Re: közép/felsőosztály
Előzmény: #614585"Őszintén szólva, ezekkel egyetértve, figyelembe véve amiknek meg kéne valósulnia egy családban, még kevesebb család (házasságkötés) valósulna meg a te logikád alapján, mert ahogy a hitelfelvételről sem, úgy q házaspárok nagy részének még annyi infojuk sincs."
Nem is mondtam, hogy a házasság mindenkinek való, hanem éppen azt mondtam, hogy többnyire azok fikázzák, akik képtelenek még ennyire is, majd ezek után gyors receptet várnak a meggazdagodásra. Feloldhatatlan ellentmondás.
"Tehát a te pragmatikus feltételrendszeredet figyelembe véve, még kevesebb házasságkötés, és gyerek lenne."
Viszont ez példát mutatna, családok lennének és idővel megtanulnák és megértenék az emberek, hogy ez mitől és miért működik. És ha megtanulnák, akkor rájönnének hogy ha olyan feltételrendszereket talált volna ki az emberiség, amiket most generálnak a gyerekvállaláshoz, akkor már régen kihaltunk volna.
Egyáltalán nem az anyagi okok vannak a gyerekvállalás meg nem történte mögött, hanem az, hogy az emberek individualistaként akarnak jól élni, és a gyerekvállalástól úgy érzik, hogy KORLÁTOZVA LESZNEK, és ezért nem vállalják be, utána meg anyagi dolgokról bullshitelnek a meggazdagodási vágynak nézett topicokban.
"Azon kevés munkakedvelő fiatal, aki egyáltalán hajlandó megjelenni munkakezdéskor ne adj isten még relatíve fix helyen van, hány százaléka lesz képes ennyit félre rakni (saját bevallásod szerint is csökkentek a bérek évek alatt, a rendszerváltáshoz képest meg pláne.Elég nagy összegeket hallottam tőled abból az időből). Az meg, hogy két hasonló gondolkodású, anyagi helyzzetű jövedelmű ember eggyütt éljen.....pfff....szinte lehetetlen."
Dehogyis, csak keresni kell. Helyesebben, oda kell rá figyelni. Egyebekben nem az a fontos, hogy AZONOS, vagy HASONLÓ legyen, hanem csak az hogy ne legyenek ellentétesek. Rendkívül sok variáció van ám, de a lényeg az:
EGYÜTTMŰKÖDÉSI KÉSZSÉGEN VAN.
Ha az van, akkor működni fognak még a szélsőségek is, ha nincs, akkor a teljesen azonos gondolkodásmód sem.
"Szóval én már a motiváltságot (motiváltságot?! Már az illuziot sem) sem látom, legalább is halványul. vegetatívan legyünk el, piázzunk, keféljünk, még a takarítás is ráér." - tedd hozzá a virtuális világokat, virtuális barátokat, like-okat és máris megkapod a:
MÁTRIX
-ot.
"Látom már a kitartottak nemzdékét. Lassan visszatérünk a valódi rabszolgasághoz. lesznek cselédek meg ágyasok belőlük, akiket majd a felső 5% fog kitartani."
Lásd feljebb.