Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ibiza blog

Azt kellene felfogni a …

#725294 Ibiza

Azt kellene felfogni a különböző mezeket magukra húzó berbécseknek...a tömegnek van szava van benne erő..de ezért van millió kisérlet, módszer hogy lehet ezeket befolyásolni..hányszor kell elmondani neki azt amit bele akarok égetni az agyába..mi legyen a fejében amikor felébred amikor elmegy vásárolni. (jó filmek voltak erről az állatos csatornákon, a befolyásolások művészetéről)

- a világ minden pontján a politika a hatalomról szól..

- arról a hatalomról ami a mások pénze és termelőeszközök feletti ellenőrzést és elosztást befolyásolja..aki nyer az viszi a 60%-ot..a vesztesek meg a maradékon marakodnak..a jobbágy meg összehordja nekik..a virtuális pénzért valódi munkát végzel..aminek a munkadíjának max 35-40%-át kapod meg ami után még adózol..útdíjak kisadók..áfa.

- arról a hatalomról ami más emberek sorsát meghatározzák 5-10-20-30évtől- életfogytiglan élettartamra.

- honnan tudom a következő amerikai elnök nő lesz.. mert usa berakta első fekete miniszterelnökét, hogy a többségi kisebbség azt gondolja itt az amerikai álom..akár még elnök is lehetsz..meg ne legyen még egy fekete lázadás..ez a fekete elnök cionista.. kevesebbet tesz a "fajtáiért" mint bármelyik korábbi elnök...viszont sokkal többet az israeli érdekekért...ezt már többen a fejére olvasták.

Re: nincs cím

#725040 Razamanaz Előzmény: #724889

Kormány és ellenzék között "csak" a 3/3-as akták elhalgatásakor volt-van-lesz konstruktivitás.Illetve a privatizáció során.

Az olyan pártot amelyik saját hatalma bebetonozásával van elfoglalva én nem nevezném előremutatónak,inkább diktatórikusnak.Ott ahol a megélhetés a helyi kiskirályokon múlik az inkább feudális jellegü-szerintem.

#725015 Racional Előzmény: #725009

ja, lehet ide írni is? nem csak olvasni kell? :)

a fidesszel az a baj, hogy előtérbe helyezte a lojalitást a nexust, ezt én mondom mint Racional

#725011 Ibiza Előzmény: #725009

nekem kb ez.

:)

"csak a kedvetekért egy hasonlat a mai magyar politikai helyzetről.

Én tiszta udva rendes házat szeretnék.

DE.

Azt mondják mit szeretnél melyik kártevő hemzsegjen a házadban..

gyurcsótány? zsizsik? bolha? patkány? egér?

na az én egerem a fidesz..a legkevésbé taszító.

De a tiszta udvar rendes ház kell nekem :))))))))))))"

#725009 KawaBazsy Előzmény: #724889

Úgy látszik más nem olvas Ibiza blogot. :-)

Sztem a többség itt nem bértollnok, hanem átlagember, a saját véleményével.

A Fidesz az csak a saját hasznát nézve gondolkodik pozitívan, amúgy már el sem tudom dönteni, h ezt, vagy az előző garnitúra a károsabb ganajtúró. Ill. sztem mindkettő, egyik balosabb komcsi, mint a másik, szemétdombon a helyük.

Azt kéne felfognotok..bá…

#724889 Ibiza

Azt kéne felfognotok..bármilyen párt szinében dolgoztok provokálkodtok ,) itt látástól mikulásig..ezért nem sikeres a führeretek a vacak kis gittegyletetek vallási csoportotok..mlm csoportotok..mókusörsötök..mert nem vagytok konstruktívak pozitívak, előremutatóak...nincs jövőkép..csak a pusztítás mérhetetlen vágya.

Az emberek töke tele a nyafogással a "ha majd én kerülök hatalomra akkor szétverem ezt a fidesz rendszert" című negatívoskodással..normális embernek ez nem kell..

