Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: közép/felsőosztály

lagwagoner Előzmény: #614563

"Hiszen ennek KELL lennie egy párkapcsolat alapjának, annak, hogy EGYÜTT TUDNAK MŰKÖDNI MINT A MUNKATÁRSAK, fel tudják osztani a feladatokat, tud mindenki a saját területén FELADATOT DELEGÁLNI(!), vagyis talán itt kezdheti már mindenki megérezni azt, amiről beszéltem."

"Hiszen hogyan házasodhatna össze két ember, aki A VAGYON, A CSALÁD esetében nem egyformán gondolkodik? "

Őszintén szólva, ezekkel egyetértve, figyelembe véve amiknek meg kéne valósulnia egy családban, még kevesebb család (házasságkötés) valósulna meg a te logikád alapján, mert ahogy a hitelfelvételről sem, úgy q házaspárok nagy részének még annyi infojuk sincs. Ezek az egyébként nagyon fontos feltételek, nagyon kevés házaspárnál valósulnak meg (amit a válási statisztika alá is támaszt). Pedig a mostani kormány inkább a házasságkötést, gyerekvállalást erőlteti, közel sem olyan szofisztikált magyarázattal ahogy te teszed. nem gondolod, hogy akkor a kormány törekvése kontraproduktív lehet, hisz a bumm-bele felfogást erősíti azoknál akik erre fogékonyak?

Szóval indirekten azt érzem, hogy ezzel -akik olyan anyagi körülmények között élnek, tönkretéve magukat- azt üzened, hogy nem mindenkinek kellett volna összeházasodni, gyereket vállalni, akik megkeseredve tönkretették magukat, hisz abból nem lehet egészséges gyerek (családon belüli erőszak stb.) . Tehát a te pragmatikus feltételrendszeredet figyelembe véve, még kevesebb házasságkötés, és gyerek lenne.

"Két jól kereső embernek azért az, hogy egy évtizeden át 100.000 Ft-ot félre tudjon tenni, az nem önsanyargatás, hanem NORMÁLIS körülmények között egyébként is megtennéd."

Azon kevés munkakedvelő fiatal, aki egyáltalán hajlandó megjelenni munkakezdéskor ne adj isten még relatíve fix helyen van, hány százaléka lesz képes ennyit félre rakni (saját bevallásod szerint is csökkentek a bérek évek alatt, a rendszerváltáshoz képest meg pláne.Elég nagy összegeket hallottam tőled abból az időből). Az meg, hogy két hasonló gondolkodású, anyagi helyzzetű jövedelmű ember eggyütt éljen.....pfff....szinte lehetetlen.

"Ez pedig az, hogy alapvetően a mai fiatalság teljesen beteg, mert "meg akar gazdagodni", nomeg "vagyonos akar lenni", miközben elég lenne boldognak lennie. "

Persze, ágyon fekve, hentergőzve, délkor kelve. Különben még rosszabb a helyzet: már nem is akarnak sok pénzt. És soxor hallottam tőlük. Kevés fizuval is beérik, csak ne kelljen sokat dolgozni. Lehessen sokat bulizni. Tehát egy teljesen vegetatív berendezkedés van kialakulóban. (nézz csak bele az Éjjel-Nappal Budipest sorozatba.Kb ez a szint van, és a média ezt még reklámozza is. Gratulálok). Szóval én már a motiváltságot (motiváltságot?! Már az illuziot sem) sem látom, legalább is halványul. vegetatívan legyünk el, piázzunk, keféljünk, még a takarítás is ráér. Látom már a kitartottak nemzdékét. Lassan visszatérünk a valódi rabszolgasághoz. lesznek cselédek meg ágyasok belőlük, akiket majd a felső 5% fog kitartani.

"És tudod abban a világban, amikor egy nő azon gondolkodik, hogy mennyiért lenne anya, abban a világban óriási probléma van."

hajjaj....