Regisztráció Elfelejtett jelszó

védelem tragédia

matgab Előzmény: #781288

Néztem én is a meccset. Azt tudom mondani , amit eddig is. Amíg a magyar védők 3-5 méter távolságból követik az ellenfél mozgását, addig az ellenfél csatárai be fogják rúgni a labdát a hálóba...

1. kapott gól: őrületes hiba Langtól, de ez még előfordulhat. Gulácsi óriási bravúrt bemutatva kivédte a labdát, de a kipattanó az elé a svájci játékos elé pattant, akit Kádár már akkor otthagyott, amikor Lang lyukat rúgott. Baszki, látszik a fején, hogy jézusom, ebből gólt fogunk kapni és már meg is állt. Pedig ha nem állt volna meg, akkor neki lett volna esélye a gólt megakadályozni.

2. a labdát balra ívelő játékost sem támadtuk meg, aki így felnézve látta, hogy Fiola kb. 5 méterre van a csatártól. Ívelt labdát passzolt -azaz lassú kiszámítható passz- ennek ellenére Fiola sem a támadó mellé nem lépett oda, sem az ívelésre nem ért oda. Mert ugye a svájci az ívelt labdát amúgy valóban tökéletesen lőtte el kapásból, de egy ilyen lövéshez hely kell a lendítéshez, illetve a labdának le kell érnie szinte a földre. Ha a védő szorosan fogta volna a támadót, akkor a támadónak esélye sem lett volna. A riporter hülye volt, lehetett látni, hogy a rúgástól fogva Gulának esélye sem volt a labda kivédésére.

3. én már akkor hülyét kaptam, amikor a riporter már a bedobás előtt elkezdett károgni (megfigyeltem, hogy a magyar riporterek, ha kérdéses a meccs kimenetele, akkor már a 60. perctől kezdve általában elkezdik sorolni, hogy a Lech mezőtől kezdve mikor kitől kaptak ki a magyarok és egyszerűen bevonzzák a bajt... Most csak a bedobás előtt kezdett el károgni -azt hiszem Gundi... De nem a riporteren múlik persze, csak kicseszett idegesítő...

Ez a gól tipikus és megint csak lemaradtak a védők , ami külön pech volt, hogy Gulácsi kifogta volna a közeli lövést, ha a védő nem pont rossz ütemben ér oda és pattan meg a becsúszó lábán rosszul.

Meglepően gyengék voltak a svájciak, de mindenki annyira játszik, amennyire hagyják, ez a magyar csapat érdeme-no meg persze svájci kulcsjátékosok hiánya.

Szerencsénk is volt, mert az 1. rúgott gólunknál KH Laci lövése nagyon szerencsésen pattant meg Szalain, aki bár hasznos munkát végzett én jóval előbb beküldtem volna Nikot. Egyszerűen nem értem Storckot, hogy miért nem ad neki 5-5 perceknél többet. Egyedül Izland ellen adott neki 20 percet, ott bizonyította is , hogy sokkal jobb , gyorsabb Szalainál.

A riporter nekem legyen tárgyilagos, ne rinyáljon mint egy fürdős kva. Ne nyavagjon mindenre , hogy szabálytalanság, ami nem volt az és ne mismásoljon a magyar szabálytalanságoknál. A bíró szerintem kifejezetten jól vezette a meccset. Némó nem érdemelt volna 11-est sehol azért az esésért. Más kérdés, hogy Stieber miért nem tudja ütemre odapasszolni 3 méterre a labdát, mert az égbe kiáltó ziccer lett volt és simán 3-2-re hozhattuk volna a meccset.

Gera nagyon hiányzott a Feröer elleni meccsről, durva, hogy 37 évesen még mindig ő a csapat szíve, esze és kulcsjátékosa. Talán KH Laci vagy Nagy Ádi is lesznek olyan jók, de még nem... Nagy Ádi számomra csalódást keltően játszott, jobb szokott ő ennél lenni. Sok labdát szerzett, de nagyon sok labdát adott el és nemcsak ő a támadások során. Egyszerűen a nehezen megszerzett labdákat olyan gyermeteg bugyuta módon vesztettük el sokszor, hogy én már azt hittem , hogy előbb utóbb ilyenből is gólt fogunk kapni.

Az is érdekes, hogy több magyar válogatott azt mondta, hogy milyen jól játszottunk az első félidőben, veszélyes támadásokat vezettünk. Bazzeg, én valami más meccset láttam akkor, mert az első 45 perc alatt én egy kapura lövést nem láttam (az első Stieber veszélyeztetése volt a 47. perc környékén), illetve volt egy suta csúsztatás Szalaitól. Nem láttam csak svájci veszélyes helyzetet (leginkább a szöglet, ahol Gulácsi bravúros mentése után fejjel mentett Stieber).

Örülök neki, hogy Király nyugdíjba vonult, meggyőzödésem, hogy amiket Gula bekapott , azokat ő is bekapta volna, de valszeg már az első félidőben a fent említett szögletnél kapituláltunk volna... Kár, hogy Gulácsit nem korábban állították már oda a helyére.

akit rettentően sajnálok, az Gera, ő 10 évvel ezelőtt bármelyik válogatottba befért volna (talán a német spanyol olasz kivételével) és úgy néz ki, hogy soha nem próbálhatja ki magát VB-n, mert ezzel a két meccsel valszeg készülhetünk a 2020-as EB-re, mert Svájc vagy Portugál ellen nem sok esélyünk lesz még ha a többi eredményt hozzuk is.

Pedig megint egy olyan csoport sorsolásunk volt, ami mégsem egy Svéd/holland/francia vagy hasonló...

Szépen játszottunk magunkhoz képest, de a foci az már csak ilyen. Megnéztem a többi meccs összefoglalóját is, 90 perc alatt a jobb csapatok előbb utóbb gyermeteg hibákra kényszerítik és kihasználják a gyengébb csapatok hibáit. A Fehérorosz, bolgár, gibraltári, bosnyák, stb védelemek hasonló bénázásokat követnek el mint mi és ők sem jutnak ki évek óta a nagy tornákra, vagy csapataik nem képviselik magukat a BL/EL csoportkörökben. Ez van , itt tartunk ez a realitás. Ehhez képest egész jó volt ez a mostani meccs, telt házzal. Ennyit tudunk.