Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

védelem tragédia

#781513 banyaiz Előzmény: #781493

3-4 nagy helyzete volt letteknek. Abból olyan is, hogy kiugratták és kapussal állt szemben. Vagy beadás után megelőzte a védőt és elrúgta Gulácsi lábai között is de mellé ment. Nem volt megnyugtató a helyzet eléggé aktívak voltak gólunk után.

Nagyjából az a játék most ha portugáloktól idegenben kikapunk akkor 5 pont hátrányban vagyunk velük szemben mert ők verték Feröert idegenben mi csak x. Akkor vége a történetnek.

Viszont ha legyőzzük őket akkor visszajöttünk a meccsbe. Még esetleg abban bízhatunk Svájcot megtréfálja Feröer. De svájciak minket itthon vertek.

Még ami jó lehetne portugálok ellen idegenben x és itthon meg kell verni őket és Svájcon kívül mindenkit vernünk kell hátralévő meccseken. Akkor 1 ponttal portugálok előtt lehetnénk, viszont ők még otthon játszanak Svájccal.

Helyzetünk nem túl rózsás kijutás szempontból.

védelem tragédia

#781497 Sumér harcos Előzmény: #781493

két gyenge csapat képét mutatva hadakoztak.

Gyurcsó viszont nagyon meglepett,kifejezetten jo napja volt.

Feröer nagyon csunyán beleszaladt.

Andorra meg olyan szép gólt lőtt Svájcnak,hogy mutatvány.

ezt a lett csapatot nem csodálom,hogy Feröer elverte.

én meg azt hittem fekete lo lehet,titkos befuto-nem lehet,gyenge fos ez a lett brigád.

védelem tragédia

#781493 matgab Előzmény: #781480

nem láttam a tegnapi első 55-60 percet.Utána meg mi is rosszak voltunk, az ellenfél meg helyenként durva, de semmiképpen nem kapura veszélyeskivéve amikor Gulácsinak kellett a végén védenie egy hatalmasat. Az biztos, hogy a lettek nagyon gyengék, ezeket simán megveri bárki, Andorrát kivéve.

védelem tragédia

#781480 banyaiz Előzmény: #781362

Feröer ellen vsz Matgab arra játszottunk bepréselünk valahogy egy gólt, de nem akartunk kinyílni. Ez nem ment nem tették meg ezt a szívességet ajándékozzanak egy gólt.

Ma lettek ellen kinyíltunk volt is vagy 5-6 ziccerük. Szerencsénk volt egyet se tudtak berúgni. Ma nem értettem 1-0 után mit játszunk mert egy átjáróház volt a csapatunk, nem álltunk vissza kontrára.

Fene tudja mi lett volna Feröeren ha támadóbb felállásban kezdünk lehet simán nyerünk. Vagy kikapunk, de ez a döntetlen ott felért egy vereséggel mert 1 pont vagy 0 mindegy ott győzni kellett volna.

védelem tragédia

#781479 banyaiz Előzmény: #781474

Nem volt meggyőző . Annyi ziccere volt a letteknek egy egész selejtezősorozatra elég. Svájc ellen jobban fociztunk .

De portugálok kiütötték Feröert szóval verni kell őket idegenben nincs mese. :) Ehhez egy új csapatot kellene addigra építeni máshogy nem fog menni.

védelem tragédia

#781452 Tapasz Előzmény: #781444

Ja és Litvániában. Jól megvagyok keveredve, remélem a védelmünk nem ilyen lesz

védelem tragédia

#781444 Tapasz Előzmény: #781442

Az jó nekünk, mert a lettekkel játszunk ;-)

Bocsi, de ezt nem lehetett kihagyni :-)

védelem tragédia

#781442 TrendMan Előzmény: #781311

Ez a riporteres anomália már nekem is többször feltünt:-)

Amint elkezdi emlegetni, hogy valami elromolhat, nem jó, veszélyes az ellen, gólt kaphatunk,azonnal megnő az esélye, hogy úgy is lesz.

