Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ibiza blog

Már jópár éve new age va…

#858856 Ibiza

Már jópár éve new age van, semmi nem történik véletlenül.

Tetszik nem, létezik háttérhatalom, azok akiknek a kezében vannak az eszközök, hatalmas pénz van náluk. okéé okéé felismerted..iiiigeeen összeesküvés elmélet.. de azért tégy egy kisérletet..hátha.

Egy kis alap, ez ami náluk van nem is igazi pénz, hanem virtuális, ebből a virtuális számokból ruháznak be. Valódi pénz csupán egy százalék körül van a bankokban, nincs rá szükségük.
Mi a pénz? egy igérvény, igérvény arra ha kell neked a pénz akkor esetleg megkapod. A pénz a valódi munka és teljesitmény közös nevezője, annak akkumulátora. Kipucolod a vécét 100 egységért és márciusban a tetőfedő megcsinálja a putrid tetejét 90ért és még boldog is vagy mert takarékoskodtál, berakod a bankba.
Csak gondolj bele kik adják ki a bankókat, pénzt nyomtatnak, a 100dolláros 12 centbe kerül!!!!!. ezt megkapja az állam kamatot fizet/fizetsz utána és tartozol érte 100dollárnyi munkával!

Ez a háttérhatalom nem akar fenntartásra költeni ezért kitalálták neked az adókat, ebből működtetik a helyi rendszert és fizetik a 12centért készitett 100dolláros névértéke után a kamatot . Rájuk nem vonatkoznak az adók mert a világ minden helyén van cégük, optimalizálják ezeket a költségeket.

Tehát:
Vannak a hangyák (te) akik nekik hordák össze a mézet (némi képzavarral)
Eddig az volt demokráciát játszanak, azt hiszed szabad vagy és majd jól választasz...azok közül akiket ők tolnak a képedbe, majd kellően befenyítik lefizetik ezeket akik le sem szarnak téged. (ezt most is láthatod a választás után eszük ágában sincs téged képviselniük). Amúgy is pontosan tudják mi hogyan hat rád, miket kell neked mondaniuk ahhoz, hogy azt hidd önállóan szabadon döntve vetted meg az intelligens mosóport vagy éppen egy politikust.
Ezzel az a gond van egy pont amikor a vezető politikusok már nem akarnak megfelelni hanem a hazájukért akarnak tenni,lesz az a vágy, hogy valóban jobbá tegyék a világot az adott országot. na ezt nem lehet, lehet úgy csinálni de úgy tenni nem.

Most jól megy a parasztnak, kezd önálló tudatra ébredni, ezért változnak a módszerek. Új jelszavak értékek dicsérő szavak, megosztás, elitérzést kapsz hiszen te nem "azokhoz" tartozol akik... hanem ezekhez akik.. korszerűek szabadak, nem félnek..stb stb... Kedvedre fröcsöghetsz és kapod a visszajelzéseket mennyire jó vagy, mennyire egyéniség, van rajtad tetkó, kanadai favágónak nézel ki a panelban, mindened egyedi tömegtermék.
Kapsz netet, mobilt, veheted a csetreszeket, kielégitik a másodlagos igényeidet is.

Nem lehetett megállitani a fejlődést hiszen nagy üzlet volt benne, szabad a net, emberek fecsegnek, felraknak mindent, kollektiv bölcsesség tárháza lett, de egyben egy új lehetőség is.

Új a módszer, most már elérnek közvetlenül téged, lemennek érted, - a legnagyobb fejlesztés a big data az MI és a hálózati elvek. Kiadsz magadról mindent, átlátszó vagy mint a vodkásüveg. Látják mire kattintasz, mi az irányultságod, mire reagálsz, simán elérnek a közösségi oldalakon. Kapod a féknyúszokat ,) boldogan látják ráugrasz megosztod, háborogsz, terjedsz mint vírus, bármikor bárhova elpakolnak, érzékenyítenek . Tudják mennyi időre emléxel vissza, mik a hívószavaid.

Nincs más dolguk alapítanak vagy átalakítanak

kedved szerinti pártokat akiknek a vezetőiben még nincs vagy soha nem is lesz a jobbításra.

Ha nem születtél ebbe a klikkbe akkor le van osztva a számodra a kártya, vagy elfogadod vagy nem.

Ha elfogadod akkor valamelyik oldalon fröcsögsz, ráülsz a kisebb hullámokra, a cifra nyomorúság a percnyi trendiség adja az életed, ezzel sincs gond, ad örömet bánatot, elégedettséget..

A másik út, próbálsz önálló és szabad lenni, élsz egy látszólagos szabad életet. Ijesztő és félelmetes- de borzongatóan jó érzés. Ha nem megy vagy nincs rá igényed akkor inkább menj vissza a baromfiudvarba.

Van egy rossz hírem, ehhez az is kell légy önmagaddal igényes, legyen tartásod, magasabb szintű morálod.

Legyenek értékeid, múltad jelened jövőd.

Legyél tisztességes.

és amit előzőleg írtam:

Ha azt teszed amit mondasz,
Ha teszed a dolgod becsülettel, 100%osan csinálod azt a feladatot amit vállaltál a táradalom palettájából.
ha azt várod el másoktól amit te magad teszel,
ha azt kívánod másoknak amit magadnak is kívánnál.
Ha van emberi tartásod, méltóságod.
Ha egyforma mércével méred a világot és magadat!
ha azt a tiszteletet adod meg másoknak amit magadnak szeretnél
ha rájössz, a természet nem érted van, hanem te is a része vagy, egy faj a palettán.
ha rájössz, a te személyes szabadságod odáig terjed ahol másoké kezdődik, és tiszteletben kell tartanod a mások privát zónáját.

Akkor jobb lesz a világ.

A világ rákfenéje a bigottság a kettős mérce a kiválasztottság hamis illúziója.

Airbnb

#858407 Ibiza

airbnb alapból a közösségi megosztás lenne, van biciklid ha nem használod használja más, ha van lakásod vagy nagy, akkor kiadod a feles kapacitást, de mint minden ez is elfajzott, ráreppentek az elfajzottak, 15-20ember zsúfolódik 150nm-en, profitmaximalizásás lett, alázenélve a romkocsmáknak.

A politikusok benne vannak nyakig az airbnb- romkocsmák bizniszben, ezért nem tesznek semmit. főleg nálunk.

Növeli a turizmust de az olcsó igénytelen turizmust, ez a réteg mekit zabál a történelmi helyeken, összekennek, összehugyoznak mindent szétisszák magukat. Nem költenek múzeumi belépőkre nem esznek éttermekben. Pár szelfi, róma kipipálva. Marad utánuk a szemét és a gond. Elrettentik a valódi turistát.

Airbnb tipikusan az amikor valakik pénzt keresnek a problémákat a társasházak a lakók és a városok önkormányzatai állják.

Airbnb hazavágta a hotel motel beruházásokat, kukába dobhatják az üzleti tervüket a finanszírozást.


Érdekesen kezelik a járv…

#858210 Ibiza

Érdekesen kezelik a járványt a világban.

USA hozzáállása félelmetes és praktikus, a gazdaság az első, akinek meg kell halnia halljon meg, majd kapnak szép emlékművet, emléknapot, kapnak 1perc néma gyászt.
Ami hasznot ki lehet hozni belőle azt kihozzák.
Persze van színház, rendőrök tapsolnak az egészségügyeseknek, vadászgépek köszöntik a hős kórháziakat.. kellenek a hősök.

