Re: 2013.05.24.
lagwagoner Előzmény: #625700"Állami centralizáció kérdésébe ne keverjük már mindig a magánvállalatokat, közük nincs egymáshoz."
Példaként hoztam, hozhattam volna egy családi ktgvetést is.
"Az európai összevonás viszont ugyanúgy állami funkciók összevonását jelenti, fogalmam sincs miért tiltakozol az ellen, "
Nagyon nem mindegy, hogy valahol az állam alá tartozó önkormányzatokat vonják egybe (és talán időleges megszorításban, ha már eladósították magukat) költségszinten vagy más gondokkal küzdő államokat. A mi szaros palacsintáink kisebb falat mint a PIGS trágyahegye.
"(Persze sejtettem, hogy ez az összevonás nem tetszik majd)"
Hmmmmm....mert nem mindegy, hogy a gyerekem és a feleségem kiadásait kontrollálom, és szabom meg h mire költhetnek vagy a ház összes lakójával vállalok fiskális kollektivizmust (széthitelezettek, alkoholisták, naplopók). Érted már? Az előbbit tudom kontrollálni, és látható, h mennyi idő kell míg helyre jön az egyensúly, míg az utóbbi végeláthatatlan, és igazságtalan kollektivizálás.
"Egy föderális Eu-ban fizethetjük a déliek dolgait, ahogy egy centralizált államban Budapest fizetheti a makói iskolát, vagy fordítva."
Saját szaros palacsinta kis ideig vö. Mások idegen trágya hegyei fulladásig. Meg amúgy is egy fokkal jobban érdekel Makó, mint pl. Νέα Ιωνία. Hisz egy makói asztalos fizette az én tanulmányaimat, ellátásomat, míg egy görög nem.
"
A föderális EU-ban, meg megmondja Brüsszel, hogy Magyarország szerezhet be krétát vagy nem."
Mivel a PIGS trágya nagyobb, ne hidd hogy megúsznád a kréták beszerzésének kontrollálásával.
"Ugyanaz a dolog, csak ha a Fidesz csinálja, akkor ez biztosan hatékony lesz, ha Brüsszel csinálja, akkor biztosan nem. Valahol sántít."
nem a FIDESZ miatt, ha saját országunkon belül takarítjuk el csak a saját mocskunkat az az igazságos és mértékletes, bárki van hatalmon. A saját magunk okozta kakit mi takarítsuk el, de csak a mienket. Ha nem jön ki a családunk a ktgvetésből, azt mi oldjuk meg családon belül, de a szomszéd alkesz, meg a többi ismeretlen szomszéd problémáinak átlagolt kollektivizálásából már igazságtalan lenne részesülnöm, pláne ha ezt olyan szabná meg aki 120 km-re lakik tőlem.
"Egyébként meg gondolj már bele, mikor működik hatékonyabban egy iskola, ha az igazgató dönti el, hogy most a kréta a fontosabb, vagy a projektor, vagy ha 200 kilométerre dönti el valaki, aki az iskolában sem járt soha."
Viszont 1400 km-ről mennyivel frappánsabban meg lehet oldani, és nem csak a saját krétám kérdésében vállalhatom a lemondást de másban is más trágyahegye miatt. Bravo. Szerinted akkor egy olyan meg tudja oldani a dolgainkat, aki nem beszél magyarul, és még Magyarországon se járt. Na ez sántít valahol. és te még elhiszed azt a tündérmesét, hogy nekünk akar jót brüsszel, a mi gondjainkat akarja megoldani (mely irányszámokat teljesíteni fogjuk, és ezt Belgium is tudja), holott egyértelmű, hogy azt akarja, hogy jó makro adatainknak köszönhetően finanszírozzuk a hazugságországok trágyahegyeit. Most kérdem én, ha a makroszámaink megfelelnek az előírtaknak, miért is akarod, hogy 1400 km távolságból irányítsanak minket? :-D