Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ingatlan

Re: nincs cím

#738381 Ricsi Előzmény: #738380

Arról nem is beszélve, amit már említettem, lehet itthon annyi pénzem amennyit akarok, nem tudok olyan cigit venni, amit szeretek. Persze, kimehetek érte, de akkor miért ne élnék inkább ott?

#738380 Ricsi Előzmény: #738378

Magyarországon nem olcsó az élet, ez egy nagy baromság. Tessék itt szétnézni pl:

www.metro.at

De sorolhatnám az autópályadíjat, az üzemanyagot, a telefonálást, a bankolást, a tömegközlekedést, és egyéb nyalánkságokat is. Miben olcsóbb magyarország? Tessék konkrétumokat írni, mert ez így csak agy nagy lózung.

Pl elmentem pár hete Madridból Valenciába vonattal. A jegyár 28 Eur, a menetidő 1 óra 40 perc, a távolság 400 km. Ez mostani árfolyamon kb 9 000 HUF. Itthon a vicinálison balaton 3 000 HUF, a távolság 130 km, a menetidőről fogalmam sincs, de biztosan nem fél óra.

Tehát az ár távolság függvényében ugyanannyi, a minőségről meg nem akarok értekezni, mert összehasonlíthatatlan dolgokat nem érdemes összehasonlítani.

Szóval, konkrétumokat kérek arról, mi drágább kint!!!

#738379 tozsdenyul Előzmény: #738373

Azzal egyetértek hogy innen lefelé lesz csak út egy darabig.

A magyarországi lehetöségekben tévedsz, lehet hogy tudod mit lehetne tenni, de megvalósítani nem lehet, míg a Uk-ban, ha már példa, símán.

Mind mikro mind makro szinten rengeteg magyar dolog történik pl. egészségügyben Uk-ben, míg itthon 50 éve nem, a sikereket is ellehetetlenítik, egyedül a nyugatról hazatértek mutatnak fel minimális sikert. A kinti lehetöségeiknek köszönhetöen.

Idealizált világot képzelsz ide, a valóság sokkal kiábrándítóbb.

Hajrá, élj a lehetöségekkel, te is tudod mit kell tenni akár az eü-ben is, leírtad, csak ragadd meg a lehetöséget és lássuk.

#738378 tozsdenyul Előzmény: #738372

Persze, Magyarországon olcsó az élet, ha máshonnan már van pénzed.

Bár némi személyes él valóban fellelhetö, az csak a szokásos nagyképü stílusod miatt van, lényegét illetöen azt mondtam hülyeségeket beszélsz, nem azt, hogy hülye vagy.

Megsértödhetsz, de mindenféle gyakorlati tapasztalás nélkül beszélsz konkrét példáról, ami röhejesen téves. Elviekben lehet igazad, és vettem a fáradtságot, hogy kihámozzam a rébuszokból, hogy mit is akarsz.

Aki nem tud beilleszkedni, az maga is tehet róla, ha sértö neki, akkor is.

#738373 Spade Előzmény: #738367

Amúgy meg Mo és a többi kelet EU ország az aranykorát éli utólag visszanézve majd ez látszik. EU támogatásokat tolnak a segged alá szinte számolatlanul, próbálj meg uk-ban EU támogatást szerezni egy ötletre vagy az amcsiknál. A lehetőségek hazája most itt van. Ha ezzel képtelen vagy élni akkor alkalmatlan vagy, ez eü-ben meg egyenesen fantasztikus lehetőségek vannak, csak meg kéne csinálni, utat törni meg gondolkozni és nem siránkozni és még a hülye is látja h miket kéne csinálni. Persze siránkozni meg kutyázni könyebb. És tudom az emberek 50%-nak ez nem opció, de ide nem is az emberek 50%-a ír.

#738372 Spade Előzmény: #738367

"tényleg rohadtul félreáraztad a kérdést"

Azt hittem ezek fontos dolgok neked, hiszen az itteni Mo-t érintő beírásaid 98% ezekről a kérdésekről szól. Értem, ha fontban fizetnek ezek nem problémák. Nem csak a választhatóságról van szó annál sokkal többröl, amit csak akkor tapasztalhatsz meg ha kisiklik a szerencséd, bár ezek viszonylag kis valószínűségú események.

Egyébként Mo-n sokkal hamarabb lehetsz milliomos mint uk-ban, már az árfolyam miatt is :) Ha meg tőzsdézel és nyersz itt egyenesen az adókánaán van :)

Amúgy pedig én végig elvekről beszéltem te meg végig személyeskedtél, h én f@sz vagyok ha nem tudtam beilleszkedni meg valami nagyon durva történhetett velem h ilyen hülyeségeket beszélek, ezek csak nekem fontosak mert idióta vagyok stb.

