fejlesztők fizetése nem minimálbérnél kezdődik, hanem 250-300nettó a kezdő fejlesztőké, aki már szaki 4-500körül indul... azt írja projekt menedzserek? hány projekt menedzsert fizethettek feleslegesen erre az egy projektre? a többit ne is említsük...

kíváncsiságból megnéztem, kb 5-6e ember töltötte le az alkalmazást, ez nem valami sok, annak ellenére, hogy sok ingyenreklámot kaptak.

Yumber - The End

#791880 Csusza Előzmény: #791830

És vajon ezekre a kiadásokra mind szükség volt? És tényleg ilyen méretekben? Nem is tudtam megszámolni, hány név van felsorolva, mint marketinges, PR-os. Szerintem durva.

Yumber - The End

#791878 Csusza Előzmény: #791836

Ti mások vagytok, nektek van kézzelfogható terméketek, amibe a vevő beleütközhet a boltban, még ha soha nem is látott facebookot.

Az ő célcsoportjuk szerintem nagyon szűk volt.

Yumber - The End

#791836 joepappa Előzmény: #791828

ez a 7000ezer like egy erdekes szám töbnek kellene lenni vagy tényleg szük volt a célcsoport. mi most nagyon toljuk a facet de lassan jönnek csak a számok van olyan posztunk amit 80ezren láttak es alig jött rá pár like majdnem több megosztás volt mint like.egyébként 332 értékesitési pontnál tartunk. :)

Yumber - The End

#791830 Koffein Előzmény: #791828

Ahogy kiszűrtem az írásból, főleg munkabér, irodabérlés, minimális reklám, a bérséfek kifizetése, + egyéb extra költségekre elverték a zsét.

Yumber - The End

#791828 Csusza Előzmény: #791297

Igen, ilyesmit érzek én is, szűk célcsoport, bizonytalan megtérülés.

Az a média nem volt azért ingyen, szerinted mi került 60 millióba? :-)

"A Facebook oldalunk kedvelőinek száma 7.000 fölött"

Ez viszont szerintem másfél év alatt rettentően sovány. Inkább ide kellett volna tolni az erőket. Ha már mindenáron erőltették a projektet... :-/

Yumber - The End

#791827 Csusza Előzmény: #791282

Végigolvastam. Tényleg tanulságos. Mondjuk éppen időszerű, mert hetek óta egy új ötletemen töröm az agyam.

"elköltött pénz: 60 millió forint"

Nem tudom, hogy ezt mennyire szondázták, mennyire gondolták át, én ekkora lendülettel ebbe nem ugrottam volna bele. Valahogy vissza is kellett volna ennek jönnie.

Ilyenbe így belevágni, ami teljesen szűz terület, minimum érdekes és merész. Szerintem.

Yumber - The End

#791297 joepappa Előzmény: #791282

jól ir a srác. bárcsak nekünk lenne ekkora médiánk ingyen mint nekik volt. én viszont ebbe a projektbe nem tettem volna pénzt, valahogy nem látom benne a potenciált talán a túl szűk célcsoport miatt. mindenesetre érdekes.

csak a GYÖNGY

#791296 joepappa Előzmény: #791288

316 bolt lett a mai nap vége. :) hajrá kostold, pesten 43 helyen bent van már holnap megint oda megy az egyik üzletkötőnk. :)

csak a GYÖNGY

#791159 joepappa Előzmény: #791158

most csak saját autókkal terítünk saját üzletkötőkkel. kizárólagossághoz egy bizonyos területre a első időkben boltszámot kell produkálni utána meg forgalmat, csak így lehet sajnos.

csak a GYÖNGY

#791158 Ibiza Előzmény: #791155

Csak tipp.. minősíteni kell magadnak a dealereket.. sokan csak azért vállalnak el egy-egy területet vissza tudják fogni a terjesztést..mert van nekik más termékük amit nyomnak.

Külföldön volt nem egy ilyen..kérték a képviseletet de csak azért addig ne vigyünk oda semmit..ezért mindig forgalomhoz kötöm a dílert...max 3-4 hónapot veszítek.

csak a GYÖNGY

#791155 joepappa Előzmény: #791154

jól látod a forgalomnak is fel kell épülnie ennek az alapja a sok értékesítési pont, ha egy területen sok üzlet van akkor gazdaságos a túrajáratok üzemeltetése, ezt kell elérnünk, már vannak nyereséges túraútvonalaink, el kell érnünk hogy az összes az legyen.