Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: nincs cím

#631427 prospero Előzmény: #631424

Kiegészítés: ha meg a párnacihában tartottad, akkor szigorúan infla kosár "vásárlása" esetén 5%-ot vesztettél....

De ha pl. ingatlant akarsz venni a megtakarításodból a jelenlegi feltételek mellett, akkor meg mondjuk 10-20-30%-ot nyertél meg még 6%-ot. :-)

#631426 prospero Előzmény: #631424

Ciprusig a banki betét volt a legkockázatmentesebb befektetés, ennek megfelelően alacsony hozammal.

Senki nem gátol meg abban senkit, hogy magasabb vagy alacsonyabb kockázatért nagyobb-vagy éppen kisebb hozamra tegyen szert.

Csak akkor már 14% vagy éppen egyes esetekben 27% EHO-t kell fizetni a jelenlegi javaslatban szereplő 6% helyett! :-)!

#631424 Ricsi Előzmény: #631421

Csak egy egyszerű dolog, ha már tőzsdefórumon vagyunk.

A kamat a pénz jövőbeni értékét fejezi ki. Namost, ha az infla 5%, a kamat meg 6%, akkor én nem 6%-ot kerestem, csak 1%-ot.

Nem ragozom, aki érti az érti, aki meg nem, annak kár elmagyarázni.

#631421 prospero Előzmény: #631362

2 dologra reagálnék:

Ajándékozási és öröklési illeték eltörlése: kihirdetve: 2010. augusztus 13. 2010. évi CX törvény. Ebből számomra az következik, hogy nem sok köze van hozzá a Bajnai kormánynak. Majd mindjárt kiderül, aki tudja cáfolja.

"erre még dagasztja is és a reál/magánszférától meg elvesz....Pedig hangsúlyozta a munkaalapú termelés központú társadalom fontosságát (bányajáradék emelése pl ezt csorbítja...) és ezzel ellentétes ezen pakk. Mert azt bántja aki termel, megtakarít, tervez és kivűlről hozza a bevételt. "

Meg kellene várni, hogy mi az ellentételezés, mielőtt előre a transzferáltakra hivatkozunk....vagy, hogy egyáltalán lesz-e.

Egy biztos több súlyos ígérete is van a kormánynak, amiben lépnie kellene, ezek a teljesség igénye nélkül:

- nem járhat senki rosszabbul az egykulcsos bevezetésével...

- eü és oktatásügy életpályamodell bevezetése, bérek rendezése...

- mindezt 3% alatti hiánnyal

"Mert azt bántja aki termel, megtakarít, tervez és kivűlről hozza a bevételt. "

Egyebekben vicces, hogy a kamatjövedelem volt az egyik jövedelem eddig, amire nem kellett EHO-t fizetni - mivel prioritás volt a megtakarítások támogatása...minden más jövedelemre, akár osztalék, akár ingatlanbérbeadásból származó jövedelem - kellett eho-t fizetni...tehát a megtakarítók bántásának emlegetése csak akkor lenne jogos az én felfogásomban, ha a kamatjövedelem utáni EHO magasabb lenne, mint a többi jövedelem EHO-ja. De még a 6%-kal sem éri el a többi jövedelem adóztatását EHO-val...

TBSZ és önkéntes nyugdíjmegtakarítások adómentességének sérülése kerül szóba anélkül, hogy látnánk a jogszabályt - és itt felhívnám az "ősbűnre" a figyelmet, a Fidesz szerintem legnagyobb hibájára - mert mindez azért kerülhet szóba egyáltalán - mivel a kormánynál volt kísérlet a visszamenőleges jogalkotásra, amit persze AB elkaszált...

Én szükségszerűnek tartom a pedagógus és eü bérek rendezését, és azt, hogy egyre több embert próbáljunk meg felemelni, megtámasztani, először azokat akik maguk is akarnak ... én úgy tekintettem az egykulcsos SZJA-ra és családi kedvezményre, a megtakarítások támogatására mint egy olyan jövőbeli forrásra, amit a felső illetve közép középosztálynak arra kell fordítania, hogy először ő maga lélegzethez jusson, de utána meg kell kísérelnie a többieket is felemelni nagyobb teherviselés révén... a progresszív SZJA-t viszont elutasítom, mivel nálunk balhibbant felfogásban már az alacsony jövedelműek is "gazdagnak" számítanak, ha van pl. munkahelyük...

törölve

#631409 prospero Előzmény: #631367

100 napos program:

Közalkalmazottak egyszeri 50%-os béremelése 2002: 106 milliárd

Közalkalmazottak egyszeri 50%-os béremelése 2003-tól évente: 400 milliárd évente

Adójóváírás növelése 2002: 40 milliárd

Adójóváírás növelése évente 2003-tól: 170 milliárd évente

13. havi nyugdíj 2003-tól: 160 milliárd évente

Nyugdíjak egyszeri 19000 Ft-os kiegészítése 2002 -2003: 60 milliárd évente

Összes 2002-es hatás más itt nem felsorolt intézkedésekkel együtt: 292 milliárd

Összes 2003-as hatás más itt nem felsorolt intézkedésekkel együtt: 937 milliárd

Forrás: Gyurcsány Ferenc

Na most államadósság 2001 év végén: 53%

államháztartási hiány 2001-ben: 3%

2002-es hatása 292 milliárd mindössze a 2x100 napos programnak.

