Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vállalkozás

jól van ha elégedett vag…

#867178 Ibiza Előzmény: #867176

jól van ha elégedett vagy. Örülök kitűztél valamit és megcsináltad. Gratulálok. Emlékszem tele voltál kétséggel, hatalmas lépésnek gondoltad, most már simán vállalnád és látod nem olyan nagy dolog. Ez a fejlődés.

Anyukádnak persze, de má…

#867177 Ibiza Előzmény: #867176

Anyukádnak persze, de már egy testvér is problémás. Elmondja a párjának akinek beindul az agya. Hirtelen lesz egy probléma amit egyedül te tudsz megoldani, másképp börtön, kilakoltatás felnégyelés...csak 1-2 hónapra kell.. stb stb...ha kéred a pénzed akkor még te vagy a szívtelen testvér vagy barát...megsértődnek... de akkor is ha nem adsz.
Láttam eleget, ismerek életsorsokat.
Pénzekről nem beszélünk fórumokon.
Ha megnézed senki nem írja be mennyi otp részvényt vett..csak annyit, hogy xxx árfolyamon vett..vagy annyit a pakkjának az 1harmadát vagy felét vette meg.
Nyitottnak barátságosnak de keménynek kell lenni. És van olyan határ olyan infó amit nem mondunk el nem lépünk át.


amit levon a ceg, abbol …

#867176 Röné Előzmény: #867171

amit levon a ceg, abbol fizetik ki a vonatjegyet , buszjegyet, plusz szerzodeseket kotnek , vannak sok papirok.... hat azert csak elmondom anyumnak , h mi a helyzet velem... Te Ibiza :)meghat ez egy anonim forum itt senkinem ismer senkit, mindenki azt ir amit akar... itt nincs is jelentosege...


Mikor mennek le az ingat…

#867173 Ibiza Előzmény: #867166

Mikor mennek le az ingatlan árak? Jó kérdés. szólj ha megtudod :)
Kell hozzá idő, senki nem akarja minuszban eladni, de lesznek akik elkezdik. Olcsó volt a hitel kevés volt a kamat a pénzre ezért mindenki lakást vett, de már csökkennek a bérleti díjak.
Nagy esés akkor lesz amikor az airbnbt korlátozzák, ezt igérte karácsony is.
Lesznek akik tartják körmük szakadtáig de esélyük sem lesz ennyiért eladni. Már most simán lehet 10-18%ot alkudni ha kp-ra veszel, sokan besértődnek de nálad a pénz. kell? nem kell?
Most az új lakásokat preferálja a kormány, ezért is kell csökkenni a használt lakásoknak. Elhúzódtak az építkezések 2-3 év helyett 3-4 év alatt építették a házakat. Most öntik majd a piacra.
Közel új lakásár közelében akarják eladni a 100éves rossz beosztású vacak közműves lakásokat.
Régióktól is függ. külső kerületek, agglomerizációk házaira lakásaira 50% al csökkent az érdeklődés és még ajánlatot sem adnak.

Ha vállalkozó vagy az jó…

#867171 Ibiza Előzmény: #867166

Ha vállalkozó vagy az jó, gondolom magyar vállalkozó.
ha látod az összeget és 12%ot vonnak le és ez jó neked akkor rendben.

Azért érdemes körülnézni osztrák német svájci munkalehetőségek után (idősotthonok) ahol alkalmazott lehetnél vagy mint vállalkozó vállalnál munkát.


Nem kell elmondanod a pontos pénzedet mennyit takarítasz meg.
Otthol a családban sem!!
Örülök neki egyenesbe kerültél!ezt nem ertem.. hogy saj…

#867166 Röné Előzmény: #867163

ezt nem ertem.. hogy sajat allast keressek ? Ugy erted , ahol en vagyok a vallalkozo ? En Ausztriaban vallalkozojent mukodom, csak a ceg csinal mindent helyettem , , allapotot felmer, szerzodest kot, papir munkak... a csalad fizet a cegnek pl 87 eurot ebbol en kapok 77 eurot amibol vonjak az swa 155 eurot a csaladtol es tolem is, nagyon jo es korrekt ceg. :) ettol jobb munka aligha van es biztosabb bevetel...

Nem akarok telhetetlenkedni, ezzel nagyon elegedett vagyok , evente 4 millit lekotok , de nem akarok mindig ilyen messze dolgozni , ezert szeretnek valamit kezdeni magammal..

Mikor mennek le sz ingatlan arak ?


eur számlát csinálni a m…

#867164 Ibiza Előzmény: #867160

eur számlát csinálni a meglévő számlád mellé (alszámla) kb 20perc a bankban.
A szeződésedben eur van? nézd meg mennyiért váltják és milyen árfolyamot használnak..valuta vagy deviza stb.

szerintem azért próbálj …

#867163 Ibiza Előzmény: #867159

szerintem azért próbálj meg saját állást keresni 2x többet keresnél, esetleg kolléganőddel váltásban.
Van amikor család keres hozzátartozója mellé gondozót ez még jobb és eurt vagy chf-et kérsz. Ausztria Svájc esetleg NémetO


Ingatlan drága most befektetésnek.
veszel 25millióért lakást, kiadod havi 100-120ezerért akkor több mint 20év a megtérülésed, ha 100% ban kiadod és nem kell rá költeni és semmi adót nem fizetsz..ilyen nincs.
Ha simán kamatot számolsz (fenti számokkal) akkor 25millión keresel 1.44 milliót akkor az csak 5,76% és nem likvid a pénzed ezt tudja állampapír is.
1/3 állampapír 1/3 valuta 1/3 KP amiért A részvényt vehetsz ha nagyon beesnek. ez hozhat évi 8-15%-ot.

