Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#770210 tozsdenyul Előzmény: #770156

Egyébként elmondom, mit szeretnék én. Nem elbocsátást és adóemelést szeretnék, te kis hazug.

Ha titeket meg az egész királyi propagandaosztályt beszántanák. Az évi 70 mrd, illetve több.

Ha a stadionok helyett kórház épült volna, a tao pénzek sem alulteljesítö komcsi lázálmokra mentek volna, az eddig kb egyszeri 400 mrd.

Ha az eu- pénzeket nem 5x-ös túlárazással lopnátok, és akkor évi 500 mrddal több mentöállomás, autópálya, miegymás épülhetne.

Lenne itt böven forrás adóemelés nélkül is, de föleg nélkületek is.

Aztán lehetne ám reformba kezdeni (tudod, ami szerinted is csak kormányzati szándék kérdése) ahelyett hogy 70 mrd-ért fossa a fajtád ide a "tévedéseket"

Ha a mészárosok, matolcsyk börtönben ülnének, ahogy a románoknál.

Ha az olyan hazug kis pici csigák, mint te, kevesebb nyálat húznának az internetre. Illetve elhúzná a csába magát.

Kapisgálod, mit akarok, vagy nem megy a fejébe a hazug fajtádnak?

#770202 tozsdenyul Előzmény: #770156

Ez a szöveg, hogy csak megszorítással, elbocsátással lehet béreket emelni, forrást felszabadítani, hazugság, amit pont a te büszkén elöadott kormányzati forrásnövelésed cáfol.

Az, hogy úgy állítod be, úgy forgatod, hogy én tulajdonképpen elbocsátás, megszorítás mellett vagyok, az már a fajtádra jellemzö ****ség kategóriája.

#770201 tozsdenyul Előzmény: #770156

A matekodhoz annyit, hogy a nem szakorvosok aránya kb 12-14%,

Éppen ezért nem tetszenek a kormány bérjavaslatai, éppen ezért nem volt valódi béremelés, csak propaganda, és éppen ezért szerintem az orvosok nagy többsége azonnal rábólintana a te modelledre, akár 50%-os kezdö orvosi fizu csökkentésre is, ha 1500 eurót kapnának a szakorvosok. A román bérstruktúra sokkal egészségesebb, fél pénzen.

Ahhoz meg, hogy ez menne világvége nélkül is, most mutatta meg a kormány, amikor csak szándék kell, és mindjárt van 200 mrd az eü-re.

Tudod, "a kormány megtehetné hogy ö eldönti" Ezt mondotta valami prospero nevü csiga.

Teljesen elmebeteg bérstruktúrát alakít ki a kormány.

http://hvg.hu/itthon/20160208_Orvosok_Nem_is_beremeles_az_amit_a_kormany_annak_mutat

https://szakszervezetek.hu/dokumentumok/mibol-elunk/1850-latlelet-az-egeszsegugyi-berhelyzetrol

Http://m.hvg.hu/gazdasag/20150805_Megdobbentoen_keves_a_haziorvosok_netto_f

#770198 tozsdenyul Előzmény: #770156

""A magyar orvosok bérEMELÉSE, az eü kiadások NÖVELÉSE mellett érveltem tucatnyi vitában veled" Velem ugyan erről nem vitatkoztál, mivel ezekkel minden épeszű ember egyetért, hogy jó lenne. "

egy fenét, ebben a hozzászólásban is nyomod, hogy elbocsátani kell, szolgáltatási csomagot kell csökkenteni, amikor "nem vitatkoztál", akkor ilyeneket írtál:

...

..."Szóval el kéne magyarázni az utca emberének, hogy miért is jó neki az adóemelés, a kórház bezárás, ha egynapos sebészeten műtik, ha ápolónő megy ki hozzá infúziót bekötni és nem orvos, ha telefondoktor diagnosztizálja mint angliában, ha a kórházi ágyakat csökkentik, mert drága

Úgyhogy először nektek kéne dűlőre jutni abban, hogy hogyan lehet jó eüt csinálni.

Ergo jó nagy támogatást kell szerezni. Ha meg nincs ilyen akkor a lassú erózió majd eldönti, hogy mi lesz eüvel meg a kormánnyal.

Egyetértek, hogy a hálapénz rossz, de ki fog betenni az eübe további 200 milliárdot amennyi forrást a hálapénz jelent az eünek?

Visszatérve szakpolitikára. Igen, szerintem az orvosoknak nyomni kellene hogyan tudna a kormány segíteni nektek. Nem fogjátok, mert nem érdek. Igen a kormány megtehetné hogy ő eldönti, de nem fogja, mert nem érdek."...

...

Ehhez képest, a kormány nem kérdezett meg senkit, de büszkén mondod hogy hány száz milliárdot tol be az eü-be.

