feketéknek feketén, sárgáknak sárgára festve...:-)
elég ha kicsit körülnézel itt az utcán, vagy a tömegközlekedésen :)
Na de nem érdemes róla sokat szövegelni, ebben minden benne van. "Hol van az a poros kicsi görbe utca ....." Mit tudnak erről az angolok a mézeskalács házikóik között?
Valahogy úgy vagyok ezzel a kérdéssel mint a vicc szép állat a zsiráf, de otthonra nem kellene.
Így élem meg kb megnézem így élnek az olaszok stb szép szép állatfajta de otthon csak jobb azért. :)
Akármilyen is az az otthon, de mégis csak otthon.
Legalábbis én így látom a kérdést, de hát nem egyformák az emberek , szóval el tudom fogadni ha más máshogy éli meg.
Annál könnyebb ez talán minél fiatalabb az ember, gyerekkorban pl, vagy nagyon fiatalon.
De felnőtt korban egy ilyen haza váltás az kemény lehet. Kb valami olyasmi mint ezek a vegyes házasságok, ritkán van jó vége. Legyen akármilyen jó adottságú nő hogyan tudnál szót érteni egy olasszal, vagy egy franciával? Teljesen más világban szocializálódott . Most ilyenekről már nem is beszélve mikor vallásbeli különbségek is bejönnek esetleg a képbe.
Ezek sokkal nehezebb dolgok vsz mint ahogy felületesen tűnnek. Évek alatt előjönnek .
Más az, hogy buliként felfogva elmenni valahová 1-2 évre , vagy néhány évre és ott dolgozni pénzt keresni. De már ott is előjönnek. 1 hónapra elmész valahová már ott előjönnek piciben ezek a dolgok.
Magyarok olyanok amilyenek vad pusztai nép. :) De azért ezt az életérzést nem lehet kitépni azért mert elköltözöl bárhová, ez már elkísér ha akarod ha nem. :)
Nem lesz belőled soha angol vagy akármilyen szedett vedett népség. :) Magyar vagy és kész.
Ezt a speciális kelet-közép európai életérzést tanulni nem lehet, és elfelejteni se, átélt évtizedeket ebben a közegben.
Most mit tud erről egy angol, vagy egy spanyol, vagy egy dakota? :) Valaki egy ilyen közegben szocializálódott annak azért nehéz megszoknia egy Angliát, vagy bármilyen más országot. Egy más világ. Más emberekkel, más életstílussal stb stb.
Azért ezzel vsz szembesülnie kell annak aki elhagyja a hazáját. Most nem arra gondolok , hogy némi pénzért átugrik dolgozni a határon. Hanem ha új hazát keres.
Mintha a lelkét vagy szívét kitépnék a helyéről. Egy agymosás kell hozzá.
Egy példa hollandok, egy ilyen mindig vidám , életörömtől sugárzó népségnek tűnik, nagyon kiegyensúlyozott , kisimult arc állandóan. Nagyszerű meg minden, de számomra kicsit olyanok mintha retardáltak lennének. Mint akik nem is ezen a világon élnek . Vagy állandóan be lenne tépve. :) Biztos megvan az oka, hogy ilyenek de annyira más emberek, hogy egy élet kevés lenne hozzá szót értsek velük. :) Ők biztos úgy élik meg idejönnek milyen citromba harapott népség ez a magyar. Nekem pedig az jön le, hogy mit vigyorogsz már rám állandóan **** vagy, vagy belőtted magad? :)
Érted talán mit akarok mondani.
Bármilyen jó fejek befogadók vagy akármi. Ugyanígy minden nációnak megvannak a sajátosságai.
Érdekes dolog megnézni világot mint egy állatkertben körbejárni, de idegenek között leélni egy életet ilyen magyar szocializáció után , hát az kemény történet vsz.
Azért nem semmi nevek ülnek a svéd parlamentben:
Said Abdu, Amir Adan, Jabar Amin, Hanif Bali, Nooshi Dadgostar, Adnan Dibrani, és még csak a D betünél járok, de nem sorolom... Ráadásul a svéd nevek között is van gyanúsan csokiszínü.
Azért nem semmi nevek ülnek a svéd parlamentben:
Said Abdu, Amir Adan, Jabar Amin, Hanif Bali, Nooshi Dadgostar, Adnan Dibrani, és még csak a D betünél járok, de nem sorolom... Ráadásul a svéd nevek között is van gyanúsan csokiszínü.
a sport az egyetlen ahol valódi egyenjogúság van..de ha nem teljesitesz egyből makognak neked..
"Hadzialic Lundban szerzett jogi diplomát. Mielőtt oktatási miniszter lett, Halmstad városának alpolgármestere volt. Stefan Löfven svéd szociáldemokrata miniszterelnök pénteken mutatta be újonnan megalakult kormányát , amelyben 24 miniszter - 12 férfi és 12 nő -, foglal helyet."
ja és 5 évesen került a svédekhez.
én is ugatom kell egy női miniszterelnök
.
azért elég ha végig nézed a foci válogatottakat és máris beláthatod, hogy első generációsok is simán szerepet kapnak vagy a svéd parlamentben a bosnyák születésű 28 éves minisztert... :)
Mo társadalma nem befogadó, ezért azt gondolja, hogy más se.
látom kellemetlenkedsz ahogy szoktál.. ja erről jut eszembe lógsz a maceszgombi receptjével ,)
angolok a gyamatokról fogadták be a külföldieket..minden szemetes afrikai.. most pedig olyan munkára kell angoloknak és a fejlett EU.nak a keleti munkaerő amiket ők nem szivesen végeznének..
