"Azt hittem arról beszélsz, hogy a centralizáció jó. "
Látod, nem figyelsz. Ne higgy, olvasd, értelmezd amit írok!
Egy cél számít: az országért vagy az ellen megy. Ami te nem látsz: egy olyan jó makroszámokkal rendelkező országnak mint Magyarországnak (vagy pl. Finnországnak) nagyon rossz lenne egy EU-s fiskális unio, hisz lerontaná az átlagunkat, ami egyénszinten magasabb adóterhelést eredményezne. Téged ez ennyire nem érint? Nem dolgozol/adózol? Ezt te ennyire nem látod?
"Nem én terelek, te kezdesz terelni, amint van két centralizációs forgatókönyv,"
Nálam semmilyen centralizációs forgatókönyv nincs, ki beszél itt erről? :-) Amit _AT_ is mondott, csapjon az eladósodottak asztalára az állam ha ez kell. Mert az elfogadhatatlan, hogy egyik adósságát más fizesse (állam állja a felelőtlen önkormányzatok bulijait).
"Ez terelés, vagy jó, vagy nem jó, kész."
Ahha, nem vagy túl szofisztikált tárgyalópartner ezek szerint. :-D
"Mégis honnan kellene transzferálnia, ha nem az egészséges lábúaktól?"
Ez a szoc-lib felfogás. Eközben a cégmogulok meg százlábúak lesznek, de nekem elég fél is. Persze. Ja hogy a cégmogulokat nem szabad bántani, mert elmennek. És hogy most jól meg lettek adózva a válság közepén. Melyik is ment el? Senki. Amikor a 2012-es adóbevallásomat és összehasonlítottam a 2007-essel, legszívesebben képen köptem volna munkásnyúzó baloldalt(!, akik a munkásokért vannak elvileg). Igen ők is ezt osztották amit te, hogy elég a félláb is, és nettó 150-200e-rel te gazdag vagy, mert támogatni kell a megélhetési segélyezetteket, mert ugye esélyegyenlőség. Na erről szól a te brüsszeli centralizációd. Álljuk a olyanok adóóságát, ahol az átlagbér többszöröse az itthoniért. Majd akkor jöjjön el a te centralizációd, ha a fizetésemet is centralizálják az Uniós átlaghoz, majd akkor beszélhetünk internacionalista centralizációról. Hogy is van ez? Adóban árban igen, fizetésben nem. Ez így elég következetlen. "Valami sántít".
2004-ben azt ígérték, hogy 7 év múlva uniós átlagbérek lesznek MO-n. Lettek? Nem. Akkor minek is tegyünk az unionak bármilyen pucsítást?
"
Nekem miért fontos, hogy Brüsszelből diktáljanak? Ember, ne bosszants fel, te érvelsz a centralizáció mellett, én meg ellene."
Én az eladósodottság, következetlen eladósítás ellen érvelek. Te fejtegeted, h mennyivel jobb az EU-s föderáció.
"hogy mitől jó a Fidesz centralizációja, és mitől nem jó Brüsszelé. "
Olyan kérdést ne tegyél fel nekem, melynek tárgyát nem érintettem, nem állítottam. Összekeversz valakivel.
"Pedig neked is az igazgató mondja meg mikor rendelhetsz CD-t,"
Úgy látszik ezt se nagyon értetted meg. Én akkor rendelek CD-t amikor akarok. Az igazgató azt mondja meg, hogy a vállalat rendelhet-e CD-t igényem alapján vagy sem. Ő látja át, hogy az anyagi helyzet engedi e ezt költségoldalról. és mivel ő a költséggazda, neki van joga ehhez, és ő felelős mit enged. De a cégem igazgatója teszi ezt elfogadhatóan, nem az 1400 km-re lévő belga cég. Ez a különbség ;-)
"De ha a Fidesz csinálja, akkor jó az a centralizáció, "
centralizáció van? Hol is? Hallod _AT_? Ha a fidesz vagy bmelyik párt így akar centralizálni, ahogy brüsszelben akarnak, hogy vágjuk le az egészségesek féllábát és adjuk oda azoknak akik felelőtlenségük miatt lettek féllábúak, akkor az nagyon rossz, és meg kell akadályozni!
"Meg nem szeretitek a marxizmust."
Beidéznéd tőlem, hogy hol ejtettem ki a marxizmus szót, azt "hogy a centralizáció jó", "a FIDESZ jó és mindent jól csinál", stb. Csak a hitelességed kedvéért. ne tűnjön úgy másnak hogy rágalmazol!
Semmivel nem mondok ellent magamnak, teljesen következetes vagyok.
"De ha a Fidesz csinálja, akkor jó az a centralizáció,"
Igen, ezt is csak te hajtogatod. ezt te érzed így.
"ez esetben ez tulajdonképpen antimarxista, mert a marxizmus, és a centralizáció köszönőviszonyban sincs."
Írd annak aki ezt írta.
"Szerintetek. Eddig ezt olvastam tőletek."
Tőlem biztos nem. Ez eddig rágalmazás.
"Aztán tudunk csak vitatkozni, mert így hol ezt mondod, hol azt mondod, attól függően hogy Magyarországról, vagy EU-ról van szó."
Már fakockáig leegyszerűsítettem álláspontomat, innentől nem érteni az szándékos torzítás. Tudom, én hogy olyanokat akarsz számba adni, ami nem következik állításaimból, de nem fog menni. Teljesen érthetően elmondtam álláspontomat, de te csak olyan gondolatokat akarsz mondatni velem amik nem az enyémek és nem következnek azokból amiket mondtam. Világos voltam és következetes. Innentől kezdve ez értelmetlen vita, esetlegesen provokáció.
"De egyébként befejeztem, mert nem érted amiről beszélek."
Befejezted, mert nem tudtál velem kimondatni olyanokat, amiket nem is mondanék :-D Ez az igazság.