Re: nincs cím
prospero Előzmény: #6313622 dologra reagálnék:
Ajándékozási és öröklési illeték eltörlése: kihirdetve: 2010. augusztus 13. 2010. évi CX törvény. Ebből számomra az következik, hogy nem sok köze van hozzá a Bajnai kormánynak. Majd mindjárt kiderül, aki tudja cáfolja.
"erre még dagasztja is és a reál/magánszférától meg elvesz....Pedig hangsúlyozta a munkaalapú termelés központú társadalom fontosságát (bányajáradék emelése pl ezt csorbítja...) és ezzel ellentétes ezen pakk. Mert azt bántja aki termel, megtakarít, tervez és kivűlről hozza a bevételt. "
Meg kellene várni, hogy mi az ellentételezés, mielőtt előre a transzferáltakra hivatkozunk....vagy, hogy egyáltalán lesz-e.
Egy biztos több súlyos ígérete is van a kormánynak, amiben lépnie kellene, ezek a teljesség igénye nélkül:
- nem járhat senki rosszabbul az egykulcsos bevezetésével...
- eü és oktatásügy életpályamodell bevezetése, bérek rendezése...
- mindezt 3% alatti hiánnyal
"Mert azt bántja aki termel, megtakarít, tervez és kivűlről hozza a bevételt. "
Egyebekben vicces, hogy a kamatjövedelem volt az egyik jövedelem eddig, amire nem kellett EHO-t fizetni - mivel prioritás volt a megtakarítások támogatása...minden más jövedelemre, akár osztalék, akár ingatlanbérbeadásból származó jövedelem - kellett eho-t fizetni...tehát a megtakarítók bántásának emlegetése csak akkor lenne jogos az én felfogásomban, ha a kamatjövedelem utáni EHO magasabb lenne, mint a többi jövedelem EHO-ja. De még a 6%-kal sem éri el a többi jövedelem adóztatását EHO-val...
TBSZ és önkéntes nyugdíjmegtakarítások adómentességének sérülése kerül szóba anélkül, hogy látnánk a jogszabályt - és itt felhívnám az "ősbűnre" a figyelmet, a Fidesz szerintem legnagyobb hibájára - mert mindez azért kerülhet szóba egyáltalán - mivel a kormánynál volt kísérlet a visszamenőleges jogalkotásra, amit persze AB elkaszált...
Én szükségszerűnek tartom a pedagógus és eü bérek rendezését, és azt, hogy egyre több embert próbáljunk meg felemelni, megtámasztani, először azokat akik maguk is akarnak ... én úgy tekintettem az egykulcsos SZJA-ra és családi kedvezményre, a megtakarítások támogatására mint egy olyan jövőbeli forrásra, amit a felső illetve közép középosztálynak arra kell fordítania, hogy először ő maga lélegzethez jusson, de utána meg kell kísérelnie a többieket is felemelni nagyobb teherviselés révén... a progresszív SZJA-t viszont elutasítom, mivel nálunk balhibbant felfogásban már az alacsony jövedelműek is "gazdagnak" számítanak, ha van pl. munkahelyük...