Persze mindjárt bezzeg ország lesznek a hazai galadférgek is egyből tapsikolnak, bezzeg ha Orbán csinálna hasonlót egyből jönne a nyavalygás propaganda, mennyi maszkot lehetne ebből vásárolni..stb stb beindulna a liberálbolsevik mémgyár.

Persze usa rányomja a vírust kínára, kínai vírusnak nevezik és aki azt mondja usa szándékosan terjesztette el az persze azonnal összeesküvés elmélet amit a gaz oroszok terjesztenek.

Usa két riválisa bekapta a vírust kína és eu..euban is a leggyengébb láncszem olaszok,(meg spanyolok) akik megmentésére majd jelentős források mennek el. Érdekes mód Irán is bekapta akik usa kiscimborájának a masterblaster israelnek is a ellensége, ráadásul Iránban választásokra készültek pont amikor tombolt a vírus, kellett a elégedetlenség ..usa erre rátett az atommegállapodás korábbi egyoldalú felmondásával... az embargóval A meglévő demokratikus rendszert felválthatja az ortodoxabb irányzat, ami lehetőséget ad irán megtámadására, usa addig szekálja Iránt amíg meg nem szerzi annak olaját.

Usában is van járvány, gondolom számoltak ezzel is.
idősek hullanak akiket már nem lehet használni és "feleslegesen" terhelik a szociális rendszert.

win win win.. usa minden ilyet kihasznál. de az a gond másokkal fizetteti ki a számlát ő pedig a hasznot számolja.

Fidesznek azt kellett vo…

#855531 Ibiza

Fidesznek azt kellett volna tennie..lecserélni a libsibolsikat a vezető beosztásokból..a döntéshozói posztokról.. kórházakban szinházakban pacsálják a pénzt..majd nem fizetik ki a számlákat, majd mondják ilyen a kormány nem ad pénzt...szándékosan szar kaját rendelnek amin sokat keresnek..és persze mehet a mémkedés.. a kórházakban emberek sorban állnak..de az ajtó mögül hallod az élménybeszámolókat egy órán keresztül....nem számit...erősödnek a kormányellenes hangok...hivatalokban is tapasztalhatod... Ha kapnak egy ellenőrzést akkor megy a visongás..diktatúra!!!!!!!!!!!!!!

Minden platformon megy a mémgyár.. a kormány és orbán lop... naponta kapod az agyadba.. megy a megosztás..a társadalmi bizalom erodálása..

Karácsony szervezete és az újkomcsi polgármesterek leképezi a jövőt ha ez a siserehad a kormányra kerülne mi történne..

amúgy rajtad is látszik simán beszopod a propagandát...csak a másikat.. felmondod a leckét.

Beszoptad azt is aki hozzájuk tartozik (libsibolsik) és azt gondolják az a trendi..a felvilágosodott..az nagyon menő csávó..aki felelősen gondolkodik a világról.. átlát a szitán..aki a bölcsekhez tartozik..akik kétségek nélkül tisztán látnak...mindenki más az alacsonyrendű jobbágy.. felszínes talmi csillogást kergető ösztönlény...akikért a nemeslelkű libsibolsik kéretlenül is harcolnak.

Azt gondolod ezekhez sem tartozol..de aztán még is azonos platformra kerülsz..azt gondolod nagyon független és okos vagy..de ezért zseniálisak.. igy is azt szajkózod amit mondanak..azt gondolod amit akarnak, hogy gondolj.

Az eredet cimű film.. (incepció) azt hiszed független vagy de belemásztak a fejedbe..irányitják a gondolataid..azt akarják magadtól juss arra a következtetésre amit ők akarnak.. a filmben van egy módszer..megpörgetik a pörgettyűt, a valóságban lassan leáll és elbillen..mig az álomban folyamatosan pörög..

Ilyen inga a kritikus gondolkodás.. ha egyik oldalon kritika nélkül elfogadsz mindent ha a másik oldalon nem látsz semmi pozitivot.. akkor már a zombijuk vagy.

És látod? itt a lényeg oldalak vannak.. van a mi meg a ti..a megosztás sok ezer éves módszer.

libsibolsevikok

#854513 Ibiza

A libsibolsik alapvetése a hazugság a kettős beszéd a kettős mérce, cimkézgetés, demagógia, a társadalmi egység bomlasztása, a társadalmi szövetségek, szokások és a közbizalom erodálása.. Szegény liberalizmus meg forog a sírjában..mármint a valódi :)

Okosan gyűjtik birkáikat, akik birkáznak másokat és a szájukba rakott jelszavakat fújják, és szentül hiszik szabadok, merészek és a jövőbe látók. Olyanok akik egyrészt nagyon nagy tudással egy elittség érzésével kritikusan és csalhatatlanul szemlélik a világ eseményeit. Ők egy klikk egy kiválasztott népréteg.. ja álmaikban..
Nem véletlen hasonlóak a módszerek a nácizmusban a komcsi eszmékben és a mostani libsibalban. mindegyik szocialista alapokhoz nyúl, azonos kommunikáció azonos eszközök.
Modernebbek lettek a lehetőségek a gyors internet és a közösségi felületek egyben értékelik is az embereket, terelik a "helyes" irányba.. követők és lájkok jutalmazzák a helyes bőgést.

Cui bono... tegyük fel a kérdést..(csakhogy csillogtassam google keresői képességem)

nyikorognak a kerekek.eltorzul az arc..izomlázat kap az agy... kezdünk valamit kapisgálni..egyszer csak.. ááá ez összeesküvés elmélet.. jelenik meg az elégedett mosoly a boldog delikvens agyában.. erre is kapott helyes választ.. és ha hozzáteszi..fúúj ez még antiszemitizmus is..akkor már jönnek a szívének kedves like hegyek..megérkeznek a bősz aktivisták..kit is kell szétmémkedni?..

Ott lóg ki a lóláb a brancson belül hirtelen elveszik a kritikai érzék, az egységes mérce, aki bomlasztja az egységet az ellenség.. és közben azt gondolják ők egy önálló entitás. Azt gondolják annyira kiválasztottak az embereket meg kell menteni önmaguktól, majd ők megmondják a tutik az egyedüli értéket adják. Ezt láthattuk az szdsz idejében, nagy arc, kézben a bölcsek köve, kettős beszéd, komcsikkal soha!! másnap kézen fogva keltek ki az ágyból.. ígérgetés és lopás ezerrel..

De nincs is ezzel gond sokféle birka van, mindegyiknek más a gazdája, más a színe, de akkor ezt be kellene látni a hatalmas eszükkel.

Libsibolsevikok

nem érzékeli, egy gondolatkísérlet részei, nyitott társadalom, nemzeti érzések nélküli biomassza, a jobbágyok keveredése az életrevalóbb

törzsek gyermekeivel. Mivel túltolták ezért elég szar lett az optikája,

már már kezdett meginogni ezen bolsik hite (mint gyurcsóti mondta anno

őskomcsiknak akik lázadoztak, azért kell privatizálni az elvtársaknak,

hogy amikor visszajönnek akkor vissza lehessen adni, ne legyen a gaz

fasiszták kezében.. sok szerencsétlen hüjén halt meg) , akkor bedobták a

klímavédelmet, nem kell más pár rendes bozóttűz.. ami éppen jókor lett

valahogy és már zöldek is mint a kaméleon..
új célok új kitűzők új pontgyűjtők...készek az új zászlók.. lehet bőszen lengetni nem figyelve a lényegre.

nem lenne baj a világgal…

#853207 Ibiza

nem lenne baj a világgal ha valódi liberalizmus lenne, de az újliberálbolsevikok bemocskolják ezt a szót.
Liberalizmus értéke és vivmánya, a tolerancia, a mások véleményének és személyének a tiszteletben tartása, a minden ember egyforma érték egyforma szavazat.

