Kiegészítés:
Kamatjövedelemből származó 6%-os EHO bevétel tervezett értéke 2013: 7 milliárd, 2014-ben: 16 milliárd.
http://www.portfolio.hu/gazdasag/penzugy/ekkora_lehet_varga_masodik_csomagja.3.185431.html
Kiegészítés:
Kamatjövedelemből származó 6%-os EHO bevétel tervezett értéke 2013: 7 milliárd, 2014-ben: 16 milliárd.
http://www.portfolio.hu/gazdasag/penzugy/ekkora_lehet_varga_masodik_csomagja.3.185431.html
http://moszhonlap.hu/news_files/208_2.pdf
http://moszhonlap.hu/news_files/208_1.pdf
Egészségügyi béremelés: intézkedés éves! forrásigénye 30 milliárd forint. Közzétéve ma. Korábban alacsony keresetűeknél progresszív az emelés, 490 ezer forint havi jövedelem felett degresszív.
http://www.portfolio.hu/gazdasag/egeszsegugy/kesz_az_egeszsegugyi_beremeles_tervezete.185426.html
Szerintem teljesen támogatható, hogy a kamatjövedelem utáni eho-t erre fordítsák.
Kiegészítés: ha meg a párnacihában tartottad, akkor szigorúan infla kosár "vásárlása" esetén 5%-ot vesztettél....
De ha pl. ingatlant akarsz venni a megtakarításodból a jelenlegi feltételek mellett, akkor meg mondjuk 10-20-30%-ot nyertél meg még 6%-ot. :-)
Ciprusig a banki betét volt a legkockázatmentesebb befektetés, ennek megfelelően alacsony hozammal.
Senki nem gátol meg abban senkit, hogy magasabb vagy alacsonyabb kockázatért nagyobb-vagy éppen kisebb hozamra tegyen szert.
Csak akkor már 14% vagy éppen egyes esetekben 27% EHO-t kell fizetni a jelenlegi javaslatban szereplő 6% helyett! :-)!
Csak egy egyszerű dolog, ha már tőzsdefórumon vagyunk.
A kamat a pénz jövőbeni értékét fejezi ki. Namost, ha az infla 5%, a kamat meg 6%, akkor én nem 6%-ot kerestem, csak 1%-ot.
Nem ragozom, aki érti az érti, aki meg nem, annak kár elmagyarázni.
2 dologra reagálnék:
Ajándékozási és öröklési illeték eltörlése: kihirdetve: 2010. augusztus 13. 2010. évi CX törvény. Ebből számomra az következik, hogy nem sok köze van hozzá a Bajnai kormánynak. Majd mindjárt kiderül, aki tudja cáfolja.
"erre még dagasztja is és a reál/magánszférától meg elvesz....Pedig hangsúlyozta a munkaalapú termelés központú társadalom fontosságát (bányajáradék emelése pl ezt csorbítja...) és ezzel ellentétes ezen pakk. Mert azt bántja aki termel, megtakarít, tervez és kivűlről hozza a bevételt. "
Meg kellene várni, hogy mi az ellentételezés, mielőtt előre a transzferáltakra hivatkozunk....vagy, hogy egyáltalán lesz-e.
Egy biztos több súlyos ígérete is van a kormánynak, amiben lépnie kellene, ezek a teljesség igénye nélkül:
- nem járhat senki rosszabbul az egykulcsos bevezetésével...
- eü és oktatásügy életpályamodell bevezetése, bérek rendezése...
- mindezt 3% alatti hiánnyal
"Mert azt bántja aki termel, megtakarít, tervez és kivűlről hozza a bevételt. "
Egyebekben vicces, hogy a kamatjövedelem volt az egyik jövedelem eddig, amire nem kellett EHO-t fizetni - mivel prioritás volt a megtakarítások támogatása...minden más jövedelemre, akár osztalék, akár ingatlanbérbeadásból származó jövedelem - kellett eho-t fizetni...tehát a megtakarítók bántásának emlegetése csak akkor lenne jogos az én felfogásomban, ha a kamatjövedelem utáni EHO magasabb lenne, mint a többi jövedelem EHO-ja. De még a 6%-kal sem éri el a többi jövedelem adóztatását EHO-val...
TBSZ és önkéntes nyugdíjmegtakarítások adómentességének sérülése kerül szóba anélkül, hogy látnánk a jogszabályt - és itt felhívnám az "ősbűnre" a figyelmet, a Fidesz szerintem legnagyobb hibájára - mert mindez azért kerülhet szóba egyáltalán - mivel a kormánynál volt kísérlet a visszamenőleges jogalkotásra, amit persze AB elkaszált...
