Regisztráció Elfelejtett jelszó

Még szokatlanabb válasz avagyonról, vagyonosodásról, tőzsdéről,

Re: közép/felsőosztály

#614679 Előzmény: #614606

A Mátrix nem kultuszfilm volt, hanem pontosan az, amit Neo a végén mondott.

Ez az üzenet volt. Volt aki meghallotta, volt aki megértette, a többség meg röhög a Mátrixban.

törölve

#614630 Előzmény: #614610

5. Köszi a linket, elolvastam AT azon cikkét, és nagyon sok mindenben igaza van, én továbbra is a rendszert hiányolom az érvrendszerében, nagyon sok az önellentmondása.

törölve

#614628 lagwagoner Előzmény: #614620

"ezzel pedig alátámassza a vélt igazát. Természetesen én is hülye vagyok, hogy ebbe belemegyek, csak elég nehéz ezt megállni."

:-DDDD

törölve

#614627 lagwagoner Előzmény: #614619

1. Senkit nem bannolok, bannoltam nem is tudok.

2. Én mindenki véleményére kíváncsi vagyok, több topicban is társalgok, ott is ahol _AT_ nincs, okostojás. Érdekes módon a többi ilyen témájú topicban nem látom egyetlen hsz-odat sem (az ibizásban is én adtam a hsz-ok harmadát), tehát téged valójában abszolút nem érdekel a téma, csak sértettségből cseszteted nem csak azt aki megbántott, de akivel szóba áll azt is.

3. Látod-látod: erre felé csak a betűkből értenek,gondolatot még nem tudnak olvasni :-) De tetszik a visszakozásod.

4. 200-as hsz-ú felhasználóként azt sem tudod, kinek milyen a forumjelleme.

5. Talán mert nem papagájok. Elmondták, kész. De mondom rengeteg hasonló topic van. Szegény ibiza már magában beszélget, és csak 1 oldalas. Tessék ott emelni a színvonalat. Ellenben ez a roppant népszerűtlen, kommunista belterjes forum meg elég nyüzsgő :-)

6. Nem ismerem a ti vitátokat, hogy ki mivel sértette meg a másikat. Nem állok senki oldalára. Az egyik forumozo ír, én elmondom véleményemet. Erőmből ennyire futja, hogy ki kinek a tamponját használta, és ezen milyen sértettség alakult ki az hagy ne érdekeljen, és hagy ne keveredjek bele. Megsértettelek valamivel? Beszéltünk egyáltalán? Akkor? Hogy tiltaná. Akkor állok szóba veled, amikor csak akarok.

+ régen se írtak ide sokan. ne tégy úgy mintha így lett volna. Én szoktam felébreszteni. Te meg aztán teljesen ismeretlen vagy itt.

törölve

#614626 Előzmény: #614608

Szerintem amúgy a másik topic, amit Ibiza nyitott, ugyanezért értelmetlen, mert ott szintén "egymás ****ának a szopkodása" van, mivel ott sincs erős ellenvélemény, csak részletkérdésekben van vita. Pedig a vita éppen attól vita, hogy eltérő vélemények konfrontálódnak 1-1 témáról, egyébként mindezt egymás sértegetése nélkül is lehet, de amikor az egyik fél erre képtelen, sőt sértettségét moderálási mániában fejezi ki, addig erre nincsen sok esély.

törölve

#614621 Előzmény: #614620

Egyébként továbbra is azt gondolom, ez nem moderáció, most már több értelemben sem, mert:

1. Moderálni kommentet szokás, nem személyt automatikusan, mindegy mit ír. Amit AT csinál, az kitiltás, csak éppen erre meg nincsen joga a fórumban.