De a neolibsik megmondják mi a helyes, mit kell tenned, ha nem teszed kapod a vacak kis cimkéiket, erőszakosak agresszivek és pofátlanok. Csak az ő véleményük a trendi a korszerű és egyedül elfogadható akkor vagy szabad és független ha ezt szajkózod (félelmetes mennyire nem látják ezek a megvezetettek, és még ők birkáznak. Miből fakad ez? kiválasztottság hamis illúziója? volt már ilyen, nem jött be. Erodálják a társadalmi bizalmat az elfogadott társadalmi konszenzusokat.

Nem is értik mi a morál, az emberi tartás, az adott szó súlya.

De mint minden vadhajtás ez is a méltó helyére kerül majd, a fasizmus a nácizmus a szocializmus bűzös szemétdombjára a kitalálóival együtt.

A jó és a rossz fogalma kb egyforma a világban. Sokfelé jártam, sok embert megismertem mert valóban érdekeltek, az értékek mindenhol értékek voltak.

A bigottság a kettős mérce és a kiválasztottság balga ábrándja a világ rákfenéje. A kufár lélek a szerzési vágy, amikor a túlerősödött majmok elveszik a gyengébbektől a javaikat, teszik őket rabszolgává a saját hazájukban. Persze mindezt felszabaditásnak álcázva háborút gerjesztve, ahol a háború kufár hiénái is jóllakhatnak.

A valódi liberalizmuson kell alapulni a demokratikus társadalmaknak, ez a világi lét és mellette önként vállalható a szabad vallásgyakorlás.

Nem kell mindenkinek független entitásnak lenni, az emberek 40%ának nincs is erre igénye, beleállnak a trendekbe élvezik a rövid pillanatokat a talmi csillogást a cifra nyomorúságot.

De ettől nem kevesebbek, ők ilyenek ez kell nekik.
liberálbal hirtelen váltásai

#847958 Ibiza

a libsibalosok sz@rul szerepelnek a választásokon, el kell fedniük a ellenőrizetlen - és egyre kevésbé tolerált - migránshullám támogató tevékenységüket...nem jött be a jaj de humánusak vagyunk attitűd..meg ki is lóg a lóláb.. gyorsan váltottak.. elveszik a pontokat az egyre jobb zöldektől.

a balliberál oldal hirtelen nagyon állatbarát és környezetvédő lett, olyanok mint a tegzes magukra aggatnak mindent ne látszódjon a való.. a meleg dolgok már lecsengtek kellett valami új.

Nem csak nálunk nemzetközi szinten...ebből látszik irányított a mozgás

Be is indult a gépezet "az ég az Amazonasz vidéke..védjük meg a bálnákat..naperőművek.. stb stb..

Csak pár észrevétel Amazonasz erdők kapcsán.

- az erdőtüzek hozzá tartoznak a természet rendjéhez, új lehetőségeket ad, halljuk 200év kell mire úja olyan lesz mint rég..erős tévedés nagy szólam.. a trópusi őserdőben a természet gyorsan visszaveszi azt ami az övé. A tűz csak átszalad a területen a legtöbb állat túléli üregekben vizben..ami nem az táplálék lesz a dögevőknek..leng az inga.

- megy a propganda..láttam égő agancsú szarvast..őszi négy évaszakos tájban..jellegzetesen bőgési időszak..csak hát a photoshop..és persze mint szörnyű amazonaszi képet tálalva.... vagy a nagyon hálás jaguárt aki nagyon cicásan kedves a mentésért..persze a felvétel sokkal korábbi..és teljesen más a szitu..
beindult a neoliberálbolsevik sajtó..

Ha Amazonasz medence a föld tüdeje akkor tessék fizetni érte a braziloknak a fenntartáshoz..és ahhoz, hogy ne kelljen a szegény lakosoknak égetéssel termőföldet kialakitani.

- anno voltam stopolni jugóknál fiumétől az albán határig a Dinári hegység végig le volt égve..fekete volt minden pár évvel később már minden zöldellt.

Az állatvédelem.

Persze minden állatnak vannak jogai..a "szép" halálhoz és méltó tartáshoz. De ezt ne keverjük a városiak gyerek helyett tartott "családtagjaival", a beilleszkedési problémájukat kedvenceikkel pótlókka . A háziasitott állatok alapból az ember hasznára vannak, húzzák a kocsikat, élelmet alapanyagot adnak, őrzik a nyájakat..
Ezek az emberek meg is becsülik mert ezek az állatok adják nekik a kenyerek, még ha nem is alszanak velük együtt az ágyban.

Ha már ennyire állatbarátság van akkor meg kell nézni hogy kerül a hús az asztalra.
Vagy meg kell nézni egy filmet arról, hogyan szállítják az élő állatokat amik az asztalra kerülnek a városokban, nem bírtam végignézni..

Az ember alapból húsevő, szüksége van húsra, mindenki nem vadászhat ezért kell rendet tenni ebben a témában. Igen a tenyésztett állatok arra születnek táplálék legyenek, tetszik nem ez van, de leygen tiszta és egyenes a rendszer. Én nem engedném az élőállat szállitást, csak a magas szinten feldolgozott termékekét.
Aki nem eszik húst ne egyen, egyen füvet, én nagyon szeretem a húst, próbálok jó árut beszerezni ismert forrásból.

Igen, rendbe kell tenni a dolgokat a kutyaszartól, az állattartásig.

De ne feledkezzünk el az szegénységről, a migráció elveszi fejletlen országok fejlődési lehetőségét, elszivják a munkaképes nagyobb tudású embereket.

Ne feledkezzünk el a divatmultik 3dollárért előallitott termékeiről amit többszáz dollárért árulnak. Ott a gyerekmunka..szörnyű megállitani..jaaa nem lehet mert ez az egyetlen bevételi forrása a családoknak..azért mert rabszolgák a saját hazájukban..hiszen a külföldi multik tulajdonában vannak a természeti erőik é erőforrásaik.. a ritkaföldfémek kellenek a telefonokhoz amin ehet jókat sopánkodni meg fotelforradalmaskodni..majd megnyugodva beülni a hybrid autóba..mi mindent megtettünk..sőt tegnap is adtam 20dollárt egy civil szervezetnek.. igaz a hybrid autó anyagainak a zömét is rabszolgasorba élő gyerekek felnőttek bányásszák..

Rendet kell tenni de arányosan.. nem kell a csirkét moziba vinni vagy utolsó kívánságát teljesiteni..de legyen méltó a tartás..legyen arányosság és rend...az adókat el kell osztani a termelésben résztvevők között is..

Több multi évszázadok óta kitermeli más országok javait.. ezeket a szerződéseket bérleti szerződéssé kell alakitani..zsarolással..lefizetéssel rablással lett az övék (gyarmatok)


válság?

#847818 Ibiza

Amúgy ez már new age..semmi nem történik véletlenül..

a 2008as válságot kihasználva megcsinálták a fúziókat.. optimalizálták átkonvertálták a munkaerőt a multik..simán..csont nélkül..ha akartak leépítettek, amit korábban nem lehetett.. tehát hatékonyabbak lettek a tőzsdei cégek..

trumpi felrúgott mindent.. ha nagy az állóvíz be kell b@szni egy követ a békák közé.. átrendeződnek a dolgok..

