Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arany

Én bővítettem a bánya po…

#790201 Kissherceg Előzmény: #790199

Én bővítettem a bánya portfóliót 3 napja AUY papírral. A felszabadult készpénzekből további vételeket tervezek és szintén hosszabb időtávon. Ahogy néztem a csőd egyiket se fenyegeti :)

Annyi furcsaságot véltem…

#790199 Boby. Előzmény: #790188

Annyi furcsaságot véltem felefedezni a tegnapi mozgásban,hogy részvénypiaci gyengeségre esett be az ezüst is.Eddig -kb.1,5 hónapja foglalkozom az ezüsttel - nekem úgy tűnt,hogy pont a bizonytalan részvénypiaci helyzetekben teljesített jól .Lehet véletlen egybeesés és nem kell neki jelentőséget tulajdonítani...,majd kiderül.

18.70-19.0 közé vártam f…

#790188 Boby. Előzmény: #790168

18.70-19.0 közé vártam fel első körben,de ezt sem találtam el!Akkor miért pont azt találnám el,hogy meddig megy le!?Annyit tudok -gondolok-,hogy azokban az indokokban amiért vásároltam,nem történt változás,úgyhogy egyelőre tartás van.Ha nagyon lemenne,vagy ha éppen újra felfelé indulna tovább és meghágná a 18.5 körüli szinteket,akkor tovább csipegetnék sávosan.

Nagyon jó, hogy ilyen em…

#790168 Hotibo

Nagyon jó, hogy ilyen emberekre bíznak pénzt :D

Meddig mehet le most az ezüst? Tény, hogy nagyon sokat ment már, de ha három nap alatt visszaadja ezt a két és fél hónapot, az azért nem buli.

Sztálingrádban már nehez…

#790166 matgab Előzmény: #790158

Sztálingrádban már nehezebb helyzetben is kitartottunk, egy kis esés nem rendít meg... :-)

nem tudom. En csak vette…

#790146 matgab Előzmény: #790138

nem tudom. En csak vettem es tartom, azt hiszem semmi mas nem tortent...

Hajajj, jól elindult az …

#790124 Hotibo

Hajajj, jól elindult az ezüst lefelé :O

Hetes TF

#790012 Kissherceg Előzmény: #790010

ezért vannak a robotok, ők nem keresnek. Emberi psziché itt nagy ellenség, küzdök én is magammal... :) Például nem realizáltam a szép nagy nyerőt bányákon, most meg...

Hetes TF

#790010 Boby. Előzmény: #789998

Mint mondottam,van saját mesém, és eddig működik is....,de milyen az ember....megerősítést keres még ott is,ami nem feltétlenül a hite szerint való.Itt jött be a képbe Stef rajza,ami egyrészt megerősített, másrészt a lekör rész kérdéseket ébresztett bennem.

Hetes TF

#790007 Boby. Előzmény: #789997

"Egyetlen egy embert ismerek aki funda alapján profitos: Zsiday (van is az alapjából :) )"

Van az kettő is!:-)Már amennyire az fundának tekinthető amit én csinálok.Amúgy, Zsiday tudtommal kevert stratégiával dolgozik.

Hetes TF

#789998 tozsdenyul Előzmény: #789986

elnapolják, tologatják ez eu bajait 2018 elejéig, addig gyengülget dollár, erösödik euro.

Aztán eu hirtelen szétesik, dollár az egekbe megy

Ez csak egy lehetöség, ha fundát akarsz

Pont az a baj a fundával, hogy bármilyen eredményt ki tudsz hozni belöle, és így tükrözni fogja a meglévö elképzeléseidet (bias)

Ha csak a chartot nézed, pl Stef -ét, akkor is van persze bias, de kisebb, másrészt rögtön látod, hol van az a pont, ahol be kell látnod, nem helyes az elképzelés

Azok a legjobb ötletek, amihez nehezen találsz fundát...ott sokan lesznek a rossz oldalon

Hetes TF

#789997 Stef Előzmény: #789986

Sajnálom. A funda nekem nem jött be, az egy szem kivétel a nyomda volt, de ott is váltottam technikaira 800-nál.

Egyetlen egy embert ismerek aki funda alapján profitos: Zsiday (van is az alapjából :) )

Hetes TF

#789986 Boby. Előzmény: #789958

Köszönöm szépen a válaszod!Igazándiból csárton kívűli elképzelés érdekelt volna.Azt gondoltam, valamilyen kevert stratégiával dolgozol és csárt mellett némi funda elemzést is társítasz az elképzeléseidhez.

Hetes TF

#789961 Stef Előzmény: #789958

Ráadásul ha vicces akar lenni a piac, akkor a B-t fel fogják húzni $1750-ig :)

Lehetséges időpontok a charton... ismétlésül, vagy az időt vagy az árat lehet meghatározni, a kettő együtt nem megy...

Hetes TF

#789958 Stef Előzmény: #789909

"Vajon,milyen esemény,vagy eseménysor társulhatna ehhez a mozgáshoz?"

Kérdésedre a válasz: kit érdekel? Miért kellene mindent előre tudni évekre? Szerintem a mában kell élni nem a jövőben vagy múltban. Az irányt a chart adja pár napra/hétre előre. Ez mint láthatod, elliott számozás.

Röviden, miért is fog lefelé menni: előveszed a havi chart-ot. Az 1999-től induló 2011-es csúcsig felment egy impulsive 5 hullám. Ezt jelölhetjük 1-esnek vagy A-nak. Minden 5 hullámos emelkedés után 2 dolog történhet:

1. teljes trend forduló -> lefelé 5-3-5-3-5-ös esés fog következni (jelen esetben erre szinte zéró esély van, mert akkor az arany összeomlana)

2. jön egy 3 hullámos korrekció (A-B-C).

Most a 3 hullámos korrekció első hullámát láthatod 2011-2015 között. A három hullámos korrekció második hullámában vagyunk, felfelé. Amint ennek vége, akkor jön lefeleé a harmadik hullám, amely sokszor megegyezik az első hullámmal (A=C)

Mivel havi chartot nézünk, ezért erről vitázni olyan 2-3 év mulva lesz érdemes :)

----------------

Más: van egy olyan meglátásom, hogy az első nagy felfelé 1999-2011 között csak egy hatalmas flat első hulláma volt. Ami úgy nézne ki, hogy a flat első (A) hulláma volt $252-$1920, onnan a B hullám pedig a mostani $1920-$1045 (B/A) majd $1045-$1600 (B/B) majd $1600-$800 (B/C), és onnan, igen $800-ra kell felmenni a célárral, pedig fel $800-$2468 mint C pont ($2468 = $800+($1920-$252)

Tehát a flat korrekció sarkallatos pontjai: $252->$1920->$800->$2468

Húúú, remélem tudott valaki követni...