2. Mivel technikailag moderálni sem képes, minden nagyon jól elolvasható az fórumban moderálás után is, ezért kizárólag jelzés értékű lehet az ilyen "moderáció".

törölve

#614620 Előzmény: #614610

3. Ha provokátoroktól tartana, akkor nem motiválná provokációra a vele egyet nem értőket, és csak a sértő, provokatív kommenteket moderálná. Nem, ő láthatóan abban érdekelt, hogy minél többen provokáljanak, ezzel pedig alátámassza a vélt igazát. Természetesen én is hülye vagyok, hogy ebbe belemegyek, csak elég nehéz ezt megállni.

törölve

#614619 tozsdenyul Előzmény: #614610

1. Azt csináltok itt ketten, amit akartok, bannolhattok akit akartok, engem nem zavar

2. akire ti nem vagytok kíváncsiak, nem is fog idejönni

3. bennem semmi sértettség nincsen, semmi provokáció nem volt alábbi mondandómban, vicc lett volna, de mintha errefelé az kínai lenne

4. ellenben érdekes hogy kezded felvenni AT stílusát, egyrészt nem érted a viccet, sőt, provokációnak veszed, másrészt nincs igényed a kritikára neked sem, mert azt is kapásból provokációnak és támadásnak veszed

5. Volt itt 10-12 vélemény, már nincs, a jövőben nem lesz

6. Az ész nélküli, érdemi értékelés nélküli bannolás és moderáció nem tiszteletben tartás, hanem tiszteletlenség - tudom, hogy AT-t nem érdekli, ha bunkónak tartják, ő nem akar PC lenni, más megfogalmazásban bátran mer tahó lenni, és ez szíve joga a saját topikjában, és felettébb jól is csinálja, maradjon meg mindenki annál, amihez ért - de azt ne gondold, hogy ez a másik tiszteletben tartását jelenti

Hol kérdőjeleztem meg kivel állj szóba? Vagy bárki más? Egy valaki kérdőjelezi meg, AT,aki megtiltja neked hogy a saját topikjában mással szóba állj - egyéb módon pedig nincs is más vélemény jelen itt, tehát ha későn ébredsz, akkor már nem is tudsz szóba állni mással, még ha akarnál sem.

Nekem mindegy, semmi sértettségem nincs abból, ha nem írok ide, pusztán megjegyeztem, építő szándékkal - és viccesen, amit egyikőtök sem ért, mert már röhögni sem tudtok olyan véres a moderálási láz - hogy egy jó vita folyt itt, ami átköltözött máshová, és kettőtökön kívül senkit nem lehet itt olvasni. Ez nekem nem baj, csak jeleztem, hogy kár a topikért.

Többet nem írok ide, még véletlenül sem.

(Nem sértettségből, az nincs.)

törölve

#614617 Előzmény: #614600

Én is ezt javaslom neki régóta, de sajnos rendszeresen válaszol neked :-)

törölve

#614615 Előzmény: #614610

Megjegyzem én nem provokáltam azelőtt, hogy AT nem kezdett automatikusan moderálni, csak olyan stílusban reagáltam AT kommentjeire, amilyenben hozzám beszél mióta regisztráltam ezen az oldalon. Sőt, felajánlottam neki a békepipát is 1-2-szer, de nem volt hajlandó elfogadni. A megbélyegzésre szerintem helyes és kulturált válasz nem létezik.

törölve

#614612 Előzmény: #614597

Én az embereket alapvetően gondolkodó lénynek tekintem, tehát ha valaki individualista és nem hülye, akkor nem csaphat át nála anarchiába, mert nagyon jól tudja, mert az anarchia nem biztosítja az egyéni szabadságát, mivel az egyéni szabadság érvényesüléséhez is kell valamilyen rend. Egy tanárom mondta azt a hasonlatot, nem tudom honnan idézte, de nem saját kútfőből, hogy Little John meg Robin Hood egy egyszemélyes gyaloghíd két ellenkező oldalára érkeznek meg, mind a ketten át akarnak menni rajta. Ilyenkor vagy összeverekednek, vagy megegyeznek, vagy valamilyen szabályt követnek, tehát olyan nincs, hogy csak úgy mindkettő akadálytalanul áthalad, hiszen csak 1 ember fér el a hídon, nincs hely egymás megkerülésére. Ilyenre helyzetekre akkor is létrejönnének az íratlan szabályok, ha kitörne az anarchia, megjegyzem nem csak ilyen szabályok, sajnos...

