Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

re

#789797 banyaiz Előzmény: #789728

Figyelembe kell venni azt is pl , hogy amikor Paks épült a baráti KGST -n belül épült ahol gondolom sok minden úgy lett leboltolva, hogy nem éppen piaci alapokon. Üzemeltetés költségeinél is azt, hogy más volt azért a munkaerő költsége mondjuk egy komcsi világban és más most amikor lehet, hogy a jó szakembert ha nem fizetjük agyon akkor megy máshová atomerőművet üzemeltetni.

Értem én, hogy a Kedves Vezető mindent meggondolt megfontolt és meghozta a helyes döntést ami elkötelez minket fél évszázadra energetikailag csak hát vannak kérdőjelek a fejemben az ügymenettel kapcsolatban. Ezzel a rohanással az oroszok felé, hogy építsetek már nekünk de gyorsan egy atomerőművet mert ez akkora üzlet, még közbeszerzést se írunk ki rá annyira nagy a sietség. Hová rohanunk ennyire?

re

#789795 banyaiz Előzmény: #789728

Nagy matek ez a történet és mondjuk azzal kezdeném a kalkulációt, hogy a múltban Paks összes költsége építéstől üzemeltetéstől az üzemzavaroktól , hulladéktemetőig, munkaerőig, urán áráig, karbantartásig stb mekkora átlagár a teljes működési időre az áramra. Mondjuk van bőven működési idő sok évtized ami azért már mutat valamit a múltból . Ezt szembeállítva ha ugyanezen időszak alatt ezt az áram mennyiséget importáltuk volna. Mennyi a nyereségünk ezen a bulin. (vagy a veszteségünk) Mert ezek tényszámok.

Ha minden az atom mellett szól , miért ne lehetne róla vitatkozni , ha annyira mindent vivő érvek vannak. Miért nem mondjuk ebből van egy akkora közéleti téma mint a gonosz migránsokból. Mert ez véletlenül egy építő jellegű közéleti téma lett volna.

Teljesen elborult dolgok ezek vsz. Fordítva a lovon , és akkor a gonosz hazaárulók belekötöttek a nemzeti programba. Persze ha fű alatt lapítás van , és csak a sóder akkor ez egy támadási felület , ilyen a demokrácia amiért Viktor barátunk annyira forradalmárkodott ifjabb korában. Térjen már észhez, valaki szóljon már neki a környezetében ha még akad ott normális ember. :)

http://index.hu/gazdasag…

#789791 tozsdenyul Előzmény: #789784

http://index.hu/gazdasag/2017/02/24/kiemelkedoen_j...

tessek, fent egy kis olvasnivalo, az ovodas szintu kinyilatkoztatasaidhoz, mint pl

"ne keverj dolgokat, a Puskásnál és az uszodánál változtak a műszaki tartalmak."

"Magyarok kiváló tervezők és szervezők.. meg vagyok győződve pontos adatok vannak az asztalokon..megy a zsugázás.."

hihetetlen, amit itt nyomtok, de komolyan, reg rohogtem mar "okossagokon" ennyit

erv persze tovabbra is nulla, tovabbra is csak a szemelyeskedes megy, meg a vallasos kinyilatkoztatasok, de hitelet a templomba valo :)

ez forum volna, maki :)

en szimplan csak elleneztem az olimpiat, mint eron feluli vallalkozas a lopashoz, de lassan erosodo a megkonnyebules erzesem, ennyi sok fanatikus hulyevel, még az allamcsoddel riogatas sem hihetetlen (lasd Zsiday pl)

re

#789788 Ibiza Előzmény: #789773

Magyarok kiváló tervezők és szervezők.. meg vagyok győződve pontos adatok vannak az asztalokon..megy a zsugázás..

tipikus kockásinges romk…

#789784 Ibiza Előzmény: #789763

tipikus kockásinges romkucsmagyuri attitűd..

alapokat nem tanulsz maki..ez fórum..egy ember egy vélemény a nagy pofádon kivül nem sok épeszű gondolatmenet jön át tőled... a rabbik kinyilatkoztatásait láthassuk nálad..igy van és kész.. aki mást mond az mesüge.. ez elég óvoda szint de Én mint valódi liberális elfogadom..te ilyen kis nyomi vagy...igy szeret aki szeret..rád is szükség van.. te vagy a tól..

re

#789773 Koffein Előzmény: #789767

Ezt így fogalmaznám a helyedben "Tehát a magyar "politika" genetikailag olyan h képtelen egy projecktet a tervek szerint megvalósítani..."

