Na, van egy kis kori, végre.
Én még várok.
Sok minden nem történt ecb előtt. Legalábbis az utolsó napokban. Hiába figyeltük. :) Az volt az elképzelésem előtte külföldet venni fogják és otp-t is. Valami volt de nem az igazi.
Most viszont vsz Fed következő összeröffenés még szeptember 2x-én. Meg kell nézzem mikor pontosan. Kamatemelési félelmek előtte esésféleség . Amúgy is izgalmasnak ígérkezik ez az október november amcsi elnökválasztás miatt .
Lesz még magyar minősítés snp talán. Hátha lépnek bóvliból , jövő hét.
Inkább le tűnik esélyesnek most szeptember október . Aztán év végére megvehetnék ha minden jól megy. Azt se bánom külföldi esést 7400 fölött nézzük végig, sőt. De hát azért nem biztos, hogy számíthatunk ilyen erőre.
na, kinyerma??játék és muzsika 8 órában.
Azok áldozatul estek a megmentés során. Mondhatjuk úgy is szopóágra kerültek. Ez a magáncsődös dolog ami nem nagyon pörög , és az eszközkezelő, vagy árverés ezek a dobásaik nagyjából.
Aki törleszti azok között is van bőven aki elég rosszul jött ki a dologból. Pl nemrég beszéltem egy illetővel vett egy lakást rá 8 millió ft chf hitelt, és most tartozik 12 millió Ft tőkével lakása pedig ér jóindulattal 8-at. Sok ilyen lehet azért.
Eltart még egy darabig míg ez letisztul a rendszerben hiába van átváltva forintra.
ecb-re figyelj azért csütörtök. Nagyobb lelkesedést gondoltam előtte a világban.
Rendes srv-re lenne szükség szerintem. Nem erre a pótlásra. Komoly dolgokra.
azé ne feledjük a 144ezer tartósan nem fizető lakáshitelest sem..ebből sztem nem kevés az otp-s
Mert volt a mencsükmeg a szegény chf hiteleseket.. amivel időt nyeretek de eszet nem..
Szerintem épp usa miatt időzítették tegnapra.
Bár nem csodálkoznék, ha ma is vették volna. Reggel kiderül.
Elég magasra megszaladt. Én kivárok, türelmesen. Persze magamhoz és a körülményekhez képest... :-)
Tegnapi mindenképp , azért furcsa időzítés mert tegnap nem volt Usa, eleve kisebb forgalomra lehetett számítani. Pont aznap vesznek. Meglátjuk mennyire tud ezeken szinteken megmaradni.
Úgy tűnik, hogy certid megúszta, egy darabig legalábbis.
Azért ezek sem kis mennyiségek, főleg egy napra. Bőven lehet vele mozgatni az árat. Például, ha meg akarják erősíteni a kitörést.
Szerintem...
Csak ez megint a vezetői részvényopciósnak a pótlása. Szinten tartják srv-t ezzel. Ahogy néztem 1,5 millió db közelébe ér akkor vesznek , az alá nem nagyon engedik.
De hát ennek a hatása részvényárfolyamra évente kioszt pár 100 k db részvényopciót és azt pótolja.
Ami érdemi lenne vennének pár millió db-ot. Vagy bevonnák azt huszonmillió db-ot amit mollal cseréltek, vagy legalább visszacserélnék és azzal arányosan akkor nőne részvényeseknek az osztalék.
Egyikre sincs túl nagy esély sajnos vsz mostanában. Mol felvásárlási kísérlet az nyomott hagyott ezekben a dolgokban.
Vagy arra gondolsz tegnap ezért emelkedett? Lehet azért vettek gyorsan mert 7400 fölé kötötték pénteken? Nem tudom de érdekes időzítés mert tegnap amcsik se voltak fű se nőtt kb pont akkor vesznek . Vagy úgy időzítették segítsék TA alapon a kitörését? Nem tudom szoktam figyelni vajon miért pont adott nap pótolják az opciós mennyiséget de múltban sok logikát nem találtam benne. :) Kb annyit, hogy megvan döntés meg kell venni bizonyos db számot és akármi van megveszik akárhol van az árfolyam. De lehet, hogy valami egyéb logikát is belevisznek időzítésbe csak nekem nem tűnt fel.
drágán szeretnek vásárolni..ez a felhatalmazás mindig megvan..
nem hiszem csak a javadalmazáshoz vennék... akvizícióhoz? esetleg most zajlik valamilyen bankértékelés és felviszik a részvényárakat..és a barátik kutyák is kitárazhatnak..