A lényeg, hogy aki individualista, az a szabályokat azért fogadják el, mert az egyének érdekeit szolgálja, és ebben mondjuk igaza van AT-nek, nem egy felsőbb cél érdekében. Az az individualizmus kiparodizálása, mikor valaki azt adja elő, hogy ez a családok felbomlását, a társadalom szétesését jelenti. Nem, ugyanis a családok és a társadalom pont az egyének érdeke miatt létezik, léteznek össztársadalmi célok, de azok sem önmagukért, hanem az egyénekért vannak. Egyébként a piaci verseny is az individualizmusra épít, hiszen ott is az egyéni érdekek eredője alkotja a "láthatatlan kezet", ami persze nem mindenható, mint ahogy a klasszikus és a neoklasszikus közgazdaságtan állította, de ettől még a kapitalista fejlődés alapja.

törölve

#614610 lagwagoner

1. Én mindenkinek válaszolok

2. Hogy, más topicjában a topicgazda, kit moderál arra nincs ráhatásom, és nem is érdekel, ő dolga.

3. Homoerotikában a tőkepiaci nyulak talán jobban otthon vannak (most megerősítve látom, amit a topic gazda a provokátorokról tart, rühellem, hogy ebben is igaza van).

4. Elég sokat vitázom _AT_-vel és én is voltam számtalanszor bannolva, (nem csak off miatt, és nem provokáció miatt mint ti)

5. Van itt 10-12 vélemény,és rbbj-nek is voltak jó írásai. Nem kell mindig write-only-ban nyomni. Talán vissza kéne olvasni az elejétől a topicot ezzel a testvér topiccal egyetemben: http://www.stocklandyard.hu/forum/topic/1737 és mindenki megtalálja a neki szóló választ.

6. Köszönöm mindenkinek, hogy sértődötten nem provokál. Szerintem én is tiszteletben tartom a másik véleményét, jogát, kérését, egóját. És külön élmény, hogy nem kérdőjelezi meg senki, hogy kivel állok szóba egy szabad forumon. Remélem ez nem csak egyirányú.

törölve

#614608 tozsdenyul Előzmény: #614602

Komolyan válaszolva a feldobott labdára - pörgős intellektuális dolog is folyhatna itt, de teljesen lehetetlen a dolog, amit elég hamar megláthat bárki aki végignéz a szőnyegbombázott topikon.

ha esetleg lenne is bárki ideírjon, nagyon hamar feladja, ha jól számolom, kb. 7-8 ember már rég feladta, bálint még próbálkozik, de majd rájön ő is, hogy mással is töltheti az idejét :)

Innentől kezdve belterjes, kissé homoerotikus topikokotokban kettősötök zavartalanul beszélgethet, és fényezheti egymást csak hát annak mi értelme? Zsákutca ugyebár :)

Holott, lehetett volna akár 10-12 ember véleményét is itt megtalálni (mint látszik a másik topikból), az egyetlen helyett.

Na de egy mind felett... a folytatást meg már mindenki ismeri a világirodalomból :)

#614606 lagwagoner Előzmény: #614596

"Viszont ez példát mutatna, családok lennének és idővel megtanulnák és megértenék az emberek, hogy ez mitől és miért működik. És ha megtanulnák, akkor rájönnének hogy ha olyan feltételrendszereket talált volna ki az emberiség, amiket most generálnak a gyerekvállaláshoz, akkor már régen kihaltunk volna."

Ez évtizedekbe (évszázad) telik mire ide visszatalál az értékrend,amit leírtál.

"MÁTRIX"

Most mi is ebben beszélgetünk ! (?) :-)

Off: mennyien büszkén ne…

#614602 lagwagoner

Off: mennyien büszkén nem olvasnak...! :-D (Dagadó erekkel ;-))

törölve

#614600 Előzmény: #614597

DO NOT FEED THE TROLLS.

Köszönöm!

SZERK - és no problemo ;)

törölve

#614597 lagwagoner Előzmény: #614577

Őszintén szólva,azon én is elgondolkodtam, hogy ha semmilyen princípiumot nem ismer el az individualista az anarchiába csaphat át, tehát valóban lehet káros mellékhatása. Már pedig a külső szabályok, normák fontosak,és igenis segítik az önérvényesülést, hisz fogódzót ad. Sőt gyakorta hihetik rólam is, hogy öntörvényű vagyok mert sokszor vitázom. Nem : én akkor szoktam vitázni, ha egy szabály nem világos, nem gyakorlatias, nincs is egyértelmű szabály (pl. munkahelyen) Tehát én pont a világos szabályokat szoktam kikövetelni, és a következetességet. Mondjuk van is néha tippem miért nincsenek egyértelmű szabályok (bárhol): hogy személyek megindokolhassák fontosságukat és jelenlétüket :-)

"Mindegy, hogy gyakran önellentmondásos ez az egész zagyvaságod, a lényeg, hogy gyakran hangozzon el a liberális, a kommunista, az individualista meg a hasonló szitokszavak."

