Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#657489 banyaiz Előzmény: #657480

Mi köze van ennek ahhoz , hogy a pályázatok elbírálásánál az eu-s szabályokat "unortodox" módon értelmeztük?

Nincs a kezünkben ütőkártya, max blöffölni tudnánk ahogy ma is tette Viktor a rádióban. Ez egy blöffkirály lassan, csak hát ehhez kellenek megfelelő kártyapartnerek is.

Csak tudod annyi a probléma, hogy akikkel ezt be kellene nyeletni azok nem az átlag választók értelmi szintjén vannak.

Látják ők is, hogy ha nagyon kemények vagyunk az ügyben azzal saját magunknak is ártunk.

Blöffnek elmegy, ha nem jön be majd lepolipozzuk az EU-t is, úgy is ott van kéznél Lézer Polip elvtárs, neki ez rutinmunka . :)

#657480 prospero Előzmény: #657470

Miért lenne szivatás Magyarországnak a forintosítás mondjuk 180-on?

Egyébként mondtad, hogy a végtörlesztés mennyire gáz megoldás volt... szerintem meg nem volt az... és hogy a forintosítás mennyivel jobb lenne... lett volna...

Az a gond ezzel, hogyha akkor forintosítanak, az azt is jelenti, hogy forint árfolyama még jobban elszáll spekulációnak köszönhetően... annak ellenére, hogy akkor is MNB adta a forrást... egyrészt... másrészt nem a hitelek 20%-án jelentkezik veszteség, hanem az egészen... harmadrészt... forintosítással bármikor előtörleszthetővé válik a hitel 180 Ft-on...akár részben... akár egészben...na most akkor ez mit okozott volna szerinted, ha akkor megengedik akár a részleges előtörlesztést is....hogyha a teljes végtörlesztés gáz volt szerinted...

#657474 Spade Előzmény: #657465

"ez a vis major a Corvinus egyetem szerződésében van"

.

Nem hiszem h Corvinus egyetem szerződése a kúria előtt vagy az AB előtt a vis maior megállapítására hivatkozási alap lesz , a New York bíróság gyakorlata annál inkább hiszen ott ezeket a dolgokat eléggé átrágták pro és contra. De meg lehet próbálni egy perben aztán kiderül. De ez a római jog gyakorlata is nem véletlenül fordítottam le az isteni ráhatást.

.

Amit beidéztél az a felelősségi kategória megállapítása, és az attól függ h milyen helyzetben vagy a szerződésen belül vagy milyen szerződésről van szó. Például a késedelmes adós vis maior esetén sem mentesül és korlátlanul felel.

De ezzel zártam a magam részéről.

#657470 banyaiz Előzmény: #657463

Jól "megzsaroljuk" őket azzal, hogy saját magunkat megszívatjuk. :)

Kb olyasmi lenne, hogy elmész bankot rabolni és azzal fenyegetőznél, hogy ha nem adják oda a pénzt saját magadat lelövöd. :)

Egyébként korábban is voltak zűrök pályázatok körül, úgy mondanám folyamatosan. Ha ott is olyan szakszerűség van mint pl ebben az adósmentésben stb, akkor nem csodálom , hogy az EU hócipője tele lett.

Ne vicceljetek, hogy len…

#657469 Csusza

Ne vicceljetek, hogy lenne már egy pénzügyi válság vis major? Amúgy az egyértelműen vis major esetektől eltekintve -természeti csapások, háború- igen képlékeny a fogalom értelmezése.

Ha a válság az lenne, akkor egy cég megszűnése miatti munkahely elvesztése és utána a sikertelen elhelyezkedés is az lehetne, hisz rajta kívülálló okok miatt történt. Kíváncsi vagyok, hány bíróság fogadná ezt el indoknak nem törlesztésre. :-)

Szerintem.

#657465 Ibiza Előzmény: #657443

usa bíróság szerint akkor soha nincs vis major..gondolom más gazdasági körülményt is figyelembe vettek..ráadásul precedens alapú a joggyakorlatuk..

"A 2012. tavaszi félévében szerzett pontok sikertelen aláírásszerzés esetén nem vihetőek át a következő kurzushirdetésre. Vis major esetekre a pontozás és átlagolás változásának lehetőségét fenntartjuk."

ez a vis major a Corvinus egyetem szerződésében van..

http://cegvezetes.hu/1999/11/a-vis-maior/

aránya is van:

"Elháríthatatlanság: mértéke az egyes emberhez viszonyítva az az elvárható gondosság, amelyet tanúsítva a jogviszony alanya mentesülhet a felelősség alól az elháríthatatlan esemény bekövetkezésekor, hiszen ami ellen elvárható gondossággal védekezni lehet, az semmiképpen sem minősülhet vis maiornak."

tehát elég a válság szerintem.

