re
banyaiz Előzmény: #789715Pont a lényeget nem tudják megbecsülni vsz még közelítő módon se, hogy mennyi az annyi.
Ma mennyiből állítunk elő 1 mwh áramot? Ugyanez mennyi ha vásároljuk, a mai napon ? Fogalmam sincs megmondom őszintén. Van egyáltalán egzakt adatunk arra , hogy Pakson mennyi 1 mwh áram? Kihasználtságtól függ, nem tudom beleszámolták e pl az atomtemető költségeit stb.
Igénylem vitát ebben az ügyben. Igényeltem volna
Aztán ott van Spade még az energia felhasználás milyensége is. Mennyire pazarló. Magyar háztartásokban mit lehetne javítani ezen.
Éjjel működő napelem nekem elképzelhetetlennek tűnik, de ha mondjuk 1900-ban vagyok most és megkérdezed, hogy mi a véleményem egy olyan bombáról ami letörli a bolygót akár, vagy a hangsebességnél gyorsabb repülőkről , a számítógépről stb. :) Érted.
Fax tudja, hogy ezeknek az alternatívoknak a kombinálásával akkora őrület e az éjszakai napelem. Hát én nem tudom, hogy mondjuk Paks 1 kifutásakor amikor már működik a jelenlegi felállás szerint az új erőmű akkor is kérdés lesz e még az éjszakai napelem , vagy már rég Germany tele lesz vele. :)
Nem indokolták meg a számomra ennek a hatalmas sietségnek az okát. Ezt hiányolom szintén. Mert a kivárás tűnik nekem okos dolognak az ügyben. Vagy pontosabban nem látom miért lenne ördögtől való kivárni.
Oké , hogy van egy olyan kockázat ha aranyárban segítik ki egymást a szomszédok , és nekünk nincs erőművünk akkor drága buli volt kivárni a fejleményekre. De 3000-4000 mrd-ért erőművet építeni az sem éppen ingyen van. Ezzel elkötelezzük magunkat feladva azt az opciót, hogy megújulókban olyan haladás lesz amire most még nem is gondolnánk.