Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

Erre gondoltam:http://ww…

#791017 Hotibo

Erre gondoltam:

http://www.teletrader.com/nintendo-co-ltd-adr-8-cn...

Nálam pink sheet fülön lehet elérni. Igen tudom hogy a normál 206 eur, de én azt nézem csak ami nálam elérhető, egy dolog miatt nem nyitok máshol számlát. Jó nekem ez a nintendo is, ha nincs benne semmi turpisság, így megnézve ugyan úgy mozog mint a másik, csak kb 1/8 az ára, gondoltam hátha valaki tudja. Esetleg ez valami certifikát?

nintendo mint pink sheet…

#791000 Koffein Előzmény: #790993

nintendo mint pink sheet? frankfurti tőzsdén 200€ felett van, nem is értem, hogy milyen pinksheetről beszélsz... :)

Pink sheet részvények? M…

#790993 Hotibo

Pink sheet részvények? Még sose vettem usa piacról semmit, viszont szívesen vennék nintendo-t például, és az pont ezek között a papírok között van, na most a gondom az, hogy mi a különbség e között: nintendo co ltd adr us6544453037; és e között nintendo co. ltd jp3756600007? Ez most valami származtatott papír, vagy leánycég, csak mert teljesen más az árfolyama, viszont a mozgása közel megegyezik.

A másik kérdésem ez a FATCA nyilatkozatról lenne, na most ha jól értem, ez engem nem érint, ha Magyarországról, magyar brókercégen keresztül veszek usa piacról papírt? A másik része meg az adózást érinti, vagy is itthon kell leadóznom usa papírok után is? Nem kell amerikai bevallást vagy tudom is én milyen illetéket fizetni, vagy egyéb adminisztrációs izét? Vagy például osztaléknál mi a helyzet?

Alexandria-ból vettem eg…

#790710 Fornit Előzmény: #790708

Alexandria-ból vettem egy pakkot 109,07-en, csak dob rajta ez az újdonsűlt s&p tagság pár %-ot... meglátjuk.

jó öreg Bill

#790605 Kissherceg

Bill Gross, a kötvénykirályként is emlegetett legendás befektető úgy gondolja, hogy a túlzott eladósodás miatt olyan most az Egyesült Államok gazdasága, mint egy nitroglicerinnel töltött kamion, ami egy hepehupás úton száguld. Szerinte egy apró hiba elég most ahhoz, hogy a teljes világgazdaság összeomoljon.

Bill Gross rendszeres befektetői hírlevelében érdekes történetet osztott meg: míg más nagyszülők az iskoláról vagy az állatokról beszélgetnek az unokáikkal, ő a túlfűtött hitelezés gazdaságra leselkedő veszélyeit mutatta be nekik és nemzetközi összeomlást vizionál. Befektetőinek részletesen le is írta a kiváló analógiáját, a MarketWatch pedig be is számolt erről.

A történet egyik szereplője az ominózus unoka volt, aki betesz egy dollárt a bankba, az pedig kölcsön adja ezt Joe-nak, aki egy pizzázót nyit belőle. Joe Sallytől veszi meg a pizzához szükséges alapanyagokat, aki pedig beteszi a pénzt a bank folyószámlájára. Ezzel gyakorlatilag kettő lett az egy dollárból: van egy Sally számláján és egy, ami az unoka betétjében van. Mindketten abban a szilárd hitben vannak, hogy az egy dollár az övék, pedig a bank széfjeiben csak egy dollár van. A bank az eszközeit és a kötelezettségeit is megduplázta: az eszközei közt ott van a széfben lévő pénz és a hitel, amit Joe-nak adott, a kötelezettségei közt pedig ott van az unoka pénze és az a pénz, amivel a bank Sallynek tartozik. A bank ezután annyiszor hitelez újra ebből a pénzből, ahányszor akar (amennyiben a felügyelet tartalékképzési követelményeit teljesíti), Gross ezt ahhoz hasonlította, mint amikor egy bűvész a kalapjából öt-hat nyulat előhúz.

Az összes betétes azt hiszi, hogy bármikor kiveheti az egy dollárját a bankból, pedig ez nem igaz, tévedés, hogy ott van a bankban a pénzünk.

Erről egyébként mi is írtunk korábban:
2015.06.08 17:23 Nagyot tévedsz, ha azt hiszed, így működnek a bankok

Jeff, Bill Gross legidősebb fia gyorsan elkapja a fonalat: szerinte ez egy pozitív dolog, mivel stimulálja a gazdaság növekedését, az viszont problémás lehet, ha hirtelen ezek a pizzázók egyszerre mind ki akarják venni a pénzüket a bankból.Hozzáteszi, hogy ez történt 2008-ban, a Lehman Brothers esetében is.