#657463 prospero Előzmény: #657459

Lehet már konteos vagyok én is... szerintem van összefüggés a 2 dolog között...7 évig nem tűnt föl a brüsszeli hivatalnak, hogy nem úgy mentek a dolgok ahogy kellene?!...Mikor bármilyen pályázatnál ezer dolgot kérnek be...ráadásul minden túl van adminisztrálva.... hagyjuk már pihenni egymást...

Kicsit hajaz az ügy a közgépes sztorira... amikor feljelentették őket csalás miatt... kijött Brüsszel vizsgálódni... aztán mindent rendben lévőnek talált...

#657459 banyaiz Előzmény: #657394

Mi lesz az az ajánlat szerinted? Igaz, hogy összevissza gányoltunk a pályázatoknál de ha szemet hunytok nem lőjük saját magunkat tökön a bank témában? Mindez Lézer polip dzsoni tálalásában? :)

Vsz egy szimpla belpolitikai üzenet a "megvédés" szappanopera 1523. része.

#657448 prospero Előzmény: #657439

A fedezeti ügyletek a mérlegen kívüli tételekben szerepelnek és azzal nagyjából egyensúlyban volt a kihelyezett állomány... csak nem tudtak 20 évre fedezeti ügyletet kötni, csak rövid időre...

#657447 Spade Előzmény: #657434

jó, de akkor az a kérdés tiltotta ezt valami vagy nem ? az üzleti gyakorlat szerint járt el vagy sem? Ha aszerint járt el akkor fedezte.

#657443 Spade Előzmény: #657437

"tehát elég vismajor a válság.."

.

Nem elég. A cikk csak egy vélemény és nem joggyakorlat.

"A New York bírósági gyakorlatában még az olyan jelentős események, mint az 1973-74-es első olajválság, az Öböl-háború, vagy az ázsiai piacok összeomlása az 1990-es évek végén, sem bizonyultak "elegendőnek" a lehetetlenülés, vagy a kivihetetlenség (vis major) megállapításához"

#657439 Ibiza Előzmény: #657434

tudtommal a rövidek sem voltak arányban a kiadott hitelekkel..erre azt mondták Ft alapú fedezeti ügyleteik voltak..ezért nem látszik mérlegben..de nem tudták bizonyítani..gondolom a brókercégeket akarták rávenni írják át a megbízásokat....de nem sikerült.

#657434 prospero Előzmény: #657429

rövid ügyleteket kötöttek, dolog természetéből fakadóan.. és a fennmaradó rész volt fedezetlen...

#657429 Spade Előzmény: #657255

"a vismajor a világválság"

.

A világválság az nem vis maior angolul act of god, különösen mert egy ingatlan hitel terjedelme alatt 20-30 év mindig van egy világválság a tapasztalat szerint tehát eleve számítani lehet rá.

Ettől függetlenül ha

"a bankok nem kötöttek a chf hitelekkel azonos értékű ellenügyletet..ezt vizsgálták a perek kapcsán is.." az egy bírói mérlegelést és döntést jelent. De én úgy tudom h ez nem volt általános.

#657394 prospero Előzmény: #657256

Szerintem meg az uniós pénzek visszaadását akarják kibekkelni...megy Lázár tárgyalni Brüsszelbe... kell valami ajánlat a Brüsszelieknek....

#657259 banyaiz Előzmény: #657258

Alig várnám mikor kezdik el ontani az ostobaságaikat. :)

Jó de végülis mit is vártam tőlük? Papírforma, hogy ezt nem lehet megúszni.

#657256 banyaiz Előzmény: #657169

Megegyezés nélkül semmit nem tudnak lépni. Vagy legalábbis úgy mondom értelmeset nem tudnak lépni.

Jogi, és gazdasági korlátok miatt. Ha nem így lenne ezek az emberek nem arról híresek ennyire tárgyalgatnak, ha van más út is. :)

Azért kell ez a stílus amit megint bedobnak, hogy lássák a zemberek milyen ****a gyerekek képviselik őket. :)

Sajnos erre kell felkészülni a megegyezésig ami úgy tűnik most, hogy nem szeptemberben lesz hanem vmikor év végén.

Addig ez a műsor fog menni, hogy "megvédjük a zembereket" Ú de tele van tököm ezekkel a ****kalapokkal. Találnának már maguknak vmi másik játszóteret a bankszektor helyett. :)

Nem kell mondjam , hogy ez a műsor Otp árfolyam szempontból nem jó.