Köszi

#738367 tozsdenyul Előzmény: #738365

"Az h valahová beilleszkedsz az miért valami ? "

hát izé, mert ez volt a téma, ha nem tűnt fel :)

" De minek ezért kimenni h túléld ? Azért h keress vagy h könyebben élj vagy akármiért kimehetsz attól függ mi az életcélod, De az önmagában nem érték "

A mai magyar ember 99%-ának ez érték...önmagában.

jó, a felmérések szerint 50%-nak.

ne haragudj, de ha szerinted a magyar emberek többségét az érdekli, hogy hol választható, hol indulhat választáson, és nem az hogy hol hogyan milyen színvonalon él (mind anyagi, mind egyéb), eléggé félre vagy árazva, és nem csoda, hogy senki nem érti miről akarsz beszélni

Kordáékat se kereste meg senki, (nem az énekesre gondoltam, hanem a hollywoodi kordákra, zukerekre), és megint az van, hogy ha tehetséges vagy, akkor UK-ben akár jobban érvényesülhetsz, és nagyobb hatásod is lesz, mint itthon, ahol a tehetséggel önmagában semmire sem mész

Mészáros Antónia pl. a BBC-nél volt riporter, aztán már talán műsort meg egyebet hagyott ott, hogy itthon 'hasson'

az angoloktól megkapta bevándorlóként azokat a lehetőségeket, amit itthon soha nem, és hazajött 'hatni' hát nagy hatást tud elérni a hazai ugaron, az biztos, van még bármi jelenléte egyáltalán?

tényleg sok lehetőség van itthon, létfenntartásért küzdve, pártmaffiákkal küzdve rengeteg lehetőség adódik

a te szavaiddal élve, az hogy választható vagy, az önmagában nem érték

ha ennyit tudsz felhozni a külföld ellen nagy vehemenciával, hogy pl. nem vagy választható...

senkit nem fogsz vállvonásra késztetni sem

magyarországon napi szinten vagyok ténylegesen szarbavéve, a (munka)jogaimat kiröhögik, lábbal tiporják, a társadalmi fasságokról nem beszélve

angliában meg kőkeményen érvényesítikazokat a jogaimat is amikről nem is tudtam...

te milyen jogi hiátusokról beszélsz?

tényleg rohadtul félreáraztad a kérdést, mondhatni nem tudod miről és mit beszélsz, de mindegy

sörözgess még néhányat angol barátaiddal :)

elhiszem, hogy te ott tartasz, hogy számodra a választhatóság a legfontosabb téma, az emberek túlnyomó többsége magyarországon még nem tart itt, és ha magyarországon áll a dolog, nem is fog

#738366 Spade Előzmény: #738365

A másik itt felmerült kérdés a zolimpia volt.

Az angolokat pl. a 2012-es olimpia eszetlenül meghúzta óriási szinvonal emelkedést hozott a szolgáltatásokban is, a hülye angolok angol hülyék szlogen mát nem annyira igaz. A GDP is nagyot nőtt és persze átformálta az egész várost. Más kérdés h sztem alaposan elbaszták a városképet, de ezt majd 50 év múlva megitélik. Az h az angolok ilyen gyorsan kilábaltak a válságból és ma is hasítanak az sztem ennek köszönhető, ahogy az is h a lengyelek is ők 2010-es EB rendezés miatt. Tehát egy meghatározó sport esemény rendezése hatalmas lehetőség és történelmi léptékű fejlődést hozhat egy városnak sőt az országnak. Sztem ez az alap kiindulás. És már miért basznánk el, hülyeség ebből kiindulni. Addigra már lehet h nem is fidesz kormány lesz ha valakit ez zavarna. De sztem nem lesz olyan szerencsénk h megkapjuk, ezeket persze korrupció mentesen (mert az csak nálunk van angoloknál pl. semmi ilyen nincs) előre lezsírozzák...

#738365 Spade Előzmény: #738359

Én mindig is így néztem a témát. Az h valahová beilleszkedsz az miért valami ? A böriben is beilleszkedsz, de ez célnak karcsú ez nem vágyaid netovábbja hanem eszköz pl. h túléld. De minek ezért kimenni h túléld ? Azért h keress vagy h könyebben élj vagy akármiért kimehetsz attól függ mi az életcélod, De az önmagában nem érték és nem eredmény és jó angol nem lehetsz soha. és a szabadságjogaidból is hiátus lesz. pl. válaszható de facto soha nem leszel ezt illettem szar darab kifejezéssel, nyilván túlozva de ha ez nem fontos akkor mi a f@sznak pümpögünk itt a politikáról egyáltalán ? Igen is itt sokkal nagyobb lehetőségeid vannak mint külföldön, még ha az eu-ban is, bárhol.

Ha meg házassági ajánlataid voltak egy jó lordot foghattál volna mert szerény jogi véleményem szerint ez esetben megörökölhetnéd a nemesi cim használatát a jó Lord után :) ha más nem Ladyként :)

Az angiolok egy bizonyos szint felett nagyon is zártak Londonban aztán végképp. Magasabb beosztásokban a HR-es a nevedet nézi meg aztán h hol laksz aztán esetleg h hol végeztél és ha nincs találat már repül is a papirod a darálóba a referenciákra is szarnak, ha nem ők kerestek meg.