Jajj Ibiza... dehogy biz…

#867159 Röné Előzmény: #867157

Jajj Ibiza... dehogy bizom senkire, irtam h a penz Allampapirban vn, azert kerdeztem hogy biztonsagos-e abban tartani ? :) es hogy biztosan kitudjak -e fizetni ha kerem, mivel az allam azt a penzt hasznalja... sztem egy ingatlanba fektetni jobb, csakhat nem merek felvenni 25 millios hitelt meg 15 m -t sem :(

Igen nagyon jo cegnel vagyok, korrekt megbizhato ceg :) ad bonuszpenzt is :)

Beszelek nemetul , mindig jobb :)


nyelvet is beszéled? bár…

#867157 Ibiza Előzmény: #867155

nyelvet is beszéled?
bármennyit jó spórolni, sokan hónapról hónapra élnek.
Vigyázz a pénzedre, ne bízd senkire!!!!!!!!!!!!!!!! mondom..senkire!! se rokon se régi ismerős..és nincs kölcsön..nincs csak egy hétre!!!!! nincsenek guruk!!
állampapír és deviza. Ha eurban kapod a pénzed akkor maradj abban.
De, legyél a pénzért kint és csináld a legjobb tudásod szerint.
Jó ha jó szived van de ha beleraksz minden érzelmet sokat kivesz belőled. Idősek meghalnak ezt kezelni kell.
Cégen keresztül vagy kint? legyél saját vállalkozásban. közel dupláját keresed úgy.
Ha úgy alakul ők is a pénz alapján döntenek majd.
Egy házat mindig fel kell újítani vagy javítgatni.
tervet kell kovácsolni és megcsinálni.
Eladó házak Pest megye - Pest környéke - ingatlan.com

irtam tovabb, aztan eltu…

#867156 Röné Előzmény: #867155

irtam tovabb, aztan eltunt a vege..

Szoval, en is ott laknek veluk.

Ha nar lenne iden 12 m ft-om , vagy jovore mondjuk 15 millio ft-om, akkor merjek felvenni pl 25 millios ft-s hitelt ? Jajj hat en ettol is ugy felek...

50 fos idos otthont semmikepp sem akarok, 30 foset sem. Max 10 foset, pl 1 szobaban volnananak harman es igy eleg lenne egy 4 szobas hazat venni, es am is egy kisebb idos otthonnak, nincs akkora rezsije, mint egy 50 fosnek... es az osztrak munkamat sem hagynam abba, ugyanugy kijarnek, mivel az egy biztos jovedelem... de hat egesz eletemben nem akarok kint dolgozni... Orvosnak meg ott lesz a hazi orvos helyben, es nem is kellene sok alkalmazott a 8-9 fo gondozotthoz...etelt meg lehet rendelni, hordatni...

Szerintetek jo otlet ? Vagy tul naiv vagyok ?

valojaban tenyleg szeret…

#867155 Röné Előzmény: #867154

valojaban tenyleg szeretem az idos embereket, mindig jol kijovok veluk. Meg mindig Ausztriaban dolgozom van hogy 12 hetet egyfolytaban kint vagyok es itthon vagyok 2 vagy 4 hetet es aztan megint kint vagyok, amennyit vallalok :) nem cdak a penzert vagyok kint, nagyon sok jo embert megismertem mar, lettek barataim, akikkel tartom a kapcsolatokat most is es a csalad is jo fej hozzam, nem csak a nejik, bacsik.

Szted evente 4 millo ft-t sporolni az mar jo ? Ha iden nem, de jovore mar szeretnek venni egy hazat , pl 35 v 40 milliosatamit nem nagyon kell felujitani es azt idos otthonkent mukodtetni es persze en is ott laknek

Ürülök, hogy ilyenekben …

#867154 Ibiza Előzmény: #867152

Ürülök, hogy ilyenekben tudsz gondolkodni :)

szerintem:
Fordítva van, meg kell nézni milyen előírások vannak az idősotthonokra.
gyorsban ezt találtam.
Tájékoztató idősek otthona jogszabálynak megfelelő működtetéséhez | BKMKH - A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal hivatalos weboldala
Hírek - Jó üzlet a magánidősotthon - nonprofit.hu

máris egy infó:
'A magánintézmények tavaly érdekvédelmi egyesületbe tömörültek"
és már meg is keresheted őket..
Vagy elmész egy ilyen otthonba és megnézed belűlről a működését, működési modelljét. Rászánsz 3hónap próbaidőt szorgalmasan jegyzetelsz. kik a beszállítók, előírások..mennyi nyugdíjat vesznek el...állandó orvosi ügyelet.stb stb..
Budapest, Illés utcai otthonunk - Napfény Otthon Közhasznú Alapítvány (napfenyotthon.hu)

Magánóvoda magán idősgondoskodás lehet jó üzlet.

ha veszel házat és átalakítod akkor nagyon pontos költségvetés kell és nem hibázhatsz az előírásokban..akadálymentesítés, alacsony csapok.. nem ismerem a témát csupán beleérzéssel gondolom..
mindig az üzleti modell a lényeg, mennyi pénz jön be mennyi ami marad.. mennyi az állandó költség.. nem jószívűségből kell csinálni de szívből...