Hozzászólás
Ibizarepültem Thaiföldre..éjfélkor szállt fel a gép..keletre repültünk ezért gyorsitott felvételen lehetett látni látszott a csodálatos magyar nyelv kifejezéseit a hajnal különböző fázisait.. szürkület..pirkad..hasad a hajnal..kel a nap.. utána ráragadtam az ablakra hosszú órákon keresztül..végig felhőtlen volt az ég..
10-11km magasan.. nekem térkép e táj..kristálytisztán látszik minden..uatakon látom az autókat. Csuda volt lát ni a"térképet" amik egyben emberi sorsok..egy-egy politikai határ milyen különbségeket szül.. nézem van lentegy kő négyzet valami házzal meg mellette gondolom karám..nagyon vékony csikocska vezet egy olyan helyre ahol 5-6 kőnégyzet van..onnan vezet egy vastagabb de még mindig vékony vonal egy településre kb 10 percig repülünk..nézem az utat..alig egy-két jármű megy rajta..az út végén egy település..párszáz ház és egy vastagabb út.. ezen már sok autó megy..ebbe az útba sok kisebb település vékonyka útja vezetett..láttam olyan vékonyka kisutat aminek a végén volt egy négyzet..egy kőkerités..de félig belepte a homok..meghalt vagy elköltözött valaki..szerintem az első..
végiggondoltam az első kiindulópontomon élő ember lehet havonta bemegy a következő településre..évente egyszer a nagyobbra..és esetleg tervezi..egyszermajd az életében elmegy a"nagyvárosba" ami nekem itt max fél-egy óra.. az neki életcél..vagy egy álom..
csuda ez a repülés..imádom.. Felülök Bp-en..majd 12 óra múlva Ázsia..Thaiföld..keleti kultúra.
Miközben gyerekkoromban 6óra alatt mentem pestről Újfehértóra a rokonokhoz..