Trumpi egyszerű mint a faék..de működnek a dolgai..csak összelapátolt pár milliót..gátlástalanság.. arrogancia.. a többen benne van a kevesebb.. akarok 60at akkor beszélek százról..de megegyezhetünk hetvennél..nyert tizet.

Látta kína a meglévő struktúrában simán átveszi a világelsőséget..ezt nem engedhette.. igaz kínaiak ha akarnák beb@sznák a piacra az usa állampapírokat.. azért vették maradjon a rendszer..

trumpi olyan mint orbán..elmegy falig..

eu megosztott.. a sorosisták teszik a dolgukat.. a neoliberál módszerek.. tedd nevetségessé ami "azoknak" fontos..mémkedés.. az értékek a társadalmi megállapodások felrúgása..a bizalom gyengítése a módszerük.

Trumpi usában akarja koncentrálni a tőkét..lemond a világ csendőrsége posztról.. arrogáns agresszív politikával akarja pótolni a katonai erőt..fenyegetés..vámok.nyílvánosságra hozott titkos adatok (pl az autó CO mérések szoftver ügyeskedés) . az usa multikat be akarja terelni az usába..azok jelenleg kivárnak.. hátha..de lassan besorolnak majd.. ha újraválasztják a legényt..

Euban válsággócok vannak.. trumpi alakította az egyiket.. usa kivitelt korlátozza és elzárja az alternatívákat..oroszt és iránt.. eu meg gyenge f@sz..megosztott és belülről rágják a libsik..meg a belső gondok.

válsággóc.. a mediterrán térség.. görög..olasz.. spanyol.. hozzá jön még DBank.. még tudtommal nem számolták el az usa sztaniolpapírba csomagolt sz@rait.. a tök értéktelen AAA ingatlan jegyeit..

A világ országai a belső

fogyasztással tartják fenn a növekedést.. ehhez kellenek az olcsó

hitelek.. mató nem véletlenül ugatta.."fix kamatozás"!!!!! Argentínok

szokták kezdeni a sort..ők már bebólintottak..

Magyarország? orbánék mindent megtesznek.. tolják a bringát..sok szociális f@szság gurítja a gazdaságot.. buta hitelek.. pályázatok..piaci beavatkozások az ingatlan piacba..

ők is a belső fogysztást tekerik.. a kiáramló..és állandóan emelkedő béek bérek generálják a fogysztást..hasít az ingatlanpiac.. a kereskedelem és a szolgáltatás..de csökkentik a gazdaságot.. az exportot.. egyre nehezebb kigazdálkodni a magasabb béreket..

saját tapasztalat..ha jobb adni-venni kufárkodni mint gyártani..értéket teremteni.. akkor jön a vég..

jön a vég ha a hitványságot is jól el lehet adni..ha a hitványok előre törnek.. mot ez van..

az élelmiszer kb duplája lett 2év alatt.. ingatlan 3év alatt 100% EMELKEDÉS bUDAPESTEN.. miközben 3% infláról beszélnek..nincs fogyasztói kosár..

HUF gyenge jószág..az elsők között értéktelenedik el..

azért nem kell eur, mert akkor lemondhatnának a jegybanki eszközökről..másrészt ami nagyon fontos!!! ha eur zónához tartoznánk akkor mi is felelnénk az eur kötvényekér..azért a 1-2000mrd eurért amivel draghi az olaszokat besegítette..

szóval nagy katyvasz.. sokismeretlenes egyenlet.. ha 1:1 ben lesz font talán átkonvertálom 50% kest.. a másik fele nem tom..25% eur? és 25% valamelyik skandináv vacakság? de azon agyalok lehet angoloknak tetszik az eur - GBP 1:1 mondjuk a betétesek szopnak mint a vadász..de a gazdaságnak jó lehet..

vagy arany?

neoliberalizmus..

#844723 Ibiza

egy csajszi kockakővel agyonveri a teknőst.. miért? mert elvei szerint

megteheti.. ő is ott van a teknős is..nálad erősebb..miért ne tehetné

meg amit akar.. neki joga van kiteljesedni..minden erkölcsi vagy morális

szokás vagy szabály az őt korlátozza.. nincs nem lehet erkölcsi morál

mert az őt csak hátráltatná a kiteljesedésében..

csajszi hozza kisgyereket a boltba az megy mindenen keresztül keresztül a lábamon.oda-vissza.. .anyuka kussban van..rászólók gyerekre..figyelj oda kissrác.. anyuka egyből szól "gyere kisfiam nem mindenki szereti a gyerekeket". mondom a bácsi szereti a gyerekeket a hülyegyerekeket sajna nem..meg kellene tanitani a srácnak mások privát zónájának a tiszteletben tartására..

parkolóm van.. srác 2 napig ott parkol.. rárakok szélvédőre egy nagy papirt "ne parkolj más helyére" .. elmegy de este odajön..üres volt azt gondolta hétvégén nem lesz gond anyjához jött ..mondom gondnok tudja a számom elég ha telefonálsz..mondogatja de üres volt.. mondom..figyu ezek szerint ha anyád nincs otthol akkor felmehetek hozzá összeütni egy tojcsit..közbe lefürödni? ez is magántulajdon.. néz mint vakegér..

tudatra ébred az anyag..ráérez neki már jogai vannak.. ott is ahol nincs...jogaikat követelik a kötelességeit nem nagyon emlegetik.. ilyenek ezek..

Bringás jön szembe szűk utcában, este.. mutogat.. mondom picimókus te nem jöhetsz be ide csak ha táblád van..és amúgy is jó lenne ha felkapcsolnál valami ki..szott villanyt.. (a bringa rendszámtalan ezért a gyógyegér neolibsi horda önkifejezése lett.. ) azért okoskodik..leveszi a biztonsági láncot..de amikor kiszállok azért elszelel..furcsa arcán némi utálattal..egy újabb fasiszta..

legyen itt egy kisnovella aminek a valósághoz semmi köze..minden egyezés csupán a véletlen műve..

Társasház.. éjfélig tűröm de átmegyek..kicsinyem ne fúrkálj mert aludni kell.. (ez a srác volt aki korábban 9kor átjött hozzám.. neki jogai vannak..Én elnézést kértem mondtam tudom már 9 de még van 2 lyukam..mondta nem érdekli..abbahagytam..)

Szóval átmegyek..mondja ő leszarja azt csinál amit akar.. kicsit gyúrt a gyerek..olyan roma gyúrás.. kar 45-50es es de szipka lábak.. mondom figyu nyugoggyá le..majd holnap fojtatod.. persze ő a helyi menő csávó (HMCS) megindul felém.. mondom ..ha belépsz a privát zónámba azt gondolom majd, hogy megtámadsz és védekezni fogok.. közel vagy életed legrosszabb élményéhez..persze hatástalan... támaszkodó láb megrúg..egyensúly vesztés bal beijeszt jobb nyom egy sallert ( a világ legegyszerűbb "csele").. koppanás.szivárgás.. mondom..figyu a f..nak emberkedsz.. most meg itt gusztustalakodol.. de még hegykén néz..talpraugrik.. megint bal beijeszt jobb ad egy nagyobb salllert..jobban szivárog.. tanulni fog belőle? nem mert nem ezt látja.. nem tudja ő sem, a világ legerősebb joga a személyes jog.. senki nem léphet be a privát zónádba csak ha megengeded.. minden más támadás.. a jogaid addig tartanak ahol a másoké kezdődnek..ez a valódi liberalizmus alapja..

a gyűlölködőknek.