Lehet egy vip kiszálló..olcsó az eur..drága a részvény..
amikor aktívan és a sokat kereskedtem vele brokiktól kérdeztem kik veszik.. milyen pletykák vannak..mert a vásárló cégből lehetett tudni ki a valódi megbízó...
Hozamsivatag van sok cég veszi magát a világban...írtam néhány hónappal korábban is.
Volt már ilyen, amikor abbamaradt a vásárlóerő akkor visszament..
na mikor nem értem az árfolyamot ismét?
mikor belenyulnak...
1,5 milliárdért vette részvényeit az OTP
Viszont ha felteszem a fényes jövőbe látó szemüvegemet :) akkor azért az a 2/3-os hitel/betét mutató engem bizakodással tölt el. Mert ennek a trendnek is fordulnia kell előbb utóbb. Ugyanúgy ahogy fordult a ct képzés is keserves idők után . Semmi extrém dolog csak ezekkel a fő számokkal 50%-al bővülő hitelállomány 1/1 hitel /betéthez. Ez már finom falat lenne. :) Ez még semmi különös csak a normál működéshez visszatérés lenne. Ennek egy ATH közeli árfolyamhoz elégnek kellene lennie. Annál lényegesen komolyabb árfolyamhoz már extra kell.
Vszínű , hogy ilyen és hasonló megfontolásokból vásárolgatnak a papírból. Kecsegtetőbb mintha ezeket a számokat mondjuk 4/3 hitel/betétnél tudná produkálni.
Hogy hogynem megint fél évre előre árazták a javuló számokat.
Cs papa se véletlenül vásárolt mint az őrült 6-6,5 körül nyilván voltak elképzelései az idei év eredményeiről. Nem lassan összeszedve 6 k alatt mondjuk, hanem megemelte az árfolyamot ott volt bőven eladó , hogy gyorsan tudjon venni. Aztán rá félévre a számok is kezdik visszaigazolni. Micsoda véletlen. :)
Nekem tetszik jobb mint amikor posványban dagonyáztunk . Most léptük át a 2010 -es csúcsot. 7400 környékéig akkor visszarántották.
Bux ügyileg is ha jól emlékszem ilyen magasságban nem jártunk 10-ben.
DAX, vagy snp 2010-es csúcsát mikor lépte át kb 2011-ben? Az ATH-t kb 12-13-ban?
Otp ügyileg ATH közelben nem jártunk lassan 10 éve. Bux ügyileg is ki tudja mikor 10 éve kb mikor Molt fel akarták vásárolni volt Ath.
Közben egy snp lassan a válság előtti ath dupláját célozza meg mint célárat középtávon. :)
Életjeleket mutatunk ez is biztató.
De azért az is érdemes figyelembe venni Ft gyengébb szintekre beállt mint válság előtt volt, és azért 10 éves távlatokban lassan már az infláció is jelentős. Nem tudom az elmúlt 10 évben milyen infla volt de 20% körülivel talán nem tévedek nagyot. Illetve nagyot tévedek jóval több kell legyen mert csak utóbbi években van 0 körül infla előtte jóval magasabb volt.
Ha így nézem akkor ez éppen, hogy valami. :) 3000-4000-ekhez képest jó de amúgy gyenge. Osztalékfizetés rendszeressé vált az se felejtsük az pozitívumként , és emelkedő osztalék, ez derék. Lehetne rosszabb is amit itt átéltünk azok után.
650 az a szintje sztem.. 250, kicsit 500 a 650 az komoly szint..ha 3napig 650 felett zár akkor többségében elmegy 950ig.
Talán spekulálnak a felértékelésünkre..akkor vehetik a külföldi alapok. Én azt gondolom túlárazott..de lehet tudnak valamit..esetleg az osztalékra speki.
NAgyon egyszerű a képlet. Utoljára 6995-ön volt faktoros vétel, ami után be is esett a várt 6200-ra, azóta viszont nem táraztam ki, csak ráveszegettem és eladogattam. Ha kiszállok teljesen onnan jön még elvileg egy 10% up és utána majd a következő vételemnél jöhet a zuhé...: