Regisztráció Elfelejtett jelszó

Adózás jövedelem/veszteség bevallása

átkötögetésekkel foglalk…

#755522 Sumér harcos

átkötögetésekkel foglalkozom az utobbi időben éppen,hogy na...

de...

az éves adózandó nyereségből levonható a kötési dij -broki dij is?

Re: nincs cím

#731193 banyaiz Előzmény: #731186

Erre gondoltam én is. Ha ezt valaki így visszaigényelte nem biztos akár egy ellenőrzésen is kiszúrnák. Sőt. :)

Mert a program az adókiegyenlítő táblánál amit kér azt beírod ott nincs semmi utalás arra, hogy vond le belőle a már visszaigényelt adót .

Szóval ha valakinél az a szitu volt egy veszteséges év és utána nyereséges évek akkor ha csak a programot követi csont nélkül mondjuk 3x visszaigényli az egyszeri veszteség adót.

Azért ez meredek.

#731186 Margaretta Előzmény: #731150

"... ha csak a nyomtatvány utasításait követem akkor újra az előző évben már elszámolt visszaigényelt veszteség adóját visszaigényelhettem volna."

A férjemet azért hívták be, mert ő sem igényelte vissza másodszor is a veszteséget. Én mentem helyette, mert én csinálom a bevallását. Akkor tartottam a fejtágítót, sőt még másnap délutánra is kérték, menjek be egy másik csapatnak is mondjak ezt-azt erről a témáról.

#731152 banyaiz Előzmény: #731143

Nekem is ez volt a benyomásom mikor a témában ellenőriztek. Pl real time , szlavezetési díjak elszámolása, szóba se került. Pedig ez egy elég vitás terület lehet nem lehet elszámolni. Jó nem ez a nagy tétel de akkor is .

Készítettem nekik egy táblázatot visszamenőleg 5 évről amiből egyértelműen látszott mi miért van, mellé tettem az igazolásokat. Megküzdöttek vele. :)

Nincs az a táblázat nem tudom mi lett volna , feladják a küzdelmet vagy még mindig ott lennék és magyaráznám a számokat. :)

#731150 banyaiz Előzmény: #731144

Nem is belemenve ezekbe a külföldi témákba elég csak a veszteség görgetést megnézni belföldinél.

Pár éve volt egy rendesebb visszaigénylésem behívtak ellenőrzésre. Nem volt túl meggyőző a számomra a nagy szakértelem.

Aztán következő évi kitöltésnél ha csak a nyomtatvány utasításait követem akkor újra az előző évben már elszámolt visszaigényelt veszteség adóját visszaigényelhettem volna.

Mondom ez nem létezik duplán el lehet számolni.

Nyilván nem tettem. Ment a kérdés feléjük jó sokáig törték a fejüket hol van ez leírva mit kell tenni stb. Fennakadtak rajta rendesen. :)

De ha nem foglalkozom vele csak az az adókiegyenlítő táblába beírom úgy a számokat ahogy a nyomtatvány rendelkezik hová mit írjon akkor azt az 1 évi veszteséget 3 évig mindig visszaigényeltem volna. Egyáltalán nem vagyok benne biztos ezt akár egy ellenőrzésen is észrevették volna.

Kíváncsi lennék hányan követik ezt el évente, nem is feltétlenül csalási szándékkal , csak a bal**** nyomtatvány miatt.

#731144 Margaretta Előzmény: #731143

Felejthetetlen számomra, mikor egy többórás spontán előadást tartottam egy apeh irodában a tőzsdézésről:)

#731141 matgab Előzmény: #731140

tiszta söralátét...

Az biztos, hogy a nav-os ember aki kapásból teljesen hülyeségeket mondott, majd megbeszéltük, hogy ennek kicsit utánanéz és utána visszahív, ő sem volt biztos a válaszában.

#731140 Margaretta Előzmény: #731139

A "visszajáró" részt akkor érvényesítenéd, ha az 57. sorba írnád az összeget. De ha nullát írsz a 188. sorba, akkor itthon nem fizetsz még utánna és a külföldi kifizetők által levont adót sem érvényesíted. (Legegyszerűbb az lenne, ha ki sem töltenénk a 180-as sorokat:)

Itt arról van szó, hogy neked 16%-ot kell adóznod. Ha ennél többet vontak le kint vagy valahol-bárhol kézen-közön levonnak egy német osztalékból 26-28%-ot, akkor a kettő különbözetét nem kérd vissza az itthoni adóhivataltól. Ezt az összeget az illetőségigazolás megszerzése után a külföldi adóhivatalnál érvényesítheted.

DE ezzel együtt lehet, hogy te csinálod jól. Így még 6%-ot itthon is adózol pluszban.

Persze, ha az 57-esbe is írsz valami-bármit, ami a külföldi osztalékkal kapcsolatos, az csökkenti az adóösszegedet. Tök bonyesz, ezért törekszem a nullára való kihozásra.

#731139 matgab Előzmény: #731136

"Figyeljen arra, hogy nem veheti figyelembe külföldön megfizetett adóként azt az összeget,

amely a nemzetközi szerződés rendelkezése, viszonosság vagy külföldi jog alapján Önnek az

osztalék jövedelme után külföldön megfizetett adóból visszajár."

Én ezért nem merem nem beírni azt a 6%-ot...

#731136 Margaretta Előzmény: #731135

Igen, a törvényben és nav tájékoztatóban másképp van, de ha a kintiek többet vonnak le, mint 16%, nehogymá még itthon is adózzunk utánna még 6-ot.

Egyébként a navosok sincsenek tisztába, hogy hogyan kéne. Én szinte minden évben másképp kitöltve adom be, de a lényege az, hogy itthon már ne adózzak. Most épp ezt a fajta kinullázóst választottam, mert az egyik navos ezt mondta. Tavaly mást mondtak, akkor úgy töltöttem. Még egyszer sem hívtak be emiatt.

#731135 matgab Előzmény: #731129

köszi szépen, én is erre jutottam.

De az osztaléknál miért nem kell beírni a 6% adót?

Elvileg a kettős adóztatási egyezményben (lengyel) az van, hogy max 10%-ot vonhatna le a lengyel állam, tehát 6%-ot mindenképpen meg kell fizessek itthon.

#731131 Tapasz Előzmény: #731129

Feltört tbsz-számla veszteségét használhatom adókiegyenlítésre? (Ugye nem? :-()

#731129 Margaretta Előzmény: #731087

1a) EU-s osztalék: 182. sor b osztalék összege; c nulla

186. sor

188. sor ugyanazok

189. sor b osztalék összege; c külföldön levont adó.

A 188. sornál figyelmeztetést küld, de mikor nyomtatod, illetve küldöd, hibátlant jelez.

Ha többet vontak kint, illetőségigazolást kell szerezned és a kintiektől visszakérni. Nem javaslom.

2) Ha az árfolyamnyereség kifejezést az ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelemre érted és magyar brókercégen keresztül tőzsdézel, akkor a 172. sorba kell írni.

Ebben az esetben az adókiegyenlítés is működik, hisz a 172. sorok adatait kell ott szerepeltetni.

#731100 Bendeguz Előzmény: #731087

Azért ez a hazaárulás egy egész kifinomult műfaja. Más országban adózol? Nem a jó magyar cégek részvényeit veszed? cöcöcö... cöf-cöf-cöf :))))))))))))