Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

HUF fórum

Re: nincs cím

#604421 Boby. Előzmény: #604415

Ennek az embernek és ennek a kormánynak egyre kevésbé és egyre kevesebben fognak hinni! Nem is értem, hogy mit szeretnének ha mondana......, talán egy tündérmesét?! Hazugságaikkal és cigánykodásaikkal saját magukat hiteltelenítették el.

#604376 banyaiz Előzmény: #604325

Kamatszintnek tilos az árfolyamot védenie? Ez egy érdekes gondolat, főleg ha áttanulmányozod egy jegybank céljait működését legalább alapfokon.

Devizahitelesek egy Ft-ra átváltással vsz könnyen két szék között találhatják magukat. Ki tudja garantálni, hogy a jövőben alacsony Ft kamat szintek lesznek pl, vagy a chf /huf árfolyam nem áll vissza 180-ra messzebb nézve? Senki.

A másik része, hogy az államadósság majd fele devizában van, az a bagatell 10.000 milliárd Ft nagyságrendű devizatartozás ami kb a lakosság devizatartozásának kétszerese. Azzal mi lesz az ábra 350 dollárnál 400-as eur-nál. Infláció stb. Nincs mozgástér .

#604371 banyaiz Előzmény: #604279

Vsz több okból sem:

1. Most olyan a piaci környezet, hogy likviditásbőség , jó hangulat stb. Ha ez változik ugranak az állampapírhozamaink is vsz. Lehet, hogy vonzó 0 körüli német, amcsi hozamoknál egy magyar stb állampapír 5%-on. de 3%-on is? Hát határeset vsz még ebben a világhangulatban is , ami bármikor változhat.

2. Ft árfolyam . 5,25% jegybankinál baromi jó világhangulatban 307 az eur . (és még Tolcsy meg sem szólalt nemhogy intézkedett volna :)

3. Inflációs szempontok . Rendben, hogy kikerültek az adóemelés hatásai plusz rezsicsökkentés, miközben a fogyasztás zéró és így visszaesett, de meddig? Egy jegybanknak kicsit messzebb kell néznie mint az orra elé, ezt próbáltam Spadenak is mondani azzal, hogy várjunk még. Pl épp tegnap láttam szeretett Vezérem 35%-os áfakulcsról értekezett. :)

Szvsz ha idén ebben az 5-6% közötti sávban meg tud ragadni az alapkamat baromi jó és rendben is van a dolog.

3% vsz idénre nem realitás. Messzebb nézve ha minden szép és jó talán. Egész addig míg az Usa, EU-s stb kamatemelések be nem indulnak. Mert akkor aztán a kutya nem fog 3%-on magyar államkötvényt jegyezni, ha 3%-on jegyezhet pl németet vagy amcsit.

#604366 Előzmény: #604362

A primitív személyeskedésnél befejeztem, köszönöm, innentől nincs mit olvasnom ebből a hozzászólásból, hiszen látható, hogy nincs érved, arra a szintre pedig nem vagyok hajlandó lemenni, ahová le szeretnél rángatni. Becses személyem kitárgyalása egyébként is OFF lenne ebben a témában, nomeg ezek szerint mondanivaló sincs több, így részemről a téma OFF, mert OFF...

#604362 xmann Előzmény: #604353

Te miből veszed azt hogy "soha nem tud jó választ adni"?

Abból, hogy most elcseszték, és rosszul jelezték előre az inflációt? Figyelted esetleg az elmúlt 20 évben az MNB működését, előrejelzéseit, stb? a kérdés persze költői, a választ tudjuk nem, mert még oviba jártál.

Ha mindenkit aki egyszer elcsesz valamit a munkája során azonnal kirugnának, akkor senkinek nem lenne munkája. Neked sem. Aki először pár hónapja azt mondta hogy nem is gyengül a forint. Utána azt, hogy na jó, gyengül az euró ellen de az nem számít mert az euró erős, de nézzük meg a PLN-nel szemben nem gyengül. Most hogy már a PLN-nel szemben is mindenkori minimumán van a forint, most meg azt mondod, hogy nem is baj hogy gyengül. Na ez szerintem semmivel sem jobb, mint amit az MNB stáb csinált.

