Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

törölve

lagwagoner Előzmény: #614577

Őszintén szólva,azon én is elgondolkodtam, hogy ha semmilyen princípiumot nem ismer el az individualista az anarchiába csaphat át, tehát valóban lehet káros mellékhatása. Már pedig a külső szabályok, normák fontosak,és igenis segítik az önérvényesülést, hisz fogódzót ad. Sőt gyakorta hihetik rólam is, hogy öntörvényű vagyok mert sokszor vitázom. Nem : én akkor szoktam vitázni, ha egy szabály nem világos, nem gyakorlatias, nincs is egyértelmű szabály (pl. munkahelyen) Tehát én pont a világos szabályokat szoktam kikövetelni, és a következetességet. Mondjuk van is néha tippem miért nincsenek egyértelmű szabályok (bárhol): hogy személyek megindokolhassák fontosságukat és jelenlétüket :-)

"Mindegy, hogy gyakran önellentmondásos ez az egész zagyvaságod, a lényeg, hogy gyakran hangozzon el a liberális, a kommunista, az individualista meg a hasonló szitokszavak."

Nem. Elég következetes, amit ír, és tapasztalatai alapján ez igaz is. Miért vitatnám. Más gondolatvilágában úgysem áll meg.

Visszatérve az individualizmusra: Én igyekeztem a szépet látni ebben a felfogásban :-)

"hogy gyakran hangozzon el a liberális, a kommunista, az individualista meg a hasonló szitokszavak."

Mindenkinek van hobbija :-)