Kérdem én, adóemelés volt, kórházbezárás volt, orvoslázadás volt, reform volt?

Na erre a vitának álcázott vinnyogásodra gondolok.

Ez a lényeg,

"Igen a kormány megtehetné hogy ő eldönti, de nem fogja, mert nem érdek."

Reform nincs, de pénzt betolni mégis tud a kormány, nem kell hozzá világvége, mint amit nyomtál.

#770159 walex Előzmény: #770157

Mi a helyzet a 2010-es választásokig erősen hangoztatott nagy elszámoltatással?

6 év, 0 elszámoltatott kiváló teljesítmény, nemde? Jó kőműves lenne belőlük.

Az is rendben van ugye,hogy egy senkiházi gázszerelőt kitömnek és cirka 3 év alatt az egyik leggazdagabb ember lesz az országban?

A korrupció és a lopás gyanúja sem merül fel szerintetek, mert az ugye csak az elmúlthatévelőttielmúltnyolcévbem volt szokás.

Menj inkább bérkommentelni az M1-hez, a fanatikus rajongóitok még biztos beszippantják ezt a sok sz@rt.

#770157 prospero Előzmény: #770107

Én nem szeretnék politikai motivációból indított eljárásokat. Ennyi. Volt már egy francia forradalom, meg egy kommunista hatalomváltás Magyarországon, csúnya vége lett.

Persze a hollywoodi történet lehet az is, hogy a román korrupcióellenes hivatal az igazság bajnoka - ez sem kizárt. Nehezen hihető, hogy nem megrendelést teljesít - másképpen, mint amivel a magyar ügyészséget vádoljátok. De természetesen nem kizárható, hogy igazság bajnokairól van szó. Mivel a román ügyek hátteréről én semmit sem tudok, de nem is próbálom meg úgy beállítani, mintha tudnék. És nincs időm utánaolvasni se.

#770156 prospero Előzmény: #770117

"Legutóbbi max 1 hete volt, amikor vinnyogtál cinikusan, hogy mégis kit szorítsunk meg ezek miatt. (Vö. Választási lazítás jövöre, és akkor ez alkalomból jár egy enyhe a jó krva anyját a cinikus fajtátoknak)"

Az úgymond "2,4%-os választási költségvetés" egyik legnagyobb nyertese éppen az eü a maga +169 milliárd forintjával, ami tizenx százalékos növekedés az előző évhez képest. Már korábban kifogásoltad, hogy gdp növekedéssel arányosan kellene költeni. Ugye a várható gdp növekedés +3% körül alakul, akkor kb. ennyi "járna". A kormány ajánlata a szakorvosi bérre +100 ezer havi jövedelem, amire még a szakszervezetek is azt mondták, hogy egyébként egy tisztességes ajánlat.

Értem én: ha egy ballibsi kormány lenne hatalmon, akkor mindez előremutató pozitív intézkedés lenne, de mivel Orbán kormány tesz pénzt az eü-be egy "választási ktgvetésben", ezért "enyhe" kurvva anyját a "választási" költségvetés számait ismertető mocskos hazug gecciláda fajtámnak.

A "cinikus vinnyogásról" : Úgy látszik elkerülte figyelmed az általad gondolom tisztelt Lantos Gabriella cikkének második része (bizonyára tisztelt, ha a cikkének első részét linkelted), amelyben szépen kifejti, hogy nincs elég járulékfizető, aminek következtében a kormány vagy járulékot emel, vagy a "potyautasokkal fizettet", és/vagy a biztosítási alapon járó szolgáltatási csomag tartalmát csökkenti és/vagy extra szolgáltatásért (ami egyébként lehet a jelenlegi alapcsomag része) extra biztosítást fizettet az állam az adófizetőkkel: becsatornázza a hálapénzt és még azon felül további magánkiadásokat az eü-be. Ez pedig bizony "megszorítás" minden elemében. Akkor most Lantos Gabriella is "cinikusan vinnyog"??? :-)!

http://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2016/05/02/korhaz_orvos_egeszsegugy_betegseg_lantos_gabriella_masodik_resz/