A lelki sérülteknek elégtétel lenne az ha bármi lenne atomtámadás ellenünk vagy pestisjárvány..államcsőd..csak orbán kerüljön koldusbotra..ő tünjön el örökre miután tollba és szurokba forgatták..a zorbán a fekete bárány akire a saját töketlenségüket kudarcukat rá lehet lőcsölni és a pusztába kergetni..de mi lesz ha orbán eltűnik? Belegondolni is szörnyű igaz? mert szerintem a következő választáson már nem indul...

Naponta halljuk a parlamentben..csőd katasztrófa szakadék széle..mindjárt mindennek vége mert itt pusztulunk a kutya fidesz miatt..szánalmas és ostoba...bohócok megélhetési politikusok színjátéka a bogáragyúaknak.

A fidesz az egyetlen pozitívan gondolkodó..előremutató tömörülés..tetszik nem ez így van még ha belebolondultok akkor is..nem teszik magasra a lécet..de legalább ebbe az irányba mutat a szekerük rúdja.

A MAGYAROKnak mély érzéseik hagyományaik vannak, pozitívak.. és az országukat szeretik nekik nem térkép e táj...nem mindegy mi történik.

Sikerült kettéosztani az országot..van a timagyarok meg a mimagyarok..ez volt a cél..egy magasabb csillagról érkező cél..a bogár nem nézegeti az eget.

tudom gondolkodni fárasz…

#724888 Ibiza

tudom gondolkodni fárasztó..meg meg is rándulhat az agyunk..leírom 1273.szor is..

Nekem közel sem felel meg a fidesz mint párt..talán 80%-osan egy német CDU mint párt megfelelne..magyararcú miniszterelnökasszony..szakértői kormány.. országos fejlesztési terv..konstruktív ellenzék...MAGYAR érdekű ellenzék...

mivel a berbécsek zöme csak focicsapatként tud gondolkodni..(milyen vagy..dózsáásos vagy vasasos?) meg izmusokban (akkor én hedonista,).. nekik elmondom..én konzervatív liberális hedonista lennék..ebbe bele lehetne paszírozni..még ha kilógna is kezem lábam..mert alapból saját világlátásom van.. petőfis szabadségérzés..nyitottság a világra..tisztesség becsület..és ehhez jön egy szociális érzékenység.. és egy jelentős hagyománytisztelet.

Én nem szeretem a mentsük meg az embereket..ilyen pályázat olyan támogatás adjunk ezeknek adjunk azoknak..zsidó emlékmű hajrá..magyar emlékmű fujj...

Mindenki egyforma..legyen zsidó emlékmű..kurd magyar szerb..iszlám.. mindenkinek aki itt él...mindenki caplasson a saját emlékművéhez sírja ki magát..vagy vigadjon tartsa hagyományait.. oszt utána tegye a dolgát.

Csak példa thaiföldön árulnak pólókat..van rajta horogkereszt leninfej vöröscsillag che hitler..muzulmán pólók..egymás mellett és egyforma áron..minden f@sz azt vesz amit akar..mert kereskedelmi tétel.

Elsősorban legyen mindenki ember utána magyar utána jöhet a kisebbségetek..ha valaki kisebbségét teszi előre akkor lezsidózzák lesvábozzák..lecigányozzák..és ez így van rendjén. Ha tesztek valamit akkor azt a kisebbségetek rovására is teszitek.

Ez a világban is így van..ha elmegyek akkor alapból ember vagyok..elfogadom a helyieket..a helyi szokásokat..hiszen vendég vagyok..de viszem magammal identitásom..(gúgli a barátotok) ha teszek valamit akkor mint magyar is teszem..az ottaniak oda húzzák a strigulát.

A világ rákfenéje a kettős mérce.. amit lehet franciáknak azt nem lehet nekünk.. az egyik-másik megerősödött f@sz meg akarja mondani mit tehet a másik..nekik hemzseg az atomerőmű de másnak ne legyen..mert majd ő jól lebombázza..anyád.

Minden ember- nép- vagy vallási csoport sérelme egy egységnyi..nekem ne mondja egy tülökfejű az övé a legnagyobb sérelem a viágon és fizessem meg a kárát.... mert nem..pl a tuszi a hutu..a ruandai..az afgán a szerb a magyar a kurd a zsidó a palesztín egyforma..minden ember egy egységnyi...