Én is sokszor tépem a hajamat.

Észtországban pocsék talaj szokott lenni.

védelem tragédia

#781439 TrendMan Előzmény: #781362

Lang-ot skipelném, Fiolát longolnám, Korcsmár felépült?

Eleve ezek a helyezkedési hibák szerintem gyakorlással kiküszöbölhetőek kellene hogy legyenek, nem?

Ezért is kiábránditó, hogy Dárdai után ismét itt tartunk.

védelem tragédia

#781362 matgab Előzmény: #781329

Én Szalaival továbbra sem vagyok kibékülve. Most ez egy jobb meccse volt, de pl. Feröer ellen biztos, hogy a mozgékonyabb gyorsabb Nikolics- Németh csatárpárossal kezdtem volna.

Nem kell számolgatni, most már tét nélkül az esélytelenek nyugalmával játszhatunk minden meccsen. KEzdjük el beépíteni a fiatalokat, Mervót,Besét stb.stb, hogy a 2020-as sorozatra már meglegyen a meccs rutinjuk.

Még egy ember hiányzik nekem a védelemből, Korcsmár szerintem nagyon jó volt régen, elegánsan és tisztán játszott, ő pl sztem sokkal megbízhatóbb, mint Lang a posztján és a felépülő Fiola helyett sokkal inkább Besét erőltettem volna.

védelem tragédia

#781329 banyaiz Előzmény: #781311

Dárdai féle felfogáshoz képest látok változásokat. Dárdainak arra volt ideje védekezést valahogy összerakta és hátha valahogy begyötrünk egy gólt.

Storck Kleinheislerrel nagyot húzott támadásban sokkal veszélyesebbek vagyunk az ő játékával .

Összjátékban is láttam pozitív jeleket. Csak az a baj , hogy az nem megy még ez ne tegyen be a védekezésünknek.

Elől veszélyesebbek vagyunk cserébe hátul is gólképesebbek. :)

Az is benne volt vsz ebben a hátul gyenge produkcióban Fiola sérülésből jön vissza, Kádár pedig teljesen formán kívül van.

Gera , és Nagy Ádám nagyon jók vsz. Csak ahogy mondod Gera azért lassan nyugdíj , és kivel lehetne helyettesíteni aki legalább hasonlót tud.

Szalai kapcsán látod amint volt előrefelé játékunk máris voltak lehetőségei . Nem rossz az ő teljesítménye vsz.

Ugyanez a csapat védelembe négy 10 évvel fiatalabb Gera szintű focista védővel. Olyan Dzsudzsákkal aki védekezésben is nagyon aktív, de mellette támad is. Dzsudzsák a köbön focistával. :) + középpálya bal oldalán Stieber helyett szintén egy Dzsudzsák a köbön szintű focistával + Gera hirtelen fiatalodna 10 évet. Minden más változatlan. Eléggé ott lennénk a szeren. Aztán felébredtem. :)

Gulácsi jó szerintem is. Nem értettem én se miről beszél a 2. gólnál a riporter. Védte a rövidet és a hosszú kapufa mellé pattogós lövés hogyan védte volna? Nincs kapus aki bármit tudott volna csinálni.

Az nem rossz lőttünk 2 gólt szép akciókból mert ez a svájci csapat kb szökőévente kap 2 gólt valakitől, csak kaptunk 3-at mellette.

védelem tragédia

#781328 banyaiz Előzmény: #781288

3. hely a papírforma. Feröert , Andorrát, letteket illene megelőzni, Svájc , Portugália jóval előttünk jár.

De meg kell próbálni mindent, mit veszíthetünk. Ebben a meccsben benne volt a győzelem is akár, csak ezzel sokra nem megyünk hazai pályán vereség a riválistól a vége.