Gross maga is pont erre akart rávilágítani; úgy véli, hogy egy másik Lehman-szerű helyzet bármikor lecsaphat a nemzetközi gazdaságra, ha a túlzott hitelezést nem hűtik le Amerikában és Kínában.

• Az Egyesült Államok GDP-arányosan több hitelt halmozott fel, mint a gazdasági világválság előtt, egy Lehmanhoz hasonló történet pedig bármikor megadhatja azt a szikrát, ami elindíthatja az összeomlást.
  • Kínában még rosszabb a helyzet: a világ második legnagyobb gazdasága 24 000 milliárd dollárnyi hitellel pumpálta fel a kollektív mérlegét 2007 óta, a teljes hitelállománya a GDP 300%-ára hízott.

A jegybankok most megpróbálják elkerülni a katasztrófát azzal, hogy a hitelek kamatait elég alacsonyan tartják ahhoz, hogy ez ne fojtsa meg az adósokat, viszont elég magasan ahhoz, hogy a megtakarítók a kiadásaikat fedezni tudják.

Gross szerint a masszívan eladósodott amerikai pénzügyi rendszer viszont olyan, mint egy nitroglicerinnel töltött teherautó egy göröngyös úton: egy apró hiba felrobbanthatja az egész gazdaságot, a Fed pedig ezúttal nem fogja tudni a kamatokat levágni és egy masszív kötvényvásárlási programot indítani, hogy életet leheljen a pénzügyi rendszerbe.

Végül a kötvénykirály hozzáteszi, hogy Donald Trump 3-4%-os növekedési elvárásai irreálisak, az pedig, hogy az amerikai indexek rekordmagasan vannak, csak hamis biztonságérzetet kelt a befektetőkben.

A szakember szerint a nemzetközi gazdaság bármikor összeomolhat, ezért a magas hozam üldözése helyett a befektetőknek inkább azon kéne aggódniuk, hogy visszakapják a pénzüket.

Xiaomi előretör

#790514 Koffein Előzmény: #790510

most nézem, a videó elölről indul, pedig a linket úgy másoltam, hogy a bemutatótól induljon... ha nem érdekel, a certi történelme 36 perctől jön a lényeg...

óvatosan, nehogy világválságot okozz :-))

Xiaomi előretör

#790506 Koffein Előzmény: #790438

a warrantokat nézd, de mielőtt nekikezdenél, nézd meg a kbc videóját, időbe odatettem, ahol a teljes felületet elmagyarázzák, hol találod a kiütési küszöböt, tőkeáttételt stb..

call = long

put = short

Xiaomi előretör

#790438 matgab Előzmény: #790437

ezek lennének azok?
Honnan lehet tudni, hogy melyik short melyik long, melyik milyen áttételű, milyen kiütési szintekkel rendelkezik?

VN7Z5V - Snap (Frankfurt-Certifikátok)

0,51 EURmárc. 6. 20:00 add_circle_outline remove_circle_outline
VN7Z5T - Snap (Frankfurt-Certifikátok)

0,64 EURmárc. 6. 20:00 add_circle_outline remove_circle_outline
VN7Z4J - Snap (Frankfurt-Certifikátok)

0,05 EURmárc. 6. 20:00 add_circle_outline remove_circle_outline
VN7Z2S - Snap (Frankfurt-Certifikátok)

0,03 EURmárc. 6. 20:00 add_circle_outline remove_circle_outline
VN7Z41 - Snap (Frankfurt-Certifikátok)

0,36 EURmárc. 6. 20:00 add_circle_outline remove_circle_outline
VN7Z3M - Snap Inc. (Frankfurt-Certifikátok)

0,11 EURmárc. 6. 20:00 add_circle_outline remove_circle_outline
VN7Z2R - Snap Inc. (Frankfurt-Certifikátok)

0,55 EURmárc. 6. 20:00 add_circle_outline remove_circle_outline
VN72S6 - Snap Inc. (Frankfurt-Certifikátok)

add_circle_outline remove_circle_outline
VN74YQ - Snap Inc. (Frankfurt-Certifikátok)

Snapchat

#790416 Janicroft Előzmény: #790402

Esik is rendesen, van is hova. Őrült értékeltség, fenntarthatatlan üzleti modell, nem is értem mi a francért vesz ilyet bárki is....

kamatdöntés ?

#790404 TrendMan

Melyik nap lesz kamatdöntés?

Tudja vallaki pontosan?

Köszönöm.