#844551 Ibiza

"..Szóljatok a vajdának,.." szólj a rabbidnak..muftidnak.. szélbernidnek dobrevednek..sorosodnak..werberednek..rogánodnak juhászodnak kérj tőlük útmutatást...ideológiai tápanyagot..mocsokáradat kiskátét..klassz kis gyűlölet magokat kaphatsz amiből szép kis termés nő ki vacak kis tápanyagodon.. az nő ki ami benned van... kapod mert a hatalomba akarnak kerülni..kellesz ehhez mint falat kenyér.. ha bekerültek akkor lesz..k majd 4év múlva veled ugyanott.. te pedig megint beszopod...oszt még százszor

Gondolom Orbánt erősen megviseli egy "láma" nick vitriolként maró sémája..gyerekes gyűlölködése.

Vajda az cigány vezető ugye? gondolom származásra utalgatós a kultúrkörödben kádárosan összekacsintós bizsergető érzéses gyűlölködés megnyilvánulása..nem számít van vagy nincs valóságtartalma.. hiszen nem is ez a lényeg.. és ha zsidó? akkor különb? vagy sváb vagy grúz vagy szláv?

Már irtam de gondolom nincs meg a jegyzeteidben.. elsősorban ember vagy másodsorban magyar utána jön a kisebbséged.. ha ezeket felcseréled akkor lesváboznak lezsidóznak le....

Az ideológiákat készen kapók nem sok különbséget tudnak tenni fasizmus, nácizmus, hazaszeretet között..nem is értik a szavak jelentését..nem is ez a lényeg hiszen a brancshoz tartozás, a mi nem vagyunk mik..vagy a mi vagyunk a kiválasztottak hamisságán alapulnak...osztogatják a jelvényeket és olcsó kis zászlócskákat.. ha nem nyertek akkor világra szóló fájdalom..és persze csalás..agyhalottak birkák kutyák marhák a a másik oldal emberei..mert ugye másik oldalnak lenni kell...másképp nincs fujj fujj hajrá.. a duális agy már csak ilyen..

Sokkal melósabb kialakítani a saját világképet, kinek van arra ideje.. olvasni tanulni.. egyformán mérni.. ki a f..z akar ilyet..akkor magadat is egy mércével kell mérni..még az hiányozna..a hideg is kiráz..

Ingatlanpiac: Én Budapes…

#843298 Ibiza

Ingatlanpiac:


Én Budapestet ismerem. igen kb 280-350e /nm a beker ára lakásoknak + telekhányad. Extrém pénzt keresnek a beruházók. Orbánék azt nem értik most pont annyival lett több a lakás mint amennyi támogatást kapnak a népek (vagy pontosan értik). A spekikhez megy a pénz nem a családokhoz. Most nem győzik felhívni a figyelmet csak fix kamatozású hitelt vegyenek fel ( talán nem véletlen)

Én két dolgot nem értek az ingatlanpiacon, egyre nő a megtakarítások mértéke miközben már marinéni is ebbe akar fektetni.

A másik ha most megéri 650ezerért venni rossz beosztású 100éves bérházban lakást akkor miért nem érte meg 2016ban 280-320ezerért venni? 650ezerért veszik a 100éves lakást miközben közel ennyiért már árulják az újakat, ez mi?

Csak egy kis számtan:

80nm-es lakás beker ára a 6-7-8-9 kerben kb 40-45 milka kiadható kb 150ezer/hó ha 100%ban kihasznált, nulla az adó és nulla a felújítás és javítás akkor a megtérülés kb 23év!! ha sima kamatot számolok mint egy bankbetétnél akkor 4-4,5%/év körüli. Ez jó üzlet? Persze értem van a kamat és van az emelkedés de innen merre van nagyobb tér le vagy fel? Mennyire likvid egy ingatlan, (amúgy likvid ha 30%-al olcsóbban adod de akkor?)

Minden emelkedésnek esésnek van egy motorja.

Ingatlanpiacot az alacsony kamatok az olcsó hitelek, az smsz számlákon tisztára mosott pénzek a biztonságot kereső külföldiek az airbnb együtthatása adta a gyúelegyet és persze az a 20 megkent újságíró.

A piacon vannak a spekik akik előre látják megteremtik az üzletet a keresletet (nálam ők a tisztánlátók), a hullámlovasok akik gyorsan rápattannak a spekik farvizére és van a gnúcsorda akik lassan komótosan mennek a folyó felé az elsők még átérnek a középen lévőket tizedelik a krokodilok az utolsókat elviszi a hirtelen jött ár felfalják a keselyűk. Most a gnúcsordák bégetését hallhatjuk.

Dübörög a gazdaság nőnek a bérek, az élelmiszer kb 2x esére nőtt 1-2 év alatt. Azért drága a lakás mert az emberek meg tudják fizetni a magasabb bérleti díjakat vagy a törlesztőrészleteket.

Az építőiparban is megvan a gnúcsordás felosztás, mielőtt elindult az ingatlan boom előtte már csendben felvásárolták a bedőlt ingatlanberuházásokat építési területeket. Utána boldog boldogtalan nekiállt lakást építeni de ennek átfutás minimum 3év ha csúszik akkor 4-5. Egyszerre lesz hatalmas mennyiségű lakás a piacon, ha korlátozzák airbnb-t ahogy a világ sok pontján akkor mi lesz? lesz aki azonnal árat csökken valakik elkezdik..

Ahogy tudom a

németeknél osztrákoknál az állam a város és a nyugdíjalapok is

építtetnek lakásokat olcsóbban kiadva azokat a piaciaknál igy is

kordában tartva az árakat. Sok német városban már 60-150km-ről járnak

dolgozni a nagyvárosokba.

mi a baj a neoliberálisokkal..

#842441 Ibiza Előzmény: #806519

A ballibsi ellenzéknek fogalma sincs arról, hogy tudná legyőzni a kormánypártot, semmmi erkölcsi- és morális tartás semmi méltóság, semmi koncepció. Amit tudnak győzzük le a zorbánot mert diktatúra meg húú de szörnyű.. "ha hatalomra kerülünk lebontjuk a zorbán rendszert" de bőszen kihasználja ennek az elnyomó rendszernek minden előnyét.. rezsicsökkentés..alacsony hitelek.. stb stb

Fújják..Minden orbán szavazó egy agyhalott zombi aki fél másra szavazni nem mer szabad lenni..és ezt persze átveszi a kormányellenes civil közbeszéd..mert hát ők nagyon független entitás akik nembirkák..de még is azt fújják mint a főkolomposok a "mértékadók" a szájukba adnak... már kérdeztem..ha már fidesz birkái..akkor mszp gulyája? lmp kondája? Jobbik falkája?

Odáig mennek azért nem kellene demokrácia mert akkor az agymosott emberek lennének többségben..normáális? akkor hol a diktatúra okoska?

A hangadó liberálbolsevik nem tudja az emberek még soha nem éltek olyan jól mint most, nem visszalépni akarnak hanem előre. Nem békétlenséget akarnak hanem társadalmi békét.. Jól élnek az emberek és kezd tudatra ébredni az anyag..keresi korábban eldobott identitását..persze amiért a teljes társadalmat teszi felelőssé..ő nem kormánypárti mert az ciki..ő független humánus a környezetéért aggódó felelős egyén.. és ezért lázad.. nem zavarja a demokrácia..többségi szavazás történt..kacsint vállát húzgálja mint csermanek.. diktatúráról beszél..miközben a médiában élőben szerepel a tüntető 8ember.. ahol a sajtó munkatársai többen vannak mint a bátor "szabadságharcosok"

Issza bölcs vezérének szavát hiszen ő-ők a bölcsek kövének a tulaja..(szdsz-es attitűd) és bőszen fúúja a szájába adott kelszavakat, diktatúra, fujj orbán.. orosz gyarmat..(amikor 40évig itt voltak a ruszkik az nem zavarta őt sem a családját) stb stb

Nekem az az érzésem a mostani fura ellenzék inkább a soros pénzekre hajt, "láttad milyen jól megmondtam neki? Láttad a performanszom? benyújtanék egy kis számlácskát papa...