A sérelmekből tanulni kell mindenkinek..letenni..emlékezni és százszor ezerszer jobbnak különbnek lenni..

Társadalomban élünk mindenkinek jár egy alaptisztelet..normálisan vannak a társadalmi kötelezettségek és a velük nyerhető jogok..nem pacekra származásra vallásra járnak a jogok..hanem a kötelezettségek teljesítésével járnak.

Mindig az etalonhoz kell mérni..ha 10 spárgát kell vágnod és mindig a levágotthoz méred a következőt akkor az etalonhoz képes egy torz összevissza méreteid lesznek..

#722867 Ibiza Előzmény: #722865

kösz, hogy elmondtad..de nincsenek ilyen gondjaim.egy ember egy vélemény...itt nickek vannak sokan virtuális életüket vagy frusztrációjukat élik ki..

Én sokat kiadok magamból..ezek valódi történetek..a saját gondolataimat irom..ez hatalmas támadási felület ezeknek a kis taknyoknak..de hát ezek ilyenek...sajna rátelepednek a fórumokra.

Vannak itt nagytudású értékes emberek, párat ismerek személyesen..nekik nincs szükségük trollkodásra..állandó bizonyitgatásra.

Ne haragudj, hogy egy má…

#722865 Margaretta

Ne haragudj, hogy egy másik topikban - nem titkolom - rosszérzésű megjegyzést tettem a pörgősségeddel kapcsolatban.

Előbb el kellett volna olvasnom jópár beírásodat ide.

Óriásiak:)

Régebben is olvastam, de ha nem a "Legújabb a fórumban" találok rájuk, nem jut eszembe rákeresni. Sajnos.

Én is valahogy így élem meg, ha utazok, ugyanilyen rátalálással, befogadással és élvezéssel.

ugattam párszor: összeí…

#722857 Ibiza

ugattam párszor:

összeírni amink van..pozicionálni az országot.. megcsinálni a fejlesztési tervet..majd a világ összes ingyenes vagy kedvezményes forrását belenyomni.

segítek a pozícionálásban: kelet-nyugat kapuja vagyunk..van igény tranzit országnak..eus összeszerelőnek (eusítás) pénzügyi központnak..lenni..a magyar föld páratlan ízű termékeket termelhet..értékes a magyar munkaerő.

utak kikötők repülőterek konténer átrakók..hűtőházak..gyümölcstárolók...ipari parkok.

olcsó közművek..olcsó energia..(ez alakul)

Mezőgazdaság fejlesztése ami felszívja az alacsonyan képzett lakossági munkaerőt..a mezőgazdasági termékeket minél magasabb feldolgozási szinten értékesíteni..nem kínozzuk az állatokat ..és a hozzáadott érték növeli a hazai összterméket...a belföldi vásárlóerőt.

ennél egyszerűbben nem tudom megfogalmazni az eltompult agyú szoci csöcsökön szocializálódott ..hogy is mondjam..furcsa nevelést kapott szerencsétlen mesügék is megértsék.

csak ide is berakom, ne …

#722008 Ibiza

csak ide is berakom, ne kelljen a gyenge képességűeknek állandóan beírni.

A zsidókról.. ha a zsidók nyafognak a régmúlt miatt meg állandóan pénzt akarnak akkor azt mondom minden alkalommal..nekem nincs ezzel kapcsolatban semmilyen lelkiismeret furdalásom..nem én voltam nem a családom nem a hazám..kikérem magamnak az adópénzemből egyetlen forintot is költsenek erre. Azt tudom csak nekik javasolni mint amit nekünk szoktak javasolni a Nagymagyarországgal kapcsolatosan..tegyék le a dolgot tanuljanak belőle és lépjenek tovább. Én nem tudom akkor pontosan mi történt, rosszkor voltak rossz helyen..egy társadalmi útkeresés egy túllengés áldozatai lettek. Az ő tragédiájuk nem több nem kevesebb mint a hutu-tuszi progrom..vagy a kurd tragédia..vagy a magyarok tragédiái. Pontosan ebből kellene tanulniuk és különbnek lenniük, nem antiszemitának fasisztának lenni más népekkel országokkal szemben, ne legyenek kirekesztőek. Jó lenne ha letennék a kiválasztott nép mitoszát, ami szerint mások kihasználandó goyok..stb stb.