Fidesz nyilvánosan megkérdezte az akkori kormánypártokat, hogy megvan-e erre a fedezet a költségvetésben, a kormánypárt pedig azt mondta, hogy igen megvan.

Kérdésem, miért ne szavazta volna meg ezt a Fidesz 2002-ben, ha a hiányt mindössze 292 milliárddal dobta meg, úgy hogy előző évben 3% volt a költségvetés hiánya és államadósság 53%-on állt??

"Erre mondja a fityisz kórus, hogy de ellenzéknek nincs felelőssége." Bocsánat, hogy megvédem a fityisz kórust. Felelőssége van, de nincs kormányzati felelőssége! Miért van kormányzati felelőssége szerinted? Ha a Fidesz kormány elcseszi a költségvetést, akkor az ellenzéknek van ebben felelőssége, ha a Fidesz azt mondja, hogy az intézkedésekre megvan a fedezet és emiatt az ellenzék is megszavazza azokat, ami anélkül is életbe lépne?? Mert szerintem ebben az esetben nincs a balhibbantaknak felelőssége... akkor sem, ha megszavaznák a szar intézkedéseket, ami a szavazatuk nélkül is megszavazásra kerülne...

Akkor persze más a helyzet, ha az 50%+1 szavazathoz kellenek az ellenzéki pártok szavazatai és megszavazzák...akkor van kormányzati felelőssége az ellenzéknek is. De 2002-ben nem ez volt a helyzet.

Nem siratom a köpönyegforgató MDF-et......sem korábbi kormányzásuk okán, sem Dávid Ibolyás korszakukat...

kiadási oldal

#631389 lagwagoner

és ne feledkezzünk meg azokról a transzferáltakról sem, akik hatalmas áldozatot hoztak: hivatásosok nyugdíjának adóztatása, akik nem álltak vissza állományba, rokkantnyögdíjasoknál elvonás, MNYP-i mizéria, tandíjak kivetése. Ezek mind-mind törékeny intézkedések voltak, hatalmas áldozatokkal és harcokkal, hogy a kiadási oldal úgy ahogy rendben legyen. _AT_ hírekben is benne volt egy nagyszerű hír, hogy az állami nyugdíj és EÜ alap plusszal zárt. Fantasztikus eredmények. Most erre -vélelmezhetően- lesznek kiemelt transzferáltak, akiknek osztogatnak. Olyan társadalmi (jogos) gyűlöletet vált majd ez ki, hogy 4 évnyi fogösszeszorítást olcsó kampányosztogatásra használja majd fel a kormány. Ez amellett, hogy dilettáns, még bicskanyitogató is.

Na, de meglátjuk!

KISZÁMÍTHATÓSÁG, ELŐRELÁTHATÓSÁG, BIZALOM

#631387 lagwagoner

vs. "kontírozó könyvelői" ad-hoc "patchwork".

#631377 lagwagoner Előzmény: #631367

Nem mentem bele az MDF-ügybe, de úgy tűnik, hogy keményen ki is csinálta a politika. Nem tudom, hogy mennyire volt sáros párt mennyire nem, de nem hiszem, hogy rosszabb volt a többinél.

#631374 lagwagoner Előzmény: #631366

"egy teljes szerkezetátalakításról a lerombolt újraépítéséról ami társadalmi is."

Igen: és most ezzel a pakkal elkezdik a szerkezetrombolást (kiadási oldal növelése) ad-hoc elvonásokkal a megtakarítóktól pl.. Mert a pénzemberek már rég kikerülték a magyar adórendszert!

hamar felejtődik az mdf …

#631373 Dr. ursi

hamar felejtődik az mdf 90-94-es ország szabad tőkefelhalmozása egyéni zsebekben a privi hőskora ...

hamar felejtődik ibcsike malőrje szdsz-el ...

-

csak nekem tűnik fel amúgy h amennyire veritek magatokat itt páran a nagy ellenzék mélyes kussol a témában ? :o)))

#631369 Dr. ursi Előzmény: #631340

ráállt egy pályára at gondolatmenete. nem tudod kizökkenteni h gondolkodjon is.

igazad van.

erről van szó.

Brüsszel nem szavaz, de segíteni fog az ellenzéknek !!!!

"Ebben a helyzetben Te mit tennél, ha tudod, hogy ezt 90%-ban meg fogja lépni Brüsszel 2014-ben akár van életpályamodell, akár nincs...mindenképpen meg fogja próbálni Orbánt visszahelyezni a túlzott alá még a választások előtt, amiben segítségére van, hogy a költségvetés orrnehéz...

Nem számíthatsz senkire, csak a saját állampolgáraidra, akik szavazni fognak... "

- elég súlyos azt állítani h hazudtak olyan eb-s ... amikor még a hiány bőven jó.

törölve

#631367 tozsdenyul Előzmény: #631364

Nem csak verbálisan vállalta, az MDF volt az egyetlen, aki nem szavazta meg a 100 napos osztogatásokat. A Fidesz azt mondta, jó a 100 napos irány, csak kevés, legyen 14. havi nyugdíj is, meg sok más egyéb kolbászból is legyen még több.