Román orvosfizetésekkel kapcsolatban nem megy a matek továbbra sem úgy látom. Egyrészt a kezdő orvosok a linkelt cikked szerint 80 ezer forint körül keresnek. A "minőségi" több éves tapasztalattal rendelkező "qualified" orvosok pedig 450 ezer forint felett. Úgy, hogy az 1000 főre jutó orvoslétszám 2 körül van. Az általad hajtott "román modell" szerint, a magyar orvosok közül minden harmadikat el kellene küldeni, a kezdő kollégáid fizetését pedig 30-50%-kal csökkenteni. Lehet ennek a csökkentésnek a mértékét alábecsültem. Ebből már tényleg lehetne, akár 500 ezer forintos fizetés is a minőségi orvosoknak. Ráadásul úgy példálózol ezzel, hogy EU egyik legrosszabb eü-jének tartják a román egészségügyet - szolgáltatás színvonalában, szolgáltatáshoz való hozzáférésben. Rosszabb, mint a magyar, még úgy is, hogy szerinted fényévekkel szárnyalnak el mellettünk. Te - tudják a kollégáid, hogy milyen példára gerjedsz? Szerintem ne áruld el nekik. Egyébként is jobb, ha nem reklámozod tovább a román modellt, nehogy a kormány fülébe jusson ez a remek ötlet, még a végén megvalósítják kirúgásokkal, kezdő orvosfizetéssel csökkentéssel egyetemben. :-)!

"A magyar orvosok bérEMELÉSE, az eü kiadások NÖVELÉSE mellett érveltem tucatnyi vitában veled" Velem ugyan erről nem vitatkoztál, mivel ezekkel minden épeszű ember egyetért, hogy jó lenne. Maximum a hogyanról és mibőlről vitatkoztunk, ami mint most már tudjuk - "cinikus vinnyogás" különösen Lantos Gabriella cikkének fényében, súlyosbítva a 2,4%-os hiánnyal tervezett "választási költségvetés"sel, amiben a kormány megkínált benneteket +100 ezer forinttal. Mindennek így a végső konklúziója, hogy mocskos hazug cinikus gecciláda vagyok szerinted.

Hát a logikai okfejtésed nyuszi egy kalap szart ért. Legalább ne akkor ekéznéd a kormányt, amikor ad nektek, ráadásul azt amit kértetek. (re: szakszervezetek szerint is tisztességes ajánlatot kaptatok)

Újabb példa, hogy ma nem…

#770148 walex

Újabb példa, hogy ma nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás.

http://index.hu/belfold/2016/05/10/veletlenul_halalra_gazolta_a_tolvajt_felfuggesztett_bortont_kapott/

Nem felfüggesztettet kellett volna kapnia, hanem kitüntetést, amiért a tetves tolvajok után ment.

Kipurcant a tolvaj?

Előbb kellett volna gondolkoznia, mielőtt lopni indult, ahogy a "fagyállós" borosgazda áldozatának vagy az "uborkás" bácsi áldozatának. Ehelyett azokat hurcolják meg folyamatosan, akik a saját tulajdonukat próbálják megvédeni, ha már a rendőrség és az állam erre nem képes.

Ezt az idióta törvényt is már rég meg lehetett volna változtatni, hogy valóban több joga legyen a tulajdonosnak egy tolvaj bűnözővel szemben.

Ja, hogy ebből nincs haszna a narancskomcsi klientúrának? Akkor nem is fontos probléma, nem is kell megoldani, beszéljünk inkább a migránsokról, velük mindenről el lehet terelni a figyelmet.

#770138 Ibiza Előzmény: #770074

két dolog van..ez elméleti és gyakorlati tudás..mindkettőt tanitani kell.. az elméleti (ha jól tanitják) akkor a gondolkodás erejének a felismerését örömét adja..a logikai kézséget tanitja.

a lagtöbb dolgot is ki lehet számolni négy alapműveletes kinai kalkulátorral..gyakorlati tudásnak pénzügyet és alapszámitásokat kellene megtantani..jövő és jelenérték.. megtérülés.. a hitelszánitások ökölszabályait..kamatszámitásokat..nettó bruttó számitás.. a vagyonkezelést.. fedezeti pontokat.. 2-3 lépéssel előre gondolkodást... nem csak megszerezni kell a vagyonelemeket hanem fenn is kell tartani azokat.

Nem kell minden pénzt elölteni.. az autó a lapostévé az nem befektetés.

Azt tanitani, hogy nem aláirni olvasatlanul amit az orrod elé nyomnak.

Azt tanitani, nem kell aláirni semmit ott és azonnal..nincs olyan dolog ami másnap már nincs.csak ott és azonnal..lehet mondani a bankárnak elvinnéd megmutatni egy ügyvédnek.

Azt megtanitani ha nem tudsz valamit akkor fizesd meg egy olyannak a munkáját aki ért hozzá és elmagyarázza neked.

Ezzel már azt mondom pénzügyileg műveltek az emberek.

ja és ne vegyél norbi részvényt..

#770137 Ibiza Előzmény: #770090

mi az, hogy "kussolj" nagy a pofád nyúl..egy vagy a sok közül..kialudtad maki?

#770134 Fornit Előzmény: #770047

Reptéri utat nen kellett volna hagyni.

És vajon miért mindenki számára a taxisok a legutálltab személyek külföldön?

Angolul szólnék valamelyikhez, Blaháról hatezerért akana elvinni a Moszkva térre.