Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#640300 matgab Előzmény: #640277

nem értem az aprod.hu-n az ilyen hírdetések tömkelegét:

http://aprod.hu/hirdetes/volkswagen-passat-ID1gVlB.html#7401935993

Teljesen nyilvánvalóan kamu, már a név is, telefonszám sincs megadva, meg helyszínnek is csak annyi, hogy Budapest, egy láthatóan kamu név mögött.

Volt már olyan, hogy írtam ilyennek, aztán jött a válasz, hogy ő egy komoly eladó angliában él és magyar papírokkal rendelkező autóját akarja sürgősen eladni.

Utaljam el a vételár felét neki kaucióban és akkor ideszállíttatja az autót...

Hát ezt a szar szöveget ki az aki beveszi? És akkor ezekkel telespamolja az egészet...

Nóórmális?

#637203 Zotya32 Előzmény: #637194

(D)Zsuzsi tudna már venni egyet ebből? :))

a rendőr elég óvatosan parkolt fel vele :))

#636120 KawaBazsy Előzmény: #636084

Hogy nehogy megijedj elsőre.. miért hirdet vki ár nélkül?? Ha alacsonyak ezek a számok, akkor úgyis kiemeli..

#636084 matgab Előzmény: #634469

Árulja már el valaki, hogy miért hirdet valaki km nélkül?? Ha érdekel a km akkor úgyis első kérdésem lesz, ha meg nem , akkor úgysem kell hazudnia...

#634445 Előzmény: #634430

"kicsit sokallom ezt a km-t(27000) olajcsere periodusnak."

Ez még elméleti maximum, amikor már ténylegesen használod az autot, akkor ez jóval lejjebb megy, ezért írtam a ~20.000 km-t, mint tényleges adatot.

"a 2év is sok,ha nincs km,akkor max évente illene lecserélni..."

Ezért találták ki a long life olajakat, annyiba is kerül, de olyan is, hogy tudja ezt. Tök felesleges kicserélni.

"mert ebből lesz később az olajfogyasztás 100-150ezer km-nél."

Pedig nincs.

"a számitógép mehet a sunyiba...."

Pedig nem :) Ma már másképpen működnek ezek a dolgok, ez nem egy olyan számítógép, hogy óraműjelleggel dolgozik, hanem figyeli a motor működését, és ennek alapján számítja a hátralévő időt. Ha városban mész kíméletlenül szedi le a kilométereket, ha autopályán, akkor meg adja hozzá azokat. Nem sebességfüggően természetesen :)

"a motorhoz 100éve olaj kell,ahhoz kenés kell,nem hiszek a csodákban....mert nincsenek..."

Azért vannak ám új fejlesztések, amik kicsit másképpen működnek, mint más olajok.

"2004-ben vettem egy 0km-es dieselt, akkor még 30000km-es olajcsere periodus volt előirva gyárilag ennél a tipusnál,be is tartottam.....nem hajtottam az autót,illetve nem gyilkoltam....52.000km-nél már ette az olajat..."

Szóval gyilkotad az autot, vagy rossz motor volt benne ;) Más ötletem nincs, nekem nincs olajfogyási problémám. Amikor kiírja, hogy szervíz van, akkor irány a szervíz, de ennek soha nincs köze az elfogyó olajhoz.

"(és ez nem is a 0km-esen zabáló 2.0 140ps vw diesel volt)"

Passz, mint szoktam vala írni, nekem nem volt annyira sok autom, hogy mérvadó legyek, ettől még esetemben ez a valóság.

#634430 Sumér harcos Előzmény: #634348

kicsit sokallom ezt a km-t(27000) olajcsere periodusnak.

a 2év is sok,ha nincs km,akkor max évente illene lecserélni...mert ebből lesz később az olajfogyasztás 100-150ezer km-nél.

a számitógép mehet a sunyiba....a motorhoz 100éve olaj kell,ahhoz kenés kell,nem hiszek a csodákban....mert nincsenek...

2004-ben vettem egy 0km-es dieselt, akkor még 30000km-es olajcsere periodus volt előirva gyárilag ennél a tipusnál,be is tartottam.....nem hajtottam az autót,illetve nem gyilkoltam....52.000km-nél már ette az olajat...

(és ez nem is a 0km-esen zabáló 2.0 140ps vw diesel volt)

#634399 lagwagoner Előzmény: #634368

Ezeken felül azért is tesznek kis motorokat nagy autókba, hogy lenyomják az adott típus(!) átlagos(!) széndioxid kibocsátását. Állítólag van valami egyezmény, előírás, vállalás. Az más kérdés, hogy ha jobban nyomja a tulaj, akkor nem lesz kevesebb a kibocsátás, de azt nem méri senki utána :-) A lényeg a papír alapú statisztika. Szóval a statisztika miatt kerülnek ezek forgalomba, ráadásul úgy is elviszik őket, max később.

http://www.origo.hu/auto/teszt/20101220-volvo-s80-16d-driveteszt.html