Én szükségszerűnek tartom a pedagógus és eü bérek rendezését, és azt, hogy egyre több embert próbáljunk meg felemelni, megtámasztani, először azokat akik maguk is akarnak ... én úgy tekintettem az egykulcsos SZJA-ra és családi kedvezményre, a megtakarítások támogatására mint egy olyan jövőbeli forrásra, amit a felső illetve közép középosztálynak arra kell fordítania, hogy először ő maga lélegzethez jusson, de utána meg kell kísérelnie a többieket is felemelni nagyobb teherviselés révén... a progresszív SZJA-t viszont elutasítom, mivel nálunk balhibbant felfogásban már az alacsony jövedelműek is "gazdagnak" számítanak, ha van pl. munkahelyük...
100 napos program:
Közalkalmazottak egyszeri 50%-os béremelése 2002: 106 milliárd
Közalkalmazottak egyszeri 50%-os béremelése 2003-tól évente: 400 milliárd évente
Adójóváírás növelése 2002: 40 milliárd
Adójóváírás növelése évente 2003-tól: 170 milliárd évente
13. havi nyugdíj 2003-tól: 160 milliárd évente
Nyugdíjak egyszeri 19000 Ft-os kiegészítése 2002 -2003: 60 milliárd évente
Összes 2002-es hatás más itt nem felsorolt intézkedésekkel együtt: 292 milliárd
Összes 2003-as hatás más itt nem felsorolt intézkedésekkel együtt: 937 milliárd
Forrás: Gyurcsány Ferenc
Na most államadósság 2001 év végén: 53%
államháztartási hiány 2001-ben: 3%
2002-es hatása 292 milliárd mindössze a 2x100 napos programnak.
Fidesz nyilvánosan megkérdezte az akkori kormánypártokat, hogy megvan-e erre a fedezet a költségvetésben, a kormánypárt pedig azt mondta, hogy igen megvan.
Kérdésem, miért ne szavazta volna meg ezt a Fidesz 2002-ben, ha a hiányt mindössze 292 milliárddal dobta meg, úgy hogy előző évben 3% volt a költségvetés hiánya és államadósság 53%-on állt??
"Erre mondja a fityisz kórus, hogy de ellenzéknek nincs felelőssége." Bocsánat, hogy megvédem a fityisz kórust. Felelőssége van, de nincs kormányzati felelőssége! Miért van kormányzati felelőssége szerinted? Ha a Fidesz kormány elcseszi a költségvetést, akkor az ellenzéknek van ebben felelőssége, ha a Fidesz azt mondja, hogy az intézkedésekre megvan a fedezet és emiatt az ellenzék is megszavazza azokat, ami anélkül is életbe lépne?? Mert szerintem ebben az esetben nincs a balhibbantaknak felelőssége... akkor sem, ha megszavaznák a szar intézkedéseket, ami a szavazatuk nélkül is megszavazásra kerülne...
Akkor persze más a helyzet, ha az 50%+1 szavazathoz kellenek az ellenzéki pártok szavazatai és megszavazzák...akkor van kormányzati felelőssége az ellenzéknek is. De 2002-ben nem ez volt a helyzet.
Nem siratom a köpönyegforgató MDF-et......sem korábbi kormányzásuk okán, sem Dávid Ibolyás korszakukat...
és ne feledkezzünk meg azokról a transzferáltakról sem, akik hatalmas áldozatot hoztak: hivatásosok nyugdíjának adóztatása, akik nem álltak vissza állományba, rokkantnyögdíjasoknál elvonás, MNYP-i mizéria, tandíjak kivetése. Ezek mind-mind törékeny intézkedések voltak, hatalmas áldozatokkal és harcokkal, hogy a kiadási oldal úgy ahogy rendben legyen. _AT_ hírekben is benne volt egy nagyszerű hír, hogy az állami nyugdíj és EÜ alap plusszal zárt. Fantasztikus eredmények. Most erre -vélelmezhetően- lesznek kiemelt transzferáltak, akiknek osztogatnak. Olyan társadalmi (jogos) gyűlöletet vált majd ez ki, hogy 4 évnyi fogösszeszorítást olcsó kampányosztogatásra használja majd fel a kormány. Ez amellett, hogy dilettáns, még bicskanyitogató is.
Na, de meglátjuk!
vs. "kontírozó könyvelői" ad-hoc "patchwork".