Mindig is utáltam a kettős mércét bárkivel kapcsolatosan használják.

csak a kedvedért:

- Izraelt soha nem vizsgálták atomfegyverek tárgyában, miközben országokat tettek tönkre ennek ürügyén..erre hivatkozva (megszálló usa Irak)

- Ensz határozat van Israel határaival kapcsolatosan.vissza kell adnia a megszállt területeket és a 67es határok mögé húzódnia Ez történik? Hol vannak a szankciók? A katonai megszállás?

ezt is irtam: ember-nemzet-kisebbség a sorrend.. ez vonatkozik a zsidókra és az iszlamistákra is..

A zsidókról:

- nekem sok zsidó ismerősöm van..eltérő tulajdonságokkal..sok jó tanárom volt zsidó..ügyvédem is volt...kiváló orvosaim..tanultak humánusak..üzletfeleim között is vannak..itt vannak sajátosságok :) de ez szinesiti a világot. Voltam Egyiptomban párszor..Tabán is..ami 10m-re van israeltől és egy zsidó szállodában voltam..itt is értek benyomások..)

vannak a szélsőségesek és a cionisták..ők azok akikkel a világnak gondjaik vannak..ezekkel még a zsidó vallás különböző ágazatainak is gondjaik vannak.

Nem bonyolult: annyit várj el másoktól mint amennyit te magad megteszel...tarts tiszteletben másokat..és csak engedéllyel léphetsz be annak privát zónájába.. A tisztelet az egyben beleérző képességet..be- és elfogadást is jelent.

A tarts tiszteletben az azt is jelenti..mindenkinek van fájdalma..vallása..emlékhelye..sirhelye..ezeket is tiszteletben kell tartanod.. és nem tolhatod állandóan az előtérbe a malac képedet. Majd amikor kapsz egy tockost akkor égbe kiáltod a saját vacak kis fájdalmad..

A társadalmakban demokrácia van..ami a többségi akarat a többségi értékrend szerinti viselkedési normák elfogadását jelenti..de mivel jó fejek vagyunk a kisebbségeknek többletjogokat is adunk..ebben lehet mozogni..ha nem tetszik akkor vannak tematikus országok.. kommunista israelita, sita..országok..oda lehet menni..kinek mi a belső indittatása..ingerenciája.

#721403 Ibiza Előzmény: #721401

igen..élj úgy ne kelljen hazudnod :)

szerencsés alkat vagyok.jól érzem magam egy kocsmában..egy kifőzdében..de egy jó étteremben is.. jó nekem a kempingben..vagy alszom a tengerparton hálózsákban.. de 5* szállodában is...a majomkodást nem kedvelem.

#721401 KawaBazsy Előzmény: #721318

Úgy kell élni, h ha lepereg előtted a film, akkor érdemes legyen visszanézni.. igyekszem. :-) Az eddigi 40 évvel elégedett vagyok, bár néha felmerül bennem, h nem bánnám, ha már lenne nekem is egy gyerekem.. de akkor nem tudtam volna így élni. Amúgy folyamatban.. :-)

A magam részéről abban h…

#721320 Ibiza

A magam részéről abban hiszek megrajzolom a terveim..és játszom az álmaimmal.

A terveimet meg akarom valósítani..az álmaim felé török..de nem frusztrál ha nem sikerül..

A halálról: ha már így belelendültem ,)

Aki megszületik az meg is hal..már írtam sztem mindenkinek jár/járna 80év..mérges vagyok ha valaki nem kapja meg..ennyi idő alatt meg lehet mérni mekkora vagy mekkorát alkottál..gyerekkoromban azt gondoltam mielőtt valaki meghal mindenkinek le kellene írni azt amit tud vagy látott tapasztalt..ismertem öregeket akik nagyon sokat tudtak..mesélek 1-2 dolgot utána meghaltak..pedig jó lett volna mindent meghallgatnom.