Vállalkozások esetében, amint látjuk megoldható, mert vannak világraszóló sikerek, na nem mészáros féle ezerszeres sikerre gondolok, aki odabaszott jobsnak, meg zuckerberg féléknek is... :)

Szóval a politikai kasztok génjeibe keresd a hibás kódokat... :)

re

#789770 tozsdenyul Előzmény: #789767

"persze ordítva szidod a másikat"

meg semmi ertelmeset nem sikerult a vitaban kitalalnod a mondanivalod alatamasztasara, kb csak a minositgetes meg szemelyeskedes ment, aztan most jutottal a teljesen ertelmetlen terelesekig es belemagyarazasokig, azaz hoztad a szokasos formad

en eleg sok mindent tudod ervkent hozni, a teljesseg igenye nelkul

az egesz dagaly precedura, bloffolestol, es 8mrd-tol 40 milliardig

a puskas stadion, bloffolestol es 60mrd-tol 190 milliardig

az ellenzeki kontroll otleted meg a mai abszurdisztanban itt a NER-ben teljes nevetseg kategoria, bar sokezer ervet es peldat lehetne felhozni, hogy mi mutat arra, hogy keptelen otlet, de ez a szint mar az amire energiat sem kell pazarolni

foleg, mivel a valasz amugy is pusztan tereles es szemelyeskedes lenne, erveket felesleges varni

szalljal ki "meg nyeroben" :)

re

#789767 Spade Előzmény: #789764

Tehát a magyar genetikailag olyan h képtelen egy projecktet a tervek szerint megvalósítani. Bezzeg a kanadaiak, mert nekik vannak project génjeik. Értem. A nagy bumm előtt se volt példa h galaxisok keletkeznek aztán utána mégiscsak lettek. Az h mi volt előtte általában nem jelent semmit logikailag meg semmiképp. De hagyjuk ezeket mert logikailag ma nagyon zokni vagy A te szavaiddal a legalja :) és persze ordítva szidod a másikat Én kiszálltam

re

#789764 tozsdenyul Előzmény: #789762

nem, en ilyet nem allitottam,

te allitod, hogy magyarorszagon ma, ellenzeki kontroll mellett koltseget betartva lehetne olimpiat rendezni

azt allitom, hogy kizart

kanada nyilvan meg tudja csinalni, felesleges alvitat generalnod, amikor kifogysz az ervekbol

durva, es mindig van lej…

#789763 tozsdenyul Előzmény: #789760

durva, es mindig van lejjebb, hihetetlen

komolyan, ez utan, spade meg Ibiza ontja a fassagokat, ennyire total hulyek, vagy agymosottak?

nem tudom eldonteni...

az egyik ez, a masik meg amaz, majd beosztjak :)

re

#789762 Spade Előzmény: #789761

Te tulajdonképpen azt állítod h a világon semmilyen projectet nem lehet árban és határidőben befejezni a tervek szerint, hanem minden megcsúszik és minden 5x annyiba fog ketrülni. Értem. Akkor ne csinálj semmit, húzodj be egy sarokba és várd az armageddont

re

#789761 tozsdenyul Előzmény: #789746

ez amit mondasz szinten nem bizonyit semmit, csak neked meg peldad sincs arra, ahol amirol almodozol az barmikor is megvalosult volna (sem koltsegkontroll, sem ellenzeki kontroll)...es semmivel nem tudod alatamasztani, hogy a kritika miert nem helytallo, csak ismetled magad, hogy egy fassag, de ervek nelkul...

az egesz amit mondasz az egy alomvilag es a valosaghoz a legkisebb koze sincsen

" ellenzék által ellenőrzött költségkontroll kell"

nooormalis?

ne keverj dolgokat, a Pu…

#789747 Ibiza Előzmény: #789738

ne keverj dolgokat, a Puskásnál és az uszodánál változtak a műszaki tartalmak.

re

#789746 Spade Előzmény: #789738

ez amit mondasz példának nem bizonyít semmit, ugyanis én azt mondtam h az ellenzék által ellenőrzött költségkontroll kell és nem elvetni az egész olimpiát mert a költség 3x, 5x lesz. A te példád kb. olyan mint h Pista bának korházba kell mennie de nem megy mert Feri bá is bement 2 hete és meghalt, tehát aki bemegy a korházban az meghal

látod, mennyien elhiszik…

#789738 tozsdenyul Előzmény: #789695

látod, mennyien elhiszik...

nincsenek az ellenérvek mögött számok :)

Puskás stadion 60 mrd-ról indult, már 190-nél tart és hol van a vége - ez eddig 3x-os szorzó

Ráadásul, az átláthatóság jegyében csak most merték bejelenteni,

Párhuzamos valóságban élnek, a propagandistákat még értem, de hogy mondjuk spade milyen álomvilágban él, fassetudja :)

re

#789728 prospero Előzmény: #789716

pár éve ha jól emlékszem 8 ft-ért állított elő paks áramot a piaci ár kb negyedéért. A megújúlók pedig még drágábbak előállításban is, de Magyarországon ugyanakkora kapacitás előállítása mint Paks 2 megújúlóból nagyobb a beruházási ktge és drágábban állít elő, ráadásul a kevesebb napsütéses óra miatt irtó nagy területet kellene lefedni napelemmel szélerőművekkel. Paks kb. 60 éve működik, ha megújúlóban nagy technológiai fejlődés lesz akkor 10-20 évente dobhatod ki a technológiát/beruházást. Oroszok nem biztos, hogy Ukrajna felé fogják szállítani a földgázt, lehet ázsia felé fordulnak és akkor földgáz se lesz, csak drágábban illetve csak nyugatról. Ezeket az érveket szokták felhozni paks 2 mellett.

re

#789720 Ibiza Előzmény: #789715

a németek atomoznak..nem kicsit...csak nem az ő területükön vannak a reaktorok....elég álságos nem? az ő fogyasztásuk tartja fenn a rendszert.

Amikor kiszivárgott paks2 kapcsán németek lekötötték a kapacitás egy jó részét..volt nagy ijedelem...cáfolat hegyek..