#604353 Előzmény: #604344

Egyszer? Mármint ugye úgy érted, hogy EGY TÉMÁBAN?

Ha az a téma egy ORSZÁG számára létkérdés, mert mondjuk az inflációról van szó, és EBBEN A TÉMÁBAN SOHA NEM TUD JÓ VÁLASZT ADNI, akkor az vagy komplett hülye, vagy nagyon is nem az, és szándékosan hazudik az ország ellenében.

Pontosan melyik ok az, amely "felmentene" egy ilyen személyt és társaságot a villámgyors eltávolításuk alól?

#604344 xmann Előzmény: #604323

Értem. tehát te úgy kezeled a HR-t, hogy aki egyszer téved azt kirúgod. Milyen okos megoldás!

#604325 Előzmény: #604255

Tényleg nem zavar, hogy a rezsicsökkentés NÉLKÜL is már majdnem 3% volt decemberben az infláció és az tartós és meredek csökkenésben volt? A rezsicsökkentés ugyan bevitte 3% alá, de egyébként is lement volna oda magától is.

"Ezzel a Tolcsyval (bizalom kb kisebb egyenlő 0-hoz tart) pedig a mozgástér igen szűk, mondjuk úgy vsz egy szűk keresztmetszet már a személye. :) Jó ha nem kell év közben felküldeni 7-8-9-10 .....%-ra a kamatot a Ft összerosás miatt nemhogy 3% . De meglátjuk."

Na ez ment 2008-ban is, amikor a "mentsük meg a forintot" érdekében kamatemelés és eladósítás ment. Most semmi más dolgunk nincs, csak ezzel az idióta elvárással szembemenve engedni a forint árfolyamát oda kerülni, ahová a piac árazza, egyebekben pedig kamatot csökkenteni és nem törődni az árfolyammal*.

*: A devizahitelekkel majd kell valamit csinálni, de KIZÁRÓLAG a fenti gondolat mentén és azt figyelembevéve szabad. A forint árfolyamának mindenképpen a piaci szabályok alapján kell a továbbiakban változnia, a kamatszintnek SZIGORÚAN TILOS az árfolyamot """védenie""", ennek ugyanis semmi értelme NINCS, hiszen ezzel kvázi a kamatok formájában fizetjük ki azt a pénzt, amelyet esetleg a devizahitelesek megsegítésére kellene fordítani, viszont ezzel a módszerrel az kifelé megy az országból, egy esetleges "megvédéssel" pedig benn marad. Más szavakkal, az a létező legrosszabb megoldás, amit újólag propagálsz, hiszen az árfolyam miatti drágább devizahitel törlesztést kompenzálja a forinthitelekre fizetendő alacsonyabb kamatszint, vagyis az adósságszolgálat vagy csökken, vagy stagnál és az elmúlt öt évben aztán pontosan láttuk, hogy hogyan dönti, döntené be ez az ideológia az országot.

#604323 Előzmény: #604213

"Az MNB-ben Simornak az inflációs előrejelzéshez semmi köze nem volt. Azt a stáb csinálta, a stábot pedig az egyik alelnök koordinálta."

Well, ezzel most azt mondtad ki egyrészről, hogy TÖK MINDEGY, hogy ki van az MNB élén, mert csak egy marionett paprikajancsi, aki akár s*ggfej is lehet nulla józan paraszti ésszel és hozzáértéssel, vagyis ennél még Matolcsy is jobb, ugyanakkor másrészről azt mondtad ki, amit én már korábban ezerszer is megírtam -te pedig mindig ellentmondtál -, hogy a szakmai stábot, ami a magyarellenes lózungokat nyomatja, azt azonnal ki kell rúgni.