Ha meghal valakink akkor elsősorban magunkat siratjuk..mert visszavonhatatlan..már nem tudjuk soha elmondani neki amit elakartunk..de valahogy soha nem sikerült.

Ezért én úgy élek mindig kimondom amit gondolok..mindig elmondom amit érzek..megadom mindekinek azt amit azt gondolom meg kell adnom..

Sztem az embernek saját …

#721319 Ibiza

Sztem az embernek saját valódi igényeit kell felismernie..ha olyan célokat kerget ami nem az övé akkor is boldogtalan lesz ha eléri..mert ürességet érez hiszen nem tud neki örülni..és akkor is ha nem éri el..mert álom marad..

hiszem azt mindenkiben van egy belső energia..ezt el lehet pacsálni negatív dolgokkal negatív emberekkel..de töltekezni is lehet..a szeretet a szerelem..az esztétika az alkotási vágyakkal..akinek több energiája van az megbetegszik ha keveset használ belőle..de akkor is ha kevesebb van de sokat használ..mindenkinek az energiaszintje szerint kell élni..és jó esetben dolgozni alkotni.

Parkolóőrnek mondtam..nem zavar b.meg..mások hidakat autópályákat épületeket tervezned te meg mint hiéna koslatsz és dögöt keresel..szívod az emberek vérét..elsompolygott..tényleg olyan volt mint hiéna.

Tudom a parkolóőr is egy meló..mint a hullamosó vagy az utcaseprő vagy agysebész..DE azt gondolom ha valaki csinál valamit akkor csinálja rendesen..ha nem akarja akkor ne vállalja. Rendőrrel is találkoztam aki rendesen normálisan tette a dolgát..

A társadalomban vannak feladatok..amit az piaci alapon díjaz..Indiában elég ha írástudó vagy kiülsz egy hokedlira és várod az írástudatlanokat ..akiknek felolvasod a levelét vagy válaszlevelet írsz a levelére...( de itt élnek a legjobb programozók is)

valamikor százával voltak nálunk patkolókovácsok sorban álltak a legjobbaknál..ma már kár ezt a szakmát tanulni.. most informatikus cnc esztergályos nagyobb számban kell..változik a világ vele kell változni.

Egy jégkorongos azt mondta nem oda kell korcsolyázni ahol a korong van hanem oda ahol a korong lesz.

sok embert ismerek..sok …

#721318 Ibiza

sok embert ismerek..sok ember történetét ismerem..50 felett talán a bölcsesség felé haladok..látok összefüggéseket...ki tudok várni dolgokat..és just in time lépni.

Látom azt az emberek élete mitől változik..mindenki elér egy-egy elágazáshoz..és az akkori döntése meghatározza az elkövetkező időszakot..amíg a következő elágazáshoz nem ér..persze megteheted visszafordulsz..vagy próbálod lerövidíteni az utat.. de ez sok energiába időbe kerül..és ha vissza is érsz az elágazáshoz lehet már nem u.azok a dolgok vannak ott mint amikor eljöttél. Ráadásul az élet nagy mókamester..rak az utadba tereptárgyakat amiket ha képességed van jól kihasználsz..de nagy akadályokat betegséget váratlan szomorúságot is rakhat neked.. ritkább az ha fel tudsz kapaszkodni valamire ami segít az úton rövidebb idő alatt végigmenni.

Az élet nem igazságos..már induláskor sem..van aki szép van aki csúnya..van aki okos van aki buta..van aki erős van aki beteges..van aki a cigánysoron születik és van aki egy jachtra..

Azt gondolom mindenkinek jár 80év..efelett minden méltósággal eltöltött idő sztem ajándék.

Egy év 365 nap..egy nap 24 óra..ezeket kell értelmesen kitölteni.

Azt mondják ha öreg vagy azt fogod bánni amit nem tettél meg..nem azt amit igen.

#718934 Ibiza Előzmény: #714514

Igen jók ezek...még eszembe jutott.