Ha ki akarunk jutni innentől kezdve idegenben kell bravúr Svájc és Portugália ellen is. Alapjáraton egy döntetlen is bravúr lenne idegenben ellenük de így legalább az kellene portugálokat itthon verni, Svájcot idegenben verni, portugálok ellen idegenben minimum x. :)

Szóval erre sok esélyünk nincs még abban bízom portugálok valahogy elszórakozzák a dolgot és hullajtják majd a pontokat gyenge csapatok ellen, hajlamosak ilyesmire.

védelem tragédia

#781312 matgab Előzmény: #781311

bazzeg herceg, mire ezt beírtam kiléptetett a rendszer és ha nem nyomok a hozzászólás előtt egy CTRL C-t akkor az egész eltűnhetett volna... akkor idegbeteg lettem volna...

védelem tragédia

#781311 matgab Előzmény: #781288

Néztem én is a meccset. Azt tudom mondani , amit eddig is. Amíg a magyar védők 3-5 méter távolságból követik az ellenfél mozgását, addig az ellenfél csatárai be fogják rúgni a labdát a hálóba...

1. kapott gól: őrületes hiba Langtól, de ez még előfordulhat. Gulácsi óriási bravúrt bemutatva kivédte a labdát, de a kipattanó az elé a svájci játékos elé pattant, akit Kádár már akkor otthagyott, amikor Lang lyukat rúgott. Baszki, látszik a fején, hogy jézusom, ebből gólt fogunk kapni és már meg is állt. Pedig ha nem állt volna meg, akkor neki lett volna esélye a gólt megakadályozni.

2. a labdát balra ívelő játékost sem támadtuk meg, aki így felnézve látta, hogy Fiola kb. 5 méterre van a csatártól. Ívelt labdát passzolt -azaz lassú kiszámítható passz- ennek ellenére Fiola sem a támadó mellé nem lépett oda, sem az ívelésre nem ért oda. Mert ugye a svájci az ívelt labdát amúgy valóban tökéletesen lőtte el kapásból, de egy ilyen lövéshez hely kell a lendítéshez, illetve a labdának le kell érnie szinte a földre. Ha a védő szorosan fogta volna a támadót, akkor a támadónak esélye sem lett volna. A riporter hülye volt, lehetett látni, hogy a rúgástól fogva Gulának esélye sem volt a labda kivédésére.

3. én már akkor hülyét kaptam, amikor a riporter már a bedobás előtt elkezdett károgni (megfigyeltem, hogy a magyar riporterek, ha kérdéses a meccs kimenetele, akkor már a 60. perctől kezdve általában elkezdik sorolni, hogy a Lech mezőtől kezdve mikor kitől kaptak ki a magyarok és egyszerűen bevonzzák a bajt... Most csak a bedobás előtt kezdett el károgni -azt hiszem Gundi... De nem a riporteren múlik persze, csak kicseszett idegesítő...

Ez a gól tipikus és megint csak lemaradtak a védők , ami külön pech volt, hogy Gulácsi kifogta volna a közeli lövést, ha a védő nem pont rossz ütemben ér oda és pattan meg a becsúszó lábán rosszul.

Meglepően gyengék voltak a svájciak, de mindenki annyira játszik, amennyire hagyják, ez a magyar csapat érdeme-no meg persze svájci kulcsjátékosok hiánya.

Szerencsénk is volt, mert az 1. rúgott gólunknál KH Laci lövése nagyon szerencsésen pattant meg Szalain, aki bár hasznos munkát végzett én jóval előbb beküldtem volna Nikot. Egyszerűen nem értem Storckot, hogy miért nem ad neki 5-5 perceknél többet. Egyedül Izland ellen adott neki 20 percet, ott bizonyította is , hogy sokkal jobb , gyorsabb Szalainál.