Barikádokat állitanak..a régi jól bevált bolsevik ideológiát alkalmazzák aki nem velük az ellenük.."másik oldal" persze csak agymosott narancsos lehet.

mi a baj a neoliberálisokkal..

#806519 Ibiza
meg akarják ölni a bizalmat az adott szó becsületét..a tiszteletet a szépséget a harmóniát, a szerelmet, a férfi-nő csodás kapcsolatát..el akarják vágni a gyökereket..csodálatos hagyományainkat.. a természetes család fogalmát isteni szépségét..


soros és hivei...mennyetek inkább kibucba..

Euro és árulói

#806107 Ibiza

http://index.hu/gazdasag/2017/10/29/az_otszaz_euro...

igen neolibsi európaárulók gyengitik EU-t ahol csak tudják..

500eurós minden 4. spanyoloknál

500eurós vs 1000-es chf

miért nem korlátozzák a gyémántkereskedelmet? a számla nélküli mozgatását.. milyen számviteli törvénynek felel meg a teritő alatti ujjtapicskolásos megállapodás..

velünk korlátoztatták a készpénzes fizetések határát.miközben pl németeknél osztrákoknál megmarad a korlátlanság.. trfás nem?..f@szom a sok ökörbe,,

amúgy kit érdekel ha eurt a feketepiac erősiti és 0 kamattal finanszirozza..meg fog szünni bűnözés a pénzmosás és feketekereskedelem? nem..marad a dollár a chf..és persze a zsidó érdekkörű gyémántok mozgatása.. tehát ezt is kiengedik a kezük közül..vajon mééé.


ingatlanok.

#805837 Ibiza

Budapestről beszélek..azt ismerem,..az alacsony hozamok.. az airbnb-s megtérülés és persze a lejársz smsz állami pénzmosodában fehéredett pénzek felszabadulása..piacra zúdulása plusz a külföldi vásárlók.. a csok és az örökölt lakások megemelkedett ára..húzta a lakásárakat..

SMSZ számlákra berakott fekete offshoros pénzek működő tőkévé konvertálása lett volna a cél..persze spekulációs tőke lett belőle..

ráadásul ha egy házban eladtak egy áron egy lakást akkor az összes lakó ilyen áron akarja eladni a lakását.. még ha kamu is az ár..

ismerek nem egy olyan lakást amit pl 49millióért árultak és nem ment el..de most u.az a lakás 74millióért van fenn...

a fidesz faszkodása a lakáshitelekkel nekem döbbenet (amúgy nem) mert amennyi"ingyen" hitelt adnak az embereknek..pont annyival fognak megemelkedni az árak..orbán 1.0-ban is láthattuk..de azért mégse nem..mert a tavarisik könnyen jött pénzekkel.. bezsákolták az olcsó ingatlanokat és most tömnek..persze azingatlanosokés a csicska újságirók erre rácimbalmoznak..most vegyél lakást még mindig olcsó..

a gazdaság növekedése meghozza a külföldi cégeket akiknek olcsóak az albérleti árak... megindul a verseny a megfizethető árú ingatlanokért.. megndultak a panelárak is mert azt is jól ki lehet adni..

sok német holland belga itt akar élni.. mert elege van a migránsokból a drága bérleti dijakból..tudnak távmunkában dolgozni vagy a cégük itteni egységénél. jöttek az ukránok oroszok..kinaiak indiaiak.. és persze a zsidók.. ha otthol forróa hangulat legyen hova menekülni.. akinek volt pénze még állampolgárságot is vehetett hozzá.. pontosabban csak a pénzt kellett lekötni..

Én már nem látom reálisnak a mostani árakat.. ne érjen már egy 6-7-8-9keres 100-130éves lepukkant házban egy lakás 450-650ezret/nm.. .. ha 200ezres nettó fizetéssel számolok ami átlag feletti.. akkor egy 100nm-es lakásért 25év meló kicsit soknak tűnik.. De ha sima megtérülést számolok 60milkás lakás nettó 200ért kiadva szintén 25éves megtérülés.. ez mi? Jó befektetés?

Elvitték a nagy lakásokat airbnb-zni most csak kell hozni egy rendeletet -mint több országban- hogy korlátozzák a kiadhatóság minimumidejét..és éves mennyiségét.. plusz még kialakul pénzpiaci 4-6%hozam és már visszamennek árak 30%-ot

Olvastam Ausztriában is kapnak a migránsok 950eur segélyt és komoly versenytársak az elérhető bérlakáspiacon..

Euban több országban a nyugdijalapok fektetnek ingatlanokba.. és ők adják ki a lakásokat, ez az organikus fejlődés..


változik a világ

#805472 Ibiza

érdekes erővonalak vannak..változik eu.. nyitott társadalom vs keresztény kultúra.. multikulti..vs európai értékrend... neoliberalizmus.. akkor vagy modern ha nem erőlteted nemed..identitásod..nincsenek nemzeti érzéseid..akkor nem vagy fasiszta ha elfogadod a homokost az idegent.. akkor vagy modern.. egy új biorobot..jól képzett gyökértelen..bárhol alkalmazható biopc.. az alantas melóra ott a szines ember.. de ő jó lesz fenyegetésnek is.. ne legyél a komfortzónádban..

úgy látom eu szakadni fog..nem is kető hanem 3 felé.. most kell természetes szövetségeseket keresni.. sztem úgy fog szakadni lesz egy ultimátum.. közös költségvetés.. közös eukötvény...közös valuta a fejletlenekhez szétporlasztott bevándorló reszli.. németek hozzák a kvótájukat a keleti országrészbe nyomottakkal.. (mint israel a megszállt területre nyomta a szovjet- és kelet e.-i zsidókat)

ha tatszik jó ha nem lehet elmenni.. lesznek a fejlettek.. a gazdaságilag erősek.. + olasz spanyol és görögök a kínlódók.. és lesznek frissen csatlakozott felzárkózók..

Itt egy lehetőség V4-ek bővitése..vagy új szövetség alakítása.. baltiakkal.. szlovénekkel..szerbekkel horvátokkal..románia bulgária fekete ló...ukránok is magukra maradtak... és persze egy görög vagy török átjárás.. ami összeköt orosszal iránnal kínával..

Persze eu meg akar majd osztani..széthúzni..majd végtelenségig elhúzni az engedményeket.. folyamatosan kecsegtet..(mint törököket)

természetesen euhoz kellene tartoznunk de nagy az ellenszél.. nem jó az irány..erős az új izmus.. a nemoliberál erők.. soros bedob minden muníciót.. remélem megéri amikor pofára esik..de sok a pénz..azzal sokmindent el lehet érni..de csak addig amíg tart..mert utána vége..mert nem ide való.

Ha sikerül erős szövetséget kialakitani akkor lehet egyenrangú félként tárgyalni. .. ha eu lezárja határt akkor nálunk

is külön belépések országonként..közuton..sinen vizen levegőben..