Vagyis tulajdonképpen ezek szerint te most nagyon is egyetértesz azzal, hogy ki kell rúgni mindenkit, aki ebben a dilettánssá lefokozott helytartóságban részt vett és ezzel egyet is fogsz érteni.

Említettem már, hogy pont tegnap rúgták ki az egyik stratégia csoportvezetőt?

Ugyanakkor örülök, hogy végre egyetértünk: Az MNB-t meg kell tisztítani ettől a dilettantizmustól, attól a totális alkalmatlanságtól, amiben ott ezek a magyargyűlölők lubickoltak idáig és élvezkedtek abban, hogy ártottak Magyarországnak.

#604322 Előzmény: #604248

Csak csendben szeretném jelezni, hogy nem mindenki tartott annak, én például egyetértettem veled, mert ugyanarra a következtetésre jutottunk, illetve egyetértettünk :)

#604321 Előzmény: #604214

Ha mondjuk azt mondom, hogy "nem hiszem, hogy elüt ma egy auto, mert semmi sem utal erre" és erre holnap elüt egy auto, akkor beperelsz azzal, hogy azt állítottam, hogy téged soha nem üthet el egy auto?

Azt is írtam legalább fél tucatszor, hogy szerintem be fogják lengetni a forintot 300 fölé, hogy népszerűsétsék az árfolyamgátat, illetve beijesszék a devizahiteleseket, hogy nem érdemes a deviza erősödésére "játszani". Írtam, vagy nem írtam. Akkor hogy is van ez? Most akkor az jön, hogy egyszerre jósolom meg ugyanazt, meg annak az ellenkezőjét is, hogy arra mutogassak, ami éppen bejön, vagy egyszerűen arról van szó, hogy nem mondtam árfolyamot, hanem csak trendeket, valószínűségeket mutattam időhatártól függetlenül?

#604279 xmann Előzmény: #604255

miért ne lehetne levinni 3%ra a kamatot? Lajos is meg tudná tenni. Ráadásul neki volt ez a jóféle csúszó leértékelése is. Azzal kordába tarthaná a forintot közben. igaz hogy kicsit elfüstölne a tartalékból, de kit zavarna?

#604255 banyaiz Előzmény: #604248

Egyébként szerintem még ha Bokros Lajost nevezték volna ki jegybankelnöknek neki sem lenne akkora mozgástere ha minden más a legkedvezőbben alakul , hogy idén 3%-ra vigye az alapkamatot. (rezsicsökkentés éve ide vagy oda:)

Pedig hát vele szemben lenne piaci bizalom.

Ezzel a Tolcsyval (bizalom kb kisebb egyenlő 0-hoz tart) pedig a mozgástér igen szűk, mondjuk úgy vsz egy szűk keresztmetszet már a személye. :) Jó ha nem kell év közben felküldeni 7-8-9-10 .....%-ra a kamatot a Ft összerosás miatt nemhogy 3% . De meglátjuk.

Ha év végén nem 3% hanem 4% alatt lesz vagy 4%-on már akkor elismerem , hogy igazad volt. :)

#604252 banyaiz Előzmény: #604248

Még nem zárnám le az infláció kérdését.

Az alapkamatét sem.

Bár az kétségtelen, hogy elbírta a piac is és az infláció is ezt a vágási sorozatot.

Az egy más történet, hogy ez okoz e , okozott e olyan hatásokat amik majd később jelentkeznek jegybankkal szembeni bizalom, infláció, Ft árfolyam, esetleges kamatemelés stb témakörben. Ezek a jegybanki ügyek nem néhány hónapos témák.

Szóval én még nem zárnám le azt a kérdést, hogy a külső vagy belső tagoknak volt e igaza, vagy neked vagy nekem. :)

Ne siess ennyire az ügyben. Várjuk meg az idei évet legalább vsz.

Azt a 3% idei alapkamatot megnézném. Én továbbra is tartom az 5% mint alsó küszöb idén kb.