Ezt nem is vitatom.
Nem mentem bele az MDF-ügybe, de úgy tűnik, hogy keményen ki is csinálta a politika. Nem tudom, hogy mennyire volt sáros párt mennyire nem, de nem hiszem, hogy rosszabb volt a többinél.
"egy teljes szerkezetátalakításról a lerombolt újraépítéséról ami társadalmi is."
Igen: és most ezzel a pakkal elkezdik a szerkezetrombolást (kiadási oldal növelése) ad-hoc elvonásokkal a megtakarítóktól pl.. Mert a pénzemberek már rég kikerülték a magyar adórendszert!
hamar felejtődik az mdf 90-94-es ország szabad tőkefelhalmozása egyéni zsebekben a privi hőskora ...
hamar felejtődik ibcsike malőrje szdsz-el ...
-
csak nekem tűnik fel amúgy h amennyire veritek magatokat itt páran a nagy ellenzék mélyes kussol a témában ? :o)))
6%-os eho a magyar megtakarítóknak, tranzakciós illeték emelés a bankszámla tulajdonosoknak, de legalább a tolvaj adócsalók tisztára moshatják a lóvéjukat.
Teljesen igazságos, nem?!
ráállt egy pályára at gondolatmenete. nem tudod kizökkenteni h gondolkodjon is.
igazad van.
erről van szó.
Brüsszel nem szavaz, de segíteni fog az ellenzéknek !!!!
"Ebben a helyzetben Te mit tennél, ha tudod, hogy ezt 90%-ban meg fogja lépni Brüsszel 2014-ben akár van életpályamodell, akár nincs...mindenképpen meg fogja próbálni Orbánt visszahelyezni a túlzott alá még a választások előtt, amiben segítségére van, hogy a költségvetés orrnehéz...
Nem számíthatsz senkire, csak a saját állampolgáraidra, akik szavazni fognak... "
- elég súlyos azt állítani h hazudtak olyan eb-s ... amikor még a hiány bőven jó.
Látszik, hogy nagyobb lett a vihar, mint amire számítottak.
Tóni már be is dobta a figyelem elterelésként ma a csodafegyvert, az újabb rezsicsökkentést az agyhalott szavazóknak.
Nem csak verbálisan vállalta, az MDF volt az egyetlen, aki nem szavazta meg a 100 napos osztogatásokat. A Fidesz azt mondta, jó a 100 napos irány, csak kevés, legyen 14. havi nyugdíj is, meg sok más egyéb kolbászból is legyen még több.
Erre mondja a fityisz kórus, hogy de ellenzéknek nincs felelőssége.
Van, vagy nincs, volt aki ellenzékben is tudott nemet mondani.
Ki is szavazta őket az ország...és marad a komcsi váltógazdaság, legfeljebb a 40-60 változik kicsit, lett 80-20.
egy szóval sem beszéltem a fideszről és nem is gondoltam.
te hozod elő.
előítélet velem kapcsolatban ? :o)
nem szidalmazlak.
de effektíve nem tartom értelmes emberszerűnek a megnyilvánulásodat egy tervezettel kapcsolatban.
én leírtam h sztem miért kell pénz bevétel, lásd eb becslés és valóság közti erős különbség.
az nem jelenti azt h jónak tartom az ötletet.
de !
az országot nézem összességében és azon belül a többséget nem a pénzembereket és nem a nagyon kevés "tőzsdést" hanem a munkából bérből nagy átlagban kevesen élőket és azt h összeséégben hova tartunk és tartottunk.
és engem csak ez motivál h a végeredmény az legyen lesz h a hazámnak csodájára fognak járni még a magyar emberek is.
nem fejtem ki.
a gazdaságról van szó.
egy teljes szerkezetátalakításról a lerombolt újraépítéséról ami társadalmi is.
csak véleményt nyilvánítok.
úgy tudtam h lehet.
"Ezt is miként kell majd bevallani? SZJA bevallás? Bank vonja le?"
Ahogy jól értettem a többieket, mivel eltörlik a felső határt, így nem kell magánszemélynek bevallania. levonja a bank.
"Nincs alternatíva sajnos a politikai palettán."
Ezek szerint tényleg gyarmat leszünk, mert a politikusaink impotensek. Akkor legyünk gyarmat: remélem Pest megyét Svájchoz vagy Luxemburghoz csatolják. Ezekben az országokban a legmagasabb a minimálbér :-DDD (ha már annyit szidtam).