áruvámok? akkor nálunk is..közben újra lehet tárgyalni a komcsik által

eladott kvótákat.. ezek attól függenek mennyire tudnak közös célt kialakítani.. nem könnyű..balkániakkal..kisantant

országokkal.. nemzeti érzelmekkel..frusztráltságokkal.. történelmi

rögzülésekkel.. ezt csak egy nagyon erős érdekszövetség tarthat egyben..

egy egységes jövőbe látás..

magyar belpolitika

#804240 Ibiza

szerintem gereblyézhetjük a vizet napestig..szerintem egyszerű a hazai politika képlete.

egy kis előzmény..ahogy látom:

- "redszerváltás" hajnalán az emberekben volt egy elvárás, elvárás a "kommunizmus" ledöntésére..az elvtársi rendszer szétzúzására..az új világhoz az új elvárásaik voltak.. karnyújtásnyira látták a "bécsi" jólétet... az első kormány feladata lett volna megcsinálja a durva vágásokat.. az emberekben volt annyi akarás elfogadták volna..4év szivacs utána.. javulás.. 4 év teszetosaság után

- az értelmiségi réteg úgy látta eljött az ő ideje.. ők adják majd a politikai muníciót, létrehozzák az új erőt az új pártokat..kezdetben "tisztaszívűek" voltak.. valóban demokratikusak..miért ne lehetne nemzeti érzületű vagy liberális valaki..ez egyben az új pártok tematikáját is adják.. valóban az országért és a demokráciáért gondolkodtak.. aztán egyesek a háttérben már kalkuláltak.. pénzt szimatoltak..vagyonelemeket néztek ki.. előjött az értelmiség tovább osztottsága.. a lábszagú kocsmába járó elméleti emberek.. az urbánus zsidó értelmiség.. a vidéki frusztrált értelmiség.. a nemzeti értelmiség.. az értelmiségi emberek tegyük hozzá nem gyakorlatias emberek.. légvárakat szeretnek építeni..megmondani másoknak hogy is kell.. de nem szeretnek várépítésen dolgozni. lenézik az átlagembert.. annak gyakorlatias gondolkodását.. "harácsolását".. abszolút fogalmakon gondolkodnak napestig..önmagukban vegytisztán nézik a dolgokat... végleges megosztottságuk akkor alakult ki amikor a zsidó urbánus gyüjtőpárt szdsz-t bevette az mszp a buliba.. ott rájöttek semmi gyakorlati érzékük..és ha már ott vannak visznek amit látnak.. ez persze nem tetszett a más rétegzettségőeknek..

ezt még árnyalja.. az

mszmp-mszp kezében volt a nemzetbiztonsági hivatal..akinek rengeteg

infója volt a friss politikusokról. besúgókról..és persze a régi rend

berakta saját embereit az új pártokba...hiszen azoknak semmilyen

lehetőségük nem volt az új tagok ellenőrzésére.. nagytudású képzett

(kgb-s sulik) emberek ezek..nemzetközi- és bűnözői kapcsolatokkal..

még egy kis előzmény folytatás és jöhet majd a lényeg..

persze most jön a zsidózás sorosozás összeesküvés elmélet.. meg még ami van..

Tehát amikor kialakultak a politikai erővonalak elkezdtek befektetni a külföldi erők.. ők is teret akartak nyerni..befolyást..befolyásos embereket bezsákolni.. egyik ilyen erő volt a soros.. úgy tudom a német politikai pártok is serénykedtek..kevés olasz és francia vonal..nem maradtak ki az amerikaiak.. a szélsőjobb erőket is tanítgatták finanszírozták külföldről..(urbán "legend" egy tankhajónyi olajjal.. )

Mivel a politikához pénz kell..olyan is ami nem látható irányított privatizációval és olajszőkítéssel szereztek pénzeket a pártok.. ezt a politikusok szándékosan alakították ki.. "most ez a ti vonatotok".. de mivel nem tudtak egy ilyet megszervezni..nemzetbiztonsági emberekkel..bűnözőkkel végeztették el a melót jutalékos rendszerben.. persze azoknak megtetszett már minden második vonat saját zsebre ment nekik.. könyvtárnyi irodalma van..

az időszak amiről írtam/írok az az 1988-1994... kevés1995- 1998

kerekasztal tárgyalások.. kommunisták vértelenül átadják a politikai hatalmat.. egy nagyobb rész gazdasági hatalomért.. lefegyverzik a munkásőrséget.. kiszorítják a hithű valóban kommunistákat.

megalakul az első kormány az mdf.. jószándékú nemzeti érzületű tanárok..értelmiségiek.. szakemberek pártja..

az emberek kezdenek kiábrándulni..

töketlenkedés.. külföldi zsarolások..megfelelni akarás..csúfos bukás..

nagyjából ezek az alapok ami szerintem segít megérteni a mai politikát..muszáj egy kis előzmény mert a mai huszonévesek már csak önmagukban vizsgálják a dolgokat..

akit bővebben érdekel kazalnyi film és tanulmány van róla.

link.

a választók rétegződése:

Én azt gondolom a választók és a társadalom rétegződése kb olyan..

van egy 40%-os réteg aki tisztességes...van önbecsülése..jól megfogalmazott stabil értékrendje világképe.. ebben él dolgozik alkot...és neveli utódját.

van egy másik 40% aki már felszinesebb befolyásolható..de alapból tisztességes.. soxor változik mint a szél.. képlékeny anyag.

van egy 5-10% aki egy teljesen más dimenzióban él.. fentiek bármlyike lehet.. nagyban gondolkodik.. célorientált..nem hűséges nem fárasztja magát semmilyen eszmével..

és van egy 10-15%--egy senkiházi mocsok..nem akar a társadalomba beilleszkedni..szemét deviáns ahogy van.

Tehát alapból egyszerű a helyzet.

fidesz beállt középre, ez megengedi a jobbra balra beszédet.. a fidesz rendszerint balról előz.. átvették a kommunisták populista kommunikációját, de olyanok mint egy amerikai film.. van benne egy 1D-seknek szóló vonulat..és vannak benne finomségok.. a célközönségnek.

Tetszik nem a fidesz rendbe tette a gazdaságot..épít visszacseppent az országnak..képviseli ez érdekeket.. mellette erősíti a klientúráját egy ismeretlen cél érdekében..

soros nem bonyolult, hüje aki nem látja céljai vannak..nem csak itt hanem a világban.. azonos módszerekkel kommunikálnak..gyűjtenek hívőket.. erőszakkal terjeszti a rögeszméjét..megteheti? igen.. és ez olyan fajta ha megteheti akkor meg is teszi..

Fidesz kihasználja ezt a soros ügyet, igen.. ahogy

kihasználja minden más politikus a zsugákat.. merkel ennek a mestere

azonnal reagál a közvélemény kutatások szerinti áramlatra.. a választók

egy nagy része az utolsó pillanatban dönti el szavaz e..és ha igen

kire..

a politika a hatalomról szól.. senkinek ne legyenek kétségei.. a harc azért megy ki mekkorát haraphat.. elosztasz a forrásokból és birtoklod azokat, utána megoldódnak a gondjaid..siklik minden.. kiépül egy kapcsolati háló..

A hatalomtechnikai megoldások több ezer évesek.. azért mert működnek..

A hazai politika a korábban leírt rétegződések katyvaszának az eredői.. az értelmiség felsorolt rétegei..a befolyásolható tömeg... a stabil szavazók.. a politikai szerencselovagok és kijáróik..