Sokat dolgoztam..muszáj volt pihenni..Ibiza..szálloda kellemes tengerpartra néző teraszos szoba..pedig nem is kavartam..csak annyi volt előzőleg felhőszakadás volt és ez az épület tiszta víz volt a folyósón..mindenki mondta neki azonnal adjanak ki van fizetve..én mondtam a leánynak elmegyek addig sétálok rakjon el egy jó szobát..úgy is lett...addig béreltem egy suzuki jimmy nyitott terepjárót.. este buli..Carl Cox nyomta..dupla belépő volt..a pultnál egy osztrák bőrkével barátkoztam..fekete fiúk árulták a cuccot..hasis meg ilyenek..Én nem élek vele..nekem jó a viszki meg a pezsgő..jól nyomta Cox..eufórikus tánc lányokkal..villogás.. aznap nem kellettek a lányok..buli kellett.

Reggel 5 kor mentem vissza szállodába akkurátus németek már gondosan hordták le a törülközőt a napágyak foglalásához..tkm tele a sok paraszttal..utána 11ig nem is látod őket..összeszedtem egy csomó törülközőt és beb..sztam a medencébe..

Másnap elmentem az autóval bóklászni..beraktam a zsákom benne a sznorkeres cucc..bementem a szőlők közé ami a tengerparton volt..szedtem csodás mézédes szőlöt..szentjánoskenyérfa..feljebb csodás panoráma ott fügék voltak..ettem párat..zöld meg lila..csodás hamvas..a fenyő a tenger illeta..iszonyat csend..messziről a tenger hallatszik..egy ösvényen megyek lefelé a part irányába..kocsi alig fér el..egy nagyon kicsi kavicsos öbölbe érek..nézem halakat..lóbázom a lábam.ebédre visszamegyek..kis szundi..napnyugta elött elmegyek a Café del mar felé..megnézni a napnyugtát..szép de ezer szebbet láttam.. sötétedik..lemegyek a kikötőbe..ezer ember..sokan vannak de nem tömeg..élet van..sokan akkor jönnek le a jachtról..nyüzsi van..zsizsegés..egyik hajóról lejön egy idősebb csajszi de jól néz ki..vele egy 2m-es copfos izompólós legény.. 500ember elhalgatott..:) szép antré..de ment tovább az élet..ezer kocsma..nagyon érdekes..mész..egyszer csak belemész egy jazz hangba..utána mindjárt egy technóba..stb stb..ezerféle kaja pia.. megyek kocsihoz..elindulok..rendőr nagyon mutogat valamit..spanyolt nyomatja..nagy az intuícióm de nem értem..odajön autóhoz..mosolyog és bekapcsolja a lámpát..int menjek..nem volt sötét nem vettem észre..meg minden autómon automatára van rakva a világítás..ha indul világít..

Elmegyek egy dizsibe..megint jó csajok..most csak szolidan nyomom..autóval..meg előzőleg elég volt..volt pár jó orosz lány..100eurt kértek..spanyol leányt akartam..de végül egy kávébarnára hajtottam..kiderült a Dj csaja..engem nem zavart..a Dj-t jobban..a csajnak bejött a stílus..végül elhívták..a végén azért tudtam barátkozni..valami lengyel aki már Ausztráliában született.. 3 hónapra jörr európába.

Szóval ezek..ez ment egy hétig..

Jaaa a slusszpoén. Nem voltak jó fejek a csoportomban nem nagyon foglalkoztam velük..pedig fiatalok voltak..egy dizsiben találkoztam egy magyar párral..jó fejek voltak..velük párszor összefutottam..mindig ittunk 1-2őt..mondja srác vesz hasist.. egyszer már próbálta..ilyen-olyan...mondom nekem nem kell..kibökte már megvette mert rám is számolt egy adaggal....és duplát vett elég jó áron..mondom nekem nem..próbáltam pár dolgot nekem nem jönnek be. A lényeg másnap megyünk haza ők is azzal a géppel amivel én..egymás mellé ülünk..srác mondja ő berakta a cuccot a bőröndbe..na mondom f..sza.. biztos van kutya a reptéren..mondja mit csináljon..mondom ne aggódj mert kiszúrják..igyál egyet oszt meglássuk..így is volt..várjuk a csomagokat..enyém nem jön meg..a srácé sem..a lányé megjött.. leállt a szállítószalag..már mindenki elment..mondom most már nem kell aggódni..minek..legalább 20perc..megyek vámoshoz mondom nem jön a csomag..mondja hova menjünk elveszett csomag ügyben....egyszer csak elindul a szalag..és jön a 2 csomag..:) máig nem tudom mi volt..több mint 10 éve volt tehát minden elévült..