Elsőgenerációs bevándorló sehol nem kerül felelős poziba.. közigazgatásba.. államigazgatásba..
A legtöbb országban gyüttment vagy.. talán usa és ausztrália az a hely ahol könnyebben beilleszkedhetsz mint fehérember.. de hallottam már ausztrálok is keresik a családfát kinek az öse volt kirakott fegyenc..
Első generáció mindenhol gyüttment..nem ismered a viszonylatokat..a szokásokat.. a helyi legendákat..nem ismered az ottani ráutalásos vicceket mondásokat..
Ismerős kislány Ausztriába ment férjhez..több mint húsz éve..próbál osztrákul beszélni de megérzik rajta nem odavalósi.. a srác családja már elfogadta..de a környezete mégnem.
Eü-ben kütyükbe bizony belepofáz az állam, és több szoftverfejlesztö próbálkozás becsödölt emiatt. Még ha meg is erösödik a magánszektor, az állam akkor is monopolhelyzetben lesz, mert mit ér az a rendszer, amit a kórháziakkal nem tudsz összekötni...
Az állam meg kétévente teljes irányváltásban van.
Nem azt mondom, hogy nem lehet próbálkozni, csak 'fantasztikus' lehetöséget az lát, aki nem nézte még közelebbröl...
Azt nem is értem, hogy ha app-ban gondolkozol, hogy látod a magyar piacot fantasztikus nak, az angol piaccal szemben...
Ezek csak az én sirámaim, majd vidd tözsdére a sikeres magyar eü IT businessedet és ígérem beleveszek :)
Nem az implikációt fordítottam meg, csak dedukcióval jutottam arra, hogy nem próbáltál meg beilleszkedni.
1. Aki tényleg megpróbálja, az nem ír olyanokat, és olyan prioritással, mint te, egyéni látásmód ide vagy oda.
2. Ha mégis... Leírtad, hogy felesleges meg értelmetlen az egész. Választhatóság nélkül meg nem is beilleszkedés.
Ebböl szimpla dedukció hogy nem próbáltad, vagy olyan hozzáállással, ami csak sikertelen lehet.
Ennyi.
Nyugodtan írd, hol élsz évek óta a Uk-ban.
Mindig a lakhatás a téma:
Csak két példa gyorsan, itthon nincs ennyiért ilyen lakás.
Már megint megfordtottad az implikációt, attól h ez gyakori még buta dolog :)
Az eü a te igazi lehetőséged, nekem nem szakterületem, de azért egy induló vállalkozásba lehet h beszállnék akár lehetne közösségi finanszirozást is találni. Lehet h sok mindent megpróbáltál de nem volt elég fantáziád, sztem. Mindenekelőtt 3-4 apk-t kellene csinálni az über mintát követni persze nem a szállitást mielőtt félreértesz. Az eü kütyük bekötése is IOT önfinanszirozó alapon óriásit üthetne anyagilag kb most még időben vagyunk és ezekbe semmilyen authoritás nem pofázhatna bele és persze ami igazán ütne egy kvázi Ai diagnosztába kellene invesztálni, és később ezekre ráereszteni az appokat aztán persze a korház....Aztán a személyre szabott géntechben is óriási üzlet van sztem Mo-n is több százezer ember fizetne rá és akkor itt a lehetőségek végtelenek és akkor még mindig nem pumpoltad egy forinttal se az eü kasszát, ami lehetetlen hiszen azt mindenki a sajájának tekinti. Nem a várfalakat kell megrohamozni hanem megkerülni
Ezek szerint beilleszkedtél sikeresen a Uk-ban, mesélj, mindig szívesen hallgatom a sikersztorikat. Merre vagy?
Nem a tözsdéröl volt szó, mint lehetöségröl, hanem pl. eü-röl.
Én nem siránkozom, köszönöm megvagyok, és sok év tapasztalatból tudom, hogy irreális amiket írsz. Te vagy az, aki nem teszi a saját ülepét a szavai után. Én tettem ezt-azt, és tudom, hogy inkább a Uk-ban van lehetöség, mint a hazai ugaron.
Hajrá, nézzük mit teszel az eü-ben itthon, hiszen itt a sok és nagy lehetöség. Én is drukkolok neked, majd számolj be, mire jutottál.
Azért mert nekem mások a tapasztalataim és mások a preferenciáim még nem beszélek hülyeséget, sztem te beszélsz :) És senki nem mondta h nem tud beilleszkedni, csak lefordítottál egy elvi eszmefuttatást egyéni pszichikai vetületre, ami ugye az implikáció megforditása és mint tudjuk szigoruan tilos a matematika szabályai szerint. És ezt kifogásoltam
Félreértettél még nem lefele vezet az út, 7 évig még biztosan nem. És örülök ha vannak kint uk-ban magyar eredmények mert én mindenhol drukkolok minden magyarnak itthon és külföldön is csak azért mert magyar ami tudom megint egy hülyeség.
Igen a lehetőségekkel élni fogok ahogy eddig is, (dollár erősödés, államkötvény erősödés, ingatlan csak pár) és jó előre sokat beírtam h sztem mit raj dolog megtenni és zömében be is jött.
Te meg siránkozzál tovább a tett helyett :)
Igaz, nem belorusszia meg putyin felé indultam, de amerre jártam, a lakhatás mindig 5-10-szeres volt. És az a meghatározó, nem a kaja meg az utazás, ami tényleg összemérhetö. A választék viszont itthon nem létezö élmény, tény. Nincsen fizetöképes réteg hozzá.