Ha ők kerestek meg akkor lehetsz Korda ha mellé nagyon tehetséges vagy és újszerű is az amit csinálsz

#738360 Kissherceg Előzmény: #738359

sztm is uk-ba a legegyszerűbb beilleszkedni, az egész ország már eleve egy óriási katyvasz, kivéve a skót részt. Európában nagyon könnyen lehet ide oda költözni, mert óriási különbségek nincsenek a kultúrák között.

Őszinte legyek, szerintem magasról leszarják honnan jössz :) csak ne legyél troll

#738359 tozsdenyul Előzmény: #738351

Csak a szokásos spádiánizmust adtad elő. Volt egy téma,hogy mennyire vagy szardarab bevándorlóként, illetve azzal szemben akár itthon.

Erre bedobtál egy szokásos spades túlzást, hogy 99% annak néz a UK-ben.

A hierarchikus, de a bevándorlókat legfairebbül kezelő UK.

Aztán te már rég az élet értelmének megvalósítása szempontjából nézed a bevándorló/bennszülött témát, egy fórumon azért több infó kell témaváltáshoz, így tényleg csak időpocsékolás lesz.

Bevándorlókat Európában a UK kezeli a legjobban, vagy egyik legjobban.

Persze, a Lordok Házába nem kerülsz be bevándorlóként, hogy az élet értelmét megvalósíthasd, de az angolok 99.9%-a sem kerülhet be...ezért az összehasonlítás így hülyeség, és pont nem vagy semmivel sem rosszabb helyzetben mint az angolok 99.9%-a.

Éltem délen, midwest, észak-ír, ír részen is, sehol nem nézett szardarabnak senki, és ittak elég sört, mást sem csinálnak, de nekem házassági ajánlatok jöttek, nem leszólások. Az is lehet, én a szépet látom meg, mások a negatívat, fene tudja.

De ismerősök, akik járják a világot, ha valahol nem tudnak beilleszkedni, mennek vissza UK-be, ahol sikerült.

De kell hozzáállás is, anélkül nem fog menni, és bevándorló maradsz, és lehet szidni a téged szardarabnak néző embereket.

Az emberek többsége nem a hatás felől nézi a bevándorlást.

De ha meg hatásokról akarsz beszélni, akkor írdd le érthetően.

Nem tudom, hogy hányan vándorolnak UK-be, vagy máshová azzal a céllal, hogy 'hatással' legyenek a világra, szimplán csak jobban akarnak élni, anyagilag, vagy mentálisan, a te nézőpontod elég egyedi.

ellenben gondold végig, hány magyar származású Nobel-díjas érte el a nagy hatását itthon, és hány külföldön...

vagy hogy Hollywood (Fox, Cukor, Zukor, Korda stb...) mekkora hatást jelent, és mekkorát egy magyar film...

#738351 Spade Előzmény: #738349

Az nyilván úgy van h a zember átugrik egy sörözésre és aztán iszogatás közben kikotyogja h én akarok a királyotok lenni aztán meg néz nagyot mint Shrek. Én egész másról beszéltem és egész más gondolati sikon, sajnálom h igy megterheltelek hétvégén, meg h erre dobtam ki az időmet azt is, kb nem ért semmit

#738349 tozsdenyul Előzmény: #738348

Elszállt egy hosszabb...

Aki be akar illeszkedni, úgy akar élni, úgy akar gondolkodni, azt elfogadják.

Aki csak kiruccan sörözni, hogy aztán beilleszkedésröl ossza az észt, és azon filóz, hogy basszus nálatok én nem leszek politikus meg felsöbb osztály, azt lenézik, kinézik, és nagyon helyesen teszik.

#738347 Spade Előzmény: #738345

lehettél volna ha a királynő megkinál vele.

Nem arról van szó h be akarsz illeszkedni vagy sem, hanem h megvan-e a lehetőséged vagy sem és ez nem az arisztokratizmusról szól hanem a "hatás" képességéről, de te ezt úgysenem érted, ugye ? :) Mondjuk neked itt fullra megvan a lehetőséged, sztem

#738345 tozsdenyul Előzmény: #738333

Nem lehettem volna Lord, még házassággal sem, mivel a nö rangját a férj nem kapja meg. Ami angolokra is ugyanúgy érvényes.

Elég meredek társításaid vannak a befogadás kérdéséhez.

Gondolom, jellemzöek lehetnek rád.

Bocs, hogy csalódást okoztam, hogy az élet értelmét nem ahhoz mérem, hogy lehetek -e országvezetö, vagy sem.

Proliként is élhetek segítö és jó életet.

Neked sok sikert a politikai elitbe történö beilleszkedéshez.