Új elem a sorosisták.. neoliberálisok.. liberálbolsevikok.. nyoma sincs a liberális eszméknek..a liberális értékeknek..mivel soros terjeszt egy izmust.. ezért a követői a sorosisták.. ez is egy populáris mágnes irányzat.. összeszed minden kóbor lelket.megtévesztett liberálisokat...deviánsokat.. nemi identitásukat keresőket.. azokat az instabilakat akik divatpártokat keresnek.. ne légy fasiszta..homofób.. antiszemita.. szabadság..állj ki a jogaidért.. csupa klassz jelszó..modern..mozgósító.. ki akar ronda nacionalista fasiszta lenni.. nem baj ha másról szól..kettős a beszéd... lehet vele kicsit lázadni.. minden adott egy kis borzongáshoz.. ez a vonal szippantja be a nem zsidó zsidókat..(slomó) akiknek a szülei eldobták vallásukat.. hagyományaikat.. most ébred az anyag..mindenért a társadalom a felelős..persze nem akarnak igazi zsidók lenni mert az már fárasztó..meg elég uncsi is.. ezért marad nekik a gyűlölködés a fasisztázás..


migránsok

#803665 Ibiza

65-ös IQ-val is el lehet gondolkodni kicsit..ezt is írtam 200x


- be lehet e lépni büntetlenül bármilyen országba vízum nélkül vagy/és hamis okmányokkal? Ha még is beléptél van e ennek valamilyen következménye?

- Van vagy nincs Mo.-nak szerződéses határvédelmi kötelezettsége EU. külső határaként.

- Van vagy nincs különbség az israeli és amerikai tűzparanccsal védett 6m-es kerítés vagy a magyar határvédelem között?

- Soros beavatkozik vagy sem más országok belügyeibe? Békésen vagy erőszakosan terjeszti rögeszméjét?

- Merkelnek milyen felhatalmazása volt a migránsok azonosítás nélküli euba hívására? főleg úgy, hogy nem a saját országának a határáról döntött.

- azt már fel sem teszem..hogyan kell viselkedni egy

menekültnek..mert ez nem egyértelmű sokaknak..jogszabály sincs arra ne

szarj az asztalra..tehát megtehető..

- Ha németeknek kell a munkaerő..akkor miért nem az azonos kultúrkörből merítenek..pl EU-ból..ahol jól képzett spanyol ír görög olasz fiatalok 30-50%-a nem talál állást..

- Ha még is idegen kell akkor egy hirdetést kell feladni a világba.. kérjük jelentkezzen aki.... azonosítás 5év ideiglenes tartózkodás plusz 5év ideiglenes letelepedés..állampolgárság..lett volna vagy 10millió jelentkező akinek nem elég 10év a beilleszkedésre annak 50is kevés.

- a migránsokra költött pénzmennyiséggel jobb hatásfokkal lehetett volna eus humánerőt generálni.. esetleg a német szaporodást elősegíteni..

- a jobban képzett migránsok elszipkázásával véglegesen ellehetetlenítik a kialakuló társadalmakat.. generálva egy újabb humán katasztrófát..ami megint sok pénzbe kerül..

- a szegénység az világprobléma, a helyén kell kezelni.. ha világprobléma akkor ENSZ halászni tanítsd ne halat adj..

bla bla bla.. de tuggyuk nem ez a lényeg..hanem soros népe ébredt öntudatra..úgy érzik eljött az idejük.. hááát csak nehogy eljöjjön..mert akkor lesz nyafogás..


EU a globális szociális kiadások közel 40 százalékát a közösség költi el

#803419 Ibiza

https://profitline.hu/A-vilag-szocialis-kiadasaina...

Míg az Európai Unió a világ népességének 7 százalékát adja, a GDP-jének pedig a 23 százalékát, addig a globális szociális kiadások közel 40 százalékát ez a közösség költi el

Erről beszélek, hatalmas erő de szándékosan elszívják..

Már ezerszer leírtam a szegénység világprobléma, erre van az ENSZ és egyéb szervezetei..

A világ szegénységéért és környezetvédelmi gondjaiért nagyobbrészt a kizsákmányoló gyarmatosító multicégek a felelősek, le kell őket fölözni.. ez lenne az alapja a szegény térségek fejlesztésének.

A multik nem szerezhetnek örök jogokat a szegény országok erőforrásainak kisajátítására.Nem szerezhetnek jogot a föld kincseinek saját haszonra kinyerésére, miközben az ezzel kapcsolatos problémákat másokra hagyják.

urbánus zsidók

#802998 Ibiza

Már írtam többször..látható az "értelmiség" rétegződése..felosztása.. egyik ág -német miklós meghatározásával élve - a zsidó urbánus értelmiség.. persze ha ezt írtam jött a cimkézés "zsidózás"..ment a feljelentgetés és visongás..

mint írtam elég sokat dolgoztam.. van elmaradásom az olvasásban..
Olvasom köves slomóval készült interjút.. és mit mond?

" a magyar zsidók egy nagy része számára sajnos az egyetlen kapcsolódási pont a zsidósággal az antiszemitizmustól való undor és félelem, ami azt is eredményezi h a zsidóság megélése egyfajta szorongással telt, permanens protestálásba manifesztálódik. Az antiszemitizmus vagy antiszemita (vagy annak gondolt..teszem hozzá) kommunikáció elleni fellépés egyfajta önigazoló lelkiismeret nyugtatás..gyökerei a többgenerációs bűntudatukban rejlik annak idején miért nem tettünk többet?.. A "bátor kiállás" ..a zsidóságtól független általános politikai elégedetlenséggel is keveredik.. Ilyenkor aztán olyan emberek is belekavarodnak akiknek végképp kevés kötődésük van a zsidósághoz..de a kialakult kommunikációs helyzetbe óhatatlanul beleszövik általános politikai frusztrációikat"

Karl Kraus meghatározása szerint "nem zsidó zsidók" .. akik az antiszemitizmus áldozata szerepéből az egyetemes emberi jogok és univerzalisztikus értékek hirdetésében fejezik ki nem zsidó zsidó identitásukat.. huhh ez már interkontinentális :))

kb ezt írtam..már nem egyszer.. sokan most ébrednek tudatra..szüleik nagyszüleik asszimilálódtak, eldobták vallásukat saját döntésük volt de természetesen mások a felelősek ezért főleg a társadalom ami alapból fasiszta.. természetesen jön az önigazolás "a túlélésért tették"..ami persze nem igaz..mert régebben is tarthatták/tartották szokásaikat..én is ismertem zsidó családokat..voltak ilyen barátaim.. nem voltak bezárva a zsinagógák.

Slomót kérdezik a zsidó reneszánszról.. ami most tapasztalható.. persze ő is belelendül..legyenek további emlékhelyek..még 3 zsinagóga Budapestre (gondolom nem saját pénzből persze) iskolák.. meg minden.. Ezzel kapcsolatban azt gondolom a kevesebb néha több.. nem kell mindig az előtérbe tolnunk magunkat..hagyjunk teret másoknak..osztozzunk mások fájdalmában gyászában..tartsuk tiszteletben azokat..mint ahogy a német és orosz katonáknak is járnak emlékművek.. hagyjunk teret a magyaroknak. a cigányoknak sváboknak..a kitelepített németeknek.. le kell zárni a múltat.. ez mindenkinek hozzátartozik életéhez..ebből tanulhatunk..ezektől fejlődünk..ettől lehetünk jobbak.. ha elitéljük fasizmust akkor ne legyenek fasiszta gondolataink másokkal kapcsolatban.