Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#640472 banyaiz Előzmény: #640453

Viktor elég jó szokott lenni a közhangulat felmérésében. Ebben a témában könnyű hibázni. :)

Vsz ha lenne erről egy "nemzeti konzultáció" persze értelmes kérdéssel. Nem olyannal mint szokott , hogy bármit válaszolsz rá teljesen mindegy, irányított baromság.

Szóval normális kérdésfeltevéssel vsz nem a "megmentés " felé billenne a mérleg. De én is kíváncsi lennék egy ilyenre mit mutat most.

#640470 macika Előzmény: #640465

én is a brazil tengerpartról

de minek?

amugy tegnap még a balatonon nyaralt )))

#640469 Spade Előzmény: #640455

Ha ügyes kampányt folytatnak akkor a jobbik és az LMP lehet a nagy nyertes fetéve h az LMP nem lép szövetségre a szocikkal.

#640460 macika Előzmény: #640455

csalódottak azok már 10 éve

pl az x lábú gyurcsányt el akarták zavarni

többi ment magától, szadesz, mdf "párt" stb ))

.

sztem 60% el se megy szavazni

csak maguk a hívők mennek el!

apropó most épp kiben hisz"" ))))

#640453 Spade Előzmény: #640437

SZtem Navrasics azt mondta h vizsgálják, nem azt h kész a terv, az h előkészítik azt jelenti h felmérik a kockázatokat, és azok sztem elég súlyosak. A közhangulat az egyértelműen ujabb teher ellenes, és egyre kevésbé utalják a bankokat, érdemes lenne egy közvéleménykutatást csinálniuk. Több jelből az látszik h a fideszben többeknek elszállt az agyuk pl. a trafikikoknál hármasával zsákolták a pártemberek a jogokat. Szal már alá is gyujtottak nekik a trafikos népszavazás egyértelmúen vereséggel fog záródni a fidesz számára és hoz majd +10-15 %-t az ellenzéknek, szal nem igen van elb@szható fidesz szavazó %...

#640444 Előzmény: #640437

A lényeg valahol ott lehet, hogy ugye a Kúria megállapította, hogy a devizahitelek jelentős (senki által nem ismert) része semmis. Ebből viszont éppen az következik, hogy valamit ki kell találni, mert ha tömegesen kerülnek megsemmisítésre a szerződések, abból is baj lehet. A megoldás például az lehet, ha bizonyos esetekre uniformizált "újraszámolást" vezetnének be, amit ha az adósok elfogadnak, akkor lemondanak a további jogorvoslat lehetőségéről (vö végtörlesztés).

#640442 Spade Előzmény: #640431

Azt meg lehet támadni a bíróságnál h pl. a CDS felárakat ne számolják már rá a törlesztésre. De a lényeg h ebben a bíróság döntsön mert azt mindenki elfogadja, mert az jogállami, de ha a kormány nyúl bele az már gáz.

Egyébként meg a frank begyengülése meg a MO cds felár csökkenése illetve a jobb adatok miatti HUF erősödés jelentősen csökkenti önmagában a terheket, kár ilyen f@sz tervekkel ezeket felkorbácsolni, mintha valaki direkt ki akarna b@szni a svájci hitelesekkel..

#640441 Keg Jenő Előzmény: #640431

Ez jó kérdés. A fidesz 19 re húz lapot. Még jól is jöhet a piac újra osztásához, ha az eddig pontosan fizetők leállnak a törlesztéssel a helyzet "stabilizálodásáig".

#640437 banyaiz Előzmény: #640427

Darázsfészek ez a téma az biztos.

Közhangulat elég ellentmondásos ebben az ügyben.

Magáncsőd témához nincs szükség ahhoz belenyúljanak a szerződésekbe, akkor ebből következik, hogy Navracsics nem ezt készíti elő, vagy nem csak ezt.

De akkor vajon mit? Aminek az alkotmányos lehetőségeit keresi és segítene a fizetésképteleneken? Ez egy jó kérdés. :)

#640433 Előzmény: #640427

Azért azt ne felejtsük el, hogy 2002-ben, de még 2004-ben is egészen más helyzet volt errefelé és arrafelé, de ami még fontosabb, még a kommunista alkotmány volt, amely állampolgári jogon biztosított egy csomó jogot, amelyekkel biztosan sokkal többen éltek volna, mint aminek a finanszírozására képesek lettünk volna.

#640432 Előzmény: #640415

QED, erről beszéltem, egyetértünk. Csak megjegyeztem, hogy a távárisok ezt is másképpen látnák, mert megmagyaráznák, hogy igaz, hogy máshol is van, de máshol nem diktatúra, itt pedig az.

#640431 Dr. ursi Előzmény: #640415

és mit kezdenétek azokkal akik fizetik a durván emelt törlesztőket ? akiket arra használnak a bankok h kompenzálják az ilye-olyan okból nem fizetőket. és akiket kurvára becsaptak átvertek és megnyomorítottak.

írtam másutt h miért is lopakodó emelések nem árfolyam.

#640427 Spade Előzmény: #640397

Miért kéne a magáncsődnél belenyúlni a szerződésekbe ? a cég csődnél se nyúlnak bele. Csődöt jelent és kész.

.

viszont milyen könnyen lehet majd a választási kampányban a nem deviza hiteleseket ráúszítani a devizahitelesekre. Werbernek vagy kinek a szociknál ezt a magas labdát lecsapni csuklóból megy, a 2002-es büntető 20 millio román munkavállaló lepi el majd Mo-t kampány sikere után.

#640415 Spade Előzmény: #640403

Persze h vonatkozna az eddigi még le nem zárt szerződésekre. Az a különbség h a magáncsőd van az EU-ban is meg az amcsiban is és ezt nem lehetne EUB-nél sikerrel megtámadni feltéve h nem b@sszák el a jogszabályt vagy EU-val egyeztetik előtte. A bankokat meg nem nagyon érintené hiszen már kb megképezték rájuk a céltartalékot. PL. az OTP biztosan.