Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #634204

A VW konszernnek semmi különösebb baja sincs, csak nekik is vannak sz@r motorjaik.

Én például azt sem tudom, hogy hol van a kézi olajszint ellenőrzője a motornak (ha van egyáltalán), ennek ellenére most a csere után 27.000 km (nem elírás!) olajcsere periódust jelez a számítógép sacc/kb két év időtartammal, és ennél az autonál a számítógép dönti el az olajcserét, nem a szervíz.

És ez nem csak elírás, főleg autopályán ez ki is jönne, de a tapasztalat az hogy ~20.000 km/két év simán igaz a csereperiódus, még főleg rövid utas városi használat esetében is, pedig annál gyilkosabb használat diesel szempontjából nincs.

Szóval nem a konszernnel van baj, hanem igen sokan vesznek sz@r motorral, vagy alulmotorizáltan VW-t, oszt csodálkoznak, hogy a motor így reagál rá. Elég csak egy pillantást vetni a népítéletre az A6-ok esetében, sacc/kb kétféle megközelítés van: 1,9 PDTI (ha jól emlékszem a típusára) GYŰLÖLT verzió, mindenki kivétel nélkül utálja, tele van gonddal, 3,0 TDI - mindenki imádja és senki nem panaszkodik rá.

Ez azért elég jelzésértékű szerintem arra nézve, hogy a VW-nél van egy rendesen motorizált, rendesen megépített jármű konszern szinten szinte minden brandnél, és van számtalan ócsó jármű, amit meg se szabadna venni. Csak hát ugye, kívülről ugyonannak látszik és a mutogatás nem csak magyar szokás... aztán ha jön szop*ás, akkor meg jön a konszernre mutogatás.