"Eleve működik a box példa, azaz a kihívónak egyértelműen meg kell vernie a regnáló bajnokot, lefordítva az új elméletet alátámasztó bizonyítékoknak ill. a régi elméletet cáfolóknak támadhatatlannak kell lenniük."
Én pontosan erről szoktam értekezni, azaz arról, hogy a régi elméletek jó része valójában nincs bizonyítva és a bizonyítékok jórésze azon alapul, hogy XY nagy történész már írt erről könyvet, vö egyiptológia és az elfogadott magyar szaktekintélyt - akit INKÁBB nem kérdőjeleztek meg, mert "ő volt a szaktekintély".
Ha jobban megnézed, akkor én inkább azokról az esetekről szoktam beszélni, amikor valójában van egy "közmegegyezés" történész körökben valamiről, aztán ha jön valaki más, attól meg "bizonyítékot követelnek" - miközben nekik sincs arra, amit tényként adnak elő.
Teljességgel nyilvánvaló, és vita tárgyát nem képezheti az, amikor bizonyosan eredeti és bizonyosan nem hamisított bizonyíték van valamire - azonban te is pontosan tudod, hogy valójában ebből milyen kevés is van. Nagyon sok dokumentumról derül ki, hogy hamisítvány, még többre igaz azonban az, hogy "másolata valaminek", aminek az "eredetije" valahogy nincs meg, de valamiért nagyon fontos a meglévő "másolat", ami hivatkozik "a nem létező eredetire". Hasonlóképpen teszi nevetségessé magát az arany barlangos felfedező, aki nem tud senkit odavinni, vagy már "az is lehet, hogy ott se vótam", vagy már vissza se találna oda. Aki BIZONYÍTÉKOT állít, az mutassa be - ezen nincs vita közöttünk.
Ami az én vitám az az, amikor valójában csak ELMÉLETEK vannak, gyakorlati bizonyítékok nélkül. És rengeteg eset van, amikor csak dokument jeszty van, de az a dokument valahogy és valamiért "érdekes". Én ugyanis azt vettem észre, hogy nagyon sokszor bizony ilyen dokumentumokra szokás hivatkozni TÉNYKÉNT, miközben tudható, hogy ezek nagy része valójában közönséges hamisítvány, ami azért készült, hogy valamit legitimáljon.
Nyilván olvastad a kitalált középkort - önmagában a felvetés is érdekes, de számomra a legmegdöbbentőbb az volt, hogy valójában a történészeknek számtalan dokumentuma van (mind másolat, aminek az eredetije hogy hogy nem, nincs meg) az adott időszakból, de valahogy a tárgyi emlékeket, épületeket EGY, azaz EGY kézen meg lehet számolni egy több száz éves virágzó időszakból. Ez akkora ellentmondás, hogy szinte biztossá teszi a dokumentumok hamisságát.
És akkor most hadd utaljak Géza fejedelemre, aki ugye nemtetszésének hangot adva felgyújtotta és feldúlta a passaui érsek(?elnézést, nem emlékszem a titulisra)séget, mert nem tetszett neki az iparszerű hamisítás.
Márpedig pusztán ez a tény, az, hogy akkoriban is ipari méretekben hamisították a dokumentumokat, ez önmagában megkérdőjelezi ezeknek a valóságtartalmát.
Arról meg már nem is beszélve, hogy:
"Végül igazán nagy felfedezésekre már nem igazán számíthatunk a középkortól kezdve"
Szerintem meg még a tegnap is igazán nagy felfedezéseket tartogat, a közelmúlt elképesztő szenzációkat és minimum a II.Vh egyes eseményeinek folyamatos újraírása is szinte hetente várható.