#714514 BudFox Előzmény: #714405

Most így visszagondolva nekem ennyire meghatározó élményem nem is volt még.....huh...lehet keveset éltem még ? :D

csak ilyen apróbb eseményeket tudnék felhozni...

nyaraltunk Spanyolországban még 2000 -ben... MAlgrat de MAr....és ott feküdtem a szálloda előtt a medence partján...minden tökéletes volt...végre pihenés..nemcsak ez a marha sok munka...remek idő, szép napsütés...mi kell ennél több , gondtalan pihenés.

Aztán 1996 -ban nyaraltunk Görögországban is... elmentünk egy kalózhajós kirándulásra.... közben a hajóskapitány ment körbe a 2 literes Ouzo -s üveggel és öntögette mindenkinek :D

...az oroszok persze vedelték mint az állat.... aztán kitettek minket egy tengerparti szakaszra és a hajós matrózok szardíniát sütöttek nekünk a tengerparton a grillen :_))

Na ilyesmi élmények vannak még nekem...

Vagy még olyan hogy..volt régen 1998 -ban egy Chrysler Neon -om...akkori első autóm volt..tiszta új volt..és kimentünk a Pannónia Ring -re..mert gyorsulási verseny volt.....az enyém 2 literes 133 lóerős volt..egy haverommal mentünk egy menetet, övé egy régi 1.6 -os Toyota Corolla Turbo..

több ezres tömeg a lelátón....

ott állunk a rajtnál már....az indítóbíró beállítja az első kerekeket....feszült pillanat..lelassul az idő...

felpörgetem a motort... füstölnek a gumik..indul a menet....

csak 200 méteres a szakasz, de mintha 1 percnek tűnne...7000 -ig megy fel a fordulatszámmérő..

a haverral egymás mellett gyorsulunk...fej-fej mellett...

Jó menet volt :D

repültem Thaiföldre..éjf…

#714405 Ibiza

repültem Thaiföldre..éjfélkor szállt fel a gép..keletre repültünk ezért gyorsitott felvételen lehetett látni látszott a csodálatos magyar nyelv kifejezéseit a hajnal különböző fázisait.. szürkület..pirkad..hasad a hajnal..kel a nap.. utána ráragadtam az ablakra hosszú órákon keresztül..végig felhőtlen volt az ég..

10-11km magasan.. nekem térkép e táj..kristálytisztán látszik minden..uatakon látom az autókat. Csuda volt lát ni a"térképet" amik egyben emberi sorsok..egy-egy politikai határ milyen különbségeket szül.. nézem van lentegy kő négyzet valami házzal meg mellette gondolom karám..nagyon vékony csikocska vezet egy olyan helyre ahol 5-6 kőnégyzet van..onnan vezet egy vastagabb de még mindig vékony vonal egy településre kb 10 percig repülünk..nézem az utat..alig egy-két jármű megy rajta..az út végén egy település..párszáz ház és egy vastagabb út.. ezen már sok autó megy..ebbe az útba sok kisebb település vékonyka útja vezetett..láttam olyan vékonyka kisutat aminek a végén volt egy négyzet..egy kőkerités..de félig belepte a homok..meghalt vagy elköltözött valaki..szerintem az első..

végiggondoltam az első kiindulópontomon élő ember lehet havonta bemegy a következő településre..évente egyszer a nagyobbra..és esetleg tervezi..egyszermajd az életében elmegy a"nagyvárosba" ami nekem itt max fél-egy óra.. az neki életcél..vagy egy álom..

csuda ez a repülés..imádom.. Felülök Bp-en..majd 12 óra múlva Ázsia..Thaiföld..keleti kultúra.

Miközben gyerekkoromban 6óra alatt mentem pestről Újfehértóra a rokonokhoz..