Erre mondja a fityisz kórus, hogy de ellenzéknek nincs felelőssége.

Van, vagy nincs, volt aki ellenzékben is tudott nemet mondani.

Ki is szavazta őket az ország...és marad a komcsi váltógazdaság, legfeljebb a 40-60 változik kicsit, lett 80-20.

#631366 Dr. ursi Előzmény: #631324

egy szóval sem beszéltem a fideszről és nem is gondoltam.

te hozod elő.

előítélet velem kapcsolatban ? :o)

nem szidalmazlak.

de effektíve nem tartom értelmes emberszerűnek a megnyilvánulásodat egy tervezettel kapcsolatban.

én leírtam h sztem miért kell pénz bevétel, lásd eb becslés és valóság közti erős különbség.

az nem jelenti azt h jónak tartom az ötletet.

de !

az országot nézem összességében és azon belül a többséget nem a pénzembereket és nem a nagyon kevés "tőzsdést" hanem a munkából bérből nagy átlagban kevesen élőket és azt h összeséégben hova tartunk és tartottunk.

és engem csak ez motivál h a végeredmény az legyen lesz h a hazámnak csodájára fognak járni még a magyar emberek is.

nem fejtem ki.

a gazdaságról van szó.

egy teljes szerkezetátalakításról a lerombolt újraépítéséról ami társadalmi is.

csak véleményt nyilvánítok.

úgy tudtam h lehet.

#631365 lagwagoner Előzmény: #631361

"Ezt is miként kell majd bevallani? SZJA bevallás? Bank vonja le?"

Ahogy jól értettem a többieket, mivel eltörlik a felső határt, így nem kell magánszemélynek bevallania. levonja a bank.

"Nincs alternatíva sajnos a politikai palettán."

Ezek szerint tényleg gyarmat leszünk, mert a politikusaink impotensek. Akkor legyünk gyarmat: remélem Pest megyét Svájchoz vagy Luxemburghoz csatolják. Ezekben az országokban a legmagasabb a minimálbér :-DDD (ha már annyit szidtam).

#631364 lagwagoner Előzmény: #631360

Én egyszer azért szavaztam az MDF-re, mert Dávid Ibolya egyszer, egy harmadrangú interjúban fejtette ki azt, hogy ő egy olyan adórendszert és jogalkotást szeretne, ami a generációkon átívelő kiszámítható gyarapodást szorgalmazza (ez volt a lényeg). És ez az a gondolkodásmód amit nem hallottam más párttól azóta sem. Ez az az igazi konzervatív gondolkodásmód, ami akár munkás, mérnők, könyvelő, cégtulaj, gyáriparos. Mindenki magáénak érez, hisz ez a lényeg: a gyarapodás. és ha van gyarapodás, van család, optimizmus, tervek, fejlődés. Nem attól lesz gyerekem, hogy akkor majd a kormány dug a zsebembe havonta egy "huszezrest" Köszönöm nem kérem. Majd én megteremtem magamnak, a kormány tegye lehetővé a feltételeket, kiszámíthatóságot, és én majd megteremtem magamnak, ha pár dolgot leírhatok az öngondoskodás javára az adómból, az rendben van(hisz jutalmaz ilyenkor a kormány, h később nem kell transzferálni engem), de elsősorban a feltételeket biztosítsa. Nem tudom, hogy az MDF megteremtette volna vagy hazudott volna "reggel, délben és este", ahogy divat. Viszont az tény, hogy a haláladót az ő beadványára törölték el Bajnaiék. Szóval volt egy párt aki legalább verbálisan vázolt egy mondatban, ami vállalható. Ami még kevés, de legalább volt. Nem minimálbéremelést akart, cigánysegélyt, cigire való adójóváírást, meg ilyen szemvakító aprópénzt, aminek lényege nincs. Csak plebszmágnes.

#631363 prospero Előzmény: #631352

"Csakhogy ha mindent végigcsinálnak így és a számok azt hozzák, hogy igazunk van, akkor MINDENKI úgy állt volna hozzá 2014-ben ha Brüsszel megszólal, hogy BRÜSSZEL HAZUDIK MÁR MEGINT. Ennek most annyi. Vége, game over. Őrültség, dilettantizmus, szűklátókör."

Pontosan, hogy nem. Mivel 2014-re még nincs költségvetésünk....a harc minden egyes költségvetés felülvizsgálatakor elkezdődik Brüsszel és Magyarország között... Mivel most beletettek egy strukturális puffert a költségvetésbe pontosan most mondhatja Magyarország, hogy miről beszél Brüsszel: + 0,5%-os GDP arányos mozgásteret teremtett Magyarország az alacsonyabb keresetűek felemelésére, a jövedelmi különbségek csökkentése érdekében.

Amire mellesleg én szívesen áldozok tranzakciós adó és eho formájában, de nem progresszív SZJA formájában.