A riporter nekem legyen tárgyilagos, ne rinyáljon mint egy fürdős kva. Ne nyavagjon mindenre , hogy szabálytalanság, ami nem volt az és ne mismásoljon a magyar szabálytalanságoknál. A bíró szerintem kifejezetten jól vezette a meccset. Némó nem érdemelt volna 11-est sehol azért az esésért. Más kérdés, hogy Stieber miért nem tudja ütemre odapasszolni 3 méterre a labdát, mert az égbe kiáltó ziccer lett volt és simán 3-2-re hozhattuk volna a meccset.

Gera nagyon hiányzott a Feröer elleni meccsről, durva, hogy 37 évesen még mindig ő a csapat szíve, esze és kulcsjátékosa. Talán KH Laci vagy Nagy Ádi is lesznek olyan jók, de még nem... Nagy Ádi számomra csalódást keltően játszott, jobb szokott ő ennél lenni. Sok labdát szerzett, de nagyon sok labdát adott el és nemcsak ő a támadások során. Egyszerűen a nehezen megszerzett labdákat olyan gyermeteg bugyuta módon vesztettük el sokszor, hogy én már azt hittem , hogy előbb utóbb ilyenből is gólt fogunk kapni.

Az is érdekes, hogy több magyar válogatott azt mondta, hogy milyen jól játszottunk az első félidőben, veszélyes támadásokat vezettünk. Bazzeg, én valami más meccset láttam akkor, mert az első 45 perc alatt én egy kapura lövést nem láttam (az első Stieber veszélyeztetése volt a 47. perc környékén), illetve volt egy suta csúsztatás Szalaitól. Nem láttam csak svájci veszélyes helyzetet (leginkább a szöglet, ahol Gulácsi bravúros mentése után fejjel mentett Stieber).

Örülök neki, hogy Király nyugdíjba vonult, meggyőzödésem, hogy amiket Gula bekapott , azokat ő is bekapta volna, de valszeg már az első félidőben a fent említett szögletnél kapituláltunk volna... Kár, hogy Gulácsit nem korábban állították már oda a helyére.

akit rettentően sajnálok, az Gera, ő 10 évvel ezelőtt bármelyik válogatottba befért volna (talán a német spanyol olasz kivételével) és úgy néz ki, hogy soha nem próbálhatja ki magát VB-n, mert ezzel a két meccsel valszeg készülhetünk a 2020-as EB-re, mert Svájc vagy Portugál ellen nem sok esélyünk lesz még ha a többi eredményt hozzuk is.

Pedig megint egy olyan csoport sorsolásunk volt, ami mégsem egy Svéd/holland/francia vagy hasonló...

Szépen játszottunk magunkhoz képest, de a foci az már csak ilyen. Megnéztem a többi meccs összefoglalóját is, 90 perc alatt a jobb csapatok előbb utóbb gyermeteg hibákra kényszerítik és kihasználják a gyengébb csapatok hibáit. A Fehérorosz, bolgár, gibraltári, bosnyák, stb védelemek hasonló bénázásokat követnek el mint mi és ők sem jutnak ki évek óta a nagy tornákra, vagy csapataik nem képviselik magukat a BL/EL csoportkörökben. Ez van , itt tartunk ez a realitás. Ehhez képest egész jó volt ez a mostani meccs, telt házzal. Ennyit tudunk.

védelem tragédia

#781288 TrendMan

Arról tartok, átaludtam a meccset, de visszanézve a védelmünk egy tragédia volt.

Amig Lang ott kavar, én nem nézek magyar meccset.

A három kapott gólból legalább kettő sima potya, ahol előnyös helyzetet bukott el a védő vagy összefutottak, amíg a csatár egyerül maradt.

Őrült frusztráló az egész.

De kár ezért a meccsért.…

#781283 banyaiz

De kár ezért a meccsért. Még akár el is kaphattuk volna Svájcot. Meglepően sebezhetőek voltak hátul.

Viszont elég kulturált foci volt nézhető meccs volt. Voltak szép megoldások mindkét részről.

Nagy esélyt szalasztottunk el mert idegenben Svájc ellen vsz nem lesz ekkora sanszunk, nem lesz sok dobásunk ott .