Én bővítettem a bánya portfóliót 3 napja AUY papírral. A felszabadult készpénzekből további vételeket tervezek és szintén hosszabb időtávon. Ahogy néztem a csőd egyiket se fenyegeti :)
Én bővítettem a bánya portfóliót 3 napja AUY papírral. A felszabadult készpénzekből további vételeket tervezek és szintén hosszabb időtávon. Ahogy néztem a csőd egyiket se fenyegeti :)
Annyi furcsaságot véltem felefedezni a tegnapi mozgásban,hogy részvénypiaci gyengeségre esett be az ezüst is.Eddig -kb.1,5 hónapja foglalkozom az ezüsttel - nekem úgy tűnt,hogy pont a bizonytalan részvénypiaci helyzetekben teljesített jól .Lehet véletlen egybeesés és nem kell neki jelentőséget tulajdonítani...,majd kiderül.
18.70-19.0 közé vártam fel első körben,de ezt sem találtam el!Akkor miért pont azt találnám el,hogy meddig megy le!?Annyit tudok -gondolok-,hogy azokban az indokokban amiért vásároltam,nem történt változás,úgyhogy egyelőre tartás van.Ha nagyon lemenne,vagy ha éppen újra felfelé indulna tovább és meghágná a 18.5 körüli szinteket,akkor tovább csipegetnék sávosan.
max 0-ig, de szerintem addig nem megy le... :-)
Nagyon jó, hogy ilyen emberekre bíznak pénzt :D
Meddig mehet le most az ezüst? Tény, hogy nagyon sokat ment már, de ha három nap alatt visszaadja ezt a két és fél hónapot, az azért nem buli.
Sztálingrádban már nehezebb helyzetben is kitartottunk, egy kis esés nem rendít meg... :-)
És szerintem ez a helyes!Nix ugribugri!Most olvastam a pf. dax totyikban,hogy Birger mester milyen sikeresen daytradelt el,néhány év leforgása alatt 100.000. eurót.Pontosabban,csak 97.862. eurót,mert hogy a rábízott 100.000.-ből sikerült meghagyni a 2.138.-at.http://www.finanztreff.de/news/arete-trading-von-b...
nem tudom. En csak vettem es tartom, azt hiszem semmi mas nem tortent...
na mi a pék történt? szépen lezúzták őket..
ezért vannak a robotok, ők nem keresnek. Emberi psziché itt nagy ellenség, küzdök én is magammal... :) Például nem realizáltam a szép nagy nyerőt bányákon, most meg...
Mint mondottam,van saját mesém, és eddig működik is....,de milyen az ember....megerősítést keres még ott is,ami nem feltétlenül a hite szerint való.Itt jött be a képbe Stef rajza,ami egyrészt megerősített, másrészt a lekör rész kérdéseket ébresztett bennem.
"Egyetlen egy embert ismerek aki funda alapján profitos: Zsiday (van is az alapjából :) )"
Van az kettő is!:-)Már amennyire az fundának tekinthető amit én csinálok.Amúgy, Zsiday tudtommal kevert stratégiával dolgozik.
elnapolják, tologatják ez eu bajait 2018 elejéig, addig gyengülget dollár, erösödik euro.
Aztán eu hirtelen szétesik, dollár az egekbe megy
Ez csak egy lehetöség, ha fundát akarsz
Pont az a baj a fundával, hogy bármilyen eredményt ki tudsz hozni belöle, és így tükrözni fogja a meglévö elképzeléseidet (bias)
Ha csak a chartot nézed, pl Stef -ét, akkor is van persze bias, de kisebb, másrészt rögtön látod, hol van az a pont, ahol be kell látnod, nem helyes az elképzelés
Azok a legjobb ötletek, amihez nehezen találsz fundát...ott sokan lesznek a rossz oldalon
Sajnálom. A funda nekem nem jött be, az egy szem kivétel a nyomda volt, de ott is váltottam technikaira 800-nál.
Egyetlen egy embert ismerek aki funda alapján profitos: Zsiday (van is az alapjából :) )
Köszönöm szépen a válaszod!Igazándiból csárton kívűli elképzelés érdekelt volna.Azt gondoltam, valamilyen kevert stratégiával dolgozol és csárt mellett némi funda elemzést is társítasz az elképzeléseidhez.
Ráadásul ha vicces akar lenni a piac, akkor a B-t fel fogják húzni $1750-ig :)
Lehetséges időpontok a charton... ismétlésül, vagy az időt vagy az árat lehet meghatározni, a kettő együtt nem megy...
persze, érthető volt :)
"Vajon,milyen esemény,vagy eseménysor társulhatna ehhez a mozgáshoz?"
Kérdésedre a válasz: kit érdekel? Miért kellene mindent előre tudni évekre? Szerintem a mában kell élni nem a jövőben vagy múltban. Az irányt a chart adja pár napra/hétre előre. Ez mint láthatod, elliott számozás.
Röviden, miért is fog lefelé menni: előveszed a havi chart-ot. Az 1999-től induló 2011-es csúcsig felment egy impulsive 5 hullám. Ezt jelölhetjük 1-esnek vagy A-nak. Minden 5 hullámos emelkedés után 2 dolog történhet:
1. teljes trend forduló -> lefelé 5-3-5-3-5-ös esés fog következni (jelen esetben erre szinte zéró esély van, mert akkor az arany összeomlana)
2. jön egy 3 hullámos korrekció (A-B-C).
Most a 3 hullámos korrekció első hullámát láthatod 2011-2015 között. A három hullámos korrekció második hullámában vagyunk, felfelé. Amint ennek vége, akkor jön lefeleé a harmadik hullám, amely sokszor megegyezik az első hullámmal (A=C)
Mivel havi chartot nézünk, ezért erről vitázni olyan 2-3 év mulva lesz érdemes :)
----------------
Más: van egy olyan meglátásom, hogy az első nagy felfelé 1999-2011 között csak egy hatalmas flat első hulláma volt. Ami úgy nézne ki, hogy a flat első (A) hulláma volt $252-$1920, onnan a B hullám pedig a mostani $1920-$1045 (B/A) majd $1045-$1600 (B/B) majd $1600-$800 (B/C), és onnan, igen $800-ra kell felmenni a célárral, pedig fel $800-$2468 mint C pont ($2468 = $800+($1920-$252)
Tehát a flat korrekció sarkallatos pontjai: $252->$1920->$800->$2468
Húúú, remélem tudott valaki követni...