Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tesla Motors Inc - TSLA

Kezdő Amatőr kérdésem.

#867473 matgab Előzmény: #867469

CO2 kvóta értékesítést gondolom érted.

A kompenzációs csomag, pedig az, hogy Elon musk különböző mérföldkövek elérése esetén, amik szerződésben lettek rögzítve hatalmas részvénycsomagokat kap. (Azt mondjuk nem tudom kitől, hogy részvényhigítással, vagy vesznek a piacon, vagy hogyan, mert ilyen árfolyamok mellett venni ennyit képtelenség).

Szóval emiatt (is) lett Musk a világ leggazgadabb embere. Ez az ún. kompenzációs csomag, ami minuszba viszi az eredményt. A kvóta értékesítés, ami meg pluszba, mert maguk a legyártott autókat még veszteségesen gyártják- ha jól tudom.

Kezdő Amatőr kérdésem.

#867469 Oldviktor

Tanulmányozom a negyedéves jelentéseket, illetve a hozzájuk kapcsolódó irodalmat.
Legutóbb azt találtam olvasni, hogy HA nem lenne a CO2 üzlet, akkor Musk mester úr kompenzációs csomagja veszteségbe húzná a céget.

Nem sajnálom tőle, legfeljebb irigylem egy kicsit (na jó, nagyon).

Abszolut titok ez a kompenzációs csomag, vagy lehet róla valamit tudni?

Szerintem a Tesla hosszútávú érdekei mellett ez lehet a másik fő célfüggvénye.


800 (4000)

#867460 KawaBazsy Előzmény: #867438

Azé azt is be kellett volna írni a cikkbe, h hogy lehet ilyen magas az árfolyam, ha egyszer nem a fundamentumok táplálják..

800 (4000)

#867438 Koffein Előzmény: #867416

"a Tesla három és fél Toyota, közel nyolc VW, tizenhárom BMW. Eszelős számok. Soha nem történt ilyen, hogy egy gyártó annyit érjen, mint a top 10 másik együttvéve. Vagyis egy év alatt a luftballon kipukkadás helyett nagyjából megtízszerezte önmagát. És ezzel az ismert világunknak vége, örökre."

....

"Azok az emberek, akik számon kérik a nagyhatalmú igazgatókat, elnököket, vezérigazgatókat, kinevezik és leváltják őket, azok a főrészvényesek. Akik a pénzüket évek vagy évtizedek óta BMW, Daimler és Toyota papírokba rakták, mert úgy gondolták, hogy ott biztonságban lesz, és sokat fog érni. És elhitték a saját menedzsmentjüknek, hogy villanyautót nem lehet nyereséggel gyártani, hogy nincs rá kereslet, hogy az akksigyártásba beszállni hülyeség. És most azt látják, hogy ha Teslába tették volna a rájuk bízott milliárdokat, most tízszer olyan gazdagok lennének. És ezek a pénzemberek a világ mindenféle szegletében azt mondják a nekik dolgozó gyárigazgatóknak, hogy vagy húzzanak egy ugyanolyan hosszú csíkot a grafikonon, amilyen a Teslának van, de nagyon gyorsan, vagy húzzák el a csíkot ők maguk. Mert a kapitalizmust elsősorban pénzre játsszák, és csak nagyon sokadsorban világmegváltásra. De van az az eset, amikor a sors misztikus mókája miatt ez a két vektor véletlenül egybeesik."

https://totalcar.hu/magazin/velemeny/2021/01/08/te...


800 (4000)

#867416 Kissherceg Előzmény: #867412

a kérdés lesz e tesla :)) US presztízst csinál belőle, hogy végre legyen épkézláb autógyártójuk és ügyesen marketingelik a tőzsdén, mindenhol ez folyik a csapból. Drága PR, végén valaki fizetni fog, de ügyes....

EU-t és Németeketet meg csúnyán beszopatták Kínával közösen.

800 (4000)

#867415 Koffein Előzmény: #867413

vagy csak a 600 dolláros csekkjeiket teslába meg bitcoinba tolták :)

olvastam olyan hszt, hogy a tesla most már felvásárolhatná egyszerre a toyotát, panasonicot, mobileyet és így is maradna némi aprója... ilyen jövőkép előtt sokan beleugranak a tutiba..

800 (4000)

#867412 matgab Előzmény: #867404

ez már számomra tényleg felfoghatatlan... Mit gondolnak a befektetők a Tesláról? Hogy 10 év múlva egyeduralkodó lesz az autópiacon?

Teslanaires - Teslamosok

#866817 Koffein

Teslanaires, így hívják az új Tesla milliomosokat, akik hittek benne és beletoltak egy kis pénzt az elmúlt években...

A bloomberg cikk bemutat pár embert, akik beletettek 90-100e dollárt, azaz mindenüket, oszt mostanra milliomosok... a cikk is felteszi azt a kérdést, hogy eladják, vagy még tartsák-e? de a cikkből az is kiderül, hogy nincs kiszállási startégia és a továbbiakban is hisznek a szárnyalásban...

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-12-18...


kezd lefőni a kávé?

#866519 Koffein

még a végén Burry bácsinak igaza lesz és ideje volna Musknak a szufléra valót zaciba adni :)

"A Nikkei Asia szerint a Toyota már a következő 1-2 évben piac érett szilárd test akkumulátorral ellátott autót fog bemutatni. Árakról nyilván nem szól még a bejegyzés,

A töltési idő "állítólag" 10 perc, ami alatt 500 kilométeres hatótávot tud "felvenni" az autó. Az akku helyigénye nem nagyobb, mint eddig, kevésbé tűzveszélyes a technológia, illetve tűz esetén vélhetően kevésbe fatális a helyzet.

Az iparági várakozások szerint a szilárd test akksik az évtized közepe-vége felé lesznek széria érettek. Valami hatalmas okosságot húz elő a Toyota, ha már 1-2 éven belül meg tudják valósítani ezt."

https://www.facebook.com/varkonyi.gabor.hivatalos/...

#TeslaSzuflé

#866114 Koffein

Kíváncsi vagyok, hogy a nagy shortoló nyereséget, vagy veszteséget fog elkönyvelni...

Kép

atomot

#866102 Koffein

a kis Gráta most sír, vagy nevet? most hogy a németek az atomerőműveket elkezdték bezárni, azt mondja ez a hippi, hogy nyissák ki? hát ez hogy? :D

"Ha a teljes közlekedési szektor átáll villanyra, akkor dupla annyi áramra lesz szükség, mint eddig. Ehhez meg kell növelnünk a szél és a szolár erőművek, valamint az atomerőművek kapacitását."

https://varkonyigabor.blog.hu/2020/12/03/elon_musk...