re
Turkoglu Előzmény: #789675Na csak nem indultál volna a paralimpián 2024-ben?
Egyébként meg, elővették az elmúlt 100 év olimpiai rendezési költségeit, átlagolták gyököt vontak belőle és még úgy is óriási szám jött ki, de ugye azt még szorozni kellett volna legalább 2-vel vagy 3-al ahogy írod, mert valamiből a fiúknak is jól kell még járni....
Pakson a régi blokkot most hosszabbították 25 évvel. Az azért nem rövid idő, még ha tisztában is vagyok vele, hogy egy erőmű építés és üzembe helyezése 5-7 év... nálunk legyen 10, mégis csak Magyarországon vagyunk... Tehát kapkodni nem kell.
Jól írod "hatalmas trendváltás előtt állunk" jármű ügyileg, csak azt felejted el, hogy áram termelés ügyileg is...
Idén márciustól például már forgalomba lehet kapni Horvátországba házi erőművet amely 7350 W termel. Nem tudom te hol laksz, de nekem egy nagyobb családi házban elégséges...
Itt a link csak ,hogy ne a levegőbe beszéljünk (http://innovatehno.eu/products/). Az oroszoknál nem tudom hallottál-e a Kapanadze féle erőműről? Kanadaiak is már sorozatgyártásba forgalmaznak ilyeneket, dél-amerikában is vannak már... Szóval 15 év alatt amíg van időnk még kivárni iszonyú sok minden fog történni... Jobb helyeken az lesz a trend, hogy a közösségi fogyasztók fogják ellátni az ipari fogyasztókat...
Nem lenne érdemesebb 10 év múlva esetleg a közösségi fogyasztókat támogatni majd? És akkor még ilyeneket, hogy napelem meg szélkerék direkt nem írok mert azok nem szabályozható és nem egész évben működő dolgok, de bizonyos időszakokban működhetnek...
Szóval nincs itt az ideje még belefogni egy ilyen beruházásba, hacsak nem szakítani akarsz rajta egy nagyot tudod a dupla vagy tripla szorzóval... :-)