Nem. Elég következetes, amit ír, és tapasztalatai alapján ez igaz is. Miért vitatnám. Más gondolatvilágában úgysem áll meg.

Visszatérve az individualizmusra: Én igyekeztem a szépet látni ebben a felfogásban :-)

"hogy gyakran hangozzon el a liberális, a kommunista, az individualista meg a hasonló szitokszavak."

Mindenkinek van hobbija :-)

#614596 Előzmény: #614585

"Őszintén szólva, ezekkel egyetértve, figyelembe véve amiknek meg kéne valósulnia egy családban, még kevesebb család (házasságkötés) valósulna meg a te logikád alapján, mert ahogy a hitelfelvételről sem, úgy q házaspárok nagy részének még annyi infojuk sincs."

Nem is mondtam, hogy a házasság mindenkinek való, hanem éppen azt mondtam, hogy többnyire azok fikázzák, akik képtelenek még ennyire is, majd ezek után gyors receptet várnak a meggazdagodásra. Feloldhatatlan ellentmondás.

"Tehát a te pragmatikus feltételrendszeredet figyelembe véve, még kevesebb házasságkötés, és gyerek lenne."

Viszont ez példát mutatna, családok lennének és idővel megtanulnák és megértenék az emberek, hogy ez mitől és miért működik. És ha megtanulnák, akkor rájönnének hogy ha olyan feltételrendszereket talált volna ki az emberiség, amiket most generálnak a gyerekvállaláshoz, akkor már régen kihaltunk volna.

Egyáltalán nem az anyagi okok vannak a gyerekvállalás meg nem történte mögött, hanem az, hogy az emberek individualistaként akarnak jól élni, és a gyerekvállalástól úgy érzik, hogy KORLÁTOZVA LESZNEK, és ezért nem vállalják be, utána meg anyagi dolgokról bullshitelnek a meggazdagodási vágynak nézett topicokban.

"Azon kevés munkakedvelő fiatal, aki egyáltalán hajlandó megjelenni munkakezdéskor ne adj isten még relatíve fix helyen van, hány százaléka lesz képes ennyit félre rakni (saját bevallásod szerint is csökkentek a bérek évek alatt, a rendszerváltáshoz képest meg pláne.Elég nagy összegeket hallottam tőled abból az időből). Az meg, hogy két hasonló gondolkodású, anyagi helyzzetű jövedelmű ember eggyütt éljen.....pfff....szinte lehetetlen."

Dehogyis, csak keresni kell. Helyesebben, oda kell rá figyelni. Egyebekben nem az a fontos, hogy AZONOS, vagy HASONLÓ legyen, hanem csak az hogy ne legyenek ellentétesek. Rendkívül sok variáció van ám, de a lényeg az:

EGYÜTTMŰKÖDÉSI KÉSZSÉGEN VAN.

Ha az van, akkor működni fognak még a szélsőségek is, ha nincs, akkor a teljesen azonos gondolkodásmód sem.

"Szóval én már a motiváltságot (motiváltságot?! Már az illuziot sem) sem látom, legalább is halványul. vegetatívan legyünk el, piázzunk, keféljünk, még a takarítás is ráér." - tedd hozzá a virtuális világokat, virtuális barátokat, like-okat és máris megkapod a:

MÁTRIX

-ot.

"Látom már a kitartottak nemzdékét. Lassan visszatérünk a valódi rabszolgasághoz. lesznek cselédek meg ágyasok belőlük, akiket majd a felső 5% fog kitartani."

Lásd feljebb.

törölve

#614595 Előzmény: #614591

Rendszeresen olvasom a kommentjeidet, kimondottan érdekel a hozzád hasonló korlátolt és önhitt elmék gondolkodásmódja, így azt is látom, hogy igenis elolvastad 1-1 kommentemet, meg másét is, akiket moderálsz.